Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@08:24:15 GMT

اهمیت سمزدایی کبد برای سلامت بدن انسان

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۸۲۷۶۴

اهمیت سمزدایی کبد برای سلامت بدن انسان

 زمانی که درباره شرایط نامناسب و سلامت ضعیف کبد فکر می‌کنیم، سیروز کبد به واسطه اعتیاد به الکل معمولا آن چیزی است که در ذهن ما نقش می‌بنند. اما بیشتر مردم به این نکته که عملکرد کبد حتی در صورت عدم مصرف برخی مواد، مانند الکل، نیز می‌تواند پایین‌تر از سطح عادی و مطلوب باشد.

کبد اندام سمزدای بدن انسان است به این معنی که مسئولیت حذف سموم مضر و متابولیت‌های هورمونی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروزه، عملکرد نامطلوب کبد به شرایطی شایع تبدیل شده است که عوامل مختلفی مانند مواد شیمیایی موجود هوا، رژیم غذایی ناسالم، آب آلوده، و آلاینده‌های دیگر می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند. برای پرهیز از ابتلا به بیماری کاهش مواجهه با سموم و پشتیبانی از سمزدایی کبد از طریق رویکرد‌های هدفمند اهمیت دارد.


گوارش ضعیف

کبد وظیفه تولید صفرا و نمک‌های صفراوی را بر عهده دارد که نقش مهمی در گوارش دارند. صفرا به تجزیه چربی‌ها و همچنین جذب ویتامین‌های محلول در چربی مانند A، D، E. و K. کمک می‌کند. دشواری در گوارش چربی‌ها ممکن است به واسطه عملکرد نامطلوب کبد رخ دهد که به افزایش ترشح اسید در معده منجر می‌شود. این می‌تواند در نهایت موجب بازگشت اسیده معده و مواد غذایی به مری شود که معمولا به نام سوزش سردل شناخته می‌شود.

هورمون‌های نامتعادل

یکی از عملکرد‌های اصلی کبد تجزیه و حذف هورمون‌های اضافه در بدن است. عملکرد نامطلوب کبد می‌تواند موجب گردش دوباره این هورمون‌ها در خون و تبدیل شدن آن‌ها به اشکالی سمی‌تر شود. این شرایط ممکن است به برخی بیماری ها، مانند سرطان پستان، منجر شود. از علائم یک بی تعادلی هورمونی می‌توان به فشار خون بالا، نفخ، افزایش وزن، خستگی، بی خوابی، کاهش میل جنسی، سرکوب سیستم ایمنی، هوس‌های غذایی و مسائل خلقی اشاره کرد.

افزایش وزن

حتی اگر فردی یک رژیم غذایی سالم را دنبال کند و به طور منظم ورزش کند، کاهش وزن در صورت عملکرد نامطلوب کبد می‌تواند به دشواری بالا رفتن از کوه باشد. این شرایط به دلیل عدم تنظیم قند خون و بی تعادلی هورمونی رخ می‌دهد که هر دو مورد موجب افزایش التهاب در سراسر بدن می‌شوند.

مشکلات پوستی

اگر با مشکلات پوستی مواجه هستید، ممکن است این شرایط با عملکرد کبد شما در ارتباط باشد. انباشت سموم در بدن و ناتوانی در سمزدایی مناسب می‌تواند خود را در قالب راش‌های پوستی، روزاسه، اگزما، آکنه، سوریازیس و درماتیت نشان دهد.

خستگی

خستگی بدون دلیلی مشخص علامتی مبهم است که می‌تواند به دلایل مختلفی شکل بگیرد. عملکرد نامطلوب کبد می‌تواند یکی از این دلایل باشد. احساس خستگی مداوم به رغم استراحت کافی ممکن است نشانه‌ای از افت سلامت کبد باشد.

بوی بد دهان یا پوشش سفید روی زبان

روند گوارش غذا از دهان آغاز می‌شود، از این رو، بوی بد دهان یا هالیتوسیس و پوشش سفید روی زبان اغلب به مسائلی جدی‌تر و عمیق‌تر مانند عملکرد ناطلوب کبد اشاره دارند. این علائم نشان می‌دهند که غذا به خوبی گوارش نشده است که می‌تواند موجب رشد بیش از حد باکتری‌های بیماری‌زا در روده شود.

حساسیت به بو و/یا الکل

سردرد‌ها یا تحریک پذیری پس از استشمام برخی عطر‌ها یا محصولات شوینده و پاک کننده و همچنین عدم تحمل الکل می‌تواند از نشانه‌های مشخص عملکرد نامطلوب کبد باشد.

هوس‌های غذایی

هوس‌های غذایی قوی برای کربوهیدرات‌های پالایش شده و شکر می‌تواند به بی تعادل‌های هورمونی و سطح قند خون اشاره داشته باشد. اختلال در عملکرد کبد اغلب یکی از دلایل ریشه‌ای این شرایط است.

مشکلات کیسه صفرا

کیسه صفرا و کبد ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. همانگونه که پیشتر اشاره شد، کبد وظیفه تولید صفرا و نمک‌های صفراوی را بر عهده دارد که چربی‌های غذایی را تجزیه می‌کنند. صفرای تولید شده توسط کبد در کیسه صفرا ذخیره می‌شود تا در وعده غذایی بعدی استفاده شود. مشکلات زمانی ظاهر می‌شوند که صفرای کافی توسط کبد تولید نشده باشد. اختلال در عملکرد کیسه صفرا می‌تواند به علائمی مانند حالت تهوع، سو‌ء هاضمه، نفخ، درد شکم، و/یا عدم تحمل غذا‌های چرب منجر شود.

درد در قسمت بالا سمت راست شکم

کبد و کیسه صفرا در قسمت بالا سمت راست شکم قرار دارند. عملکرد نامطلوب کبد به افزایش التهاب منجر شود که می‌تواند موجب احساس درد در این بخش از بدن شود.

چگونگی بهبود عملکرد کبد

کاهش بار سمی

امروزه، افراد بسیاری در معرض سموم و آلاینده‌های مختلف در هوا قرار دارند. کبد ممکن است توانایی رسیدگی به میزان زیاد آلاینده‌هایی که روزانه با آن‌ها مواجه هستیم را نداشته باشد. این مواد شیمیایی می‌توانند در محصولات زیبایی، دود، بنزین، رنگ، محصولات شوینده و پاک کننده خانگی، و بسیاری مکان‌های دیگر وجود داشته باشند.

همچنین، سموم در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها از جمله موارد زیر پنهان شده اند:

- الکل

- محصولات غیر ارگانیک

- ماهی‌های پرورشی

- آب

- غذا‌های بسته بندی شده

به خاطر داشته باشید که پوست بزرگترین اندام بدن انسان محسوب می‌شود و می‌تواند هرچه با آن در تماس باشد را جذب کند. تا حد امکان از محصولاتی که حاوی مواد بحث برانگیز هستند و احساس خوبی برای خوردن یا استفاده از آن‌ها ندارید، پرهیز کنید.



از جمله غذا‌ها و نوشیدنی‌های مضر برای کبد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- الکل

- قند‌های افزوده

- غذا‌های سرخ شده

- نمک

- کربوهیدرات‌های پالایش ده

- گوشت قرمز

افزودن گیاهان دارویی و سبزیجات به رژیم غذایی

از جمله گزینه‌های مناسب در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چای بابونه

این گیاه دارویی سرشار از ویتامین B. است که به عنوان یک کاتالیزور برای متیلاسیون عمل می‌کند. متیلاسیون فرآیندی است که امکان سمزدایی را برای بدن فراهم می‌کند، در نتیجه، از عملکرد مطلوب کبد اطمینان حاصل می‌شود.

خار مریم

گیاه خار مریم به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته و تاثیر مثبت آن بر شرایط کبد و بهبود بیماری‌هایی مانند هپاتیت و بیماری کبد چرب الکلی تایید شده است. خار مریم نه تنها در حذف سموم انباشته شده نقش دارد، بلکه به احیای سلول‌های کبد نیز کمک می‌کند. خار مریم به اشکال مختلف مانند چای و کپسول در دسترس است.

سیر

سیر یک ابرماده غذایی است که فهرستی طولانی از فواید سلامت را ارائه می‌کند که از کاهش فشار خون تا افزایش میکروب‌های مفید روده و تقویت کبد را شامل می‌شود. این گیاه دارویی از طریق فعال کردن آنزیم‌های مسئول تجزیه چربی‌ها و حذف موفقیت آمیز آن‌ها به بهبود شرایط کبد کمک می‌کند.

سبزیجات چلیپایی

بروکلی، جوانه‌های بروکلی، جوانه‌های بروکسل، کلم و گل کلم از سبزیجات گوگردی شناخته شده هستند. آن‌ها حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام گلوتاتیون هستند که مراحل سمزدایی کبد را فعال می‌کند. برای زنانی که با بی تعادلی‌های هورمونی مواجه هستند، سبزیجات چلیپایی به کاهش استروژن اضافه در بدن نیز کمک می‌کنند.

چغندر

چغندر نیز همانند سیر فعالیت آنزیمی را افزایش داده و کارایی دفع سموم را افزایش می‌دهد.

شبدر قرمز

شبدر قرمز که به صورت مکمل در دسترس است، یک گیاه دارویی بسیار قوی محسوب می‌شود. شبدر قرمز می‌تواند به حذف سموم نه تنها از کبد، بلکه طحال و سیستم لنفاوی نیز کمک کند.

ریشه بورداک

ریشه شفابخش گیاه بورداک یا بابا آدم یک ادرارآور طبیعی است، از این رو، به دفع سموم و فلزات سنگین از طریق افزایش دفع مایع از بدن کمک می‌کند. این گیاه به تقویت سیستم لنفاوی نیز کمک می‌کند.

روغن کرچک

روغن کرچک محصولی شفابخش و مفید است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. این روغن فعالیت سیستم لنفاوی و گردش خون را تحریک می‌کند که به پاکسازی سموم ناخواسته در بدن کمک می‌کند. روغن کرچک میزان ارسال خون سرشار از اکسیژن و مواد مغذی به کبد را افزایش می‌دهد که روند سمزدایی را تسهیل می‌کند.

سخن پایانی

در جستجوی سلامت مطلوب، افراد بسیاری شرایط کبد که یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن است را نادیده می‌گیرند. این اندام در قسمت بالا سمت راست شکم زیر قفسه سینه قرار گرفته است و وظیفه سنگین سمزدایی و حذف هورمون‌ها و سموم اضافه از بدن را بر عهده دارد.

در دنیای امروز، مواجهه با سموم اجتناب ناپذیر است. همراه با استرس و برخی عوامل دیگر، کبد ما به سختی در تلاش است تا وظایف ضروری خود را انجام دهد.

انجام اقداماتی مانند کاهش بار سمی و مصرف غذا‌های سالم که به سمزدایی کبد کمک می‌کنند می‌تواند به بدن ما در پاکسازی مواد مضر و سمی و دستیابی به سلامت مطلوب کمک کند.   منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کبد سمزدایی کبد چغندر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت گندم و نان

به دلیل نقش مهم گندم در تغذیه جمعیت رو به تزاید کشور، این محصول از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و …، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خبرگزاری ایمنا، داود امین آزرم عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در یادداشتی نوشت: گندم مهمترین گیاه زراعی کشور است. به دلیل نقش مهم گندم در تغذیه جمعیت رو به تزاید کشور، این محصول از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و …، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آمار و ارقام مربوط به سهم گندم در تأمین کالری و پروتئین مردم کشور متفاوت است. با این حال به نظر می‌رسد با توجه به تغییراتی که در سبد غذایی مردم کشور رخ داده، به طور میانگین حدود ۴۰ درصد (حتی گاهی تا ۶۰ درصد) از کالری و ۲۰ درصد از پروتئین مصرفی هر ایرانی، از گندم تأمین می‌گردد.

نان غذای اصلی و همیشگی جمعیت بشری را تشکیل می‌دهد. نان تأمین کننده عمده پروتئین، هیدرات کربن (نشاسته)، چربی، ویتامین، آهن، مواد معدنی می‌باشد.

بر طبق آمار، سرانه مصرف گندم هر ایرانی بطور میانگین ۱۵۰ کیلوگرم برآورد شده است.

ایرانیان ۳۷ درصد بیشتر نسبت به مردم جهان نان استفاده می‌کنند بنابراین باید به سمت سرمایه گذاری در راستای ارتقای کیفیت نان و نان کامل حرکت کنیم.

از دیرباز نان در فرهنگ و سنت ایرانیان جایگاه خاصی دارد و متبرک شناخته می‌شود و بی حرمتی به آن جایز نیست. نان در سفره و عادات غذایی مردم ایران اهمیت و جایگاه فوق العاده ای دارد. هر ایرانی حداقل در یک یا دو نوبت از وعده‌های غذایی خود، از نان استفاده می‌کند و علیرغم مصرف هر روزه و مداوم آن، هیچگاه باعث دلزدگی از این نعمت خدادادی نمی‌گردد. گندم همچنین در تهیه فرآورده‌های غذایی متعدد و متنوع دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که اهمیت این محصول زراعی را نشان می‌دهد. فرآورده‌های غذایی که در آنها از گندم و آرد آن استفاده می‌گردد بسیار متنوع و متعدد است.

نان به عنوان ماده غذایی غالب و یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه مردم است. این محصول همواره از جایگاه خاصی در جامعه برخوردار بوده و سهم عمده‌ای در الگوی مصرف خانوارها دارد. گندم قوت اصلی و روزانه اقشار مختلف مردم را تشکیل می‌دهد و کمتر کسی را می‌توان یافت که بدان نیازمند نباشد.

نان، غذای پایه و اصلی ایرانیها، به ویژه خانواده‌های کم‌درآمد و نیز ارزان‌ترین ماده در الگوی غذایی روزانه است. انواع غذاها در الگوی روزانه ایرانی به گونه‌ای پخت و آماده می‌گردند که اغلب همراه نان مصرف می‌شوند. تأمین نان مورد نیاز جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی کشور، حجم وسیع فعالیت‌های کشاورزی، صنعت، حمل‌ونقل، ذخیره‌سازی و توزیع را به خود اختصاص می‌دهد و واردات میزان تفاوت تولید گندم داخل با میزان نیاز کشور، بر مبنای حداقل قیمت‌های بین‌المللی به میزان ارز زیادی نیاز دارد. در این راستا اهمیت خودکفایی در این محصول استراتژیک مشخص می‌گردد.

کشور ما از لحاظ مصرف سرانه نان، یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان است. نان، تأمین کننده بخش عمده‌ای از انرژی، پروتیین، مواد معدنی از جمله آهن و کلسیم و برخی از ویتامین‌ها همچون تیامین و نیاسین مورد نیاز روزانه ما می‌باشد.

راهکارهای افزایش تولید گندم در کشور و استان

۱- افزایش سطح زیر کشت: بدلیل محدودیت خاک و آب مناسب در کشور، چندان سهمی نمی‌تواند داشته باشد. در استان اصفهان با توجه به بحران آب که در چند سال اخیر شدیدتر شده است، سطح زیر کشت گندم آبی، در برخی سال‌ها به نصف کاهش یافته است.

۲- افزایش میزان تولید در واحد سطح:

۲-۱- اصلاح، معرفی و توصیه ارقام جدید با توجه به شرایط اقلیمی و تنش‌های محیطی: معرفی و توصیه ارقام جدید که دارای خصوصیات مورد نظر باشند می‌تواند سهم مهمی در افزایش بازدهی تولید در واحد سطح و بهبود راندمان مصرف نهاده‌های تولید ایفا کند. معمولاً فرایند معرفی یک رقم جدید گندم حدود ۱۰ تا ۱۳ سال به طول می‌انجامد و شامل مراحل مختلف به نژادی است. در این راستا، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، تاکنون در معرفی بیش از ۲۵ رقم گندم مشارکت داشته است که این ارقام سهم مهمی در افزایش میانگین عملکرد استان ایفا نموده اند. برخی از جدیدترین این ارقام که در چند سال اخیر معرفی شده اند، به شرح زیر است:

اقلیم معتدل (شرایط پرپتانسیل و بدون تنشهای محیطی): ارقام رخشان، امین، دانش، بامداد و سپهر

اقلیم معتدل (شرایط تنش خشکی انتهای فصل): سیروان، بهاران، ترابی، طلایی، فرین، سپهر و بامداد

اقلیم معتدل (شرایط تنش شوری): افق، نارین، برزگر و پریان

همچنین محققین این مرکز، با توجه به نتایج تحقیقات گندم در سایر اقلیم‌های کشور، ارقام گندم مناسب برای اقلیم‌های گرم و سرد استان را جهت کشت توسط زارعین، به آنها معرفی می‌نمایند.

- لازم به ذکر است که با عنایت به اهمیت کیفیت در کنار پتانسیل عملکرد، کلیه ارقام جدید گندم، از نظر خصوصیات کیفی و کیفیت نانوایی نیز در آزمایشگاه‌های مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرند تا از نظر کیفیت نانوایی نیز شرایط مطلوبی داشته باشند.

۲-۲- روش‌های به زراعی و مدیریت محصول: پس از انتخاب رقم مناسب، بایستی برای ظهور پتانسیل آن رقم، نیازهای زراعی آن برآورده گردد و مدیریت زراعی صحیح، نقش مهمی در بروز پتانسیل عملکرد هر رقم ایفا می‌کند.

کد خبر 745944

دیگر خبرها

  • اهمیت گندم و نان
  • خونگیری از ۷ هزار راس دام برای تشخیص بیماری مشترک بروسلوز (تب مالت) در تربت حیدریه
  • اگر مدام خسته هستید، این مورد را چک کنید
  • بیانات رهبر انقلاب در باب اهمیت یادگیری قرآن + فیلم
  • پلمب انبار سموم کشاورزی غیرمجاز در مرند
  • اعتراف کارشناس صهیونیستی به اهمیت پایگاه سری نواتیم اسرائیل
  • پلمپ انبار سموم کشاورزی غیرمجاز در مرند
  • اظهارات یک کارشناس درباره اهمیت عملیات وعده صادق
  • قارچ چاگا ؛ برای افرادی که به سیستم ایمنی خود اهمیت می دهند(+عکس)
  • تولید کود و سموم زیستی از پسماند نخلستان‌ها