Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-18@09:44:59 GMT

واکنش سلحشوری به خودسوزی سحر خدایاری

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۹۰۸۶

سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «دچار نوعی بی‌تفاوتی و کرختی اجتماعی هستیم» گفت: « این بی‌تفاوتی همه بار را به دوش فعالان اجتماعی، سیاسی انداخته است و آن‌ها که تعداد زیادی هم ندارند همه بار را به دوش می‌کشند. متاسفانه شاهدیم که آن‌ها هم اگر صدایشان از حد معمول بالاتر رود تحویل زندان داده می‌شوند و هزینه بسیاری می‌پردازند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه «مردم باید فکری کنند» گفت: « به نظر من مردم باید دست به دست هم دهند و هم برای مشکلات معیشتی فکر علاجی کنند و هم برای مشکلات اجتماعی. مگر سوختن یک دکه‌دار در تونس منجر به انقلاب نشد؟ پس چرا ما اینقدر نسبت به هم بی‌تفاوت هستیم؟ چرا وقتی این همه زنان را تحت فشار قرار می‌دهند، ساکت هستیم و کسی حرفی نمی‌زند؟»

به گفته وی، بدتر از این است که از مسئولان کشور هم صدایی در نمی‌آید. مثلا در ماجرای اخیر چند نفر از وزارت ورزش حرف زدند؟ چند نفر از زنان مسئول در جای جای کشور فریاد زدند؟ هیچ کدام ما متاسفانه صدای هم نمی‌شویم. همه می‌ترسیو دچار روزمرگی می‌شویم. ما دنبال بقا هستیم و به خاطر اینکه بقا برای مهم‌تر از اتفاقاتی است که رخ می‌دهد، سکوت می‌کنیم.

سحلشوی با تاکید بر اینکه « اگر همنوایی ایجاد می‌شد، قطعا این فشارها بالاخره یک جایی متوقف می‌شد. مثلا الان پذیرفته‌اند که زنان در بازی‌های ملی به ورزشگاه بروند. من واقعا نمی‌دانم چطور می‌توان به مسئولان کشور گفت که هیج جای دنیا این روش وجود ندارد. 49 یا 50 کشور مسلمان داریم و کشورهایی مثل هند که جمعیت مسلمان بسیار دارد؛ در هیچ کدام چنین سبکی پیشه نشده است».

این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که نقش تفکرات و اندیشه‌های مردسالارانه در سکوت جامعه مدنی درباره مساله ورزشگاه رفتن زنان و یا اتفاقات تلخی مثل همین خودسوری، چیست؟ گفت: « متاسفانه مردان در این باره بهتر از زنان نسبت به موضوع اخیر واکنش نشان دادند، ببینید وریا غفوری چه قدر قشنگ نوشت. شجاعی، میرداودی و ... همین طور . حالا چند تا زن واکنش نشان دادند؟ ».

وی افزود: « من باور دارم که ما به طور تاریخی با مشکل مردسالاری مواجه هستیم اما در این‌جا فکر می‌کنم سکوت فعلی ناشی از نبود جامعه مدنی قوی و زنانی است که پشتیبان یکدیگر باشند.»

سحلشوی پیگیری‌های انجام شده در مورد مساله کودک همسری و حساس شدن جامعه نسبت به آن را مثال زد و گفت: « الان کیهان و ... بسیار علیه ما مطلب می‌نویسند و مانع می‌شوند اما درباره موضوعاتی مثل کودک همسری توانستیم جامعه را حساس و آن را تبدیل به یک مطالبه عمومی کنیم. اکنون دیگر جامعه نسبت به این موضوع واکنش جدی نشان می‌دهد اما همین جامعه درباره ورزشگاه رفتن زنان ساکت است. شاید به خاطر اینکه مساله آنقدر زجرآور نیست. وقتی کودک همسری طرح می‌شود احساس می‌کنیم که زندگی یک انسان در حال از دست رفتن است اما در مورد ورزشگاه نرفتن اینطور نیست. البته من معتقدم که این هم در همان حد است. شاید برای خیلی از زنان این موضوع فانتزی باشد و اهل فوتبال نباشند اما هویت برخی با همین تیم‌هایی که طرفدار آن هستند، تعریف می‌شود. برای آنان این تحقیر شدن و اجازه حضور در ورزشگاه را نداشتن به اندازه نابود شدن همه زندگی است. اینکه یک نفر به این خاطر خود را بسوزاند مگر معنی دیگری غیر از این دارد؟»

وی ادامه داد: «آیا این خودسوزی حداقل به جامعه این پیام را نمی‌دهد که آی مردم من به عنوان یک زن چیزی را می‌خواهم که جامعه از دادن آن دریغ می‌کند؟ چیز عجیبی هم نیست. همه زنان در کل دنیا از این حق برخوردار هستند. اینکه بگوییم با اسلام همخوانی ندارد هم توجیه خوبی نیست. زیرا هیچ کشور اسلامی دنیا ورزشگاه رفتن زنان را ممنوع نکرده است. آیا ما دین دیگری را تبلیغ می‌کنیم و اسلام جدیدی را آورده‌ایم؟ قطعا اینطور نیست. پس باید دید پشت این محدودیت‌ها چیست؟».

سحلشوری همچنین به مطالبه موتور سواری زنان اشاره کرد و گفت: «توجیهاتی برای ایجاد ممنوعیت می‌آورند که آدم از خواندن آن هم شرم می‌کند. در این وضعیت که وسیله نقلیه و هزینه حمل و نقل گران است و بسیای از مردم به استفاده از موتور گرایش پیدا کرده‌اند، چرا زنان را از این حق محروم می‌کنند؟ گاهی فکر می‌کنم اگر اول انقلاب درباره سطح آموزش هم آنقدر تبلیغ نمی‌شد، الان می‌گفتند حضور زنان در خانه مهم‌تر از تحصیل است.»



 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران هوادار استقلال خودسوزی دخترابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۹۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب در خدمت سلامت روان جامعه

  بسیاری از کارشناسان حوزه حجاب بر این باورند که اسلام قصد دارد با الزام حجاب به زنان، نیازهای عاطفی و جنسی افراد را از درون جامعه به چارچوب خانواده منتقل کند تا ضمن جلوگیری از ایجاد برخی مشکلات، باعث آرامش روانی و سلامت جسمانی افراد و به تبع آن، نشاط جامعه شود.فاطمه مشهدی‌مقدم، پژوهشگر حوزه علمیه و فعال زنان در خصوص اهمیت رعایت حجاب در جامعه به جام‌جم می‌گوید:‌ یکی از دلایل مهم در استحکام پیوند خانوادگی حجاب به‌شمار می‌رود. وقتی در مرحله نخست و در زمان انتخاب همسر مردی حین خواستگاری زیبایی و جذابیت زن برایش جلوه نکند، او مبنای انتخابش را ملاک‌های دیگری از وجود زن قرار می‌دهد. نجابت، رفتار و شخصیت وجودی زن در این زمان بیشتر در چشم مرد جلوه می‌کند.تایید این واقعیت چندان دور از ذهن نیست که زیبایی زن باعث می‌شود مردان در حین انتخاب به مقولات دیگر چندان توجهی نشان ندهند و برای تصاحب این همه جمال و زیبایی تعجیل کرده و حسابگری‌های دیگر را لحاظ نکنند و نیز واضح است انتخابی که تنها از روی احساس صورت گرفته و صرف زیبایی زن را ملاک قرار می‌دهد، از عمق زیادی برخوردار نخواهد بود؛ زیرا زیبایی‌‌های زن هرقدر هم که برای مرد خیره‌کننده باشد، با گذشت زمان تکراری شده و دیگر آن جذابیت پیشین را نخواهد داشت.مشهدی‌مقدم توضیح می‌دهد که در واقع حجاب و متانت زن در زمان خواستگاری سبب می‌شود جنبه‌های مختلف شخصیت زن در برابر مرد جلوه کند و این اتفاق رخ نخواهد داد که مرد با دیدن زنی زیباتر از همسر خودش به سمت او گرایش پیدا کند؛ چراکه انتخاب او سطحی و بر اساس ملاک ظاهری نیست و مبنای تشکیل زندگی زیبایی‌های ظاهری که با گذشت زمان در برابر او رنگ ببازد، نخواهد بود. در واقع در چنین شرایطی زندگی بر پیوند‌های استواری بنا نهاده می‌شود که بسیار محکم‌تر از ملاک زیبایی است. این در واقع حفظ حریم در داخل خانواده است اما به گفته این پژوهشگر حوزه زنان این قسمتی از حفظ حریم‌هاست، وقتی در جامعه زنان دیگر حریم‌ها را رعایت نکنند و مرد در بیرون از خانه در معرض جلوه زنان مختلف قرار بگیرد، از زندگی خود دلسرد می‌شود و زیبایی همسرش دیگر در چشمش جلوه نمی‌کند. در این شرایط نیز این خانواده انسجام خود را از دست می‌دهد و چه‌بسا سست و از هم متلاشی می‌شود. در واقع برای حفظ حریم بنیان خانواده باید زنان درجامعه حریم خود را حفظ کنند تا مردان از معرض چنین جلوه‌هایی مصون بمانند واین درواقع برگ برنده‌ای برای زن است؛چراکه حریم زندگی‌اش برای همیشه حفظ می‌شود. 
   
حجاب باعث تداوم زندگی است 
حجاب می‌تواند انگیزه مرد برای تداوم زندگی مشترک را بیشتر کند. این موضوعی است که مشهدی‌مقدم به آن اشاره کرده و تاکید می‌کند یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با عدم رعایت حجاب توسط گروه معدودی از زنان در جامعه رخ داده، کاهش آمار ازدواج است. نمی‌توان از بحث مشکلات مالی و مسئولیت‌های دشوار زندگی در کاهش این آمار چشم‌پوشی کرد اما از این ماجرا مهم‌تر این است که زنان خیلی آزاد و بی‌پروا در جامعه حاضر می‌شوند و به‌آسانی خود را در دسترس مردان قرار می‌دهند و این سبب می‌شود که آنها تن به ازدواج و قبول مسئولیت ندهند و بازار آزاد لذت‌جویی‌های جنسی، خواسته‌های آنها را تامین کند. بدون این‌که آن دردسرها و هزینه‌ها و مشکلات را داشته باشند.او بر این باوراست که اگر بخواهیم بازار کامیابی جنسی را در جامعه بسته نگه داریم، باید بازار آزاد لذت‌جویی‌ها تعطیل شود. این وقتی رخ می‌دهدکه زن هنگام حضور در جامعه پوشیدگی و متانت خود را حفظ کند، تا فقط راه تامین این نیاز حیاتی برای مرد، تشکیل خانواده باشد.

حجاب پویایی و نشاط جامعه را بالا می‌برد 
این تصور که حجاب باعث می‌شود زنان امکان حضور فعال در جامعه را نداشته باشند، باروح حاکم بر اصل حجاب دراسلام تضاد دارد. این را مشهدی‌مقدم می‌گوید و تاکید می‌کند که حجاب مرز وضوابط و قانون دارد و درواقع درهیچ برهه و زمانی مانع حضور فعال زن در جامعه نیست.درهیچ جای دین اسلام به حضورهمیشگی زن درخانه توصیه نشده و حتی درپوشش نیز آن‌قدر سختگیری نشده که فرد قادر به انجام فعالیت درخارج از خانه نباشد.به اعتقاد این پژوهشگر، اسلام به هیچ عنوان زن را محصور در خانه نکرده و حتی انجام تکالیف خانه را جزو تکالیف زن به حساب نمی‌آورد و قوانین را طوری قرار داده تا زن ضمن رعایت حجاب و تقوا بتواند در جامعه رفت‌وآمد کند و وظایف اجتماعی خود را انجام دهد. اوبراین باوراست که وقتی تمرکزذهنی و روانی در محیط کار وجود داشته باشد، فرد کارایی‌اش بیشترمی‌شود وبه عبارت دیگرفردی که همزمان مشغول انجام دو یا چند فعالیت مهم است، بسیار کمتر از کسی که سرگرم انجام یک کار بوده وتمرکز روی آن کار دارد، کارایی خواهد داشت.بی‌حجابی وحضور با لباس‌های زننده نیز همین است، در واقع وقتی فردی تمام ذهن و روانش به این معطوف است که ظاهر بهتری از خودش به نمایش بگذارد، نمی‌تواند روی کار دیگری مانند فعالیت دراداره یا درس‌خواندن دردانشگاه تمرکز کند وبی‌حجابی سبب می‌شود که کارایی به‌شدت کاهش پیدا کند. بااین اوصاف باید به این نکته اشاره داشت که فاصله‌گرفتن جامعه ازفرهنگ حجاب ورعایت‌نکردن حریم بین زن و مرد، بیش ازهمه به ضرروزیان خود زن و عامل بسیاری ازمشکلات روانی واجتماعی برای افراد، به‌ویژه زنان است.

دیگر خبرها

  • اردوی تفریحی جامعه هدف بهزیستی ( زنان سرپرست خانوار) بهزیستی شاهین دژ
  • منظور از تاب‌آوری زنانه چیست؟
  • واکنش بازیکنان رئال مادرید به لوگوی منچسترسیتی +ویدئو
  • توهین بارسایی‌ها به دمبله: بیا این پول را بگیر خائن!
  • مروری بر معضل اجتماعی خودکشی در کهگیلویه و بویراحمد
  • اتفاقی عجیب برای تماشاگران زن در تبریز
  • ماجرای سرقت وسایل زنان هوادار تراکتورسازی از امانات ورزشگاه (+عکس)
  • ماجرای سرقت وسایل زنان هوادار تراکتورسازی از امانات ورزشگاه
  • حجاب در خدمت سلامت روان جامعه
  • ماجرای سرقت وسایل زنان هوادار تراکتورسازی در اولین تجربه حضور در ورزشگاه