Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-03-28@07:59:06 GMT

زنان سعودی و چالش لباس

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۱۱۰۱

زنان سعودی و چالش لباس

زنان عربستان سعودی در حال طفره رفتن از پوشیدن "عبای مشکی" اجباری در این کشور هستند. عبای مشکی رنگ لباسی شبیه چادر است که زنان آن را استفاده می کنند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، در سال گذشته "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی در مصاحبه با شبکه خبری آمریکایی "سی‌بی‌اس" گفت: ممکن است قوانین مربوط به لباس در عربستان تسهیل شود و پوشیدن "لباس بلند زنانه" در اسلام یک اجبار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود پس از آن مصاحبه و برخلاف تلاش‌های وی در باره آزادی رانندگی زنان هیچ تلاشی برای شکل‌گیری یک مصوبه رسمی برای پوشش زنانه دیده نشد.

پوشیدن یک لباس بلند، گشاد و اصولا مشکی برای زنان در کشور فوقِ محافظه‌کار "عربستان سعودی" مرسوم است و نماد تقوا به شمار می‌آید.

برخی از زنان نیز در اعتراض به محدودیت‌های این کشور، تصاویر خود با پوشش‌های کمتر را در فضای رسانه‌های اجتماعی پست کردند.

برخی دیگر نیز در محافل عمومی جلوی لباس‌ خود را باز گذاشته یا لباس‌ رنگ روشن می‌پوشند.

خبرگزاری فرانسه در مورد یکی از زنان بی‌عبا در عربستان نوشت: "مشعل الجلود" در حرکتی هنجارشکن‌ پوشیدن لباس‌های سنتی را متوقف کرد و با بلوز نارنجی تیره و شلواری نه چندان گشاد به مرکز شهر رفت.

 

مشعل جلود، از معدود زنانی است که پوشش عبا را در اماکن عمومی کنار گذاشته و تنها در محیط کار خود از این پوشش استفاده می‌کند.

این متخصص 33 ساله منابع انسانی در هفته گذشته بدون پوشش عبا یا لباس گشاد تیره، با کفش‌های پاشنه بلندش در مرکز خرید ریاض قدم زد.

بسیاری از مردم با ابروهای بالا رفته و تعجب به او نگاه می‌کردند. زنان با حجاب نیز از دیدن وی حیرت کردند. برخی نیز او را با سلبریتی‌ها (افراد مشهور) اشتباه گرفتند.

با این وجود تعداد زنان بی‌عبای عربستان از تعداد انگشتان دست فراتر نرفته و "الجلود" از معدود زنانی است که در ماه‌های اخیر پوشیدن عبا را رها کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این روند فشار جسورانه‌ای برای آزادی‌های اجتماعی زنان جوان عربستان سعودی است و می‌تواند از ظرفیت حکومت این کشور برای تغییر فراتر رود.

"منعا ال‌اوتیبی" فعال 25 ساله اجتماعی نیز از پوشش سنتی جامعه فاصله گرفته است.

منعا ال‌اوتیبی، با سرهمی خود در خیابان‌های ریاض راه می‌رود.

او در این باره گفت: 4 ماه است که بدون پوشیدن عبا در ریاض زندگی می‌کنم. او با سرهمی جین خود  به طور معمول در خیابان راه رفته و به رستوران می‌رود.

 زنان بدون عبا هنوز هم  اذیت شده و به بی‌عفتی متهم می‌شوند.

"جلود" در این باره گفت: هیچ قانون مشخصی از ما محافظت نمی‌کند و امکان توهین یا آزار از سوی قشرهای متعصب‌تر وجود دارد.

 در ماه جولای او  با توییت ویدئویی، به نمایش گروهی از بازاریان پرداخت که  از ورود بدون عبای وی به یک مرکز خرید معروف ریاض جلوگیری کردند.

 در آن زمان وی در تلاشی ناموفق خواست تا با استفاده از مصاحبه "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان، مسوولان این مرکز خرید را متقاعد کند که زنان برای گشت و گذارهای شهری خود نیاز به عبا نداشته و "لباس مناسب و محترمانه" برای آنها کفایت می‌کند.

اما این مرکز خرید ریاض، در پاسخ به پست وی توییت کردند که "ناقضان اخلاق اجتماعی" را به این مرکز تجاری راه نخواهد داد.

یکی از اعضای خاندان پادشاهی سعودی نیز اعلام کرد که وی (جلود) برای مشهور شدن این پوشش را انتخاب کرده و خواستار مجازات وی به دلیل  اعمال "تحریک آمیز" شد.

جلود همچنین از رفتار مشابهی در یک سوپرمارکت گفت و اعلام کرد یک زن محجبه وی را به دلیل لباسش، تهدید کرده است.

بسیاری از زنان سعودی در سفر های خارج از کشور عبای خود را کنار می‌گذارند

با این اوصاف وی مجبور است با روسری و عبا وارد محیط کاری خود شود زیرا در غیر این صورت شغل خود را از دست خواهد داد.

در وب‌سایت کار عربستان سعودی نوشته شده، زنان شاغل سعودی باید کاملا "پوشیده و ساده" بوده و هیچ پوشش "روشن و شفافی" نداشته باشند.

با این وجود، "بن سلمان" ولیعهد عربستان آزادی‌های بیشتری مانند رانندگی برای زنان عربستان سعودی ایجاد کرده و اجازه سینما رفتن و کنسرت‌های مختلط را به آنها داده است تا از فرمت محافظه‌کارانه این کشور دوری کند.

او در این در اصلاحات خود، از نوازندگان و خوانندگان بین‌المللی و خارجی دعوت کرده تا کنسرت هایی را در عربستان اجرایی کنند. "نیکی میناژ" یکی از انتخاب‌های "بن سلمان" برای برگزاری کنسرت به دلیل پوشش‌های نامناسب خود در جهان معروف است.

جلود بر این باور است که پوشش عبا ربطی به دین نداشته و طیف وسیعی از زنان عربستان در سفر به خارج از کشور از این لباس دوری می‌کنند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زنان عربستان سعودی حجاب اجباری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۱۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت دفاع انگلیس در معامله تسلیحاتی ۱۹۸۰ با عربستان «فریبکاری» کرده است

یک گزارش رسمی محرمانه در مورد ادعای فساد در یک قرارداد بزرگ تسلیحاتی بین انگلیس و عربستان در یک آرشیو عمومی کشف شد که مربوط به ۱۹۸۰ است و به جنجال سه دهه‌ای مبارزان برای افشای این سند جنجالی پایان داد.

به گزارش ایسنا، این گزارش که روزنامه گاردین به همراه اسناد مختلف در وبسایت خود منتشر کرده، گمان می‌رود تنها تحقیقی است که توسط سازمان نظارت بر هزینه‌های عمومی انگلیس، اداره حسابرسی ملی (NAO) انجام شده است که به طور کامل سانسور شده و تنها به دو نماینده اجازه داده شده نتیجه گیری آن را مشاهده کنند.

مخفی نگه داشتن این اوراق همراه با سایر اسناد مرتبط در سال ۱۹۹۲، برای چندین دهه به مساله ای خاص و مشهور در میان مبارزان ضد فساد تبدیل شده بود به طوری که نمایندگان کارگر و لیبرال دموکرات سه بار از طرح های پارلمان درباره انتشار این اوراق حمایت کردند آن هم در میان گمانه زنی‌ها مبنی بر اینکه این اسناد حاوی شواهدی از رشوه در قرارداد بدنام تسلیحاتی به نام «الیمامه» بود.

این اسناد نشان می‌دهد که این گزارش در واقع پس از لابی توسط کارمند ارشد وزارت دفاع ممنوع شده که استدلال می‌کرد انتشار آن باعث خشم سعودی‌ها و تهدید هزاران شغل می‌شود.

همچنین به نظر می‌رسد که سر «مایکل کوئینلان»، دبیر دائمی سابق وزارت دفاع انگلیس به نمایندگانی که در حال تحقیق در مورد این معامله بودند، دروغ گفته و به دروغ ادعا کرده که هیچ کمیسیونی با استفاده از بودجه عمومی پرداخت نمی‌شود و در افشای دخالت وزارت دفاع در پرداخت‌های محرمانه منظم به یک شاهزاده سعودی ناکام بوده است.

این کشف در پی تحقیقات گاردین از تبانی وزارت دفاع انگلیس در فساد و پرداخت‌های محرمانه به مقام‌های عالی رتبه سعودی صورت گرفته که با هدف تضمین قراردادهای دفاعی برای انگلیس در چندین دهه انجام شده است. این پرداخت‌ها به مقام‌های ارشد سعودی تا همین ۲۰۱۷ هم انجام شده است.

معامله ۴۰ میلیارد پوندی الیمامه که در ابتدا برای تامین ۱۲۰ فروند جنگنده تورنادو، هاوک و سایر تجهیزات نظامی بود، در سال ۱۹۸۵ توسط دولت وقت مارگارت تاچر و بندر بن سلطان، وزیر دفاع عربستان مورد توافق قرار گرفت.

وزارت دفاع انگلیس در آن زمان در یک توافق سمی با ریاض بر این معامله نظارت داشت، در حالی که بزرگترین شرکت تسلیحاتی انگلیس یعنیBAE Systems، پیمانکار اصلی بود.

اتهامات مبنی بر اینکه اعضای خانواده سلطنتی عربستان بابت این معامله رشوه گرفته‌اند، به سرعت رو شد. در سال ۱۹۹۲، ناتو تحقیقاتی را در این باره آغاز کرد.

چنین تحقیقاتی معمولا در جلسات علنی توسط نمایندگان کمیته محاسبات عمومی مجلس عوام (PAC) مورد بررسی قرار می‌گیرد. با این حال، در این مورد، وزارت دفاع «رابرت شلدون»،رئیس وقت کمیته محاسبات عمومی مجلس عوام را متقاعد کرد که جلسه را مخفیانه برگزار و سپس گزارش را سانسور کند.

سر «مایکل کوئینلان»، دبیر دائمی سابق وزارت دفاع انگلیس نیز به صورت مخفیانه اعلام کرد که در صورتیکه اجازه داده شود این گزارش خوانده شود، هزاران شغل انگلیسی در معرض خطر قرار می‌گیرد.

وی گفت انتشار این خبر چنان باعث ناراحتی سعودی‌ها می شود که آنها قراردادهای تسلیحاتی آینده با لندن را هم لغو خواهند کرد.

او ادامه داد: کل پروژه محرمانه عمل می‌کند. حساسیت بسیار زیادی در مورد این پروژه از سوی عربستان سعودی وجود دارد.

تنها ۱۰ کپی از این گزارش وجود داشت. شلدون و معاونش تنها دو نماینده مجلس بودند که اجازه داشتند آن را بخوانند یا در یک جلسه محرمانه از کوئینلان درباره محتوای آن سوال کنند.

آنها در می توانم به شما این اطمینان را بدهم که هیچ مبنایی برای حمایت از هرگونه پیشنهاد مبنی بر اینکه پرداخت پورسانت با استفاده از بودجه عمومی انجام شده است، وجود ندارد؛ پرداخت‌های پورسانت اغلب به معنای رشوه است.

پس از این دیدار، شلدون به عموم گفت که متوجه شده هیچ شواهدی مبنی بر فساد یا پرداخت‌های نامناسب از سوی وزارت دفاع انگلیس صورت نگرفته است.

اما گفته‌های کوئینلان عمیقا گمراه کننده بود. اکنون مشخص شده است که وزارت دفاع انگلیس نه تنها می‌دانست که به یکی از اعضای برجسته خاندان سلطنتی عربستان، شاهزاده بندر، پورسانت پرداخت می‌شود، بلکه خود وزارت دفاع نیز اجازه چنین کاری را صادر کرده بود.

یک یادداشت وزارت دفاع انگلیس که در جریان یک محاکمه جنایی اخیر فاش شد نشان می دهد که در سال ۱۹۸۸، تنها چهار سال قبل از تحقیقات دفتر محاسبات ملی، رئیس فروش تسلیحات وزارت دفاع به راه اندازی سیستم پرداخت‌های منظم به شاهزاده بندر که نقشی کلیدی در مذاکره درباره این معامله تسلیحاتی ایفا کرده بود، کمک کرد.

این پرداخت‌ها تا ۲۰۰۷ ادامه داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (عکس) «گوی اژدها»؛ یک شهربازی عجیب در عربستان سعودی!
  • فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه
  • تساوی تاریخی تاجیکستان با عربستان در جشن نوروز
  • فیلم| ساره، اولین ربات انسان‌نمای عربستان با پوشش زنانه
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی
  • (ویدئو) ساره، اولین ربات انسان‌نمای عربستان با پوشش زنانه
  • فریبکاری انگلیس در معامله تسلیحاتی با عربستان
  • وزارت دفاع انگلیس در معامله تسلیحاتی ۱۹۸۰ با عربستان «فریبکاری» کرده است
  • هشدار حوثی ها به عربستان
  • طولانی‌ترین هتل و استخر معلق جهان در عربستان ساخته می شود (فیلم)