Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نقاشی دیواری مشهور تپه تاکستان نیشابور در سالن اصلی موزهٔ باستان شناسی و هنر دوران اسلامی در معرض دید عموم قرار گرفت. تاریخ انتشار: 13:49 - 22 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۱۷۹

به‌گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، جبرییل نوکنده رئیس موزه ملی ایران با اعلام این خبر گفت: «این اثر نفیس و منحصربه‌فرد پس از طی مراحل آسیب‌شناسی، حفاظت، مرمت و استحکام‌بخشی در تالار صدر اسلام موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «این نقاشی رنگی روی گچ نمایشگر مرد سوار بر اسب با شاهینی بر دست و خرگوشی آویزان به زین است.»

کرم میرزایی مسئول موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران نیز دراین‌باره گفت: «نقاشی مرد قوشچی درواقع جز کهن قطار نقاشی‌های دیواری پس از اسلام در ایران است که در هنگام کاوش‌های موزهٔ متروپولیتن نیویورک در نیشابور کشف شد. این اثر نمایشگر یک صحنهٔ شکار مربوط به سدهٔ سوم هجری قمری است که در محدودهٔ تپهٔ تاکستان نیشابور به دست آمده است.»

وی افزود این نقاشی در کادر مربع‌مستطیلی با بلندی ۱۴۰ سانتی‌متر و پهنا ۱۲۰ سانتی‌متر ساخته‌شده است.»

میرزایی در ادامه گفت: «ساختار نقاشی سوارکار نیشابور صرف‌نظر از صورت مرد، با خطوط محیطی پررنگ و قلمی محکم و استوار بر روی گچ کشیده که یادآور نقش برجسته‌های دوره ساسانی است. بررسی‌های انجام‌گرفته بر روی این نقاشی نشان می‌دهد که سوارکار، افسار یک اسب را با یکدست گرفته و با آرامش مرکب خود را هدایت می‌کند و بر روی دست دیگر او یک شاهین نشسته است.»

مسئول موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی ایران ادامه داد: «نقاش، اسب را که در حال تاختن است، واقع‌گرایانه‌تر از سوارکار ترسیم کرده و سوار را با کلاهی قبه مانند بر سر، جبه‌ای ابریشمین بر تن، با اجزای لباس و تجهیزات و همچنین سازوبرگ بسیار غنی نشان داده است.»

وی افزود: «این مرد که چهره‌اش تخریب‌شده دارای دو شمشیر و سه تسمهٔ چرمی مرصع است که از کمربند او آویخته است. روی زین اسب پوششی از پوست پلنگ با حاشیهٔ گوهر نشان و جزئیات کاملی از نقش‌های آذینی بر روی جبه با گل‌های چهار برگ محاط شده در دوایر و نقش شبیه خط کوفی روی بازوبند دیده می‌شود.»

میرزایی گفت: «به اعتقاد پژوهشگران، این نقاشی، احتمالاً یکی از امرای سامانی را به تصویر کشیده یا صرفاً یک نگارهٔ نمادین با مضمون سنت شکار در این دوره را یادآوری می‌کند.»

این اثر مربوط به دورهٔ سامانیان است و به شمارهٔ موزه ۳۲۸۱ در تالار صدر اسلام موزهٔ باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی موزهٔ ملّی ایران در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: موزه ملی آسیب شناسی نمایشگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۲۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: ایران به‌دنبال تنش در منطقه نیست

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این نکته مهم که ایران به دنبال تنش در منطقه نیست، ریشه بحران در متطقه را در تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه دانست و تاکید کرد: ایجاد صلح در منطقه نیازمند اتخاذ رویکردی درست و عدم اعمال رویه‌های دوگانه و متناقض است و همه باید برای توقف فوری جنگ در غزه تلاش کنند و در این راستا برخی دولت‌های اروپایی نیز باید برای کمک به ثبات و امنیت پایدار منطقه و توقف جنگ در غزه، فروش تسلیحات به رژیم متجاوز و اشغالگر اسرائیل را که در کشتار زنان و کودکان فلسطینی قرار می‌گیرد، فورا متوقف کنند.

«الینا والتونن» وزیر امور خارجه فنلاند نیز در این گفتگوی تلفنی اظهار کرد که ادامه تنش در خاورمیانه به نفع هیچ کس نیست و هرگونه اقدامی را در راستای افزایش تنش در منطقه محکوم می‌کنیم و بسیار از ادامه این تنش‌ها در منطقه نگران هستیم، زیرا معتقدیم هر گونه تداوم تنش می‌تواند احتمال کشته شدن غیرنظامی‌ها را افزایش بدهد.

الینا والتونن همچنین از همه طرف‌ها و بازیگران خواست که از هرگونه افزایش تنش در منطقه بپرهیزند.

وی ضمن تاکید بر نیاز منطقه به صلح و آرامش، به نگرانی‌ها در خصوص افزایش کشته شدن غیرنظامیان در غزه اشاره کرد و وضعیت انسانی اسفناک غزه و نیاز به برقراری هر چه سریع‌تر آتش بس بدون هیچ پیش شرطی را یکی از اولویت‌های اصلی فنلاند دانست.

طرفین در پایان مجددا خواستار ارتقاء و گسترش بیش از پیش مناسبات دو کشور شدند.

رایزنی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و پاکستان

در آستانه سفر رئیسی به اسلام آباد حسین امیرعبداللهیان و «محمد اسحق دار» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان طی مکالمه تلفنی در خصوص روند رو به رشد روابط تهران و اسلام آباد و برخی موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقه تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه پاکستان در این گفتگو، با استقبال و ابراز خرسندی از سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان، این سفر را نقطه تحولی در روابط دو کشور همسایه و مسلمان توصیف کرد.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این گفتگو با قدردانی از تلاش ها و اقدامات دولت جمهوری اسلامی پاکستان برای انجام سفر رئیس جمهور کشورمان به اسلام آباد، بر علقه و علاقه دیرینه و اشتراکات مختلف فرهنگی و اجتماعی و دینی بین دو کشور بعنوان سرمایه ای ارزشمند در روابط فی مابین تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد: خوشبختانه هماهنگی ها و توافقات بسیار خوبی بین بخش های مختلف در دولت جمهوری اسلامی ایران و پاکستان جهت ارتقای روابط تهران و اسلام آباد و در راستای خدمت به منافع دو کشور صورت گرفته است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • جزییات برگزاری جشنواره اقوام تشریح شد/ نمایش انسجام ملی در سینما
  • سردار دادگر: بصیرت و دشمن شناسی علمای اهل سنت شایسته تحسین است
  • خیابانی در پایتخت پاکستان به نام «ایران» نامگذاری می‌شود
  • امیرعبداللهیان: ایران به‌دنبال تنش در منطقه نیست
  • عملیات وعده صادق، اقتدار ایران اسلامی را به نمایش گذاشت
  • نمایش دوران آلفا