Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حسینعلی حاجی‌دلیگانی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در خصوص حفظ درآمدهای ارزی کشور به خبرنگار برنا گفت: در سال 94، 3/2 میلیارد دلار، در سال 95 11/7 میلیارد دلار و در سال 96 تقریبا 19 میلیارد دلار درآمد ارزی خرج این شد که قیمت دلار را در کشور ثابت نگه داریم یا روند افزایشی آن را کند کنیم، یعنی در مجموع در سه سال 94 و 95 و 96، 27 میلیارد دلار برای این کار هزینه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هم منابع ارزی‌مان را مصرف کردیم، هم نتیجه مطلوب نگرفتیم، اظهار کرد: زمانی که این مقدار تزریق به عنوان ارز مداخله‌ای قطع شد بلافاصله دیدیم که قیمت دلار مثل فنری که آزاد شود به این صورت آزاد شده و بالا رفت و چند برابر شد. از طرفی هزینه کرد این منابع ارزی هیچ نفعی در جهت تولید کشور نداشت.

این عضور کمیسیون برنامه و بودجه راهکار را تک نرخی کردن ارز دانست و بیان کرد: اگر ما بخواهیم منابع ارزی‌مان را درست استفاده کنیم، لازمه آن این است که بیاییم ارز را تک نرخی کنیم و از آن طرف از خانواده‌ها و کسانی که نیاز به حمایت دارند، حمایت کنیم. این بهترین روش است که منابع ارزی را حفظ کنیم؛ وگرنه این که در چهارماهه اول سال 97 یعنی از 21 فروردین 97 تا 16 مرداد 97، 21/3 میلیارد دلار از  منابع ارزی کشور را بسیار نامناسب تخصیص دادیم و توزیع کردیم و کار عبثی بود که انجام شد.

وی افزود: همین موارد باعث می‌شود که منابع ارزی در جای خودش درست استفاده نشود. لذا اگر بخواهیم مطلب شما را بگوئیم این اشکال وجود داشته بله وجود داشته و بیشترین اشکال در نوع مصارف عمومی بوده یعنی نحوه مصرف و نوع مصرفی که انجام گرفته است.

حاجی دلیگانی ادامه داد: اگر بخواهیم از منابع ارزی درست استفاده کنیم، لازمه‌اش این است این دوگانگی و سه‌گانگی در نرخ ارز را برداریم و به جای آن برای حمایت از اقشار ضعیف، بر اساس کارت ملی به صورت نقدی یا ارائه خدمات عمل کنیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه سالیانه حدود 480 هزار میلیارد تومان بودجه سالیانه کشور است، اظهار کرد: منابع ارزی‌مان را باید برای سرمایه‌گذاری در جاهایی قرار بدهیم که برای کشور زاینده باشد، چون این ارز که حاصل از فروش نفت و گاز بوده از جمله چیزهایی است که همیشه وجود ندارد و طبیعتا نسل‌های بعدی هم از  آن سهمی دارند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خانواده درآمد دلار برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیجانات بازار ارز تخلیه شد؟

به گزارش خبرآنلاین روند نزولی نرخ ارز ادامه دارد. بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که جو افزایشی روزهای ابتدایی هفته دیگر در بازار مشاهده نمی‌شود و میل به فروش در میان معامله‌گران افزایش یافته است. برخی از این افراد معتقد بودند که سطوح قیمتی بالاتر از ۶۶ هزار تومان مکان مناسبی جهت تخلیه دارایی‌ها در سقف قیمتی بوده است. در نتیجه مال‌دارها با هدف کسب سود اقدام به عرضه دارایی‌های خود کرده و موجب ریزش قیمت شدند. در این میان تاثیر فروکش کردن ریسک‌های سیاسی و انتظارات تورمی نیز با این افزایش عرضه همراه شد تا روند کاهشی نرخ ارز قوت بیشتری بگیرد.

به روایت دنیای اقتصاد ،در نتیجه به عقیده بسیاری از فعالان و کارشناسان، بازار در حال فاصله گرفتن از روزهای هیجانی خود (به شرط عدم انتشار سیگنال منفی جدید) است. احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز روز گذشته در نشست سخنگوی اقتصادی دولت در رابطه با مساله ثبات در بازار ارز گفت: «دلیل تاخیر نهایی شدن قانون بودجه ۱۴۰۳ اجرای آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی برای بررسی ۲ شوری بودجه است.

اما این تاخیر ارتباطی با نوسانات اخیر بازارها ندارد. متاسفانه این رویکرد که دولت به دلیل تامین بودجه خود تن به افزایش قیمت ارز می‌دهد یک رویکرد اشتباه است. دولت، نفت خود را با نرخ ارزی تسعیر می‌کند که در بودجه مشخص شده و سایر قیمت‌ها هیچ نفعی برای دولت ندارد. علاوه بر آن ملاحظات سیاسی دولت‌ها و همچنین ملاحظات اجتماعی نیز دولت‌ها را به سمت ثبات بازارها هدایت می‌کند.» به عقیده برخی از تحلیلگران، پس از عبور کشور از ریسک‌های سیاسی اخیر، بازارساز مانند سال گذشته با تشدید سیاست‌های تثبیتی خود اقدام به کنترل نوسانات نرخ ارز خواهد کرد. سال گذشته نیز پس از اتمام نوسانات ماه‌های ابتدایی سال، با شروع تابستان کنترلگری‌ها نسبت به نرخ ارز افزایش یافت و نوسانات آن تا میزان چشمگیری مهار شد.

دیروز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در بازار تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه با افت قیمت خود به پله‌های انتهایی کانال ۶۵ هزار تومانی رسیده بود در بازار روز گذشته نیز حدود ۶۰۰تومان کاهش یافت تا در رقم ۶۵ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شود. علاوه بر آن یورو و پوند نیز در بازار روز گذشته دچار افت قیمت شدند. اما این در حالی است که نرخ قطعات مختلف سکه طلا در بازار روز گذشته افزایشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در روز گذشته با رشد یک میلیون و ۳۸۰ هزار تومانی در رقم ۴۴میلیون و ۱۸۰ هزار تومان به فروش رسید.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896158

دیگر خبرها

  • پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار ۳ نرخی کارایی ندارد
  • ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر
  • ثبات اسکناس دلار و افزایش اندک یورو در مرکز مبادله
  • ثبات اسکناس دلار و افزایش اندک یورو
  • ثبات قیمت دلار و سکه در معاملات امروز بازار
  • حاجی بابایی: افزایش قیمت نفت تغییری در بستن بودجه ایجاد نمی‌کند
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • دولت به جای مداخله قیمتی در بازار ارز مداخله مقداری کند
  • هیجانات بازار ارز تخلیه شد؟
  • آینده غرب آسیا به محور مقاومت بستگی دارد