Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@07:28:40 GMT

آشنایی با اولین فرماندار زن ترکمن در «ناز قلیچی»

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۸۳۳۲۱

علیرضا جهانی‌فر، کارگردان مستند «نازقلیچی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به حضورش در سینما گفت: به خاطر علاقه و تشویق دوستانم از سال ۶۷ وارد سینمای جوان گرگان شدم و در اولین جشنواره عکس استان مازندران آن زمان شرکت کردم. از همان زمان تا سال ۷۴ دستیار کارگردان و عکاس چند فیلم ۸ میلی‌متری بودم، سال ۷۴ دستیار فیلمبردار فیلم ۱۶ میلی‌متری بزرگراه‌های کشور (اتوبان زنجان_ قزوین) به مدیری مسعود امامی شدم و سال ۷۷ دستیار کارگردانی و فیلمبرداری فیلم ۳۵ میلی‌متری سی‌پی و اسب سفید را تجربه کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: سال ۷۸ مشغول پژوهش اولین فیلم مستندم با عنوان کچه ترکمنی شدیم که سال ۷۸ ساخته شد و یک سال بعدش اولین حضور فیلم در جشنواره وارش بود و سال 80 هم در جشنواره بین‌المللی فیلم تهران کاندیدای جایزه شد و در بخش گردشگری و میراث فولکلور جایزه دریافت کرد. همان سال فیلم در جشنواره فرانسه هم پذیرفته شد. بعد به درخواست نماینده کداک فیلم، سه روز به جشنواره کن فرانسه دعوت شدیم که می‌بایست فیلم را به نگاتیو کداک تبدیل می‌کردیم و بعد در جشنواره‌های کیش و آمریکا، کانادا و رومانی شرکت کردیم.

این مستندساز درباره فیلم مستند «نازقلیچی» که به گفته او در ۴۰ جشنواره داخلی و خارجی فیلم شرکت کرده، توضیح داد: سال ۸۰ تا ۸۳ آرام آرام مشغول پژوهش فیلم «ماه بر بام» در بیرجند شدیم و سال ۸۴ تصویربرداری انجام شد. سال ۸۵ این فیلم در جشنواره بین‌المللی فیلم تهران کاندیدای جایزه شد و در چندین جشنواره ملی و بین‌المللی شرکت کرده و حائز رتبه شد. بعد از چندین فیلم نوبت به فیلم "نازقلیچی" رسید. با توجه به زندگی در منطقه ترکمن صحرا و سابقه ساخت فیلم ترکمنی کچه و حساسیت موضوع درصدد ساخت این فیلم برآمدیم.

جهانی‌فر در ادامه افزود: نازقلیچی از مناظر مختلف، شخصیت قابل اعتنایی بود؛ مثل اینکه از جامعه‌ای سنی مذهب انتخاب شده بود و اولین زن فرماندار ترکمن بود که به ولایت فقیه هم وابستگی داشت. فیلم در چند مرحله فیلمبرداری شد و سختی‌های کار بیشتر مربوط به هماهنگی‌ها با افراد بود.

وی با بیان اینکه «کار در جامعه ترکمن به دلیل حساسیت‌هایی که دارد با سختی‌هایی روبرو بوده است.» گفت: اسم فیلم مرتبط با شخصیت فیلم بوده و یک نام ترکمنی است. چون فیلم پرتره بوده برای انتخاب عنوان نام فامیلی شخصیت مورد نظر که به همین عنوان در جامعه ترکمن معروف است، بهترین انتخاب به شمار می‌آمد.

این مستندساز تصریح کرد: معرفی زنان قدرتمند و تاثیرگزار در جامعه یک هدف ارزشمند برای الگودهی به نسل جوان بوده و وقتی این شخصیت اهل تسنن باشد، وجوه متفاوت‌تری پیدا می‌کند که جذاب است. مخاطب با تماشای این مستند به مولفه‌هایی مانند اثرگزاری بیش از اندازه زنان در جامعه پی می‌برد و از آنها الگو می‌گیرد. به بهانه این شخصیت‌ها با شغل‌های متفاوتی آشنا می‌شود، تاریخ سیاسی را می‌شناسد، با دین و مذهب آشنایی متفاوت‌تری پیدا کرده و کسب تجربه می‌کند.

جهانی‌فر در پایان گفت: امیدوارم همکاری‌های شایسته‌تری در زمینه‌های فیلمسازی برای منتخبین جشنواره تلویزیونی مستند سیما فراهم شود و به غیر از تامین بودجه ساخت و تولید به سازندگان برای بهتر شدن آثارشان نیز کمک شود.

سومین جشنواره تلویزیونی مستند سیما، از ۱۵ تیر ماه با پخش آثار راه یافته به مرحله مسابقه، کار خود را آغاز کرده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه دین زنان فرماندار ولایت فقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۳۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت تجربه‌ای ۲ ساله در یک جشنواره رادیویی/ من یک مادر هستم

زهره سربازی برنده دومین دوره از جشنواره پژواک رادیویی درباره این جشنواره و حضورش در دوره سوم این رویداد به خبرنگار مهر بیان کرد: امسال هم با یک مستند رادیویی در جشنواره حضور دارم و از آنجایی که نزدیک به ۲ سال است که مادر هستم، امسال اثری را با عنوان «من یک مادر هستم» برای جشنواره پژواک آماده کردم که به مرحله نهایی هم راه پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: همچنین در بخش برنامه های مستمر نیز مستند «این یک تجربه است» امتیاز بالای ۷۰ کسب کرده و به مرحله نهایی راه پیدا کرده است. این مستند مرهون پژوهش و قلم شهاب شهرزاد مجری باسابقه رادیو است.

سربازی درباره دلیل انتخاب مستند نسبت به دیگر قالب های برنامه سازی در رادیو تصریح کرد: برای من قالب مستند جذاب ترین قالب رادیویی است، تمام تلاشم این است که برای ساخت مستند از همه عناصر بهره ببرم. قدم به قدم در محیط قرار بگیرم، صداهای مختلف را ضبط کنم و از عنصر افکت و صدای شاهد به خوبی استفاده کنم تا مستند از جذابیت شنیداری برخوردار باشد.

این برنامه ساز جوان رادیو ایران با اشاره به اقبال مخاطب نسبت به مستندهای رادیویی ادامه داد: مستند صوتی گونه ای است که حتی برای عموم مردم هم بسیار جذاب است. وقتی تصویر حذف می شود، قدرت تخیل پروبال می گیرد و مخاطب قدم به قدم با مستند همراه می شود.

وی با تاکید بر ضرورت شناسایی ژانر مستند رادیویی برای مخاطب عنوان کرد که فقط کافی است مستند صوتی به عموم مردم هم معرفی شود تا بتوانند از فضای آن بهره بگیرند.

سربازی در پایان درباره حضورش در جشنواره پژواک رادیو گفت: سال گذشته چهار مستند به جشنواره ارسال کردم که در هفت بخش از جمله تهیه کنندگی، نویسندگی، صدابرداری و … نامزد دریافت جایزه شدند و در روز اختتامیه یکی از آثارم با نام «بازی» جایزه بخش اصلی را کسب کرد.

کد خبر 6080604 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • آشنایی با اولین گلزن ایران در جام ملت‌های ۲۰۲۴ تایلند
  • همایش بزرگداشت دکتر زهرا شجاعی 13 اردیبهشت در قم برگزار می شود
  • مستند‌ساز لرستانی برگزیده جشنواره سراسری مدرسه عشق
  • اکران مستند «قوی‌دل» آغاز شد/ فیلم‌هایی که ترویج مطالبه‌گری هستند
  • نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند است
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • روایت تجربه‌ای ۲ ساله در یک جشنواره رادیویی/ من یک مادر هستم
  • نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند
  • این انیمیشن ایرانی به اسکار راه یافت
  • «آنیتا ...» بهترین کلیولند شد/ «رد پا» در ایتالیا