Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-24@01:39:34 GMT

فشار مخالفان شفافیت آرا به هیأت رئیسه

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۸۴۷۲

صراط:

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، در مورد شفافیت آرای نمایندگان مجلس اظهار داشت: نمایندگان مجلس نماینده مردم هستند یعنی مردم به آنها رأی داده‌اند تا در مجلس از جانب آنها انجام وظیفه کنند. 

وی افزود: اینطور نیست که یک نماینده ذاتاً موقعیتی داشته باشد چرا که قرار است وی در راستای انجام وظایف نمایندگی‌اش که مردم به او تفویض کرده‌اند انجام وظیفه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین چه اشکالی دارد مردمی که این فرد را در این جایگاه قرار داده‌اند از فعالیت‌های او آگاه باشند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: چرا مردم نباید نظر نماینده‌شان در مجلس را درباره لایحه‌ها و طرح‌ها بدانند؟ اینکه نماینده مجلس درباره قرارداد نفتی و یا برجام چه رایی داده بسیار مهم بوده و جای نگرانی ندارد.

سلیمی گفت: قطعا نماینده مجلس بر اساس منطق یا استدلال رأی می‌دهد که باید پاسخگوی منطق یا استدلالش باشد و اگر رایش بر این اساس نیست باید نگران باشد زیرا قطعا قدرت دفاع هم نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه شفافیت آرای نمایندگان در زمان رای اعتماد به وزرا متفاوت است تصریح کرد: نماینده مجلس هنگام رای اعتماد و برای اینکه وزیر فردا روزی بعد از گرفتن رای اعتماد از مجلس در حق نماینده اجحاف نکند می‌تواند به صورت استثنایی رای مخفی بدهد و به همین دلیل پیشنهاد شده که آرای نمایندگان به جز رای اعتمادها قابل انتشار باشد. اما آنهایی که قابل انتشار است و محرمانه نیست چرا باید به لیست محرمانه‌ها بیفزایم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: دولت در قراردادهای نفتی، برجام، FAFT، خرید هواپیما و ... محرمانه عمل کرد و گزارشی به مجلس ارائه نکرد.

سلیمی افزود: دولت بنا بود تا پایان مرداد گزارشی درباره اقدامات خود در 5 ماه ابتدایی سال 98 به مجلس ارائه دهد که استنکاف کرد ولی اگر مجلس هم بخواهد در شفافیت آرا مخفی‌کاری کند چه وضعیتی برای جامعه ایجاد خواهد شد؟

وی با بیان اینکه در خیلی از کشورها آرا به صورت شفاف منتشر می‌شود گفت: حق مردم در دانستن است که در کشور ما محدود شده و بسیار عجیب است که دو فوریتی بودن طرح شفافیت آرا بیش از 174 نفر امضا داشت اما 69 نفر به آن رأی دادند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: در همین مورد مذکور باید آرای نمایندگان منتشر شود تا مردم بفهمند چه کسانی چنین طرحی را امضا کرده‌اند و سپس زیر امضاهایشان زده‌اند و اگر مردم این را بفهمند که یک نماینده چیزی را بیهوده و بدون اعتقاد امضا می‌کند دیگر به او رأی نمی‌دهد. 

وی خاطرنشان کرد: روزی که ما نماینده شدیم با مردم شرط نکردیم به شرط مخفی‌کاری نماینده شویم. ما نماینده مردم هستیم و هم اکنون خواست افکار عمومی، شفافیت است.

سلیمی گفت: اینکه عده‌ای از نمایندگان مجلس به مردم بگویند شما حق ندارید آرا را بدانید توهین به مردم است و متاسفانه تا عده‌ای به برخی نمایندگان می‌گویند بالای چشم‌تان ابرو است فوری رگ گردنشان کلفت می‌شود اما به این مردمی که ولی‌نعمت ما هستند اینگونه توهین می‌کنند سکوت اختیار کرده و چیزی نمی‌گویند که شفافیت حق مردم است.

وی افزود: وقتی مردم را در تاریکی نگه داریم نتیجه‌اش می‌شود دختر فلان وزیر، داماد فلان وزیر و پسر آن آقا و ژن خوب فلان مدیر و معاون؛ الان در دادگاه‌ها چه خبر است؟ داماد چه کسی از بانک سرمایه وام میلیاردی گرفت؟ دختر کدام وزیر در لواسان ویلایی غیرمجاز کاخ مانند ساخته‌است؟ دختر کدام وزیر در روزهای آینده به دادگاه خواهد رفت؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: نمایندگان پاکدست زیادی در مجلس داریم اما پسر و دختر و داماد و عروس برخی از نمایندگان در چند شرکت عضو هیأت مدیره هستند.

نماینده مردم محلات در مجلس گفت: هم اکنون چرا باید نماینده استان تهران در استان مرکزی عضو هیأت مدیره یک یا 2 شرکت باشد. داماد فلان وزیر اسبق آموزش و پرورش در این استان چه کار می‌کند؟ ضمن اینکه در مورد سایرین نیز بحث‌هایی مطرح است ولی اگر شفافیت باشد این موضوعات پیش نمی‌آید. 

وی تصریح کرد: نامه‌ای را به آقای امیرآبادی عضو هیات رئیسه مجلس داده‌ایم که خواستار اجرای شفافیت آرا در مورد افرادی که طرح مذکور را امضا کرده‌اند شده‌ایم تا مردم بدانند کیفیت رای این تعداد چگونه است. 

سلیمی گفت: در مورد حضور و غیاب نمایندگان هم متاسفانه برخی‌ها فشار آوردند که چرا اعلام می‌کنید و نباید منتشر شود.

وی خاطرنشان کرد: من جزو فعالترین و منظم‌ترین نمایندگان بودم آیا یکبار اعلام شد خوب هر سه ماه یکبار باید اعلام شود چرا نباید منتشر شود. خوب نماینده‌ای که یک دقیقه و یک ثانیه غیبت ندارد با نماینده‌ای که در مجلس  نه در رأی‌گیری فعال است و اگر هم در مجلس باشد، خواب است؛ چرا نباید مردم بین نمایندگان تفاوت قائل شد؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به فشار برخی نمایندگان به هیأت رئیسه برای عدم اعلام اسامی نمایندگان منظم و فعال افزود: تقریبا چند فصل است که یواشکی می‌آیند نامه‌ای به من می‌دهند که شما منظم‌ترین و فعالترین هستید خوب این چه سودی دارد که من بدانم و مردم ندانند؛ در حالی که باید مردم بدانند چرا نمی‌گذارند اینها منتشر شود؟ 

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۸۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟

مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان درباره اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دور دوم گفت: به طور قطع مردم همانند دوره نخست و حتی با قدرت بیشتری پای صندوق‌های رای خواهند آمد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او ادامه داد: طبیعتا کسانی که در نامزدهایشان در دور نخست رای نیاوردند حضور پررنگی در انتخابات نخواهند داشت.

شاکری با اشاره به ترکیب هیات رئیسه مجلس آتی افزود: قطعا رای نمایندگان در فراکسیون نیرو‌های انقلاب نقش بسزایی در شکل گیری هیات رئیسه مجلس دارد.

دبیرکل جمعیت جانبازان گفت: معتقدم که دو جریان اصولگرای مجلس چالشی با یکدیگر ندارند و حدس میزنم که هیات رئیسه نیز ترکیبی از دو جناح اصولگرایی خواهد داشت.

او ادامه داد: نباید این تصور شکل بگیرد که جریان پیروز در هیات رییسه تمامی امور مجلس را به دست خواهد گرفت و البته ممکن است چهره جدیدی ریاست مجلس را عهده دار شود.

شاکری در پایان گفت: نباید با پیش داوری درباره مراکز قدرت مجلس فضا را متشنج و از رسالت اصلی آن دور کرد.

دیگر خبرها

  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی قبل از آنکه لایحه حجاب به سرمنزل مقصود برسد پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم/ نمایندگان نسبت به معیشت این عزیزان اقدام کنند که هر روز شهدایی را تقدیم می‌کنند
  • انتقادات تند ذوالنوری از قالیباف در صحن مجلس /قدرت باید به نمایندگان برگردد
  • مجلس باید «نماینده‌محور» باشد نه رییس‎‌محور
  • نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟
  • باید بسترهای مشارکت مردم در امر رونق اقتصاد و جهش تولید را فراهم آوریم/ از بازدید نماینده‌های مجلس از زندان‌ها استقبال می‌کنیم
  • محمودوند، نماینده خرم‌آباد: آقایانی که حرف رهبر انقلاب در خصوص دختربچه‌های مظلوم و معصوم را قبول نداشتند، همه‌کاره انتخابات بودند! درد از این بزرگ‌تر؟
  • ماجرای ۵ اخطار رهبری به مجلس انقلابی | نماینده‌ای داشتیم که به «مهسا امینی» فقط فحش نمی‌داد!
  • موافقان و مخالفان تشکیل سازمان نوآوری دفاعی چه گفتند
  • نماینده‌ای داشتیم که به مهسا امینی فقط فحش نمی‌داد