Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیوستن به "توافقنامه پاریس" بدان معناست که بخش عمده‌ای از نفت و گاز را از چرخه اقتصاد کشورمان خارج کنیم؛ حذف نفت و گاز از چرخه اقتصاد کشور در نتیجه پیوستن به توافق پاریس، حقیقتی است که مدافعان این توافق از آن فرار می‌کنند. ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۱ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ سازمان حفاظت محیط زیست در حالی که بر خلاف تعهدات خود ماه‌هاست از ارائه سند NDC (سند مشارکت ملی) به مجلس شورای اسلامی خودداری می‌کند، همچنان می‌کوشد مجلس را عامل سنگ‌اندازی در برابر پیوستن ایران به این توافق جلوه دهد؛ توافقی که با حذف نفت و گاز از چرخه اقتصاد کشور، خساراتی جبران‌ناپذیر بر اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان از این قرار است که 9 بهمن سال گذشته بود که موضوع "توافقنامه پاریس" با حضور نمایندگان تمامی نهادهای مرتبط از جمله وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، وزارت صمت، سازمان حفاظت محیط زیست و مرکز پژوهش‌های مجلس در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت؛ در این نشست، مصوب شد که سازمان حفاظت محیط زیست، سند مشارکت ملی (NDC) در توافق پاریس را طی 10 روز به منظور بررسی به مجلس ارائه کند.

اما در حالیکه سازمان حفاظت محیط زیست، مصوبه فوق را پذیرفت و انتظار می‌رفت بر اساس آن نهایتاً تا 19 بهمن، سند NDC را به مجلس ارائه کند اکنون 8 ماه گذشته و نه تنها سند مذکور به مجلس ارائه نشده بلکه سازمان حفاظت محیط زیست، مجلس را به سیاسی‌کاری و سنگ‌اندازی در برابر پیوستن به این توافق متهم می‌کند!

عیسی کلانتری به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست اخیراً در صحبت‌های خود در فراری رو جلو و بدون ارائه کوچکترین سندی مدعی شده: "رهبر معظم انقلاب در حوزه کاهش کربن نگاه مترقی دارد، به‌طوری که بسیار جلوتر از تعهدات ما در معاهده پاریس است!"

این ادعای کلانتری در حالیست که تاکید مقام معظم رهبری بر "اقتصاد کم‌کربن" به این معناست که به سمتی برویم که انرژی کمتری را از منابع فسیلی بگیریم و در مقابل، سهم انرژی تجدیدپذیر را توسعه دهیم؛ دیدگاهی که مورد وفاق عموم کارشناسان است اما آنچه آقای کلانتری نادیده گرفته این است که مقام معظم رهبری بر جلوگیری از خام‌فروشی نفت تاکید دارند یعنی به جای توسعه صادرات نفت و گاز باید نفت و گاز را در پالایشگاه و نیروگاه به محصولاتی با ارزش افزوده تبدیل کرده و سپس صادر کنیم تا از سرمایه‌های ملی در راستای تولید ثروت ملی و البته اشتغال‌زایی استفاده کنیم و پیامد اجتناب‌ناپذیر اعمال این سیاست، تولید گازهای غیرسمی و غیرآلاینده گلخانه‌ای است.

بدیهی است که تبدیل نفت و گاز به محصولاتی با ارزش افزوده به افزایش تولید دی‌اکسید کربن و گازهای گلخانه‌ای منجر خواهد شد که بر خلافه توافقنامه پاریس است؛ حالا سؤال اینجاست که خام‌فروشی را انتخاب کنیم یا تبدیل نفت و گاز به محصولاتی با ارزش افزوده؟

از سوی دیگر باید به این نکته مهم هم توجه داشت که در پی تحریم‌های اخیر، مسیر خام‌فروشی هم تا حد قابل توجهی بسته شده است لذا در شرایط کنونی، تنها را استفاده از نفت و گاز، تبدیل آن به محصولاتی با ارزش افزوده و در نتیجه افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای است و پیوستن به توافق پاریس بدان معناست که نفت و گاز را کلاً از چرخه اقتصاد کشور خارج کنیم!

حذف نفت و گاز از چرخه اقتصاد کشور در نتیجه پیوستن به توافق پاریس، حقیقتی است که کلانتری از پذیرفتن آن فرار می‌کند چرا که تنها به منافع سیاسی خود می‌اندیشد و نه منافع ملی.

بر خلاف آنچه آقای کلانتری اعلام می‌کند، اقتصاد کم‌کربن لزوماً در قالب توافق پاریس و حذف نفت و گاز از چرخه اقتصاد کشور که فشارهای بین‌المللی بر کشور را افزایش می‌دهد، محقق نمی‌شود؛ بلکه می‌توانیم با سلیقه خودمان و بر اساس شرایط موجود، به سمت کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و اقتصاد کم‌کربن حرکت کنیم دلیلی ندارد زیر بار اجرای سندی برویم که محدودیت‌های جدیدی برای کشورمان ایجاد می‌کند؛ سندی که آقای کلانتری حتی از ارائه آن به مجلس خودداری می‌کند!

سازمان محیط زیست "سند تعهدات ایران در توافقنامه پاریس" را به مجلس ارائه نکرده استوقوع "اشتباهی پرهزینه" در نحوه بررسی "توافقنامه پاریس"تعهدات کیفی مناسب‌ترین نوع تعهدات برای تأمین منافع ملی در "توافقنامه پاریس"خطر فروپاشی اقتصادی با پیوستن به "توافقنامه پاریس"/ تضاد با اسناد بالادستی اقتصادی کشورغفلت مسئولان امر از افشای اطلاعات کشور با پذیرش "توافقنامه پاریس"لازم‌الاجرابودن "توافقنامه پاریس" نخستین و مهم‌ترین اثر حقوقی آن پس از الحاق ایرانسردرگمی دولت تدبیر بر سر "توافقنامه پاریس"/ خطر کاهش حداقل 7.2 درصد از حجم اقتصاد ایرانفیلم/ وضعیت کشورهای صاحب بالاترین ذخایر نفت و گاز در قبال "توافقنامه پاریس"

انتهای پیام/

R7856/P/S2,23/CT4 واژه های کاربردی مرتبط سازمان محیط زیست

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۶۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور

علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و قاسم الاعرجی همتای عراقی وی در دیدار با یکدیگر ضمن مرور میزان اجرای توافق امنیتی، بر تشکیل هر چه سریعتر کمیته‌های فرعی و عالی به منظور پیشبرد توافقنامه امنیتی دوجانبه تاکید کردند.

قاسم الاعرجی با راهبردی دانستن روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران بر اجرای مصوبه‌ پارلمان عراق در اخراج نیرو‌های نظامی ائتلاف تأکید کرد.

مشاور امنیت ملی عراق در این ملاقات از نقش جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت منطقه و ایجاد صلح و ثبات منطقه تقدیر کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • ماموریت مجلس به سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات زیستی
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • انتقاد منتخب مردم قم در مجلس از نوع شهرسازی در کلانشهرها
  • ایران آماده همکاری با سایر کشور‌ها در زمینه زیست محیطی است
  • کنعانی: ایران آماده همکاری با سایر کشور‌ها در زمینه زیست محیطی است
  • ضرورت حركت از اقتصاد نفتی به سمت چرخه تولید