Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایش «غریبه شام» از نمایش‌های آیینی و مذهبی است که در ایام محرم اجرا می‌شود. این نمایش روایتگر مظلومیت اهل بیت (ع) است. داستان این نمایش به صورت موازی با عصر امروز و ایام واقعه عاشورا در کربلا روایت می‌شود.

در نمایش «غریبه شام» قصه با خانواده یکی از شهدای مدافع حرم شروع می‌شود؛ پدر خانواده برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) رفته و یک سال است که به دیدن خانواده نیامده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دختر خانواده که بیمار است به زیارت خانم رقیه (س) می‌رود و همین سبب می‌شود تا وقایع عاشورا را در نمایش ببینیم. در پایان داستان متوجه می‌شویم که پدر شهید شده و دختر می‌فهمد که پدرش هم مانند سید الشهدا سر از بدنش جدا شده و ...

به بهانه اجرای این نمایش با کاظم نظری از بازیگران نمایش «غریبه شام» گفت و گو کرده ایم که در ادامه می خوانید.

کاظم نظری بازیگر نمایش «غریبه شام» در خصوص نقش خود در این اثر به خبرنگار گفت: در نمایش «غریبه شام» نقش «خولی» را ایفا می‌کنم؛ این شخصیت در واقعه کربلا سر امام حسین (ع) را برای یزید برد. «خولی» شخصیتی منفی است که در طول داستان و در مواجهه با شخصیت‌های نمایش خصوصاً اولاد پیامبر آنها را تحت فشار و آزار و اذیت قرار می‌دهد.

نظری در خصوص نمایش‌های آیینی اجرا شده در سال‌های اخیر گفت: یکی از ویژگی‌های نمایش‌های آیینی این است که بتوانند با توده‌ مردم ارتباط برقرار کنند. از طرفی تئاتر‌های آینی برگرفته از فرهنگ و رسوم یک ملت است. به هر حال جامعه به اجرای این نوع نمایش ها نیازمند است؛ زیرا از مناسک جامعه بوده و مردم با این مناسک آشنا هستند. همانند تعزیه خوانی‌ها که نزدیک به چند صد سال است اجرا می‌شوند و هنوز هم پابرجا هستند. زمانی که مردم صدای شیپور تعزیه و یا صدای خوانشگران را می‌شنوند، به تماشا می‌آیند و نظاره‌گر اتفاقاتی هستند که برای امام حسین (ع) و خانواده ایشان رخ داده است.

وی افزود: هیچ وقت تعزیه خوانی تازگی خود را از دست نمی‌دهد. مهم این است که چطور با تعزیه خوانی برخورد شود و بتوان از تکنیک و شیوه‌های نوین اجرایی آن برای بهبودش بهره برد. هر اندازه این شیوه‌ها جدید باشند، قطعاً برای مخاطب امروز جذاب‌تر خواهد بود.

نظری با اشاره به اینکه نزدیک به بیست و سه سال است با کوروش زارعی کارگردان نمایش «غریبه شام» همکاری دارد، اظهار کرد: ما گروه تئاتر «آیین» را داریم که اکثر کار‌های آن اجرای آیینی و مذهبی است. کوروش زارعی جوانی خوش فکر و معتقد است که در ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) کار‌های ارزنده‌ای را اجرا کرده است و توانسته سهم خود را در مسائل مذهبی و انقلابی با هنر خود ادا کند.

بازیگر نقش «خولی» در خصوص حمایت مسئولان از اجرای نمایش‌های آیینی و مذهبی گفت: علاقه مسئولان به کمک به اجرای نمایش‌های آیینی و مذهبی بسیار است. ما دوست داریم که مسئولان برای تماشای نمایش‌های مذهبی بیایند؛ زیرا حضورشان باعث دلگرمی مردم و هنرمندان می‌شود. در همه جای دنیا مسئولان و سیاست مداران در حوزه فرهنگ حضور دارند زیرا تنها جایی است که می‌توانند با مردم ارتباط برقرار کنند. انتظار می‌رود مسئولانی که برای حوزه فرهنگ دغدغه دارند، در این سالن‌ها حضور یابند.

وی افزود: مسئولان در حوزه فرهنگ و هنر حاضر می‌شوند، ولی این حضور کم است و انتظار می‌رود در سبد و کالای مصرفی خود تماشای تئاتر به خصوص نمایش‌های آیینی و مذهبی را لحاظ کنند. در این روز‌ها که نمایش «غریبه شام» به روی صحنه رفته استقبال مخاطبان بسیار خوب بوده است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای نمایشی محرم 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت

به گزارش خبرنگار مهر، گروه تئاتر «آئین مردم» متشکل از هنرمندان با تجربه تئاتر خوزستان، نمایشی را با عنوان «واپسین نفس» و با موضوع ایثار کادر سلامت در بحران کرونا تهیه و تولید کردند که پس از ارزیابی بیش از ۲۴۰ اثر نمایشی توسط کارشناسان و داوران هنرهای نمایشی به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت.

نمایش خیابانی «واپسین نفس» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی بوعذار از معدود آثار نمایشی در سطح کشور است که روایتگر ایثار و ایستادگی کادر درمان و پرستاران فداکار در بحران کرونا را برای مخاطبان اجرا می‌کند.

گروه اجرایی پس از تمرینات مستمر در شرایط سخت برای اجرا در این جشنواره ملی آماده می‌شوند تا به عنوان تنها اثر نمایشی از اهواز در بخش خیابانی این رویداد حضوری فعال داشته باشند.

گروه تئاتر «آئین مردم» نخستین نمایش خیابانی را با موضوع ایثار کادر درمان در فراگیری کرونا در بیمارستان‌های اهواز و شهدای مدافع سلامت به اجرا رسانده است.

گروه تئاتر «آئین مردم» به عنوان فعال‌ترین گروه نمایشی خوزستان بیشترین حجم شرکت در جشنواره‌ها و رویدادهای تئاتر را در کارنامه دارد و پیش از این در دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر عنوان اثر برگزیده را در بخش ویژه غزه کسب کرده است.

جشنواره سراسری تئاتر ایثار به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با همکاری مرکز هنرهای نمایشی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با حضور گروه‌های نمایشی از ۲۵ تا ۲۹ اردیبهشت ماه به میزبانی استان گلستان و شهر گرگان برگزار می‌شود.

کد خبر 6082508

دیگر خبرها

  • نمایش «شاماران» به سعدی افشار تقدیم شد
  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»
  • فضائلی: برخی مسئولان به‌تازگی بدلیل کار‌های بی‌قاعده در حوزه حجاب تذکر دریافت کرده‌اند
  • نمایش آثار آیینی محوطه‌های باستانی در اردبیل
  • راهیابی پنج نمایش از قم به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی اردبیل به نمایش گذاشته می‌شود
  • هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد
  • رقص فراموشی و فرار از کلیشه‌ها