Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@09:24:20 GMT

درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی با رفع محدودیت کشت برنج

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۸۳۸۲۱

درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی با رفع محدودیت کشت برنج

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیش‌بینی می‌شود فقط در 11 هزار هکتار شالیزار که به چرخه تولید بازگشته است، 60 هزار تن محصول آن هم در کشت اول برداشت شود که ارزش اقتصادی آن 1028 میلیارد تومان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، عزیزالله شهیدی‌فر از ایجاد درآمد اقتصادی هزار میلیاردی با رفع محدودیت کشت برنج در مازندران خبر داد و اظهار کرد:علی‌رغم سیل ابتدای سال و از بین رفتن برخی خزانه‌های برنج، با تلاش کشاورزان و برنامه‌ریزی‌ها و حمایت‌های جهاد کشاورزی مازندران در زمینه تهیه و تأمین بذر و نهاده‌های مورد نیاز برای کشت برنج سطح زیر کشت این محصول از 203 هزار هکتار سال گذشته به 214 هزار هکتار در سال جاری افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: 11 هزار هکتار از اراضی شالیزاری که در سال گذشته به دلیل خشکسالی و کمبود آب به زیر کشت نرفته بود با تأمین آب و نهاده‌های مورد نیاز از قبیل بذور گواهی شده و کودهای شیمیایی، به چرخه تولید برگشت و 16 هزار کشاورز و خانوار که سال گذشته نتوانستند به تولید این محصول بپردازند، امسال به کشت و کار و تولید این محصول پرداختند که پیش‌بینی می‌شود فقط از این سطح، 60 هزار تن محصول آن هم در کشت اول برداشت شود که ارزش اقتصادی آن 1028 میلیارد تومان خواهد بود.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته و حمایت‌های دولت در ارائه تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات مکانیزه کشت برنج در راستای کاهش سختی کار و پائین آوردن هزینه تولید برنج، سطح نشاء مکانیزه این محصول با رشد 21 درصدی از 53 هزار و 500 هکتار در سال گذشته به 65 هزار هکتار در سال جاری رسید که نقش قابل ملاحظه‌ای در افزایش درآمد اقتصادی  برنجکاران دارد.

شهیدی‌فر گفت: علیرغم خسارت‌های جدی سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان، اما نعمات آن بیش از خسارت‌ها بود که باعث شد کشت دوم و پرورش ریتون برنج با رشد 61 درصدی از 65 هزار هکتار در سال گذشته به 105 هزار هکتار در سال جاری برسد که باعث افزایش تولید، افزایش اشتغال، افزایش درآمد، رونق تولید و کمک به اقتصاد خانوار کشاورزان برنجکار استان خواهد بود.

وی بیان کرد: سطح زیرکشت ارقام پرمحصول برنج از 34 هزار و 500 هکتار سال گذشته با رشد 68 درصدی به 58 هزار هکتار رسیده است و همین امر موجب افزایش تولید و افزایش درآمد برنجکاران استان می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: با در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر رونق تولید و کنترل بازار برنج در استان، قیمت ارقام مختلف برنج نیز از افزایش قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است که به عنوان مثال رقم طارم از حدود 10 هزار تومان شهریور سال 97 به 16 هزار و 500 تومان در سال‌ جاری افزایش یافته است.

شهیدی فر ادامه داد: با پیگیری استاندار و مجمع نمایندگان مازندران در راستای حمایت از برنجکاران در زمان فصل برداشت این محصول، موضوع ممنوعیت واردات برنج در دوره زمانی چهار ماهه (زمان برداشت برنج) در دستور کار دولت قرار گرفت تا کشاورزان با خیال راحت و آسوده و بدون دغدغه خاطر به تولید و فروش این محصول بپردازند و همچنان نقش مهم و اثرگذار خود را در رونق تولید، خوداتکایی و امنیت غذایی کشورمان به خوبی ایفا کنند.

وی افزود: مازندران با تولید سالانه 2.5 میلیون تن مرکبات، 50 درصد تولید این محصول را در کشور بر عهده دارد و درآمد بسیاری از کشاورزان و باغداران استان از فروش این محصول بدست می‌آید که در سال‌های گذشته با کنترل بازار و اجرای طرح ذخیره‌سازی میوه شب عید، درآمد خوبی از فروش نارنگی و پرتقال نصیب باغداران استان شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: امسال با توجه به طغیان مگس میوه مدیترانه‌ای در استان، علیرغم همه کمبودها و محدودیت‌های اعتباری و امکاناتی، بسیج همگانی در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی روش‌های کنترل، مدیریت و مبارزه با این آفت در سراسر استان انجام شد و با بکارگیری همه امکانات و نیروها در برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در مساجد، مراکز جهاد کشاورزی و باغ‌های استان تاحدودی این آفت تحت مدیریت قرار گرفته و مهار شده است و تلاش ها برای مبارزه و مدیریت کامل این آفت همچنان ادامه دارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برنج مازندران كشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این همایش ضمن تقدیر از زحمات فعالان زنجیره تولید نان از مرحله داشت تا سر سفره مردم در استان، اظهارکرد : با اقداماتی از جمله اجرای الگوی کشت، اجرای کشت قراردادی و جهش تولید در دیمزارها، افزایش قابل توجه تولید گندم در برای سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نسبت به سال زراعی گذشته در سطح کشور و استان اتفاق افتاد و آذربایجان غربی به رتبه 5 کشوری در تولید گندم ارتقا یافت.

شهبازی تصریح کرد: شرایط محیط زیستی ثابتی برای تولید گندم ضرورت دارد که در بسیاری از کشورها وجود دارد و به رشد بالاتر تولید سالانه منجر می‌شود که بر اساس آمار فائو کشور چین بالاترین رکورد تولید گندم جهان را دارد و ایران نیز در رده 17 جهان با تولید بیش از 10 میلیون تن گندم قرار گرفته است.

 سطح زیر کشت گندم دیم در سال زراعی جاری 303 هزار هکتار و گندم آبی 105 هزار هکتار است و در حال حاضرمزارع از وضعیت سبز مطلوبی برخوردارند.

وی تاکید کرد: برای دست یابی به گندم با کیفیت باید برنامه ریزی جامعی برای کنترل آفت سن غلات در طول سال داشت و در این راستا ترویج و ترغیب زارعان در امر مبارزه با سن گندم الزامی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بر لزوم افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و راندمان تولید و توجه ویژه به انبارداری این محصول در سیلوها، افزایش ضریب نفوذ دانش در بین زارعین و افزایش ضریب مکانیزاسیون در مزارع غلات تاکید کرد.

وی افزود : اجرای روش های به زراعی با محوریت مدیریت مصرف آب در مزرعه واصلاح الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها با ایجاد پایگاه های نو آوری دیم برای افزایش راندمان تولید و ترویج ارقام جدید گندم وجو برای افزایش تولید در دیمزارهای استان در جهت تحقق شعارسال با مشارکت بهره برداران در سال زراعی جاری در دستور کار قرار دارد.

برپایی نمایشگاهی از فرآورده های نان و گندم و سیاه چادر عشایری و پخت نان تازه توسط بانوان عشایری و تجلیل از زحمات فعالان زنجیره تولید نان از برنامه های جانبی این همایش بود.

شورای انقلاب فرهنگی ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت از جمله "روز ملی گندم و نان" در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری محصولات کشاورزی با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا است.

 

 

 

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • قیمت جدید برنج اعلام شد
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • کاهش ۵۰ درصدی قیمت برنج ایرانی با حمایت بخش خصوصی