Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب (چهارشنبه، ۲۰ شهریور) با حضور ابراهیم متقی کارشناس مسائل آمریکا، حسین اکبری کارشناس مسائل منطقه و ارتباط تلفنی با امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به بررسی تحولات آمریکا و تاثیر آن بر منطقه پرداخت.

در ابتدای برنامه حسین اکبری، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه جان بولتون عملاً فردی جنگ طلب بوده و به دنبال جنگ و مبارزه است، گفت: او با سیاست‌های رژیم صهیونیستی هم سوئی دارد، به طوری که ترامپ تصور می‌کرد می‌تواند با زور خیلی از مسائل را حل کند، جان بولتون به عنوان نوک پیکان در رابطه با ایران در نظر گرفته شد، حذف بولتون سیاست خارجی آمریکا را تغییر نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه با برکناری جان بولتون موضع صهیونیست‌ها تضعیف می‌شود به گونه‌ای که آن‌ها فکر می‌کردند می‌توانند جنگ سختی را علیه ایران به راه بیندازند، افزود: نظام سلطه آمریکا و رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت دچار عقب نشینی شده است.

اکبری با اشاره به اینکه ترامپ می‌گفت من هم مانند خیلی از رهبران آمریکا با نظر بولتون موافق نبودم، گفت: آمریکایی‌ها وقتی به نقطه آغاز تهدید نزدیک می‌شوند مجبور هستند تا محاسبات خود را تغییر دهند لذا کار ترامپ به معنای عقب نشینی و تغییر رویه در مسائل منطقه است، اما با برکناری بولتون سیاست آمریکا تغییر نمی‌کند. 

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه ارتش اسرائیل سالیان طولانی است که پیروزی نداشته و متحمل شکست‌های پی در پی شده است، خاطر نشان کرد: اجزا و اعضای مقاومت در نقطه‌ی تکامل تهدید گسترده‌ای را ایجاد می‌کنند تا اگر دشمن اقدامی انجام دهد آن‌ها را دچار مشکل جدی کنند.

وی با اشاره به اینکه اسرائیلی‌ها در طول دو دهه گذشته در همه جا آسیب دیدند و روز به روز مجبور به عقب‌نشینی شده اند، عنوان کرد: از سوی دیگر آمریکا هم نیز در هیچ کجا دستاوردی نداشته است، وقتی ترامپ خود را با تمام روسای جمهور آمریکا مقایسه می‌کند می‌بیند که نتیجه و دستاوردی را در طول دوران ریاست جمهوری اش به دست نیاورده است.

اکبری تصریح کرد: در داخل آمریکا دو جریان وجود دارد لذا آمریکایی‌ها مانده اند از این که امتیازی را که طالبان از آن‌ها می‌خواهد را بدهند یا نه و از طرف دیگر احساس می‌کنند که باید امتیازی بدهند تا به جایی برسند، اما دچار دوگانگی شدند، می‌گویند اگر امتیاز بدهند برایشان چیزی نمی‌ماند به طوری که طالبان می‌گویند شما باید تعریف تروریست را مشخص کنید بنابراین شاهدیم که در آمریکا مشکلات جدی وجود دارد. 

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه آمدن و رفتن بولتون جنبه بحث تاکتیکی دارد، افزود: مشکل آمریکا عدم تعادل ترامپ است، از سوی دیگر پمپئو فردی باهوش است به‌طوریکه در برخورد منفعلانه با نگاه بر انتخابات ۲۰۲۰ در حال تصمیم‌گیری است. 

وی با اشاره به اینکه مقتدی صدر تا کنون مواضع منطقی داشته است، گفت: اعتبار مقتدی صدر در عراق بر این است که او فردی ضد آمریکایی است به طوری که اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید شود زودتر از بقیه وارد عمل می‌شود، عده‌ای می‌خواستند این گونه مقتدی صدر را تحلیل کنند که او از جبهه مقاومت خارج شده، اما باید گفت وی بهترین موضع را در دفاع از انقلاب اسلامی ایران داشت.

ابراهیم متقی، کارشناس مسائل آمریکا در ادامه برنامه با اشاره به این که پیوند‌های جان‌بولتون تماما ماهیت ساختاری ندارد، گفت: در یک دوران تاریخی جان بولتون در ازای گرفتن ۵۰ هزار دلار در تجمع منافقین سخنرانی کرد و گفت که سال ۲۰۱۷ پایان حکومت اسلامی ایران خواهد بود، اما باید اذعان داشت که تمام افرادی که در آمریکا صاحب قدرت هستند مانند بولتون چیپ نیستند، مجموعه‌هایی هستند که برای آن‌ها ۵۰ هزار دلار پولی نیست و مسئله اصلی حوزه سیاست قدرت است، بولتون از سوی مجموعه‌های ضد ایران مورد حمایت بود آن‌ها فکر می‌کردند با آمدن بولتون می‌توانند فشار بیشتری را بر ایران تحمل کنند.

وی با اشاره به اینکه در داخل کابینه ایالات متحده، سیاست رسمی مقابله در شدت با ایران نیست، ادامه داد: آن‌ها سیاست محدودسازی قدرت ایران را از طریق تحریم‌های اقتصادی در پیش گرفتند لذا از طریق تحریم‌ها تروریسم را مورد شناسایی و توجه قرار می‌دهند.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه به موازات برکناری بولتون تحریم‌های بیشتری علیه نهاد‌های رسمی اعمال می‌شود، افزود: ترامپ دوست دارد با سپاه تعامل داشته باشد، سپاه امروزه فقط مرجع قدرت در ساختار داخلی ایران نیست بلکه مرجع قدرت در منطقه نیز محسوب می‌شود لذا بازیگری است که می‌تواند معاملات را در فضای سیاسی تغییر دهد.

متقی با اشاره به اینکه تغییر جان بولتون قابل پیش‌بینی بود، گفت: برکناری بولتون سیاست خارجی و سیاست منطقه‌ای آمریکا را در وضعیت طبیعی قرار می‌دهد اما این وضعیت به معنای مصالحه با ایران نیست. 

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به این که بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا بود، افزود: سیاست‌های رسمی آمریکا در برخورد با ایران؛ طرح مذاکره بدون پیش شرط، اعمال فشار اقتصادی، تحریم‌های تصاعد یابنده و فشار بر سپاه پاسداران بود؛ لذا از این به بعد یکی از بحث‌های آمریکا مذاکره بدون پیش شرط با ایران خواهد بود و اینکه بخواهند برجام دو را در ارتباط با مسائل هسته‌ای پیگیری کنند. 

وی با اشاره به بحث تحریم افزود: تحریم‌ها در رابطه با ایران اعمال می‌شود لذا در شرایط موجود ذخایر نفت بر روی دریا به اوج خود می‌رسد و فشار آمریکا برای ایجاد مانع ادامه پیدا می‌کند تا ما نتوانیم نفت خودمان را به فروش برسانیم.

متقی با اشاره به اینکه برکناری بولتون سبب می‌شود تا سیاست راهبردی آمریکا در برخورد با جمهوری اسلامی ایران هوشمندانه‌تر باشد، گفت: وزارت دفاع آمریکا در سال ۶۱ تحلیل راهبردی آینده پژوهانه‌ای دارد به طوریکه این تحلیل با رویکرد‌های بولتون هماهنگی نداشت و نتیجه مثبتی در دوره بولتون در رابطه با ایران، روسیه و کره برای آمریکا حاصل نشد.

وی با اشاره به اینکه پمپئو نیروی ساختاری برای آمریکاست، گفت: او کار‌های نظامی و سیاسی کرده است لذا در حوزه سیاستگذاری در منطقه می‌تواند با ترامپ کار کند، با اخراج بولتون موقعیت پمپئو در ساختار سیاست خارجی و امنیتی آمریکا ارتقا پیدا می‌کند. پمپئو تلاش دارد در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل زمینه دیالوگ را با حوزه دیپلماتیک ما به وجود آورد.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: مهمترین چالش در فضای فعلی تامین نیاز‌های عمومی جامعه است باید مشکلات اقتصادی کشور را برای آینده حل کرد، ممکن است مثلاً برای یک سال آینده برای تامین نیاز‌های عمومی جامعه مشکل نداشته باشیم، اما نیازمند نقش یابی اقتصادی و بین المللی هستیم، زیرا اگر تحریم‌ها ادامه پیدا کند فشار آمریکا بر دولت‌ها و شرکت‌های آسیایی و اروپا نیز افزایش می‌یابد. 

وی با اشاره به اینکه ما با تحریم‌هایی روبرو هستیم که در سال ۲۰۱۲ بر ما اعمال می‌شد، عنوان کرد: در دوران گذشته هدف ما این نبود که آمریکا را رسوا کنیم که آن‌ها به تعهدات خود پایبند نیستند، بلکه هدف ما برداشتن تحریم‌ها بود لذا امروزه حوزه دیپلماتیک احساس می‌کند شرایط به سال ۲۰۱۲ برگشته در نتیجه باید تلاش بیشتری کنیم و از روزنه‌هایی که ایجاد می‌شود، بهره بگیریم.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ما باید بر اساس تغییر نظام محاسباتی آمریکا عمل و اقدام کنیم، گفت: سناریوی فشار حداکثری آمریکا با پرچمداری بولتون دنبال می‌شد به طوری که آن‌ها تمام زنجیره‌ مقاومت در منطقه را هدف قرار داده بودند.

وی با اشاره به اینکه سیاست اروپا در رابطه با منطقه و ایران به هیچ وجه با آمریکا یکسان و هماهنگ نیست، افزود : ما ناچاریم از تمامی ابزارهای دیپلماتیک استفاده کنیم تا حقوق حقه خودمان را در ارتباط با بی اثر سازی تحریم‌ها حاصل کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: تا زمانی که تحریم ادامه دارد، وارد مذاکره جدید در سطح روسای جمهور ایران و آمریکا نخواهیم شد لذا این مسئله بی‌معناست. 

انتهای پیام/ 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۱۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب نشینی غرب از حمایت رژیم صهیونیستی

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به عقب نشینی غرب از حمایت اسرائیل و عبور آمریکا از نتانیاهو، گفت: اسرائیل دست به ماجراجویی جدیدی بزند ایران پاسخ دردناک‌تری به آن خواهد داد.

حسن هانی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به حملات تلافی‌جویانه موشکی شب گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مراکزی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین اظهار کرد: این عملیات پاسخی مشروع و در چارچوب قوانین بین‌المللی نسبت به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در دمشق بود.

وی افزود: با توجه به اینکه اسرائیل در حمله به مقر کنسولگری ایران در دمشق مرتکب خطای محاسباتی شد و قصد داشت ایران را به عکس العمل شتابزده وادار کند و شطرنج داخلی غزه را بر هم بزند به اعتبار اینکه با گذشت بیش از شش ماه از عملیات طوفان الاقصی نتوانسته یک دستاورد نظامی در غزه داشته باشد و به همین دلیل بنیامین نتانیاهو که به شدت دچار بحران داخلی شده و سعی دارد بازیگران داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی را وارد جریان غزه کند، با حمله به کنسولگری ایران پای قدرت‌های بزرگ را به یک جنگ فراگیر منطقه‌ای باز کند اما ایران با هوشمندی عمل کرد.

از اقدامات دیپلماتیک تا عملیات مقتدرانه نظامی

کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص اقدامات هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران در این خصوص ابراز کرد: ایران در ابتدا یک سلسله تحرکات دیپلماتیک انجام داد و در ابتدا از شورای امنیت سازمان ملل درخواست نشست فوری کرد اما این نشست بدون صدور هیچ‌گونه بیانیه و قطعنامه‌ای علیه رژیم صهیونیستی برگزار شد و این نشان می‌دهد آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در کنار رژیم صهیونیستی قرار دارند.

وی تاکید کرد: ایران بالاخره تصمیم نهایی خود را گرفت و اظهارات مقام معظم رهبری در نماز عید فطر که فرمودند اسرائیل باید تنبیه شود رمز عملیاتی بود که شب گذشته آغاز َشد و طی آن صدها موشک به پایگاه‌های نظامی و استراتژیک رژیم صهیونیستی پرتاب شد که عملی بازدارنده بود و رژیم صهیونیستی دچار آسیب جدی شد به ویژه پایگاه رامون اسرائیل که مقر پرواز هواپیماهای F35 است به کلی منهدم شد و برخی پایگاه‌های نظامی دیگر نیز دچار آسیب‌های جدی شدند؛ با این وجود اگر رژیم صهیونیستی در آینده به این امر پاسخ دهد، ایران پاسخ کوبنده‌تری به آنها خواهد داد.

مسئله امروز آمریکا و غرب مسئله حفظ رژیم صهیونیستی است

هانی زاده با اشاره به حمایت‌های غرب از وحشی‌گری های رژیم صهیونیستی در غزه و سکوت حامیان رژیم صهیونیستی پس از حمله ایران، یادآور شد: این مسئله زمانی اتفاق افتاد که به نظر می‌رسد ایران همه راه‌های دیپلماتیک را علیه رژیم صهیونیستی طی کرد؛ با این حال آمریکا و انگلیس و فرانسه همچنان در کنار رژیم صهیونیستی قرار دارند و در مقابل جامعه جهانی و ملت‌های آزاده جهان در کنار جمهوری اسلامی ایران ایستاده‌اند و به همین دلیل امریکایی‌ها از مواضع قبلی خود عقب نشینی کردند تا جایی که جو بایدن و تیم او از کابینه بنیامین نتانیاهو عبور کردند؛ لذا مسئله امروز آمریکا و غرب مسئله حفظ رژیم صهیونیستی است.

وی اضافه کرد: اردن و مصر همچنان مناسبات خود را با رژیم صهیونیستی حفظ کرده‌اند و علی رغم گذشت شش ماه از کشتار مردم غزه این دو کشور عربی همچنان روابط خود را با وجود فشارهای داخلی ادامه داده‌اند و این دو کشور در شرایط کاملاً حساسی قرار دارند و هنوز موضع شفافی اتخاذ نکرده‌اند.

آمریکا در شرایطی نیست که به طور مستقیم به این درگیری ورود کند

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطر نشان کرد: به هر حال ادامه واکنش‌ها به سیاست‌های آمریکا بستگی دارد؛ آمریکا در شرایطی نیست که الان به طور مستقیم به این درگیری ورود پیدا کند؛ با این وجود اگر اسرائیل دست به ماجراجویی جدیدی بزند ایران پاسخ دردناک‌تری خواهد داد و از ابزارهای پیشرفته خود برای آسیب زدن به رژیم صهیونیستی استفاده خواهد کرد.

کد خبر 744357

دیگر خبرها

  • رئیسی: صهیونیست ها خطا کنند، معنای پاسخ واقعی ایران را خواهند دید
  • صهیونیست‌ها در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی ایران را خواهند یافت
  • رئیس‌جمهور: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب اشتباه، معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • رئیسی: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب اشتباه معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب اشتباه معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • صهیونیست‌ها معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • صهیونیست‌ها در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی را درمی‌یابند
  • عقب نشینی غرب از حمایت رژیم صهیونیستی
  • بولتون: حملات ایران شکست بازدارندگی اسرائیل و آمریکا بود
  • بولتون: بازدارندگی اسرائیل و آمریکا شکست سنگینی خورد