Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@10:29:04 GMT

یک توصیه به خریداران مسکن

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۸۲۹۲۷

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  درحالی‌که این روزها بازار معاملات خرید و فروش مسکن در حالت رکود به سر می‌برد و سطح معاملات خرید آپارتمان به کمتر از ۳ هزار فقره کاهش یافته است- براساس آمار معاملات مسکن شهر تهران در مردادماه سال‌جاری-معدود خریداران یا به عبارت بهتر متقاضیان خرید مسکن حاضر در بازار ملک با برخی اطلاعات نادرست از بابت امکانات مالی موجود در بازار مسکن برای پوشش و جبران کسری موجودی نیاز برای تامین هزینه خرید آپارتمان از سوی برخی واسطه‌ها یا سایر افراد بی‌اطلاع در این زمینه روبه‌رو می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این موضوع به‌خصوص برای خانه‌اولی‌ها و افرادی که به دلیل جهش قیمت مسکن و ضعف قدرت خرید ناچار به دریافت وام مسکن یا عرضه واحد مسکونی خریداری‌شده به بازار اجاره مسکن با شرایط رهن کامل هستند بیش از سایر خریداران صادق است؛ هر چند درخصوص خریداران سرمایه‌ای که قصد خرید مسکن با کمک وام و رهن آپارتمان دارند، نیز صدق می‌کند.

 

هم اکنون متقاضیان خرید مسکن به‌واسطه رکود حاکم بر بازار و تلاش برخی واسطه‌ها برای بازاریابی و جذب مشتری به این بازار در معرض اطلاعات نادرست درباره مبلغ وام مسکن قابل دریافت روی یک واحد و همچنین تعداد دفعات دریافت وام یا شرایط آن قرار می‌گیرند؛ این درحالی است که بزرگ‌نمایی درخصوص مبلغی که خریدار یا متقاضی خرید آپارتمان می‌تواند آن را برای جبران کسری بودجه و ضعف قدرت خرید خود به بازار اجاره عرضه کند از دیگر مواردی است که کارشناسان ملکی درباره آن به متقاضیان مسکن هشدار می‌دهند.

 

در شرایط فعلی که بازار مسکن در شرایط رکودی به سر می‌برد بعضا برخی واسطه‌ها و افراد برای ترغیب متقاضیان به خرید مسکنی فراتر از قدرت خرید آنها سقف‌های وام خرید مسکن قابل استفاده برای متقاضیان را بالاتر از سقف واقعی و فعلی تسهیلات مسکن عنوان می‌کنند یا اطلاعات نادرستی از بابت دفعات ممکن برای دریافت وام مسکن از سوی یک نفر ارائه می‌کنند؛به‌عنوان مثال در برخی موارد مشاهده شده است واسطه‌ها برای آنکه بتوانند در شرایط رکود فعلی آپارتمانی را به فروش برسانند به افرادی که تنها امکان دریافت تسهیلات خرید مسکن به‌صورت انفرادی و با سقف وام انفرادی دارند، با قطعیت اعلام می‌کنند که می‌توانند از وام مسکن زوجین نیز برخوردار شوند.

 

در نمونه دیگری درحالی‌که ارزش رهن کامل یک واحد مسکونی مبلغ مشخصی است برای ترغیب متقاضیان به خرید واحد گران‌تر، مبلغ رهن را بالاتر اعلام می‌کنند. لازم است متقاضیان قبل از اقدام برای خرید مسکن همه اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورند.

 

ارانیکو

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد معاملات جام نیوز مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۲۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند/ از خرداد منتظر این تغییر باشید

 سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir از خرداد ۱۴۰۲ در اختیار عموم مردم بوده و به مرور انواع معاملات اجاره روی این سامانه بارگذاری و رفع ایراد شد.

به گزارش ایسنا، ۲۱ بهمن سال گذشته نیز دسترسی مشاوران املاک تهران به سامانه قدیم (سامانه املاک و مستغلات) حذف و مشاوران املاک برای ثبت قراردادهای اجاره به سامانه جدید (سامانه خودنویس) ارجاع داده شدند.

این اقدام وزارت راه و شهرسازی مورد انتقاد برخی مشاوران املاک قرار گرفت که آن را نوعی تصدی‌گری دولت در حوزه اصناف و مشاغل می‌دانند.

با این حال هادی عباسی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی بهمن سال گذشته گفت که با راه‌اندازی سامانه خودنویس، مشاوران املاک بیکار نمی‌شوند و امکان فعالیت برایشان فراهم است اما باید به نقطه‌ای برسیم که خدمات مشاوران املاک تخصصی شود و ارتقا یابد.

به تازگی نیز مهدی ساسانی ـ مدیر سامانه خودنویس گفته است: در برنامه است تا خردادماه امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش در این سامانه رونمایی شود.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات در سال ۱۳۸۸ تحت عنوان ایران املاک آغاز به کار کرد و همان زمان وزارت راه و شهرسازی سامانه را از وزارت صمت دریافت کرد و مکلف شد تا دسترسی مردم به کد رهگیری رایگان بدون مراجعه به مشاوران املاک و مستغلات را ایجاد کند. به مدت ۱۴ سال اقدام خاصی روی این سامانه ایجاد نشد و با آغاز به کار دولت سیزدهم با بررسی سامانه مقرر شد تا سامانه جدید راه اندازی شود. زیرا به روز رسانی سامانه املاک و مستغلات عملاً ممکن نبود.

در حال حاضر اگر ملکی در سامانه املاک و اسکان ثبت نشده باشد امکان استفاده از سامانه خودنویس را برای عقد قرارداد ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • خریداران مسکن این هشدار را جدی بگیرند؛ این‌جا قیمت مسکن کاذب است
  • امتیازات اراضی طرح جوانی جمعیت قابل خرید وفروش نیست
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران
  • خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند/ از خرداد منتظر این تغییر باشید
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • نرخ خرید مسکن تهران؛ خرید مسکن در خیابان بهداشت با ۱.۷ میلیارد
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله
  • کشنده فاو نور چشمی بازار شد