Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-25@19:18:18 GMT

دو راهکار برای مهار فرونشست زمین در تهران

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۵۲۳۷

دو راهکار برای مهار فرونشست زمین در تهران

به گزارش وانانیوز، 

زهرا نژادبهرام در مورد فرونشست زمین در پایتخت با بیان این‌که بارها عنوان کرده‌ام که سه خطر سیلاب، فرونشست و زلزله تهران را در معرض خطر قرار داده، گفت: البته اقدامات در مورد زلزله جدی‌تر بوده است و در مورد سیل و فرونشست هنوز توجه لازم جلب نشده است، در حالی که اگر در فروردین‌ماه سال جاری لطف پروردگار و درایت مدیریت شهری نبود قطعا شاهد وقوع سیلاب در تهران بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران  با بیان این‌که علت فرونشست اصلی زمین را کاهش سطح آب‌های زیرزمینی عنوان می‌شود، گفت: در طی سال‌های اخیر به دلیل مصالح شهری مجبور به حفر چاه‌های زیادی شده‌اند که در نهایت میزان آب سفره‌های زمینی کاهش یافته است و این در حالی است که سطح تمام معابر پایتخت را آسفالت‌های ضد آبی پوشانده که امکان نفوذ آب به لایه‌های زیرین خاک و سفره‌های زیرزمینی وجود ندارد و همچنین نهرهای آب نیز کف‌سازی شده‌اند که آب در آنها نفوذ نمی‌کند.

وی با بیان این‌که اقدامات سال‌های گذشته مانع از آن شده که آب جذب زمین شود، ادامه داد: دو راهکار پیش‌روی مدیریت شهری قرار دارد که باید با استفاده از آنها نسبت به تقویت سفره‌های زیرزمینی اقدام کنند.

نژادبهرام با بیان این‌که باید در پیاده‌روها از نوعی سنگ‌فرش استفاده شود که قابلیت جذب آب را داشته باشد، اظهار کرد: معاونت فنی و عمرانی در حال انجام مطالعات برای انتخاب نوع مصالح است.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران افزود: جلسات زیادی با شرکت آب و فاضلاب داشتیم و به آنها توصیه کردیم که بخشی از فاضلاب تصفیه شده را به چاه‌های زیرزمینی تزریق کنند تا باعث بهبود وضعیت خاک شویم.

وی با بیان این‌که فرونشست زمینه‌ خطرسازی برای شهر است، افزود: اما دقت داشته باشید که این اتفاق در همه کشورها حساسیت‌هایی را ایجاد کرده است.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: شهرداری تهران فرونشست زمین فرونشست زمین پایتخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۵۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است

درحالی که بار دیگر بارش‌ها و سیلاب، چین را تحت تاثیر قرار داده و به آواره شدن ده‌ها هزار نفر انجامیده است، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نزدیک به نیمی از شهرهای بزرگ چین به ویژه در مناطق ساحلی به دلیل استخراج آب‌های زیرزمینی و وزن سنگین ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری در حال غرق‌ شدن هستند.

به گزارش ایسنا، شهرهای متاثر از این روند از جمله «پکن» و «تیانجین» در بخش شرقی چین و در امتداد ساحل قرار دارند. ترکیب عوامل یادشده با افزایش سطح آب دریاها در این شهرهای در حال غرق شدن تا سال ۲۱۲۰ حدود ۱۰ درصد جمعیت نواحی ساحلی چین، یعنی تقریبا ۵۵ تا ۱۲۸ میلیون نفر را در معرض آب‌گرفتگی شهرها، سیلاب و خسارات جبران‌ناپذیر قرار خواهد داد.

کارشناسان در این مطالعه که در مجله «علوم» (Science) منتشر شد، فرسایش خاک و نشست زمین در هر شهر چین با جمعیت بیش از دو میلیون نفر را در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ اندازه‌گیری کردند. از میان ۸۲ شهر ارزیابی‌شده، ۴۵ درصد آن‌ها بیش از سه میلی‌متر در سال نشست می‌کنند و ۱۶ درصدشان هم بیش از ۱۰ میلی‌متر فرو رفته‌اند.

طبق این مطالعه، سه‌چهارم جمعیت شهری چین که در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۲۰ میلیون نفر برآورد شد، در همین شهرهای بزرگ این کشور پهناور جهان زندگی می‌کنند.

به نوشته کارشناسان، به نظر می‌رسد این فرسایش خاک به مجموعه‌ای از عوامل مانند استخراج آب‌های زیرزمینی و وزن ساختمان‌ها بستگی دارد. تعداد آسمان‌خراش‌ها هر روز بیشتر می‌شود، جاده‌ها و بزرگراه‌ها گسترده‌تر می‌شوند و آب‌های زیرزمینی مدام در حال استخراج و استفاده‌اند؛ همگی هم با سرعت بالا.

با اینکه موضوع بالا آمدن سطح آب و فرسایش خاک شهرهای چین مدت‌ها است که مشخص شده، این مطالعه اولین تصویر کلی از این مشکل در مقیاس ملی است. کارشناسان از داده‌های ماهواره‌های سنتینل‌ــ۱ (Sentinel-۱) استفاده کردند که با کمک تجهیزات راداری روزنه مصنوعی تداخل‌سنجی (InSAR) تغییرات عمودی در سطح زمین را اندازه‌گیری می‌کند و این نتایج را با ارزیابی‌های آب زیرزمینی از پایش چاه‌ها و داده‌های وزن ساختمان ترکیب کردند.

این گروه تحقیقاتی نوشت: علاوه بر الگوی ملی فرونشست شهرها، ما عوامل متعدد طبیعی و انسانی را شناسایی کردیم که با این پدیده مرتبط بودند. عوامل طبیعی عبارت بودند از موقعیت زمین‌شناسی هر شهر و عمق سنگ بستر آن که می‌تواند در میزان وزنی که زمین قادر است بدون فرسایش تحمل کند، تاثیر بگذارد.

کارشناسان بین شهرهای در حال غرق‌ شدن و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی نیز ارتباط محکمی پیدا کردند. به گفته آنها، بیشتر تغییرات در آب‌های زیرزمینی ناشی از فعالیت‌های انسانی بود و الگوهای بارش طبیعی تنها در ۱۲ درصد این تغییرات نقش داشت.

به گزارش لایوساینس، شبکه‌ حمل‌ونقل شهری از جمله قطارهای سنگین مترو و لرزشی که ایجاد می‌کنند، همچنین معدن‌کاری و استخراج منابع هیدروکربنی که هر دو حفره‌های خالی در زمین ایجاد می‌کنند، از دیگر عوامل موثر در فرسایش خاک و ترک خوردن زمین هستند.

کارشناسان تاکید کردند: کلید رسیدگی به فرونشست شهرها در چین می‌تواند کنترل طولانی‌مدت و پایدار استخراج آب‌های زیرزمینی باشد.

به گزارش ایندیپندنت، ناپایداری خاک و ترک‌ خوردن زمین و افزایش خطر سیل تهدیدی جدی برای زیرساخت‌ها و انسان‌ها است. بر اساس این تحقیق، شهرهای در حال غرق شدن در سواحل شرقی چین به‌زودی به پایین‌تر از سطح دریا سقوط می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود که تا ۱۰۰ سال آینده، ۲۶ درصد این کشور به زیر این آستانه برود. در حال حاضر، حدود شش درصد زمین‌های چین پایین‌تر از سطح دریا قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سیل در چین (عکس) خسارات و تلفات بی سابقه سیل در چین

دیگر خبرها

  • امدادرسانی آتش‌نشانان یزد به خودروهای درگیر در فرونشست زمین
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • تصویری ترسناک از فرونشست زمین در یزد پس از بارش شدید باران
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • (تصویر) فرونشست ترسناک زمین در شهر یزد
  • عکس/ فرونشست زمین بر اثر بارش باران در یزد
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • هشدار؛ جان زمین در خراسان‌شمالی مکیده می‌شود