Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا امیرحسن‌خانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا خواسته زنان جامعه برای ورود به ورزشگاه را به حق می‌دانید و برای برآورد این مطالبه چه راه‌حل‌هایی پیش‌رو داریم؟، گفت: بالاخره ما در ورزش بانوان ورود کردیم و تعداد زیادی ورزشکار به‌نام و قهرمان داریم و همچنین بانوان در عرصه‌های دیگر هم ورود کردند و در عرصه ورزشی هم حضور یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی بانوان در جامعه به کاری ورود می‌کنند نمی‌توانید به آنها بگویید به گوشه‌ای از این کار بیا و به گوشه‌ای دیگر نیا؛ بلکه به اعتقاد من، ما باید زمینه را برای حضور بانوان در ورزشگاه فراهم کنیم. حال می‌توانند جایگاه ویژه داشته باشد و مسائل شرعی را مراعات کنیم که زیرساخت‌های این موضوع را باید وزارت ورزش و دولت تدارک ببینند تا زمینه حضور ملت فراهم شود.

این عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از بانوان برای حضور در ورزشگاه قصد حضور انفرادی ندارند و می‌خواهند با خانواده به ورزشگاه بیایند، عنوان کرد: همان‌طور که خانواده به سینما می‌رود می‌خواهد به ورزشگاه هم بیاید. به اعتقاد من ما باید این زمینه را فراهم کنیم، اینها هم مطالبی نیست که ما حاکمیت را با این موضوعات گره بزنیم که مثلا حاکمیت بخواهد برای حضور زنان در ورزشگاه نظر دهد که انجام شود یا نشود.

این عضو کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که به نظر می‌رسد بانوان این چنین برداشت می‌کنند که جامعه توجهی به خواسته آنها ندارد، حال باید برای توجه به خواست زنان در جامعه چه کنیم؟، گفت: حرف من همین است. من می‌گویم نباید موضوع را اینقدر ببندیم و روی آن حساسیت ایجاد کنیم که مطلب به یک خواست و مطالبه عمومی تبدیل شود.

نماینده مردم فردوس و طبس ادامه داد: به تدریج باید به این موارد پاسخ دهیم. واقعیت این است که دولت باید زیرساخت‌ها را فراهم کرده و پاسخ دهد. وقتی زنان در خیلی از عرصه‌ها حضور پیدا کرده‌اند، حاکمیت و دولت باید زمینه حضورشان در جایی که نیستند را آماده کنند که به یک مطالبه و خواست تبدیل نشود. بالاخره ما تا حدود زیادی با کشورهای عربی فاصله داریم، در عربستان به خانم‌ها گواهینامه برای رانندگی نمی‌دادند در حالی که این مسئله سال‌ها پیش در ایران حل شد و در بسیاری از عرصه‌های سیاسی و اقتصادی هم خانم‌ها حضور دارند.

امیرحسن‌خانی خاطرنشان کرد: وقتی حضور بانوان در جامعه ما چنین است، نباید حالت بن‌بستی همچون خواست زنان در عربستان برای رانندگی پیدا کنیم. خود حاکمیت باید به تدریج این مسائل را حل و زیرساخت‌ها را فراهم کند. اگر می‌خواهند موتور سوار شوند و به ورزشگاه بروند باید این کارها را انجام دهیم. بالاخره نمی‌توانیم نصف جامعه را ندید بگیریم این خواست عموم مردم است و نمی‌شود آن را ندید گرفت. بالاخره باید برایش راهکار پیدا کنند.

این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پاسخ به این سوال که از آنجایی که یک خانم در همین رابطه دست به خودسوزی زد و فوت کرد، فکر می‌کنید صدای این اعتراض به مسئولانی که باید رسیده است؟، گفت: با توجه به مطالبی که آمده آن خانم که این کار را کرده خیلی مسائل دیگر هم داشته و گفته شده احضار نشده و خودش حضور پیدا کرده و مسائل دیگری هم گفته‌اند. اما به اعتقاد من، ما باید این را ببینیم. اصلا هر مشکلی هم که داشته بالاخره یک آدم این کار را کرده یا نکرده است؟

وی افزود: یک آدم این کار را کرده نمی‌توانیم نبینیم و بگوییم چیزی نیست و هیچ اتفاقی نیفتاده است. بالاخره یک اتفاق اینچنینی در کشور افتاده است. اینگونه نه که بخواهیم این به این اقدام بها دهیم و بگوییم کار اعتراضی بود، ولی حداقل باید در این حد ببینیم که بگوییم چنین اتفاقی در کشور افتاد که می‌توانست نیفتد. به نظر من، ما باید ببینیم و نمی‌توانیم فراموش کنیم و بگوییم  هیچ چیز خاصی وجود نداشته است. بالاخره مسئله‌ای رخ داده و این کار در انظار عمومی هم شکل گرفته و در ملاء عام هم این کار انجام شده است.

حسن‌خانی گفت: اگر شما این مطالب را نبینید قطعا هزینه‌ات افزایش پیدا می‌کند و اینطور نیست که بگویید پاکش می‌کنیم. بله امروز پاک می‌کنید و اتفاقی می‌افتد و جمع می‌شود اما آتش زیر خاکستر می‌ماند و هر روز آماده است که شعله بکشد.

وی در پاسخ به این سوال که قوای سه‌گانه برای برآورده کردن مطالبات بانوان چه اقداماتی را می‌توانند انجام دهند؟، عنوان کرد: به نظر من مجلس به عنوان قانونگذار می‌تواند خیلی از این کارها را انجام دهد. با اینکه خودم نماینده مجلس هستم اما اعتقاد من این است که خیلی از اشکالات از خود مجلس است. دولت وقتی لایحه‌ای به مجلس می‌آورد هزینه‌ها را هم پوشش می‌دهد و هر کجا که ما طرح می‌دهیم و هزینه داشته باشد دولت باید همراهی کند و هزینه آن را پوشش دهد. اگر بگوید هزینه را پوشش نمی‌دهم آن طرح ابتر می‌ماند و اگر مصوب شود شورای نگهبان بر اساس اصل 75 رد می‌کند. بنابراین اگر لایحه باشد قوی‌تر است و هزینه آن را هم می‌بینند اما درخواست ما این است که وقتی نماینده‌ها هم طرح می‌دهند، دولت همراهی کند و هزینه‌ها را ببیند.

عضو کمیسیون اصل نودم  در پاسخ به این سوال که آیا سران سه قوه می‌توانند در موضوع ورود زنان به ورزشگاه ورود کنند، گفت: شاید نتوانیم بگوییم این موضوع خیلی اضطراری است اما بالاخره در شرایط تحریم هرچه حمیّت، اتحاد و همبستگی اجتماعی بیشتر شود به نفع کشور است و عبور از بحران برای کشور راحت‌تر است.

امیرحسنخانی گفت: با در نظر گرفتن همه شرایط شرعی، فرهنگی،  اسلامی و مطالبی که ایرانی‌ها خیلی به آن حساس هستند می‌توانیم این کار را انجام دهیم. بالاخره مردم ما هم مذهبی هستند و مسئولان و حاکمیت باید این موارد و خواسته مردم را هم در این زمینه ببیند و برای آن راه‌حل پیدا کند، نباید توقع ما این باشد که خود مردم برای خودشان راه‌حل پیدا کنند. بالاخره حاکمیت شکل گرفته که راه‌حل برای این مطالب پیدا کند و راهکاری به مردم بدهد. اعتقاد من این است بالاخره به یک خواست تبدیل شده و حاکمیت باید تعیین تکلیف کند که می‌خواهد چه‌کار کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حضور زنان در ورزشگاه امیرحسنخانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۰۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس ایران و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه

گروه اندیشه: دکتر علی میرسپاسی استاد جامعه‌شناسی و مطالعات خاورمیانه در دپارتمان گالاتین دانشگاه نیویورک و و رئیس مرکز مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه نیویورک است. زمینه پژوهش میرسپاسی، نظریه‌های اجتماعی مدرنیته، جامعه‌شناسی تاریخی، تطبیقی، جامعه‌شناسی دین، مطالعه فرهنگ و جوامع خاورمیانه، و اسلام و تغییرات اجتماعی است. او در حوزه تخصصی خود آثار و تالیفات مهمی را منتشر کرده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین تألیفات میرسپاسی به زبان انگلیسی عبارتند از: «اسلام سیاسی، ایران و روشنگری: نظریات امید و یاس» در سال ۲۰۱۱ توسط انتشارات دانشگاه کمبریج به چاپ رسیده؛ «دموکراسی در ایران مدرن: اسلام، فرهنگ، و دگرگونی سیاسی» در سال ۲۰۱۰ و توسط انتشارات دانشگاه نیویورک انتشار یافته ؛ «تأملی در مدرنیته ایرانی: بحثی دربارهٔ گفتمان‌های روشنفکری و سیاست مدرنیزاسیون در ایران» توسط انتشارات کمبریج و در سال ۲۰۰۰ به چاپ رسیده است. این کتاب توسط جلال توکلیان به فارسی برگردانده شده است. میرسپاسی اخیراً در حال کار بر روی پروژه اخیر خویش با عنوان «سنت، جهان وطنی و دموکراسی» است. کتاب «اسلام پس از اسلام: زندگی و فکر احمد فردید» او تلاشی است برای بررسی ریشه‌ای برآمدن اسلام سیاسی در ایران مدرن از منظر تأثیری که احمد فردید در فضای روشنفکری عمومی ایران داشته است. تألیفات میرسپاسی به زبان فارسی عبارتند از: «دموکراسی یا حقیقت: رساله‌ای جامعه شناختی در باب روشنفکری ایرانی» که توسط انتشارات طرح نو به چاپ رسیده؛ «اخلاق در حوزه عمومی: تاملاتی در باب ارزش‌ها و نهادهای دموکراتیک» که توسط نشر ثالث منتشر شده است و همچنین «روشنفکران ایرانی و مدرنیته» که انتشارات باز آن را به چاپ رسانده است. او در سخنرانی خود که در کانال جرعه فایل صوتی و تصویری آن منتشر شده، در خصوص روشنفکران تبعیدی دز عصر مشروطه به مهمترین دیدگاه های آنان شامل نجات ایران ، نجات جهان و صلح جهانی می پردازد. این سخنان از نظرتان می گذرد:

***

دو عامل باعث می شد روشنفکران عصر مشروطه که به غرب تبعید شده و در آن جا جمع شده بودند، با تلاش خستگی ناپذیری کار کنند. عامل نخست اشغال ایران و احتمال حذف فیزیکی ایران بود. و عامل دوم آگاهی اعجاب انگیزی است که روشنفکران تا آن لحظه به ذهنشان خطور نکرده بود که باید پای به میدان بگذارند تا اثبات کنند ایرانی هم وجود دارد.

در این زمان بحث های مهمی مطرح می شود که در کتابم، به بحث های ارانی اشاره کرده ام. نوشته های کاظم زاده ایرانشهر به ویژه نوشته های بعد از دوره گرایشش به ناسیونالیسم را اگر بررسی کنیم بسیار حائز اهمیت است.

همچنین ایرانی هایی که در برلین بودند دغدغه های بسیار برجسته ای در باره ایران دارند و باید گفت به همین دلیل ارتباط بسیار تنگاتنگی با ایران داشتند. این ارتباط باعث می شد که متفکران ایرانی داخل کشور، افکار و اندیشه های خود را در قالب مقاله برای انتشار در نشریات ایرانیان خارج از کشور، ارسال کنند. برای مثال مشاهده می کنید افراد برجسته ای مثل آقای شفق که در ایران بودند، برای این نشریات در خارج از کشور مطلب می نوشتند. ارتباطات داخل و خارج از طریق تلگراف و نامه نگاری میان ایرانیان همواره برقرار بوده است. ایرانیان مقیم خارج نیز تمام تلاششان را می کردند تا نشریاتشان در سراسر ایران توزیع شود.

این ارتباط گاه ابعاد سیاسی نیز پیدا می کرد. برای مثال خیلی جالب است که برای مثال تقی زاده زمانی که در برلین است، برای مجلس در انتخابات ایران کاندیدا می شود، نکته آن است که در آن زمان که وسایل ارتباطی بسیار ابتدایی بوده است، این ارتباط میان ایرانیان درون کشور و ایرانیان بیرون کشور آن اندازه بوده که تقی زاده کاندیدای انتخابات مجلس می شود و در نهایت رای می آورد و انتخاب می شود.

اگر دقت بکنیم، هر یک از این افراد نظرات مختلف و متفاوتی با یکدیگر داشته اند. ولی آثار بسیار بسیار مهمی را از خود به جای گذاشته اند. این گروه تبعیدی، پس از آماده شدن فضا، به ایران برگشتند، و اکثرشان منتهی به ایجاد جریانات روشنفکری جدید در ایران شدند. کسانی مانند کسروی، هدایت، بزرگ علوی و ... . به طور خلاصه فهرست پرشماری از بزرگان ایران، از متفکران و ادبای حتی بعد از ۲۰، ریشه در این جریان دارد. البته نباید فراموش کنیم که در عرصه هنر نیز وضعیت به همین شکل است.

بنابراین دلمشغولی اکثر متفکران در دوره مشروطه ارائه تصویری از ایران جدید است. برای مثال ارانی در عنفوان جوانی یعنی زمانی که ۲۵ سال سن دارد، حدودا در طی ۵ سال در نشر کاویانی تا ۵ متن کلاسیک ادبیات ایرانی شامل سعدی، خیام، عطار و ... را با کمک دیگران از جمله فردریک روزن، قاسم غنی، قزوینی تصحیح می کند. ارانی این آثار را زمانی از خود به جای می گذارد که به مارکسیسم گرایش پیدا کرده و دارد مارکسیست می شود. بعد هم که به طور کامل مارکسیست شد بعد از بازگشت به ایران، کار علمی روی خیام را ادامه می دهد. این متفکران زمانی که در اروپا بودند، با اندیشمندان مهم آن ادیار ارتباط داشتند.

ولی ضمن آن که دارای چنین ارتباط هایی بودند، در ارتباط با فرهنگ، ادب، و فکر ایرانی نیز قرار داشتند، که یک نمونه بسیار مهم در این زمینه، کاظم زاده ایرانشهر است. کاظم زاده ایرانشهر جزو معدود اشخاصی از این گروه از متفکران بود، که به ایران برنگشت. فضای ایران که تا اندازه ای تغییر یافت، کاظم زاده ایرانشهر از برلن به سوئیس رفت. افکار ناسیونالیستی ابتدایی را کنار زد و نظریه های جدید جهانی را در آن زمان مطرح کرد. به این معنا که مساله اصلی اش صلح جهانی بود.

کاظم زاده ایرانشهر گروهی را درست کرده بود و هزاران آدم به این گروه پیوسته بودند، سالی یک بار این اشخاص در سوئیس جمع می شدند. از این جمع و متینگ هایی که برگزار می کردند تصاویری وجود دارد که آن ها را دیده ام. در این گردهمایی ها هزاران نفر از آمریکا، آفریقای جنوبی، آسیا، خاورمیانه شرکت می کردند. این تصاویر نشان می دهد که روشنفکران ایرانی در آن زمان از یک سو می خواستند ایران را نجات، و از سوی دیگر می خواستند دنیا را نجات بدهند. مطالعه آثار و نوشته های کاظم زاده ایرانشهر راجع به ایران نشان می دهد، یک سری از دیدگاه هایش هنوز تازه و بدیع است.

بیشتر بخوانید:

هیچ حکومتی داوطلبانه به جامعه آزادی نمی‌دهد / آزادی نتیجه یک ساختار است / ایرانیان قاعده پذیر نیستند
با یک دوره ۱۵ ساله chaos مواجه ایم / ایرانیان در تاریخ ۱۶۴۰ میلادی به سر می برند/ در خلقیات، خیلی تفاوتی میان جامعه و حاکمیت نیست
تاثیر موسیقی بر شعر فارسی / شرایط تحول پذیری شعر فارسی از سلیقه جامعه / تلاشی بزرگ برای حفظ اصالت و توجه به تحول

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898214

دیگر خبرها

  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • برگزاری نشست سیاسی توسط تشکل جامعه اسلامی تهران جنوب
  • تکلیف غایبان کاراته چه می شود/ چرا کتیرایی نادیده گرفته شد؟
  • حجاب و چالش خلاقیت در حکمرانی
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس ایران و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه