Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@08:16:34 GMT

طرح تحقیقاتی «اضطراب زدایی از جامعه» اجرا می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۰۲۰۶

طرح تحقیقاتی «اضطراب زدایی از جامعه» اجرا می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پروفسور علی گرجی رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این خبر افزود: طرح «اضطراب زدایی از جامعه» در راستای نیاز جامعه به آرامش بخشیدن اجرایی می شود. آرامش بخشیدن به جامعه یک نیاز جهانی است و در تمام دنیا به خاطر تغییر سبک زندگی، نبود آرامش به یکی از معضلات تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نبود آرامش یکی از مشکلاتی است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ معضل اصلی سازمان بهداشت جهانی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: درصد اضطراب در بین دانشجویان کشور آلمان ۵۰ تا ۶۰ درصد و در بین کارمندان ۴۰ تا ۵۰ درصد است که این ارقام آمار بسیار بالایی است.

گرجی با اشاره به اینکه در کشور ما تحولاتی در جامعه رخ داده است و اساسا هر تغییری باعث ایجاد تنش می شود، ادامه داد: تنش همان استرس است که اگر استرس کنترل نشود تبدیل به اضطراب و بیماری می شود.

رشد مصرف گرایی؛ مانع آرامش در زندگی

وی با بیان اینکه در چهل سال گذشته جنگ، مسائل اجتماعی، تحریم و تغییر نگاه نسل جدید به زندگی باعث برهم خوردن آرامش مردم شده و این تغییرات مانند هر تغییر دیگری در زندگی استرس هایی را با خود به همراه آورده است، عنوان کرد: یکی از مسائلی که متاسفانه در چهل سال گذشته و به خصوص در چند سال اخیر رشد داشته بحث مصرف گرایی است که توجه به معضلات اقتصادی این نوع نگاه به زندگی باعث ایجاد اضطراب در جامعه شده است.

 رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اگر به موضوع آرامش پرداخته نشود جامعه دچار معضلات اجتماعی، بهداشتی و سلامت می شود، ادامه داد: در این طرح دو مسئله عمده وجود دارد اول آشنایی جامعه با مسئله اضطراب و استرس است چون مردم متوجه شرایط جسمی و روحی خود نیستند می گویند حالم خوب نیست، قلبم تند می زند، در صورتی که وقتی توضیح بدهیم خود فرد متوجه می شود که این علائم استرس و اضطراب است.

وی گفت: گاهی از اوقات استرس کنترل نشده خود را به شکل بیماری بالینی نشان می دهد و قلب و معده و سایر اعضای بدن را درگیر می کند و بیمار با شرایط ناراحتی جسمی به پزشک مراجعه می کند دارو دریافت می کند اما بهتر نمی شود بعد از بررسی مشخص می شود که فرد از اضطراب رنج می برد از همین رو درگیر بیماری های جسمی می شود.

باید روش تخلیه تنش را به مردم آموخت

گرجی با اشاره به اینکه باید روش تخلیه این تنش ها را به مردم آموزش داد تا این تنش ها تبدیل به بیماری قلبی، روحی و روانی و یا اختلال در خواب نشود، بیان کرد: در این طرح دانشگاه علوم پزشکی مشهد قصد دارد با اجرای این طرح جامعه را با راهکارهای آرامش و شاد زیستن آشنا کند که در این مسیر باید به مردم آموزش داده شود زیرا دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر وظیفه درمان و آموزش باید در حوزه پیشگیری از بیماری ها نیز ورود پیدا کند.

طرح اضطراب زدایی از جامعه؛ یک طرح اقتصاد مقاومتی

مدیر دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه این طرح اگر به درستی اجرا شود سلامت جامعه تامین می شود، گفت: در سایه اجرای این طرح بسیاری از معضلات اجتماعی مانند طلاق ، اعتیاد و خشونت کاهش می یابد و به عنوان یک طرح اقتصاد مقاومتی در جامعه محسوب می شود بخاطر اینکه اگر ما اضطراب را در جامعه کم کنیم تمام عوارض و هزینه های اقتصادی بیماران صرفه جویی می شود.

اضطراب؛ ریشه اولیه بسیاری از خشونت ها

وی با اشاره به اینکه اگر در زمینه کنترل خشونت برنامه ریزی شود بسیاری از آمار زندانیان کم می شود چراکه بسیاری از خشونت های جامعه ریشه اولیه آن اضطراب است، خاطرنشان کرد: به همین خاطر با همکاری نهادهای  مختلف همانند شهرداری، ارشاد،  هنرمندان به آرامی این موضوع را باید در جامعه نهادینه کرد تا جامعه به آرامش نسبی دست یاید و امیدوارم اگر این طرح با موفقیت در خراسان اجرا شود بتواند به عنوان یک طرح موفق در کل کشور اجرایی شود.

در آستانه مهرماه؛ کنترل اضطراب کودک را به والدین بیاموزیم

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این طرح نحوه کنترل استرس به تمام اقشاری که با مردم در ارتباط هستند آموزش داده می شود، گفت: به عنوان مثال اولین قسمت مسئله اضطراب جدایی کودکان از خانواده در آستانه ورود به مدرسه است؛ این کودک پنج سال همراه مادر بوده و از او جدا نشده و نه ماه در شکم مادر بود و نزدیکترین ارتباط را با مادر داشته است؛ از بدو تکوین اولین سلول بدنش چسبیده به مادر بوده؛ الان به یک کودک می خواهید بگویید برو داخل یک جامعه دیگر، یقینا این تغییرات برای وی همراه با استرس خواهد بود. 

وی افزود: والدین با شناخت این استرس ها باید محیط را برای ورود کودک به مدرسه آرام کنند و همراه کودک باشند.

گرجی با اشاره به اینکه در این طرح به والدین و معلمین آموزش می دهند تا روز اول مدرسه ها کودک با روحیات خوبی وارد مدرسه شود ، گفت: در برخی از موارد نیز پزشکان با شرایط استرس زا روبرو هستند که باید استرس حاکم بر این شرایط را مدیریت کنند و به خانواده ها بیاموزند که چگونه این استرس را مدیریت کنند. 

وی گفت: به عنوان مثال فردی مبتلا به سرطان است و در چنین شرایطی خود فرد، خانواده و اطرافیان درگیر اضطراب می شوند بنابراین باید پزشک آموزش ببیند که چگونه این استرس را مدیریت کند؛ ممکن است یک بیمار سرطانی پنج سال تا ۱۵ سال زندگی کند اما آیا یک فرد عادی اطمینان دارد که می تواند ۱۵ سال زندگی کند بنابراین آموزش صحیح به بیمار و خانواده اش می تواند زندگی همراه با لذتی را برای فرد فراهم کند.

رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افراد ممکن است با بازنشستگی دچار شرایط روحی متفاوتی شوند که در این شرایط خانواده باید وی را برای کنترل این شرایط همراهی کنند، ادامه داد: به عنوان نمونه فرد بازنشسته و نحوه ارتباط وی با محیط پیرامون متفاوت از گذشته است و همه افرادی که به نحوی با این موضوع درگیر هستند شامل این تنش جدید می شوند از همین رو باید به خانواده ها آموزش داد که چگونه با فرد بازنشسته ارتباط بگیرند.

وی با بیان اینکه برای اثربخشی هر چه بیشتر این طرح حداقل بین نتایج ۵ تا ۱۰ سال زمان لازم است، گفت: شاید با اجرای درست و کامل این طرح بتوان بعضی از تاثیرات آن را در یکی دو سال آینده شاهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه مسائل اقتصادی یک مسئله مهم در زندگی است که بدون توجه به مسائل اقتصادی نمی توان زندگی راحتی داشت، تاکید کرد:  یک بخش از این موضوع به مسائل اقتصادی بستگی دارد و یک بخش نیز به سبک زندگی مرتبط است؛ بسیاری  از نیازهای کاذب باید حذف شود تا میزان تنش و اضطراب کم  شود.

وی گفت: درست است که یک درصد از افراد جامعه برای برآورده کردن نیازهای اولیه خود با مسائل اقتصادی روبرو هستند که این موضوع باید توسط مسئولین رسیدگی شود اما دسته دوم از افراد نیز به دلیل سبک زندگی با مسائل اقتصادی روبرو هستند؛ بنابراین این افراد باید آموزش ببینند که چگونه می توان هزینه ها را مدیریت کرد.

ورزش؛ بهترین راهکار برای شاد زیستن

گرجی با اشاره به اینکه بهترین دارو برای شاد بودن ورزش است، عنوان کرد: ورزش کردن باعث افزایش ترشح مواد شادی دهنده در مغز می شود؛ علاوه براین مصرف سبزی جات ومیوه جات ، کنترل وزن خواب مفید برای شادی موثر است.

کد خبر 4717580

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحقیقات علمی علوم اعصاب علی گرجی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو فناوری فضایی موبایل شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی گوگل امنیت اطلاعات ماهواره سازمان فضایی ایران هوش مصنوعی فناوری 5G هوشمندسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از «سیاست‌نامه‌ای برای دانشگاه جمهوری اسلامی» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، انتخاب استادان را بر اساس سیاست‌گذاری علمی و پژوهشی عنوان و تأکید کرد: در حال حاضر استادان بر اساس فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی رتبه می‌گیرند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: به استادانی که پویایی علمی ندارند، پایه علمی هم تعلق نمی‌گیرد.
وی همچنین با اشاره به تقویت پژوهانه در برنامه پنج ساله هفتم توسعه گفت: دانشگاه‌های فعال، هم بودجه فرهنگی بیشتر می‌گیرند و هم دانشجویان آنها بورسیه و سرآمد می‌شوند.
زلفی گل در ادامه، افزوده شدن ۶۷ مجله تحقیقاتی به نشریات علمی کشور طی دو سال و نیم گذشته را یادآور شد و تأکید کرد: اگر قبلاً عیبی در مدیریت وزارت علوم و دانشگاه‌ها وجود داشته، نباید به حساب ما گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است