Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:24:45 GMT

۸۰۳ نوع مواد مخدر روانگردان در جهان تولید می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۷۶۳۴

۸۰۳ نوع مواد مخدر روانگردان در جهان تولید می‌شود

به گزارش ایرنا،اکبر ولیزاده روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی مواد مخدر مازندران افزود:این در حالیست که در سال ۲۰۰۰ میلادی تعداد مواد مخدر روانگردان در جهان حدود ۱۶۰ نوع بود و در مدت کمتر از دو دهه تنوع مواد مخدر روانگردان پنج برابر بیشتر شد.

وی خاطرنشان کرد : در شرایط فعلی بسیاری از شرکت‌ها، مراکز علمی و  شیمیدانان بزرگ جهان در خدمت تولید مواد مخدر صنعتی و رونگردان ها  قرار گرفتند و با تنوع بخشی تولید مواد مخدر صنعتی در سطح جهان،آمار اعتیاد به  مواد مخدر ۳۰ درصد بیشتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون ستاد مبارزه مواد مخدر کشور گفت : در حال حاضر حدود ۲۸۰ میلیون معتاد درجهان وجود دارد که ۱۸۰ میلیون معتاد در حوزه مواد مخدر کانابیس ( طبقه‌ای از مواد اعتیاد آور هستند که از جمله شناخته شده ترین آن‌ها می‌توان به ماریجوانا  و حشیش اشاره کرد. این مواد از گیاه شاهدانه تهیه می‌شوند و به دلیل توهماتی که در افراد ایجاد می‌کنند به عنوان مواد توهم زا نیز شناخته می‌شوند) و حدود ۵۵ میلیون نیز معتادان به مواد مخدر سنتی و مابقی را رونگردان تشکیل می دهند.
مرگ چهار هزار نفر در ایران بر اثر مصرف سوء موادمخدر
ولیزاده  میزان شیوع مصرف مواد مخدر صنعتی در جهان را حدود ۵.۵ درصد اعلام کرد که این آمار در ایران حدود یک دهم درصد کمتر از میانگین جهانی حدود ۵.۴ درصد است.
وی خاطرنشان کرد : سالانه حدود چهار هزار نفر در ایران براثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند که این آمار در آمریکا حدود ۷۰ هزار نفر است و این مسایل نشان می دهد که مواد مخدر یک پدیده جهانی است که تمام کشورها با آن درگیرند.
معاون ستاد مبارزه مواد مخدر کشور نگرانی اصلی برای افزایش تنوع بخشی در تولید مواد مخدر صنعتی را پایلوت قرار گرفتن ایران در  مصرف این نوع مواد بیان کرده است.

ولیزاده این برنامه‌ پایلوت قرار دادن ایران در مصرف مواد مخدر را در راستای تهاجم و تهدید فرهنگی بیان کرد و خواهان شدت بخشیدن به کارهای فرهنگی به خصوص در حوزه پیشگیری دانست.

وی نگرانی دیگر افزایش موادمخدر صنعتی و روانگردان را اعتیاد اتفاقی دانست و افزود : به دلیل نامحسوس بودن این نوع مواد احتمال اعتیاد اتفاقی حتی در قالب مصافحه (دست دادن ) نیز وجود دارد.

معاون اداری و مالی ستاد مبارزه با موادمخدر  راهکار کاهش آلودگی جامعه به خصوص جوانان و نوجوانان به اعتیاد صنعتی را توجه بیشتر به حوزه پیشگیری دانست.

جمع آوری ۴۲ هزار معتاد متجاهر

ولیزاده اولویت ستاد را در طرح پیشگیری جمع آوری معتادان متجاهر بیان کردو اظهارداشت :  در این ارتباط در دوره مدیریت جدید( از بهمن ماه گذشته ) ستاد با جدی شدن این طرح ۴۲ هزار معتاد متجاهر در سطح کشور جمع آوری شد.

به گفته وی حدود یک سوم متعاد متجاهری که در کشور جمع شدند مربوط به تهران بود.

وی خاطرنشان کرد: در این ارتباط با هماهنگی دستگاه قضایی که به دنبال افزایش  مدت اقامت این افراد در کمپ ها ازسه ماه به حدود یک سال هستیم و تاکنون هفت ماه عملیاتی انجام شد و امیدواریم با نگاه مثبت موجود در دستگاه قضایی طرح اقامت یکساله عملیاتی شود.

به گفته ولیزاده  در این کمپ ها برنامه درمان،سم زدایی،مهارت آموزی و صیانت و اشتغال انجام می شود.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت : با تکمیل این بسته آمار رفت و برگشت معتادان به این کمپ ها کاهش خواهد یافت.
ولیزاده با اشاره به این که تاکنون تمام  تمرکز ستاد مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور در حوزه درمانی بود و چندین میلیارد تومان نیز برای درمان معتادان هزینه شده است و از این پس باید ضمن دنبال کردن آن طرح ها، برنامه خود را در حوزه کنترل و پیشگیری متمرکز کنیم.
وی خاطرنشان کرد : اگر طرح های خود را به درستی در حوزه پیشگیری اجرایی نکنیم، احتمال انفجار مصرف مواد مخدر را در سال ۲۰۲۵ خواهیم داشت که تمام سرمایه های انسانی و انرژی ما را در این حوزه می گیرد.
وی اظهارداشت : ما نباید اجازه بدهیم که آلودگی مواد مخدر به ۹۵ درصد جمعیت سالم در کشور سرایت کند و باید هشدارها را جدی بگیریم و برنامه های پیشگیرانه را در تمام حوزه ها با کمک تمام دستگاهها و تشکل های مردم نهاد اجرایی کنیم.
//۱۸۹۹/۶۹۸۲
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مواد مخدر مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۷۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است

عباس کاظمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین در بازدید از مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین گفت: استان قزوین در حوزه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با کمبود‌های زیرساختی، نیروی انسانی و منابع مالی روبه‌رو است، با هماهنگی و همراهی دستگاه‌های اجرایی مرتبط می‌توانیم این مسائل را حل کنیم تا این فاصله و خلا در حوزه زیرساخت جبران شود.

وی افزود: نگاه دولت در این عرصه حمایتی بوده و اقدامات مختلفی نیز در این راستا انجام شده است، برای مثال ساختمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مستقر در شهرک مینودر نیز با مشکلاتی روبه‌رو بود که با نگاه حمایتی مشکلات آن پیگیری و حل شد، در خصوص مشکلات زیرساختی و منابع موجود نیز باید با همین رویکرد عمل کنیم.

کاظمی با بیان اینکه در صورت حل مشکلات در حوزه زیرساختی و منابع، اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌توانند بر ماموریت اصلی خود تمرکز بیشتری داشته باشند گفت: ماموریت مقابله با مواد مخدر و اعتیاد باید به صورت منظومه‌ای دنبال شود.

به گفته این مسئول، تهدیدات حوزه اعتیاد همواره در حال به‌روزرسانی است و با گذر زمان در همه عرصه‌های توزیع، تولید، مصرف و مخاطب شاهد موارد جدید هستیم که همه دستگاه‌های متولی نیز باید برای مقابله و پیشگیری از آنها به‌روز شوند تا بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: چرخه مواد مخدر منظومه‌ای است و اگر جایی با مشکل روبرو شود، کل کار زیر سوال می‌رود، با اینحال هم کنون در این حوزه پنج کمیته شورای مقابله با مواد مخدر شکل گرفته که همه چرخه‌ها باید مانند دستگاه و ماشین منظم حرکت کنند.

وی اضافه کرد: هماهنگی خوبی بین دستگاه قضایی، امنیتی و اجتماعی در استان قزوین وجود دارد و باید از این فرصت برای استفاده از ریشه کن شدن اعتیاد و مواد مخدر بهره برد.

کاظمی به تغییر مصرف مواد مخدر و تغییر سن اعتیاد اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات فرهنگی و آموزشی را باید جدی‌تر پیگیری کرد و از منابع شهرداری‌ها و ظرفیت صدا و سیما می‌توان در قالب تفاهم نامه سه جانبه استفاده کرد تا با تولید محتوای فاخر شاهد تحول در حوزه پیشگیری و اطلاع‌رسانی در خصوص مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • کشف حدود ۸۸ کیلوگرم تریاک با طعم هندوانه در قم
  • کشف حدود ۸۸ کیلوگرم تریاک با تلاش پلیس قم
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی
  • فروش مواد مخدر با پابند الکترونیکی!
  • حال خوش کُن‌هایی که جانتان را می‌گیرند!
  • ایران دارای بیشترین کشفیات مواد مخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد