Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، از برگزاری همایش رهروان زینبی در ۵۱ بقعه متبرکه استان فردا پنج شنبه ۲۱ شهریور ماه مصادف با ۱۲ محرم خبر داد و گفت: این ویژه برنامه با حضور بانوان در بقاع متبرکه اجرا می‌شود و قرار است در این تجمع نقش حضرت زینب (س) و دیگر بانوان موثر در قیام حسینی توسط خطبا و سخنرانان تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به اجرای سوگواره‌های لبیک یا حسین، شمیم حسینی، شیرخوارگان حسینی و احلی من العسل در دهه اول محرم، افزود: اهتمام به اقامه نماز جماعت ظهر عاشورا از اولویت‌های ما بوده است به همین دلیل به هیئت های مذهبی تاکید شده در فضای باز نماز را اقامه کنند و با روحانیون نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته که همراه هیئت مذهبی باشند و نماز جماعت را اقامه کنند.
حجت‌الاسلام حیدری‌جناسمی با بیان اینکه ۵۱ همایش رهروان زینبی در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه مازندران برگزار می‌شود، گفت: همایش استانی رهروان زینبی در آستان مقدس امامزاده عباس (ع) ساری برگزار می‌شود.
او افزود: این همایش عصر روز پنج شنبه ۲۱ شهریور ماه همزمان با سراسر کشور با حضور مادران شهدای مدافع حرم و بانوان ولایی استان برگزار می‌شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه همایش رهروان زینبی در قالب طرح سوگواره بصیرت عاشورایی برگزار می‌شود، گفت: همایش چند هزار نفری رهروان زینبی (س) ویژه بانوان در دوازدهم محرم همراه با امضای طومار میثاق با حضرت زینب (س) برگزار می‌شود.

او افزود: همایش رهروان زینبی استان مازندران یکی از بزرگترین همایش‌های رهروان زینبی در کشور به‌ شمار می‌رود که به‌ صورت زنده از شبکه‌های سراسری و استانی پخش می‌شود.
انتهای پیام/س   برگزاری همایش رهروان زینبی فردا در مازندران

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اوقاف مناسبت های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردپای عارف بزرگ قرن نهم در طرشت

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: شاه‌قاسم، فرزند سیدمحمد نوربخش، بنیانگذار طریقه نوربخشیه بود. نام صحیح و کامل او در پایان نسخه خطی خلاصه‌التجارب، به عنوان شاه‌قاسم پسر شمس‌الدین محمد نوربخشی، ذکر شده است. مقبره شاه‌قاسم روبه‌روی مسجد واقع شده بود و گنبدش نیمه‌کاره و خراب و حدود ۱۰تا ۱۵ متر ارتفاع داشت.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

مرحوم محمدتقی مصطفوی، نویسنده کتاب «آثار تاریخی طهران»، در مقاله‌ای با نام «آثار تاریخی تهران و اطراف» که در سال ۱۳۶۱ در مجله آینده منتشر شده در باره مزار شاهزاده قاسم در طرشت مطالبی را عنوان و روایت می‌کند: «در فاصله چندصدمتری شمال مزار شیخ عبدالله طرشتی، کوچه‌ای به نام کوچه «شاه‌قاسم» وجود دارد و اهالی محل به دلیل اینکه سابقاً میدانی در آنجا وجود داشته است به آن حدود میدان شاه‌قاسم نیز می‌گویند. «شاه‌قاسم فیض‌بخش» فرزند «سیدمحمد نوربخش» است. نوربخش از اکابر عرفای قرن نهم که سلسله نوربخشیه از فرق بزرگ صوفیه است که این فرقه را به او نسبت داده اند.

قبل از اینکه صفویه روی کار آیند و شاه‌طهماسب حصاری به دور تهران بکشد و آن را جلوه شهریت ببخشد، نوربخشیه فعالیت گسترده‌ای در روستاهای اطراف تهران مثل طرشت و سولقان داشتند و پیروان زیادی پیرامون آنها جمع بود. وقتی سیدمحمد نوربخش از دنیا رفت، منصب ارشاد نوربخشیه، به فرزندش شاه‌قاسم فیض‌بخش رسید. شاه‌قاسم سی و اندی سال قبل از شکل‌گیری حصار طهماسبی در طرشت زندگی می‌کرد و بعد از مرگش در سال ۸۹۹ شمسی در همین محدوده کوچه شاه‌قاسم که بخش شمالی قبرستان طرشتی‌ها بود، به خاک سپرده شد و بقعه‌ای برای او ساخته شد.»

به گفته اهالی، بقعه کوچک شاه‌قاسم در قبرستان روستا قرار داشت، اما بر اثر زلزله و با خیابان‌کشی‌ها دیگر اثری از این بقعه نیست.

همچنین شاه‌قاسم فیض‌بخش، پسری به نام بهاءالدوله بن شاه‌قاسم رازی داشت که در محله طرشت زندگی می‌کرد و در طب و پزشکی مهارت داشت. مهم‌ترین کتاب بهاءالدوله رازی خلاصه‌التجارب به فارسی و در پزشکی است که وی آن را در ۸۸۰ شمسی در قریه طرشت ری نوشت.

کد خبر 845649 برچسب‌ها هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات میزبان اردوی تیم ملی هاکی بانوان
  • سه شهر میزبان جام جهانی 2024 فوتسال
  • دریاچه آزادی، میزبان آب های‌آرام بانوان قهرمانی کشور جوانان
  • همایش «شن ها مامور خدا بودند» برگزار می‌شود
  • بنیاد ایرانشناسی میزبان جشنواره فیلم اقوام شد
  • همایش پیاده روی خانوادگی در دهدشت
  • شهرکرد میزبان نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان
  • ردپای عارف بزرگ قرن نهم در طرشت
  • مازندران میزبان مسابقات تنیس رده‌های سنی دختران و پسران کشور و تور جهانی + فیلم
  • بوکان میزبان همایش موسیقی نواحی و اقوام ایرانی