Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محمد ساجدی، پژوهشگر حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از گیلان، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن شهادت امام سجاد(ع)، اظهار کرد: حضرت علی‌بن‌الحسین(ع) از همراهان کاروان حسینی در کربلا بود که پس از شهادت مظلومانه پدر بزرگوارش در روز عاشورا و در سخت‌ترین شرایط تاریخی پس از آن واقعه جانسوز، امامت شیعیان اثنی‌عشری را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حضرت زین‌العابدین(ع) همراه زینب کبری(س)، در پیام‌رسانی مظلومیت شهیدان کربلا و افشای ماهیت پلید دشمنان سفاک و مکّار آنان نقش اساسی ایفا کرد، افزود: پس از آن در طول بیش از سی سال در ضمن برافراشته نگه داشتن پرچم مظلومیت سالار شهیدان، به تبیین و ترویج فرهنگ ناب اسلامی پرداخت و با تربیت شاگردان، زمینه را برای شکل‌گیری مکتب و آموزه‌های ناب شیعی در عصر امام محمدباقر (ع) و امام جعفرصادق (ع)، با بهره مندی از شرایط خاص و تداوم آن فراهم ساخت.

ساجدی بیان کرد: بروز جنایت بی‌نظیر تاریخ اسلام و انسان در کربلا علیه حسین‌بن‌علی(ع) و یاران و خاندان او به‌دست مسلمانان ظاهری در دوره سرشار از خدعه و نیرنگ خلافت اموی و با رهبری دستگاه فاسد یزیدی، خلأ معرفت و معنویت در جامعه مسلمانان را نمایان ساخت. از این رو، امام چهارم باتوجه به چنین وضعیتی، اولویت رسالت خویش را در بعد فرهنگی تشخیص داد و آموزه‌های اصیل اسلامی همراه با سلوک عملی و عبادی خویش، به ارائه عرفان ناب الهی پرداخت.

وی در خصوص حساسیت دوران امامت ‌حضرت زین العابدین(ع)، گفت: در تاریخ حدود 250 ساله شیعه و امامت 11 امام بزرگوار، قبل از دوران غیبت امام عصر(عج) دوران امامت 34 ساله امام سجاد(ع)، سخت‌ترین دوران بود. در این مدت، جامعه اسلامی سرشار از فتنه و اضطراب و همراه با نگرانی‌ها و سختی‌های فراوان بود. بعد از عاشورا، بنی‌ امیه و دشمنان درصدد تحریف وقایع برآمدند و سعی کردند تا شهادت امام حسین(ع) را خواست و جبر خدا معرفی کنند؛ در چنین شرایطی، حضرت سجاد(ع) با روشنگری‌های هوشمندانه و شجاعانه در حفظ نهضت عاشورا کوشید.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رفتار و گفتار امام سجاد(ع)، در اوج استیلا و قدرت‌نمایی دشمن پس از عاشورا، در مجلس ابن‌زیاد و مجلس یزید و روی منبر در مسجد شام، گویای شجاعت ایشان است، تصریح کرد: با توجه به سخنان زین‌العابدین(ع) در مجلس ابن‌زیاد و در مجلس یزید و به‌ویژه خطبه آن‌حضرت در مسجد شام، شجاعت این امام همام بر ما روشن می‌شود.

ساجدی با اشاره به تدبیر و سیاست حضرت سجاد(ع) در مبارزه و برخورد با حکام زمان، گفت: امام سجاد(ع) در طول دوران امامتش در شرایط دشوار پس از واقعه عاشورا، حریم تشیع را پاس داشت. به‌ عقیده مورخین، تدبیر آن‌ حضرت، در حوادث هولناکی مانند واقعه «حَرّه»، شهر مدینه و بسیاری از شیعیان را از دست کسانی چون یزید و عبدالملک مروان صیانت کرد و در عین‌حال، از هر فرصتی برای برخورد و مبارزه با حکام زمان خود بهره‌برداری کرد.

وی در خصوص جهاد فرهنگی و تبیین معارف توسط علی بن حسین(ع)، بیان کرد: امام سجاد(ع) به مشیت الهی در جریان حادثه کربلا بیمار بود و در رکاب سیدالشهداء(ع) جهاد نکرد و به‌شهادت نرسید اما بقا و اسارتش عامل بقای اسلام شد. نهالی که با قیام امام حسین(ع) غرس شد، به‌دست فرزند بزرگوارش علی‌بن‌الحسین(ع)و خواهر ارجمندش زینب کبری(ع) ‌آب‌یاری شد و به‌ ثمر نشست. تحلیل درست و دقیق وقایع تاریخی، گواه آن است که تدابیر امام سجاد (ع) در دوره اسارت، ندبه‌‌ها و نوحه‌ها، سخنرانی‌ها و روشنگری‌های آن‌ حضرت در مدینه، به‌ منزله جهاد سیاسی و فرهنگی، جهت حفظ نهضت عاشورا بسیار مفید و ثمربخش بود.

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه اضافه کرد: «صحیفه سجادیه» که به زبور آل‌محمد(ص) ملقب شده است و دعاهای فراوانی که از سیدالساجدین(ع) به یادگار مانده است، گنجینه‌ای از فرهنگ و معارف اسلامی و ارمغان گران‌سنگی از آن حضرت برای شیعیان و شیفتگان معرفت و عرفان ناب است.

وی افزود: امام چهارم در طول دوران امامت خود، شاگردان بسیاری مانند أبو‌حمزه‌ثمالی تربیت کرد، تا جایی‌که حلقه نخست شاگردان امام محمد‌باقر(ع) و امام صادق(ع)، را شاگردان ایشان تشکیل می‌دادند.

ساجدی یادآور شد: نقل کرده‌اند که در محضر امام صادق(ع) از مناقب امیرالمؤمنین علی(ع) صحبت شد و گفته شد هیچ‌کس قادر نیست مانند آن‌حضرت عمل کند و هیچ‌کس بیش‌تر از علی‌بن‌الحسین(ع) به امیرالمؤمنین، شباهت نداشته است. ایشان معیشت صد خانواده را تأمین می‌کرد...». حتی از طریق اهل‌سنت روایت شده است هنگامی‌که امام سجاد(ع) به‌شهادت رسید، معلوم شد که آن‌حضرت به‌طور مخفی، زندگی صد خانواده را تأمین می‌کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن قرآن شهادت امام سجاد ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۶۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند

نوه امام خمینی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه های امام، رهبر معظم انقلاب هستند. وی در ادامه سخنانش افزود: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضاهای مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به  گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

نوه امام خمینی(س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند. لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی(ص) است. رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کارهایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضاهای مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی(س)، یادآور شد: تا کنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه 71 سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی(س) 25 دی ماه 67 در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی(ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند».(صحیفه امام، جلد 21، صفحه 239)

نوه امام خمینی(س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب(ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست. 

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

دیگر خبرها

  • پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند
  • برگزاری نشست خبری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود
  • پوستر | رابطه با اسرائیل حرام است