Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که حاوی دستور العمل تحقیقات لازم برای استیضاح رئیس جمهور آمریکا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه با پارامترهایی که برای تحقیقات استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مورد نیاز است موافقت کرد که این اقدام مهمترین گامی به شمار می‌آید که دموکرات‌ها تا کنون در زمینه استیضاح ترامپ اتخاذ کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام در حالی اتخاذ می‌شود که دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا همچنان در ارسال پیام واحد درباره استیضاح اختلاف دارند. سران ارشد دموکرات‌ها همچنان با آغاز روند استیضاح ترامپ مخالف بوده اما در مقابل کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در حال پیشبرد این روند است.

«جرج نادلر» رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت:«برخی این روند را استفسار استیضاح می‌نامند و برخی نیز آن را تحقیقات استیضاح می‌نامند.  هیچ اختلاف قانونی میان هر دو وجود ندارد و قصد نداریم که درباره این عبارات به بحث بپردازیم.»

این قطعنامه که نادلر از آن به عنوان «گام ضروری بعدی» عنوان کرده اجازه می‌دهد که دونالد ترامپ و وکلایش به صورت رسمی به شواهد و مدارکی که در جلسات استماع کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا مطرح می‌شود پاسخ دهند.

به گزارش فارس، این اقدام به طور مقدماتی نیز قانونی را فعال می‌کند که به اعضای مجلس نمایندگان آمریکا این اجازه را می‌دهد تا در پایان هر جلسه استماع تحقیقات استیضاح، به سوال از شاهدان بپردازند.

روزنامه «واشنگتن پُست» نیز چند روز پیش گزارش داده بود که کمیته امور قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در نظر دارد از افراد درگیر در پرونده روابط غیراخلاقی ترامپ با «استورمی دنیلز» هنرپیشه فیلم‌های مستهجن بخواهد در جلسات تحقیق و استماع شرکت کنند.

با توجه به ترکیب کنونی کنگره آمریکا و تسلط جمهوری‌خواهان بر اکثریت کرسی‌های مجلس سنای این کشور،  استیضاح ترامپ اگر غیرممکن نباشد اما بعیدبه نظر می‌رسد.

طبق قوانین آمریکا استیضاح از دو طریق زیر قابل انجام شدن است:

۱- اعلام جرم دیوان عالی فدرال آمریکا علیه رئیس‌جمهور یا دیگر از مقامات رسمی کشور و درخواست آن از کنگره برای استیضاح ۲- وارد عمل شدن مستقیم کنگره آمریکا و اعلام جرم آن علیه رئیس‌جمهور یا دیگر مقام‌های رسمی کشور.

برای شروع استیضاح به هر یک از این روش، ابتدا باید استیضاح به تصویب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا برسد، سپس این مجلس از مجلس سنای آمریکا درخواست می‌کند دادگاه تشکیل دهد و متهم را محاکمه کند.

در واقع مجلس سنای آمریکا به یک دادگاه تبدیل می‌شود و سناتورها هر یک نقش دادستان را ایفا می‌کنند. در این جلسات، رئیس دیوان عالی فدرال این دادگاه را اداره می‌کند و متهم باید در مقابل اتهامات از خود دفاع کند. پس از شنیدن دفاعیات طرفین، اتهام به رأی گذاشته می‌شود و اگر اکثریت سناتورها رأی به مجرمیت بدهند، رئیس‌جمهور یا دیگر مقام دولتی، از کار برکنار خواهد شد.

ترکیب مجلس سنای ۱۰۰ نفره آمریکا بدین شکل است: ۵۳ سناتور جمهوری‌خواه، ۴۵ سناتور دموکرات و ۲ سناتور مستقل.

در تاریخ آمریکا سابقه نداشته که هیچ رئیس‌جمهوری به‌صورت مستقیم با استیضاح از قدرت برکنار شود. کناره‌گیری ریچارد نیکسون از قدرت پس از رسوایی واترگیت نیز با استعفاء صورت گرفت نه استیضاح. در سال ۱۸۶۸، «اندرو جانسون» و در سال ۱۹۹۸، «بیل کلینتون» استیضاح شدند که هیچ‌کدام توسط سنا از قدرت عزل نشدند

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۹۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند

رویترز گزارش داد، در نامه‌ای که از سوی ۲۶ قانونگذار آمریکایی خطاب به لوید آستین وزیر دفاع، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و آوریل هاینس مدیر اطلاعات ملی آمریکا نوشته شده است، این نمایندگان کنگره آمریکا به مقام‌های دولت بایدن یادآور شده‌اند که برخلاف ادعای رئیس جمهور آمریکا، نحوه استفاده نظامیان رژیم صهیونیستی از سلاح‌های آمریکایی با قوانین این کشور و قوانین بین‌المللی مطابقت ندارد.

در این نامه آمده است: نمایندگان کنگره، نهاد‌های بین دولتی، دادگاه‌های بین‌المللی و ناظران حقوق بشر (رژیم) اسرائیل در کنار مقام‌های دولت آمریکا از چند ماه پیش تاکنون به ابراز نگرانی‌های شدید در خصوص اقدامات بنیامین نتانیاهو پرداخته‌اند.

پیشتر نیز ۴۰ نفر از قانونگذاران دموکرات کنگره آمریکا از جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده خواستند تا فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

این ۴۰ نماینده کنگره آمریکا که نام نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان ایالات متحده هم در میان اسامی آنها دیده می‌شود در نامه‌ای از بایدن خواستند تا فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و کمک‌های واشنگتن به این رژیم را مشروط کند.

امضای این نامه از سوی نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا، به ویژه پلوسی که یکی از مهم‌ترین دموکرات‌های تاریخ آمریکا بوده و برای دهه‌ها مدافع کلیدی روابط آمریکا و (رژیم) اسرائیل محسوب می‌شده است، نشان می‌دهد که جایگاه رژیم صهیونیستی به دلیل اعمال و جنایت‌های وحشیانه ارتش این رژیم در نوار غزه تا چه حد در نزد مردم آمریکا و حزب دموکرات این کشور سقوط کرده است.

برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی نیز پیش‌تر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و گفت که اگر هزاران کامیون حاوی کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه نشود، تمام کمک‌های نظامی آمریکا به این رژیم متوقف خواهد شد.

همچنین تیم کین سناتور دموکرات آمریکایی نیز با تاکید براینکه تحویل تسلیحات تهاجمی به رژیم صهیونیستی تنها موجب افزایش درد و رنج مردم غزه و تشدید اوضاع در منطقه خواهد شد، خواستار جلوگیری از ارسال تسلیحات تهاجمی از سوی آمریکا به این رژیم شد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حمایت دموکرات‌ها برای تصویب کمک‌های آمریکا به اوکراین و اسرائیل
  • رأی‌گیری مجلس نمایندگان آمریکا در مورد کمک‌های جدید به اوکراین و رژیم صهیونیستی
  • نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • اقدام ضدایرانی مجلس نمایندگان آمریکا در پی پاسخ موشکی به اسرائیل
  • تصویب چند لایحه ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا
  • اعلام از سرگیری فعالیت بازرسان آژانس در ایران/ تصویب اقدامات ضد ایرانی بیشتر از سوی مجلس نمایندگان آمریکا/ تشدید تنش میان فرانسه و جمهوری آذربایجان با فراخوان سفیر
  • قطعنامه‌ ضد ایرانی مجلس نمایندگان آمریکا
  • اقدام ضدایرانی مجلس نمایندگان آمریکا
  • تصویب چند لایحه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا