Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در چند سال اخیر فرش ایرانى بر اثر تحریم ها و مشکلات ناشى از بحران اقتصادى در غرب، مشتریان اصلى خود را از دست داده است.

کشورهاى اروپایى و آمریکایى که مصرف کننده فرش ایران بودند در دهه اخیر شرایطى پیدا کردند که تقاضا براى فرش ایرانى در آنها بسیار کاهش یافت؛ اروپایى ها دچار بحران اقتصادى شدند و آمریکا ما را تحریم کرد و این دو مشترى بزرگ را به نوعى در چند سال اخیر از دست دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فارس 167هزار بافنده، سالانه بیش از یک میلیون متر مربع فرش دستبافت تولید مى‌کنند. فارس سال گذشته 15درصد از سهم کل صادرات فرش کشور را به خود اختصاص داد.

آن طور که نایب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف شیراز مى گوید: در حال حاضر نوسانات ارز باعث شده که صادرات فرش چندان وضع مناسبى در بازارهاى دنیا نداشته باشد.

وى مى افزاید: با توجه به اینکه وضع و رقم صادرات فرش از لحاظ ارزى افزایش یا کاهش یافته است، اما نباید فراموش کرد که این مهم تاثیرى در میزان حجم صادرات و محصولات فرش ندارد.

غلامرضا صباغ در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه افزایش و کاهش آمارهاى صادرات مجموعا تاثیرى بر میزان صادرات ندارد، ادامه مى‌دهد: نباید فراموش کرد که در شرایط فعلى افراد به دنبال صادرات فرش دستباف استان نیستند.

نائب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف با اشاره به اینکه فرش دستباف ایرانى داراى جایگاه بسیار مهم و ارزشمندى در بازارهاى بین المللى و دنیا است، مى افزاید: عدم حمایت مسئولان از بافندگان و تولید سبب شده که آنها با مشکلات مواجه شوند، چرا که حمایت دولت مى تواند تاثیر مناسبى در رونق صادرات فرش استان داشته باشد.

صباغ بیان مى کند: سنگ اندازى و عدم حمایت دولت در این بخش باعث شده که صادر کنندگان فرش دستباف استان با مشکلات عدیده‌اى مواجه شوند، بطورى که صادر کنندگان کشورهایى مانند پاکستان و هند توانسته‌اند با بهره گیرى از حمایت هاى دولتى، بازارهاى دنیا را به تسخیر خود در آورند.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف شیراز با بیان اینکه عدم برگشت پول یکى از مشکلات بزرگ تجار و صادرکنندگان فرش‌هاى دستباف است، مى‌گوید: در زمان حال، زمانى که کالا و فرش دستباف را به دیگر کشورها مى فروشیم براى برگشت و دریافت پول با مشکلاتى مواجه مى شویم.

وى با اشاره به اینکه فرش‌هاى دستباف استان همیشه مورد استقبال مردم در دیگر کشورهاى دنیا قرار مى‌گیرد، مى افزاید: اگرچه قیمت فرش هاى دستباف استان فارس نسبت به دیگر کشورها مانند هند و پاکستان گران تر است، اما بخاطر مرغوب بودن فرش‌هاى دستباف ایران و استان فارس، مورد استقبال ویژه قرار دارند.

 صباغ با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان صادرات فرش استان به نسبت‌ سال‌های گذشته بسیار کاهش یافته، است مى افزاید: در گذشته به علت زیاد بودن فرش هاى استان براى صادرات، از کانتینر استفاده مى‌شد، اما شرایط به گونه اى شده که در حال حاضر فرش ها براى صادرات با یک وانت به گمرک مى روند.

نایب‌رئیس اتحادیه‌فروشندگان‌فرش دستباف‌مى‌افزاید: نبود ثبات و عدم‌اطمینان اقتصادى براى سرمایه‌گذاران سبب شده که روز به روز شاهد خروج افراد از بازار صادرات فرش باشیم.

 فرش دستباف مقرون به صرفه نیست

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف هم با بیان اینکه در حال حاضر مردم دیگر به هیچ وجه از فرش هاى دستباف استقبال نمى کنند، ادامه مى دهد: افزایش قیمت مواد اولیه سبب شده که قیمت نهایى فرش افزایش یابد که این مهم باعث شده مردم از فرش هاى دستباف استقبال نکنند.

غلامرضا پایدار در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه نبود مشترى سبب شده که مغازه داران فرش در شرایط سردرگم و مبهمى به سر ببرند، ادامه مى دهد: در حال حاضر نبود مشترى در بازار مشکلاتى را براى فعالان این عرصه ایجاد کرده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف با بیان اینکه چند سالى است که فرد جدیدى وارد حرفه فرش سنتى و دستباف نمى شود، مى افزاید: تمام افرادى که در این بخش فعالیت مى کنند از سال هاى دور در این بخش فعالیت داشته اند، بطورى که در شرایط فعلى افراد جدید حاضر نیستند وارد این حرفه شوند.

به گفته وى، فروش فرش دستباف در شرایط فعلى به هیچ وجه منطقى و مقرون به صرفه نیست.

 قیمت فرش هاى دستباف در داخل و خارج از کشور تفاوتى ندارد

دیده روشن یکى از فعالان فرش دستباف استان هم در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت و گرانى فرش دستباف باعث شده که قیمت فرش به صورت ناگهانى در داخل افزایش یابد، مى گوید: قیمت فرش در داخل کشور به مراتب گران تر از صادرات است.

وى در گفت و گو با ایلنا مى افزاید: در حال حاضر قیمت فرش‌هاى دستباف اعلا به دلیل اینکه مواد اولیه آنها از خارج کشور و به صورت دلار تامین مى شود، به شدت افزایش پیدا کرده است.

دیده روشن با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت فرش هاى دستباف در داخل و خارج از کشور با هم تفاوتى ندارند، مى افزاید: سپرده ارزى که توسط دولت انجام شد باعث شد تا جلوی صادرات فرش را گرفته شود، بطورى که این مهم چندان تاثیرى در صادرات نداشت.

گزارش: محمدرضا طاهری

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز فرش گمرک مشکلات صادرات فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۶۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !

به گزارش پارس نیوز، قیمت خودرو امروز، پنج‌شنبه 30 فروردین 1403 به دلیل انجام معاملات محدود در بازار، نوسان چندانی ندارد. برخی از محصولات داخلی و مونتاژی، وضعیت نزولی دارند اما در همین بازار نزولی نیز یک خودروی داخلی مانند دنا پلاس دنده اتوماتیک پیدا می‌شود که یک شبه 55 میلیون تومان گران شده است.

روز گذشته نرخ ارز در بازار آزاد رشد ناچیزی را تجربه کرد، اما از سوی دیگر وزیر صمت از واردات گسترده خودرو برای هفته‌های آتی خبر داد. البته به نظر می‌رسد که این‌چنین خبردرمانی‌ها، هیچ تأثیر مثبت و منفی روی قیمت خودرو ندارد و در نهایت بازار، روند خود را طی می‌کند.

​قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی روند مشخصی ندارد اما میل کلی بازار، کاهشی است.

کوییک S دنده‌ای با مدل 1403 برخلاف دیگر محصولات بازار هفت میلیون تومان افت قیمت دارد و به نرخ 445 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

 

شاهین G با مدل 1403، سدان لوکس تولیدی شرکت سایپا، یکی دیگر از رکوردداران افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی است. این خودرو 37 میلیون تومان نسبت به روز گذشته رشد قیمت دارد و با 762 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

مطالعه بیشتر: قیمت خودرو ۲۷ فروردین ۱۴۰۳/ رشد هیجانی قیمت‌ها ادامه دارد؟

پژو پارس LX TU5 یکی از محصولات محبوب بازار داخلی به شمار می‌رود که از سال گذشته و با انتشار خبر توقف تولید آن، پیوسته کانال‌های بالاتر را فتح می‌کند و هم‌اکنون با رشد چهار میلیون تومانی به کانال 870 میلیون تومان رسیده است.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی، باز هم نسبت به داخلی‌های بازار نوسان کمتری دارد.

جک J4 آپشنال ارزان‌ترین خودرو مونتاژی کرمان‌موتور است که از ابتدای امروز پنج میلیون تومان افت قیمت دارد و با 905 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

هایما S5 اتوماتیک 6سرعته کراس‌اوور مونتاژی ایران‌خودرو به شمار می‌رود که از صبح امروز 10 میلیون تومان رشد قیمت داشته و با نرخ یک میلیارد و 540 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S5 نیوفیس یکی از محبوب‌ترین محصولات کرمان موتور محسوب می‌شود که هیچ تغییری ندارد و با قیمت یک میلیارد و 710 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

پیش بینی قیمت خودرو در هفته آینده

عمادالدین جعفری، کارشناس بازار خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز اظهار کرد: بازار خودرو روزهای عجیبی را به خود می‌بیند. وضعیت بازارهای موازی به واسطه رشد نرخ دلار، بالا بوده و قیمت خودرو نیز به همین دلیل صعودی است، اما با این وجود، باز هم خودروها در بازار مشتری ندارند. با توجه به این شرایط هفته آینده نیز در صورتی که نرخ دلار افزایش یابد می‌توان انتظار رشد قیمت خودرو را هم داشت، اما بعید به نظر می‌رسد که بازار از رکود فعلی خارج شود.

منبع : تجارت نیوز

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی ۲۹۱ میلیون لیتر بنزین در پارسال
  • بازار داغ فروش حواله خودرو؛ پژو پارس ۲۹۰ میلیون تومان!
  • ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم
  • ۲۹۱ میلیون لیتر بنزین در استان کرمانشاه صرفه‌جویی شد
  • آرامش در بازار طلا و ارز | خبری از رشد قیمت نیست
  • هیجانات بازار ارز تخلیه شد؟
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳/ رشد حباب، لیدر نوسانات صعودی سکه شد
  • صرفه جویی بیش از ۴۷ میلیون لیتر بنزین در ایلام