Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@11:43:13 GMT

سیستم پرداخت در وزارت بهداشت شفاف نیست!

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۶۱۹۶

سیستم پرداخت در وزارت بهداشت شفاف نیست!

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به غیر شفاف بودن سیستم پرداخت در وزارت بهداشت اظهار کرد: سیستم پرداخت در وزارت بهداشت شفاف نیست و فرمول پرداخت کارانه‌ها نیز دقیق مشخص نیست زیرا همکاران و پرستاران ما در مراکز درمانی بیمارستان‌ها نمی‌دانند کارانه خود را بر اساس چه فرمولی و به چه میزانی دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریفی مقدم ادامه داد: برای پرستاران مسائلی چون سختی کار، مدرک و میزان ساعت کار دقیق مشخص نیست و همین مسئله باعث می‌شود پرستاران با مشکلات مالی در زندگی دست و پنجه نرم کنند؛ سیستم پرداخت بر اساس طرح قاصدک کاملاً پیچیده، غیرشفاف و ناعادلانه است.

او افزود: باتوجه به کمبود پزشک در کشور هنگامی که طرح افزایش دوبرابری پذیرش ظرفیت پزشکی در مجلس مطرح شد، جامعه پزشکان اعتراض شدیدی نسبت به این موضوع داشته‌اند؛ در سال‌های ۹۳ و ۹۴ میزان پذیرش دانشجویان پرستاری دوبرابر افزایش پیدا کرد، اما هیچکس نسبت به این موضوع اعتراضی نداشته است.

دبیرکل خانه پرستار ایران بیان کرد: ظرفیت پذیرش پرستاران بدون مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش پیدا کرده بود به طوری که پذیرش دانشجویان پرستاری از ۶ هزار به ۱۲ هزار نفر در سال شده است و هیچ عکس‌العملی در سیستم‌های مختلف در حوزه سلامت کشور نسبت به این موضوع نشان داده نشد.

بیشتر بخوانید: مشکلات پرستاران در بالین

دچار کمبود کادر پرستار هستیم

شریفی مقدم گفت: در کشور دچار کمبود کادر پرستار هستیم و تعداد ۲۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان این رشته فاقد هیچ شغلی هستند و این موضوع باعث خروج پرستاران از کشور می‌شود، زیرا کشور‌های دیگری خواهان جذب پرستاران کشورمان به دلیل کیفیت بالای آموزشی آن‌ها و کارکردشان هستند.

او اضافه کرد: وزارت بهداشت در دوره گذشته به صورت هدفمند خواهان افزایش ظرفیت پرستاری بود؛ سال ۹۳ قرار بود طرح بهیاری یکساله پرستاری در کشور اجرا شود که بر اساس آن سالیانه ۳۰ هزار نفر نیرو تربیت و جذب مراکز درمانی سراسر کشور شوند و در سال ۹۴ نیز طرح آموزش پرستار بیمارستانی مطرح شد که بر اساس آن قرار بود سالیانه ۳۰ هزار نفر با این روش تربیت شوند.

دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: به جای افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری، مسئولان ذیربط فکری برای اجرای تعرفه‌گذاری خدمات و دستمزد پایین، همچنین ساعت کار طولانی پرستاران بکنند تا پرستاران و به خصوص نخبگان این رشته برای ماندن در کشور و فعالیت در مراکز درمانی ایران انگیزه‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۶۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟

محمدتقی جهان‌پور با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه هستیم، اظهار کرد: «برآورد‌های سازمان نظام پرستاری در ارتباط با نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری بیانگر این است که با کمبود بیش از ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند.»

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که این تعداد فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز‌های گذشته است.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود.

جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در امر استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند.

وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیرو‌هایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز‌های گذشته است.

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم