Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم تحقیقاتی به سرپرستی Björn Benneke استاد موسسه تحقیقات the Institute for Research on Exoplanets دانشگاه مونترال کانادا، به تازگی به شواهدی مبنی بر وجود بخار آب در سیاره فراخورشیدی K۲-۱۸ b.I دست یافته اند.  
به گفته دانشمندان این احتمال وجود دارد که در این سیاره فراخورشیدی، بخار آب و در جو آن ابر‌هایی باران زا وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ابتدا دانشمندان بخار آب و وجود ابر‌هایی با باران مایع را در این سیاره فرا خورشیدی که در فاصله ۱۱۰ سال نوری از زمین قرار دارد را کشف کردند. سیاره K۲-۱۸ b.I در کمربند سیاره‌های قابل حیات به نسبت ستاره خود وجود دارد.  
اگر سیاره‌ای به ستاره خود بسیار نزدیک باشد، مانند سیاره زهره، به دلیل وجود اثر گاز‌های گلخانه‌ای جوی سوزان و اسیدی خواهد داشت. همچنین اگر سیاره در فاصله بسیار طولانی از ستاره خود قرار داشته باشد مانند سیاره مریخ جوی یخ زده و سرد خواهد داشت. کشف جدید درباره این سیاره به سال ۲۰۱۵ باز می‌گردد که در آن دانشمندان کشف کردند ستاره سیاره K۲-۱۸ b.I از نوع کوتوله قرمز است و به اندازه کافی گرما و انرژی برای گرم کردن سیاره K۲-۱۸ b.I دارد که حالتی مشابه ارتباط خورشید و زمین است.  
سیاره K۲-۱۸ b.I به وسیله کاوشگر فضایی کپلر درسال ۲۰۱۵ شناسایی شده است و پس از آن اطلاعات تکمیلی درباره سطح سیاره و جو آن به وسیله داده‌های ارسالی از تلسکوپ فضایی هابل مورد بررسی قرارگرفته اند. خورشید این سیاره به نام K۲-۱۸ شناخته می‌شود.
تاکنون دانشمندان موارد فراوانی از غول‌های گازی کشف کرده اند که در جو خود بخار آب دارند، اما سیاره K۲-۱۸ b.I افزون بر وجود بخارآب، ابر‌هایی باران زا هم دارد. از جمله سیاره‌های گازی مشابه K۲-۱۸ b.I درمنظومه شمسی می‌توان سیاره مشتری و زحل را نام برد.
نتیجه‌های این مطالعه که در روز ۱۰ سپتامبر اعلام جهانی شد در مجله preprint arXiv.org منتشر شده است، اما به گفته دانشمندان هنوز به مطالعه‌های فراوان برای کشف اسرار سیاره K۲-۱۸ b.I نیاز است.  
به گفته دانشمندان به احتمال فراوان برسطح سیاره K۲-۱۸ b.I شواهدی از وجود آب مایع و هیدروژن وجود دارد که می‌تواند نشان دهنده وجود حیات بر سطح سیاه باشد. مطالعه‌ها نشان می‌دهند اکسیژن و آب مایع از جمله اساسی‌ترین عنصر‌های طبیعی برای حیات هستند. مطالعه دانشمندان نشان می‌دهند با وجود اتمسفر غنی از هیدروژن به دلیل جو بسیارسنگین سیاره احتمال کشف حیات در جو آن ضعیف است. بیشتر بخوانید: سطح نشین گم شده ماموریت "چاندرایان ۲" پیدا شدکارشناسان دریافتند به دلیل نوع خاص جو سیاره، باران ریخته شده از ابر‌ها برسطح آن جمع نمی‌شود بلکه به دلیل وجود حرارت بالا دوباره گرم می‌شوند و به جو سیاره باز می‌گردند و نوعی چرخه به وجود می‌آورند. آنها  معتقدند به دلیل ماهیت گازی سیاره و فشاری که آن بر سطح سیاره وارد می‌کند امکان فرود هر فضاپیمای ارسالی از سوی انسان‌ها منتفی است و احتمال آسیب دیدن فضاپیما‌ها وجود دارد.
هسته سیاره K۲-۱۸ b.I از جنس سنگ است و اطراف آن را مقدار فراوانی از گاز‌های مختلف احاطه کرده است. این پوسته گازی بیش از دو برابر شعاع کره زمین است که سبب افزایش حجم آن به میزان هشت برابر می‌شود.  
مطالعه درباره این سیاره به وسیله اطلاعات ارسالی ازتلسکوپ فضایی هابل در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ به دست آمده است. محققان امیدوارند در آینده و با ارسال تلسکوپ فضایی جمیز وب در سال ۲۰۲۱ به فضا بتوانند به مطالعه دقیق‌تر این سیاره و دریافت تصاویر واضح‌تر از آن و ستاره کوتوله قرمزش بپردازند.
به گفته محققان این سیاره اولین سیاره فراخورشیدی است که به طور بالقوه برای فرازمینی ها قابلیت سکونت دارد. سیاره دارای آب و هوا و جو مناسب برای پشتیبانی از زندگی است. محققان اعلام کرده اند به احتمال فراوان سیاره K۲-۱۸ b.I تنها سیاره از این نوع در منظومه‌های دیگر نخواهد بود و با پرتاب تلسکوپ شکاری چی جیمز وب در سال‌های آینده سیاره‌هایی مشابه کشف خواهند شد.
نام تلسکوپ فضایی جیمز وب را ماشین زمان نامیده اند که می‌تواند به کشف اسرار جهان کمک کند. قرار است با استفاده از توانایی‌های منحصربه فرد این تلسکوپ به بررسی ۱۳.۵ میلیارد سال پیش و تشکیل اولین کهکشان‌ها درجهان پرداخته شود. برای ساخت تلسکوپ فضایی جیمز وب تاکنون حدود ۷ میلیارد دلار هزینه شده و قرار است این تلسکوپ جانشین تلسکوپ فضایی هابل شود.  
این تلسکوپ دارای قابلیت‌هایی است که به آن اجازه می‌دهد در دمای منفی ۲۳۳ سلیسیوس به فعالیت بپردازد. در ماه‌های اخیر تلسکوپ فضایی جیمز وب آزمایش‌های نهایی خود را پشت سرگذاشته است و تمامی قطعه‌های آن متصل شده اند. این تلسکوپ در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد.
منبع:Space
انتهای پیام/ سیاره‌ای فراخورشیدی که هر سفینه فضایی را نابود می‌کند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشیاری پلیس فسا مانع از فروش سکه‌های دوره اشکانی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ فرهاد آراوند با اعلام این خبر بیان کرد: در پی گزارش مردمی مبنی بر فعالیت فردی سودجو در امر خرید و فروش عتیقه‌جات، مأموران پلیس رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.

وی ادامه داد: مأموران با کنترل تردد فرد مورد نظر و اقدامات تخصصی از قصد وی برای فروش تعدادی سکه قدیمی در شهرستان شیراز مطلع شدند.

سرهنگ آراوند تصریح کرد: مأموران پلیس پس از تحقیقات تکمیلی متوجه شدند که متهم در یک مسافرخانه سکونت دارد و با اخذ نیابت قضائی وی را دستگیر کرده و به مقر پلیس دلالت دادند.

فرمانده انتظامی فسا با اشاره به اینکه در بازرسی از محل سکونت متهم ۶۸ عدد سکه مربوط به دوره اشکانی کشف شد، گفت: برابر نظر کارشناسان اداره میراث فرهنگی ارزش اموال مکشوفه ۳۵ میلیارد ریال برآورد شده است.

این مقام انتظامی خاطر شأن کرد: متهم پس از تکمیل پرونده و سیر مراحل قانونی روانه زندان شد.

کد خبر 6086592

دیگر خبرها

  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • پلیس مانع فروش سکه‌های دوره اشکانی شد
  • ماهگرد ششم تهران
  • وزیر خارجه مصر: باید از تشکیل کشور فلسطین حمایت شود
  • هوشیاری پلیس فسا مانع از فروش سکه‌های دوره اشکانی شد
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم