Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: خودرو سازان با لابی و فشار از تصویب بسیاری از مصوبات و ایجاد امکانات در خودرو‌ها برای کاهش آلودگی هوا طفره رفته اند و سازمان محیط زیست قادر به مقابله با آن‌ها نبوده است. تاریخ انتشار: 12:10 - 22 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۷۸۴۰

یوسف رشیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، اظهار داشت: در گذشته در بیشتر مواقع در خصوص آلاینده مونواکسید کربن نگرانی وجود داشت، اما پس از آنکه خودروسازان در سال ۷۹ ملزم به رعایت استاندار‌های زیست محیطی در ساخت و تولید شدند میزان این آلاینده حتی در مواقعی که وارونگی دما وجود داشت بیش از حد خاصی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشیدی ادامه داد: همچنین در گذشته غلظت سرب از حد مجاز بالاتر بود، اما با وارد شدن بنزین بدون سرب شاهد کاهش چشمگیری در میزان این آلاینده بودیم.

وی افزود: از سوی دیگر ممنوعیت واردات آزبست در لنت ترمز سبب کم شدن این آلاینده در هوای تهران شد. تمام این مسائل نشان می‌دهد اگر کار اجرایی دقیق انجام شود نتایج آن ملموس و عینی خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تشریح وضعیت فعلی هوای تهران پرداخت و گفت: در حال حاضر در برخی روز‌ها آلاینده‌هایی مانند ذرات معلق زیر دو میکرون، ازن، دی اکسید نیتروژن و ... در هوا از حد مجاز فراتر می‌رود که نیازمند کار اجرایی مطلوب است.

وی اضافه کرد: مدیریت در سطح کلان دچار مشکل اساسی است به طوری که یک سازمان عریض و طویل مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قادر نیست امکانات را به صورت برابر در کل کشور پراکنده کند.

رشیدی بیان کرد: عدم وجود عدالت در پراکندگی امکانات اجتماعی و درآمد سبب تمرکز بخش بزرگی از جمعیت در یک شهر و افزایش ساخت و ساز شده و عدم پاسخگویی مترو شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به مصوبه سال ۹۳ مبنی بر مجهز شدن خودرو‌های دیزل به فیلتر جذب آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: این اقدام برای کاهش آلاینده‌ها بسیار موثر بود که متاسفانه با لابی و فشار خودرو سازان منتفی شد.

رشیدی با ابراز تاسف از اینکه حل برخی مسائل از حیطه قدرت سازمان محیط زیست فراتر می‌رود، عنوان کرد: در گذشته مسئله نوسازی خودرو فرسوده به واردات خودرو گره خورده بود که روند خوبی داشت. همچنین نوسازی ناوگان تاکسی‌های ساخت داخل در تعامل با خودروسازان مسیر درستی را طی کرده بود، اما قدرت خودروسازان باز هم از محیط زیست بیشتر بود و این کار هم ابتر ماند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست خودروسازان لابی آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۱۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست

سپهر دادجوی توکلی اظهار داشت: شورای رقابت هیچ وقت قیمت گذار خودرو نبوده بلکه شورای رقابت صرفاً دستورالعمل را طراحی و آن را ابلاغ می‌کند.

به گزارش مهر، وی افزود: شورای رقابت هیچ وقت قیمت گذار خودرو نبوده بلکه شورای رقابت صرفاً دستورالعمل را طراحی و آن را ابلاغ می‌کند؛ نهاد‌هایی هم که تنظیم گر فنی هستند بر اساس دستورالعمل و فرمولی که شورای رقابت داده قیمت خودرو را محاسبه و ابلاغ می‌کنند.

دادجوی توکلی افزود: اکنون طبق همین روالی که از انتهای سال ۱۴۰۱ وجود داشت، همچنان طبق دستورالعمل شورای رقابت، وزارت صمت قیمت خودرو را محاسبه می‌کند که قیمت تمام شده در سازمان حمایت به عنوان متولی متخصص انجام و ابلاغ می‌شود.

توکلی درباره گران فروشی خودروسازان گفت: ۲ هزار شکایت از خودروسازان بررسی و نتایج آن اعلام شده که بخشی از آن‌ها مربوط به گران فروشی است؛ شورای رقابت باید به عنوان ناظر بر دستورالعمل به این موضوع ورود کند، نهاد‌های دیگر مانند سازمان حمایت، سامانه ۱۲۴ و تعزیرات هم به موضوع ورود و بررسی کرده اند.

وی تاکید کرد: به اکثر این شکایات رسیدگی و حکم صادر شده و در مراجع قضائی هم همچنان در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در خنک ترین روز بهاری | نقشه میزان آلاینده ها در هر منطقه را ببینید
  • قیمت تاکسی برقی؛ بین یک میلیارد تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد
  • وزیر صمت: مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست