Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@15:29:30 GMT

اوتیسم؛ رنج پنهان در ناآگاهی جامعه

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۷۲۸۹

اوتیسم؛ رنج پنهان در ناآگاهی جامعه

مدیرعامل انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان گفت: شیوع اختلال اوتیسم رو به افزایش است.

صدیقه دهنایی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با اختلال اوتیسم، اظهارکرد: اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است. این اختلال ذهنی سبب مشکل در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی می‌شود و ارتباط چشمی و کلامی با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با راه‌های شناسایی اختلال اوتیسم، افزود: تشخیص این اختلال پیش از سنین 3 الی 4 سالگی دشوار است. اگر اختلال اوتیسم، سریع شناسایی شود با گفتاردرمانی و کاردرمانی می‌توانیم کیفیت زندگی فرد را بهبود دهیم. برخی والدین سعی در پنهان کردن اختلال اوتیسم در فرزندانشان را دارند و از درمان و مراجعه به مراکز به‌دلیل عدم ناآگاهی و ترس از برخورد در اجتماع با این افراد خودداری می‌کنند .

این مسئول با اشاره به نبود آگاهی در زمینه اختلال اوتیسم در مناطق محروم، تصریح کرد: در مناطق روستایی به‌دلیل عدم امکانات، فقر و ناآگاهی اختلال اوتیسم دیر تشخیص داده می‌شود و اصولا این افراد در هزینه‌های رفت و آمدهای خود به مراکز درمانی نیز مشکل دارند. انجمن خیریه اوتیسم کاردرمانی و گفتاردرمانی را به صورت رایگان برای این افراد انجام می‌دهد. هم‌اکنون انجمن خیریه اوتیسم 70 پرونده را تحت پوشش خود دارد .

دهنایی در رابطه با افزایش شیوع اختلال اوتیسم، اظهارکرد: شیوع اوتیسم به علت سن بالای مادران و مشکلات ذهنی خانواده‌ها و... در حال افزایش است. اکنون دلایل ابتلا به اختلال اوتیسم مشخص نشده؛ براساس نرم و آمارهای جهانی از هر 65 نفر، یک نفر دچار اختلال اوتیسم می‌شود در ایران به دلیل ضعیف بودن کارهای آماری نرم کشوری ابتلا به اختلال اوتیسم وجود ندارد در این زمینه باید غربالگری صورت گیرد .

مدیر‌عامل انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان در ادامه در رابطه با نبود دندانپزشکی تحت بیهوشی در استان زنجان ادامه داد: خدمات دندانپزشکی برای بیماران اوتیسمی و اختلال‌های ذهنی باید تحت بیهوشی انجام شود. در استان زنجان دندانپزشکی تحت بیهوشی وجود ندارد و این بیماران باید برای انجام خدمات دندان به شهر‌های دیگر مراجعه کنند.

وی در رابطه با آموزش‌ و تحصیل بیماران مبتلا به اختلال ذهنی و اوتیسم، افزود: بیماران مبتلا به اوتیسم و اختلال ذهنی با همت خیری که خود فرزند اوتیسمی دارد، مدرسه‌ طوبی را برای این بیماران تاسیس کرده است و دانش‌آموزان مشغول به تحصیل هستند. انجمن اوتیسم زنجان نیز کارگاه‌ بازی برای پدران و مادران در جهت تعلیم بازی‌هایی که این افراد می‌توانند انجام دهند برگزار کرده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان در گذشته یکی از شعب انجمن خیریه اوتیسم ایران بوده است اما از سال 1397 انجمن خیریه اوتیسم زنجان فعالیت خود را به صورت جداگانه با کمک انجمن اوتیسم ایران آغاز کرده است. این انجمن نوپا نیازمند حمایت خیرین و اصحاب رسانه‌ در جهت آگاه‌سازی و یاری به بیماران مبتلا به اوتیسم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اوتيسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ تقی لو گفت: با اجرای طرح نفس ۴۳۳ نوزاد متولد شدند که موفقیت ۹۸ درصدی را به همراه داشته و این به دلیل برنامه ریزی خوب، منسجم و همکاری‌های بین بخشی بوده است.

وی به کسب رتبه یک کشوری زنجان در اجرای طرح نفس طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: در حال حاضر طرح نفس یکی از طرح‌های موفق در کشور بوده و استان زنجان نیز در این زمینه پیشگام است.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان زنجان ادامه داد: با اجرای این طرح بیش از ۲۵ درصد مادران شناسایی شده، تحت حمایت مالی و معیشتی قرار گرفتند و حدود ۷۵ درصد مادران هم با مشاوره و دریافت آموزش‌های لازم از تصمیم خود مبنی بر سقط جنین منصرف شدند.

تقی لو گفت: با اقدامات انجام گرفته مرکز نیکوکاری طرح تخصصی نفس استان با هدف حمایت از مادرانی که به دلیل نیازمندی‌های آموزشی، تشخیصی و درمانی، پزشکی و معیشتی، قصد سقط جنین سالم خود را دارند آغاز به کار کرده و زمینه مشارکت همگان در این امر مهم و خداپسندانه فراهم شده است.

وی افزود: بر این اساس عموم مردم می‌توانند کمک‌های نقدی خود را به نام موسسه نیکوکاری مرکز نفس استان به شماره حساب ۸۸۱۳۵۳۴۴۳ نزد بانک ملی ایران - شعبه امداد ولایت واریز کنند.

به گفته مسئول بسیج جامعه پزشکی استان متولی اجرای طرح نفس کشور سازمان بسیج جامعه پزشکی است که این کار نیز در استان‌ها توسط همین حوزه انجام می‌گیرد و دانشگاه‌های علوم پزشکی در قالب تفاهم نامه همکاری می‌کنند.

اجرای طرح نفس از مرداد سال ۱۴۰۱ در استان زنجان آغاز شد.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • رئیس سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد؛ راه‌اندازی سامانه‌ای برای پیگیری حقوق بیماران
  • رئیس سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد: راه اندازی سامانه‌ای برای پیگیری حقوق بیماران
  • پیگیری حقوق بیماران با راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع اعزام می‌شوند
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند