Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان شیروان قطب اصلی تولید سیب در خراسان شمالی است که ۶۵ درصد سیب استان مربوط به این شهرستان است و کیفیت بالای این محصول علاوه بر تامین نیاز شهرستان و استان، زمینه صادرات به سایر کشورها را فراهم کرده و به جایگاه خوبی دست یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شیروان؛ شهرستان شیروان قطب اصلی تولید سیب در خراسان شمالی است که ۶۵ درصد سیب استان مربوط به این شهرستان است و کیفیت بالای این محصول علاوه بر تامین نیاز شهرستان و استان، زمینه صادرات به سایر کشورها را فراهم کرده و به جایگاه خوبی دست یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال نبود قیمت ثابت، خرید ارزان محصول از کشاورز و هزینه بالای فروش آن در بازار، هزینه مبارزه با آفات و سایر مشکلات اقتصادی، باغدارانی را که هر ساله با زحمات فراوان و توزیع سم و کود به موقع در تولید این محصول با کیفیت نقش به سزایی دارند؛ ناامید و بی رغبت کرده است.

 

با کوچکترین وزش باد، بسیاری از این محصول با کیفیت زیر درخت ریخته که باعث می شود باغدار نیمی از محصول خود را با کمترین قیمت  به دلالان و یا کارخانه های آبمیوه به فروش برساند که نه تنها سودی عاید وی نمی شود بلکه ضرر و زیان و زحمات بی دریغ و خستگی ناپذیر یکساله کشاورز به فنا می رود.

 

قیمت خرید پایین سیب از کشاورزان به یکی از مشکلات و دغدغه های اصلی آنان تبدیل شده است که با هزینه بالای تولید همخوانی ندارد و از سویی با توجه به حوادث طبیعی که عمدتا در بهار اتفاق می افتد خسارت های بی شماری به برخی از باغداران وارد شده که برای آنان اصلا مقرون به صرفه نیست.

 

علاوه بر قیمت خرید پایین سیب از کشاورزان توسط دلالان سرمای بهاره، کاهش تولید محصول، افزایش قیمت کود و سم، بیماری و آفات در برخی از باغ ها، نبود مشتری و بازار ثابت، نبود کارخانجات صنایع تبدیلی، افزایش هزینه های تولید (آبیاری قطره ای و غیره) و افزایش دستمزد کارگر و راننده از دیگر مشکلات باغداران این شهرستان است.

 

یکی از باغداران روستای شیخ امیر شیروان می گوید: امسال با کوچکترین وزش باد سیب های درختی ریزش کرد که به خاطر ضربه و لکه های سیاه بر روی آن، بازار از باغداران خریداری نمی کند.

 

حسینعلی خرامان گفت: امسال ۲۰ تُن سیب در باغ ما تولید شد که به خاطر ریزش سیب و سرما فقط ۱۲ تُن محصول برداشت کردم که ابتدا کسبه سیب های تازه را کیلویی ۱۵هزار ریال و مابقی را (زیردرختی) را سه هزار و ۵۰۰ ریال برای کارخانجات آبمیوه گیری خریداری کردند.

 

وی با بیان اینکه سیب تازه در بازار کیلویی ۵۰ هزار ریال به فروش می رسد، افزود: با گذشت ۱۰ روز از برداشت سیب بازاریان احتیاجی به خرید سیب نداشتد و با قیمت کیلویی ۱۰ هزار ریال به فروش رساندم.

 

خرامان با ابراز گلایه از نبود نظارت و قیمت محصول توسط جهاد کشاورزی بیان کرد: این در صورتی است که هزینه های تولید آن اصلا با هزینه فروش مغایرت ندارد و به ضرر باغداران و به سود بازاریان و دلالان است.

 

یکی دیگر از باغداران روستای کوسه گفت: محصول رسیده را نمی توان زیاد نگهداری کرد و باید آن را به شهر برده و بفروشیم که بسیاری از کسبه با بیان اینکه سیب زیاد در بازار موجود است خریداری نمی کنند و به ناچار با قیمت بسیار پایین برای کارخانه ها می فروشیم.

 

عطا همتی با اشاره به زحمات فراوان یکساله خود و قیمت ناچیز فروش سیب در بازار افزود: امسال برای آبیاری قطره ای ۶۰ میلیون ریال و سم و کود ۳۰ میلیون ریال هزینه کردم که علاوه بر آن هزینه هر کارگر روزانه برای ۸ ساعت کاری ۷۰۰ هزار ریال، هر جعبه ۳۰ هزار ریال و کرایه حمل هر ماشین از روستا به شهر یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.

 

وی گفت: از ۱۵ تُن سیب که امسال برایم تولید شده ۶ تن در بازار به فروش رفته، دو تُن در زیر درخت پوسیده و دور ریخته شد و ۷ تُن با قیمت بسیار ناچیز کیلویی سه هزار ریال به فروش رفته که از این بابت بسیار متضرر شدم بدون اینکه مسئوان در این زمینه تدبیری داشته باشند.

 

یکی دیگر از باغداران روستای کورکانلوی سفلی در این شهرستان می گوید: اوایل اردیبهشت ماه امسال با خریداری سم از یک فروشگاه معتبر در شیروان،  همه درختان سیب دچار سوختگی شد که کارشناسان جهاد کشاورزی پس از یک هفته بازدید قول مساعدت و پیگیری داد.

 

ابوالفضل دلیر افزود: کارشناسان استان در بازدید اولیه نوع سم را دال بر این علت دانستند و با ارسال نمونه برای آزمایش، متاسفانه با گذشت چهار ماه از این موضوع هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم و با مراجعه به جهاد کشاورزی و خسارت وارد شده هیچ گونه اقدام و تدبیری از سوی مسئولان صورت نگرفته است.

 

معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی هم با بیان اینکه ۶۵ درصد از ۵۷ هزار تُن سیب تولیدی این استان مربوط به شهرستان شیروان است، اظهار داشت: این شهرستان هزار و ۸۳۴ هکتار باغ سیب دارد که از این میزان هزار و ۸۷۷ هکتار آن بارده است که سالانه از این میزان سطح زیر کشت ۳۷ هزار و ۵۴۰ تُن محصول تولید می‌شود.

 

محمد عفتی گفت: مصرف سالانه سیب در استان خراسان شمالی ۱۰ هزار تُن است که ۴۷ هزار تُن آن مازاد و برای تنظیم بازار، مصرف شب عید استفاده و به کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود.

 

عفتی با بیان اینکه بهار امسال بر اثر تگرگ ۲۵ درصد باغ های سیب این شهرستان خسارت دید، افزود: به کشاورزان توصیه می شود سیب هایی که بازار پسندی خوب دارند، کشت کنند و با توصیه کارشناسان باعث افزایش کمی و کیفی محصول باشد تا خاصیت انبارداری بالا برود.

 

معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ضمن تاکید بر اینکه نباید به سیب کود غیر مرتبط داد، گفت: سیب با آب و هوای سرد و بارانی سازگار است از سویی دیرتر گل می دهد و کیفیت آن بالا می رود.

 

عفتی افزود: هم اینک هیچ گونه مشکلی در نهال، کود و سم نداریم ولی توصیه می شود مدیریت مزرعه با نظر کارشناسی انجام شود.

 

مدیر جهاد کشاورزی شیروان هم در خصوص مشکلات باغداران سیب در این شهرستان گفت: با سازمان هماهنگ شده و جلسات متعددی برگزار شده که قرار است با پیشنهادات و نظرات، مشکلات برطرف شود.

 

رمضان امان زاده در خصوص عدم خرید کسبه از سیب باغداران اظهار داشت: امسال به دلیل بارندگی و سرما، سیب بهاره این شهرستان با تاخیر (نیمه دوم مردادماه) برداشت شد که با میوه های دیگر مانند آلو، هلو، خربزه و هندوانه تداخل پیدا کرده و از سویی مشتری در این فصل از مصرف سیب زیاد استقبال نمی کنند و بیشتر انواع میوه را مصرف می کنند.

 

وی در پاسخ به قیمت خرید پایین سیب از کشاورزان گفت: هم اینک سیب برداشت شده بهاره است که قابلیت نگهداری بالایی ندارد از سویی به خاطر اینکه کم آب است کارخانه های صنایع تبدیلی هم از آن استقبال نمی کنند.

 

امان زاده افزود: محصول سیب این فصل تازه خوری است که حداکثر ۲۰ روز در سردخانه نگهداری می شود و برای کارخانه ها هم خرید آن مقرون به صرف نیست و بیشتر برای لواشک و سایر مصارف خریداری می کنند.

 

مدیر جهاد کشاورزی شیروان مجموع کل سطح باغات این شهرستان را هزار و ۸۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: امسال ۶ هزار تُن سیب بهاره از سطح باغ های این شهرستان برداشت شده و این در صورتی است که ۸۰ هکتار باغ های سیب این شهرستان بر اثر تگرگ خسارت دید و ۱۰۰ هکتار آثار سوختگی سم بر روی برخی دیگر از باغ ها مشاهده شد.

 

شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان دومین شهر پر جمعیت خراسان شمالی است که ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عاشورا عاشورای حسینی عزاداری محرم استان بوشهر خبرگزاری شبستان نماز جمعه تاسوعای حسینی خطبه نماز جمعه خطبه های نماز جمعه شیروان کشاورزی سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای در بستان آباد

 منیری  با بیان اینکه در شهرستان بستان آباد سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای تولید می‌شود گفت: با توجه به ارزش غذایی خوبی که در این محصول وجود دارد و همچنین ظرفیت مناسب قارچ برای جایگزین شدن گوشت به عنوان یک پروتئین تولید این محصول از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه تولید قارچ کسب‌وکاری است که از بهره‌وری بالایی برخوردار است اضافه کرد: براساس آمار‌های موجود برای تولید یک کیلوگرم قارچ به کمتر از ۲۰ لیتر آب نیاز است و با توجه به اینکه تولید قارچ خوراکی در فضای بسته و مدیریت‌پذیر انجام می‌شود باعث افزایش تولید در واحد سطح، اشتغالزایی بالا، تولید در تمام فصول سال و گردش سرمایه با توجیه اقتصادی قابل قبول می شود.

وی با اشاره به اینکه در این شهرستان ۴ واحد تولید قارچ دکمه‌ای صنعتی و بیش از ۳۰ واحد تولید خانگی فعال وجود دارد افزود: شهرستان بستان آباد به دلیل آب و هوای خاص خود و نزدیکی به مرکز استان و شهرستان‌های همجوار از لحاظ بازار مصرف مناسب تولید قارچ است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • اقلید ، قطب تولید پیاز استان فارس
  • بازدید رئیس شبکه دامپزشکی فریمان از کارخانجات خوراک دام فریمان
  • رصد ۳۰ نمونه از محصولات کارخانجات خوراک دام و طیور در کرمان 
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • تولید سالانه بیش از یک هزار تن قارچ دکمه‌ای در بستان آباد