Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-28@18:45:11 GMT

چرت روزانه عامل کاهش بیماری‌های قلبی-عروقی

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۸۴۲۴۳

یک مطالعه جدید نشان داده است که چرت زدن روزانه یک یا دو بار در هفته می‌تواند خطر حملات قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد.

به گزارش ایسنا، متخصصان بیمارستان آموزشی لوزان سوئیس ارتباط بین دفعات و مدت زمان چرت زدن و خطر عوارض کشنده و غیر کشنده بیماری‌های قلبی-عروقی را بررسی کردند.

متخصصان با بررسی ۳۴۶۲ نفر در سنین ۳۵ تا ۷۵ سال برای بیش از پنج سال دریافتند افرادی که به چرت زدن گاه به گاه، یک یا دو بار در هفته به مدت پنج دقیقه تا یک ساعت عادت دارند نسبت به افرادی که به هیچ وجه چرت نمی‌زنند، ۴۸ درصد کمتر دچار سکته قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه نشان داده که چنین ارتباطی برای "دفعات و مدت زمان بیشترِ چرت زدن" وجود ندارد.

اگر چه مطالعات بسیاری در مورد تأثیر چرت زدن بر سلامت قلب انجام شده است اما بیشتر این مطالعات دفعات و مدت زمان چرت زدن را در نظر نگرفته‌اند.

مطالعات قبلی نشان‌ داده‌اند الگوهای مختلف خواب با طیف وسیعی از بیماری‌ها و مشکلات پزشکی مزمن مرتبط است. با این حال متخصصان می‌گویند تعیین دقیق علت بیماری‌های مزمن کار دشواری است، به خصوص که برخی از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی-عروقی می‌توانند برای دهه‌ها پیش از عارضه‌ای مهم مانند حمله قلبی بدون نشانه باشند.

به طور کلی به نظر می‌رسد افرادی که یک یا دو بار در هفته چرت روزانه دارند نسبت به افرادی که به هیچ وجه چرت نمی‌زنند، سبک زندگی سالم‌تری داشته و کمتر به انواع بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند.

به گفته متخصصان در حالی که چرت زدن‌های گاه به گاه عمدی حاکی از سبک زندگی سالم است، چرت زدن‌های منظم و متعدد نشان دهنده سبک زندگی ناسالم و در نتیجه ابتلای بیشتر به بیماری‌ها است.

بنا بر گزارش سی‌ان‌ان، با این حال متخصصان توصیه می‌کنند افراد برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی و هم‌چنین جلوگیری از نامنظم شدن خواب شبانه بهتر است به جای چرت روزانه از توصیه‌های معمول زندگی در مورد رژیم غذایی خوب و سطح فعالیت مناسب پیروی کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: چرت روزانه کاهش بیماری قلبی عروقی سامانه سماح ماه محرم زیارت عاشورا شام غریبان جان بولتون مقتدی صدر سحر خدایاری مایکل شوماخر کاروان اسرا نفتکش آدریان دریا شفافیت آرای نمایندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۴۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی آب‌های سطحی در مناطق سیل زده، عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان رییس مرکز بهداشت چابهار گفت: استفاده از آب‌های سطحی و هوتک‌ها در مناطق سیل زده عامل بروز بیماری‌های پوستی می‌شود.

عبدالرسول خدمتی امروز ۷ فروردین در جلسه آبفا و مرکز بهداشت چابهار افزود: اواخر اسفند ماه سال گذشته اخباری مبنی بر بروز بیماری‌های پوستی ناشی از آب آلوده در مناطق سیل زده توسط برخی از رسانه‌ها مخابره شده که با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله تیم‌های مشترک شرکت آب و فاضلاب استان و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی علت این عوارض پوستی به محل‌های اعلامی اعزام و نسبت به نمونه‌برداری‌ از آب و آزمایش‌ مجدد اقدام کردند.

رئیس مرکز بهداشت چابهار، ضمن بیان اینکه، کلیه اقدامات کنترلی و بهداشتی در زمان وقوع سیلاب تا رفع کامل کدورت آب، انجام می‌شود، گفت: طبق بررسی‌های بعمل آمده مشکلات پوستی مطرح شده قبل از وقوع سیل نیز در این مناطق وجود داشته اما عبور سیلاب از مسیر زمین‌های کشاورزی و هدایت این آب در محل هوتک‌ها، که همراه با سموم حیوانی و شیمیایی است عاملی بر آلودگی آب و بروز عوارض پوستی است.

خدمتی گفت: در چنین شرایطی برای جلوگیری از بروز بیماری پوستی، باید از آب‌تنی و شنا کودکان در این اماکن ممانعت شود، همچنین  بانوان نیز باید از شست‌وشو لوازم خانه و البسه در این آبگیرها نیز خودداری کنند.

وی با اشاره به بازدیدها و برگزاری جلسات مستمر، اضافه کرد: به همراه مدیر دفتر مرکز پایش و مدیر امور آب و فاضلاب چابهار بررسی‌های میدانی به طور مستمر انجام و طی بازدید اخیر نیز که در دوم فروردین ماه صورت گرفت، نتایج این بازدیدها نیز موضوع را تائید می‌کند.

وی، با اشاره به مصوبات جلسه مشترک با آبفا گفت: طی این جلسه، مقرر شد تا نسبت به استمرار اطلاع‌رسانی‌ها و آگاه‌سازی مردم در خصوص آلوده بودن آب‌های سطحی و عدم استفاده از این آب‌ها و شنا توسط دانشکده علوم پزشکی اقدام شود.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان چابهار نیز گفت: برای بهبود کیفیت آب مناطق سیل زده، علاوه بر سایت‌های کلرزنی موجود، پنج دستگاه کلرزن نصب و راه‌اندازی شد.

علی‌اکبر آقایی بیان کرد: همکاری مرکز بهداشت و آب و فاضلاب در کنترل کیفیت آب مناطق سیل زده نتایج مطلوبی را به همراه داشته و بهبود کیفیت آب و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مرتبط با آن را می‌توان از مهم‌ترین نتایج این اقدامات برشمرد.

وی ادامه داد: در همین راستا برای حفظ سلامت ساکنین مناطق سیل زده علاوه بر سایت‌هایی کلرزنی موجود، پنج دستگاه کلرزن مایع در نقاط حساس نصب و راه‌اندازی شد و بالغ بر چهار هزار و ۶۰۰ عدد قرص کلر یک درصد نیز برای توزیع در مناطق آسیب دیده از سیل در اختیار دانشکده علوم پزشکی چابهار قرار گرفت.

وی عنوان کرد: طبق گزارش معاونت بهداشتی دانشگده، تاکنون هیچگونه اپیدمی در منطقه اتفاق نیفتاده و به منظور حفظ سلامت مردم، ادامه فعالیت و بازدیدهای مشترک تا کاهش کدورت به حد استاندارد همکاری‌های مشترک آبفا، مرکز بهداشت و دانشکده علوم پزشکی ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خطر سکته مغزی و زوال عقل در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی بیشتر است
  • رژیم غذایی فستینگ ریسک این بیماری خطرناک را افزایش می‌دهد
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی با این دانه خوراکی
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتورهای قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • تشخیص بیماری قلبی با سرفه
  • آلودگی آب‌های سطحی در مناطق سیل زده، عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند
  • آلودگی آب‌های سطحی عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند
  • بدن انسان روزانه به چه میزان پروتئین نیاز دارد؟
  • رژیم فستینگ ۸-۱۶ چه خطراتی دارد؟