Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسؤولان فلسطینی و برخی کشورهای عربی اظهارات بنیامین نتانیاهو درباره الحاق بخشی از کرانه باختری را نقض قوانین بین‌المللی و خطری علیه روند صلح دانستند.

 برنی سندرز، سناتور دموکرات آمریکایی در توییتر اعلام کرد: پیشنهاد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل درباره الحاق اراضی کرانه باختری نقض قوانین بین‌المللی است و باعث می‌شود اجرای راهکار تشکیل دو کشور محال باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامی کسانی که از روند صلح اسرائیل و فلسطین حمایت می‌کنند باید با آن مخالفت کنند.

نتانیاهو سه شنبه تأکید کرد که در صورت پیروزی در انتخابات ۱۷ سپتامبر غور اردن و شمال بحرالمیت را به اراضی اشغالی الحاق خواهد کرد. 

در این راستا یکی از مسؤولان کاخ سفید در جواب سؤالی در خصوص امکان حمایت آمریکا از طرح نتانیاهو گفت: هیچ تغییری در سیاست ما ایجاد نشده است. ما دیدگاهمان برای صلح را بعد از انتخابات اسرائیل اعلام خواهیم کرد و برای مشخص کردن روندی بهتر جهت تحقق امنیت و ثبات در منطقه تلاش خواهیم کرد.

همچنین محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: در صورتی که نتانیاهو تهدیداتش را عملی کند توافق‌های امضا شده با اسرائیل را لغو خواهیم کرد. ما حق داریم از حقوق خود با تمامی ابزارهای ممکن دفاع کنیم. تصمیمات نتانیاهو نقض قطعنامه‌های بین‌المللی است.

وزرای خارجه عرب نیز در نشست خود اعلام کردند که اظهارات نتانیاهو تحول خطرناک و تجاوز جدید اسرائیل است و هرگونه فرصت پیشرفتی در روند صلح را از بین می‌برد.

این وزرا متعهد شدند که تمامی اقدامات حقوقی و سیاسی را برای مقابله با این سیاست‌های یکجانبه اتخاذ کنند.

محمد اشتیه، نخست‌وزیر فلسطین نیز گفت: نتانیاهو عامل اصلی از بین بردن روند صلح است و هرگونه حماقتی که مرتکب می‌شود تأثیر منفی بر خودش خواهد داشت.

وی از اسپانیا و بقیه کشورهای اتحادیه اروپا خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

وزارت خارجه فلسطین نیز خواهان مواضع فوری و رسمی از سوی تمامی کشورها در محکومیت اظهارات نتانیاهو شد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: ما با هماهنگی دوستان و برادران از بهترین راه‌های قانونی برای شکایت علیه این اقدام استفاده خواهیم کرد.

فوزی برهوم، سخنگوی جنبش حماس گفت: دولت آمریکا که شریک تجاوز به مردم ما و هیاهوی منطقه‌ای برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل است نتانیاهو را تشویق به چنین کارهایی می‌کند.

برهوم خواهان اتخاذ اقدامات عملی از سوی تمامی گروه‌های فلسطینی و تسریع در ایجاد استراتژی ملی متحد شد.

ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که اظهارات نتانیاهو تحول خطرناکی است که تمامی اصول روند صلح را از بین می‌برد و منطقه را به سمت خشونت و نزاع می‌کشاند.

وی از جامعه جهانی خواست با اظهارات نتانیاهو مخالفت کنند و به قوانین بین المللی پایبند باشند.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز تصریح کرد: وعده انتخاباتی نتانیاهو که به ارسال پیام‌های غیرقانونی و غیرمشروع و خصمانه قبل از انتخابات ادامه می‌دهد، تنها در سبک و سیاق دولت نژادپرست آپارتاید است.

چاووش‌اوغلو تصریح کرد: ترکیه به دفاع از حقوق کامل برادران فلسطینی خود ادامه می‌دهد.

قطر با شدیدترین عبارات تعهد نتانیاهو درباره الحاق غور اردن به اسرائیل را به بعد از انتخاب مجددش در ۱۷ سپتامبر محکوم کرد و نسبت به قدم گذاشتن در این مسیر هشدار داد و گفت، این سیاست تمام فرصت‌های صلح را از بین می‌برد.

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای این اعلام نتانیاهو را امتداد سیاست اشغالگری مبتنی بر نقض قوانین بین‌المللی و انجام سیاست‌های رذیلانه طرد ملت فلسطین و سلب حقوق‌شان دانست.  / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۴۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو دست به دامن فرانسه شد

المیادین به نقل از منابع فرانسوی گزارش داد که نتانیاهو از پاریس خواسته تا تحرکات خود را برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان از سر بگیرد و طرحی که چند ماه قبل به این منظور ارائه داده بود را مجددا فعال کند.

به گزارش مشرق، درحالی که از ابتدای جنگ غزه و بعد از ورود حزب‌الله به نبرد طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی بارها مقامات آمریکایی و غربی را برای متقاعد کردن مقاومت لبنان جهت عقب‌نشینی از عملیات‌های خود ضد مواضع اسرائیل، به لبنان فرستاده است، این بار منابع آگاه اعلام کردند که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اشغالگر برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان دست به دامن فرانسه شده و از این کشور خواسته تلاش‌های خود را در این زمینه از سر بگیرد.

منابع پاریس در این زمینه به المیادین گزارش دادند که نتانیاهو از فرانسه خواسته تا برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان اقدام کند. بر همین اساس فرانسه تحرکات جدیدی را در لبنان آغاز کرده که در پاسخ به درخواست نتانیاهو بوده است. این تلاش‌های پاریس درحالی از سر گرفته می‌شود که طرح آن برای آتش‌بس میان حزب‌الله و ارتش اسرائیل طی چند ماه گذشته بدون رسیدن به هیچ نتیجه‌ای متوقف شد.

بر همین اساس اخیرا دیدارهایی میان «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان و «ژوزف عون» فرمانده ارتش این کشور در پاریس به منظور بررسی دوباره طرح قبلی فرانسه برای آرام کردن مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی برگزار و قرار شده اصلاحاتی در آن صورت بگیرد. در طرح قبلی پاریس از حزب‌الله خواسته شده بود در ازای توقف حملات اسرائیل، چند کیلومتر از مرز با فلسطین اشغالی عقب نشینی کند اما هم مقامات لبنانی و هم حزب‌الله آن را رد کردند.

پاریس در این پیشنهاد دو صفحه‌ای خود گفته بود که گروه‌های مسلح لبنانی که مشخصا منظور آن حزب‌الله است، همه تاسیسات نظامی خود در مرز فلسطین اشغالی را منحل کرده و حداقل ۱۰ کیلومتر از این مرزها عقب‌نشینی کنند و ۱۵ هزار نیروی ارتش لبنان در مناطق مرزی در جنوب این کشور مستقر گردند.

در این سند تحت عنوان «ترتیبات امنیتی بین لبنان و اسرائیل» آمده بود که مجموعه‌ای از اقدامات با هدف کاهش شدت درگیری‌ها به صورت تدریجی و مرحله‌ای میان لبنان و اسرائیل به موازات شروع آتش‌بس در غزه انجام می‌شود و دو طرف در آن متعهد به توقف درگیری‌ها می‌شوند و باید از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت که هدف آن برقراری ثبات در مرزها (بین لبنان و فلسطین اشغالی) است مطمئن شد.

در این سند همچنین پیشنهاد داده شده بود که یک گروه متشکل از آمریکا، فرانسه، لبنان و اسرائیل برای نظارت بر اجرای ترتیبات امنیتی مورد توافق و رسیدگی به شکایاتی که ممکن است از جانب دو طرف درگیری مطرح شود، تشکیل گردد. اما مسئولان لبنانی به هیئت فرانسوی گفتند که اساسا چیزی به نام ترتیبات امنیتی بین لبنان و اسرائیل وجود ندارد و لبنان خودِ این پیشنهاد پاریس را نقض قطعنامه ۱۷۰۱ می‌داند. همچنین لبنان هرگز در گروه یا کمیته‌ای که اسرائیل در آن شرکت دارد حاضر نمی‌شود.

همچنین فرانسه به لبنان وعده داده بود که در صورت توقف عملیات‌ها در جنوب، پرونده سیاسی این کشور را فعال می‌کند و در زمینه اکتشاف انرژی در آب‌های سرزمینی لبنان هم اقداماتی انجام می‌شود.

اما بعد از اینکه دولت و پارلمان لبنان رسما این پیشنهاد پاریس را رد کردند، منابع آگاه امروز گزارش دادند که فرانسه یک سری اصلاحات اساسی در طرح خود ایجاد کرده که مهمترین آن مربوط به کنار گذاشتن بند مربوط به عقب نشینی حزب‌الله از مرزها با فلسطین اشغالی بوده و پیشنهاد داده شده که به جای آن، مقاومت لبنان تجهیزات نظامی ویژه خود را از مرزها دور کند. البته فرانسه دقیقا مشخص نکرده که منظور آن کدام تجهیزات است.

بر اساس این طرح اصلاح شده فرانسه، رژیم صهیونیستی هم همه عملیات‌های نظامی و حتی نقض حریم هوایی لبنان را متوقف می‌کند.

به گفته منابع آگاه پاریس، ماکرون میقاتی را در جریان جزئیات این طرح خود قرار داده و منتظر پاسخ طرف‌های مربوطه در لبنان است. این طرح فرانسه که نتانیاهو درخواست اجرای آن را داشت، از حمایت آمریکا برخوردار است و بنابراین مشخص می‌شود که چرا به یکباره رئیس جمهور فرانسه مجددا تحرکات خود را در لبنان از سر گرفت.

محافل فرانسوی گزارش دادند که این تغییر موضع و اصلاحاتی که فرانسه در طرح مذکور خود انجام داده ناشی از تحولات اخیر بعد از عملیات ایران ضد اسرائیل در پاسخ به حمله این رژیم به کنسولگری ایران در دمشق است و بر همین اساس پرونده لبنان یکی از موضوعات اساسی در جریان اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل بود.

این درحالی است که مقامات حزب‌الله و شخص سید حسن نصرالله بارها تاکید کرده‌اند مقاومت لبنان به موضع خود در حمایت از غزه پایبند است و بدون توقف تجاوزات اشغالگران به غزه، هیچ آتش‌بسی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی نخواهد بود.

شیخ نعیم قاسم، معاون دبیر کل حزب‌الله در همین زمینه دیروز در مصاحبه با شبکه ان بی سی نیوز آمریکا تاکید کرد که ما در حزب‌الله رویارویی در جنوب را با آنچه در غزه اتفاق می‌افتد مرتبط می‌کنیم. زمانی که جنگ در غزه متوقف ‌شود، خود به خود در جنوب نیز متوقف می‌شود اما در غیر این صورت هیچ راهی برای توقف عملیات‌های ما در جنوب لبنان علیه دشمن صهیونیستی وجود ندارد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • درس بزرگ کودکان و زنان غزه به تاریخ
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان توقف فوری جنگ علیه غزه شد
  • واکنش آرمین به وتوی عضویت فلسطین: شرم آور است
  • اسرائیل برای فلسطینی‌ها حق حیات قائل نیست
  • آرمین: شرم آور است
  • محسن آرمین: وتوى قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل شرم آور بود/ اسرائیل برای فلسطینی ها حق حیات قائل نیست
  • جنایات اسرائیل اعتبار قوانین بین‌المللی را نابود می‌کند
  • نتانیاهو دست به دامن فرانسه شد
  • حمله محمود عباس به آمریکا
  • محمود عباس: در روابط خود با آمریکا بازنگری می‌کنیم