Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@06:51:39 GMT

واکنش تولیدکنندگان به احتمال واردات گندم

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۱۶۰۶

واکنش تولیدکنندگان به احتمال واردات گندم

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل مهر، عطاءلله هاشمی در واکنش به مطرح شدن مباحثی مبنی بر احتمال واردات گندم بدلیل کمبود احتمالی در کشور، اظهارداشت: این مسائل را مطرح می کنند که تا زمینه واردات را فراهم کنند.

وی تصریح کرد: براساس برآورد وزارت جهاد کشاورزی و بنیاد ملی گندمکاران تولید برای سالجاری کافی است و نیازی به واردات نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بنیاد ملی گندمکاران تاکید کرد: در واقع مسئولان  می خواهند ضعف خود در خرید تضمینی ناشی از پایین بودن نرخ را گردن تولید بیندازند و بگویند که کمبود تولید داریم.

هاشمی با بیان اینکه بیشتر کشاورزان گندم خود را به دولت نفروخته اند، گفت: آنها گندم خود را نگه داشته اند و اگر دولت تدابیری در نظر بگیرد که کشاورزان را ترغیب به تحویل دادن گندم  نماید نیازی به واردات نیست.

وی اضافه کرد: یکی از دلایلی که ما با لغو قانون تمرکز و احیای وزارت بازرگانی مخالف بودیم همین مساله بود که بحث واردات مجددا پررنگ خواهد شد و الان می بینیم که این اتفاق دارد رخ می دهد و تا مساله ای پیش می آید مسئولان فورا به سراغ واردات می روند.

هاشمی همچنین در واکنش به اعلام دولت مبنی بر اینکه خرید تضمینی امسال تا آخر شهریورماه تمام می شود در حالی هر سال تا آبان ادامه داشت، گفت: براساس روال هر سال  خرید  تا آبان و حتی آذر ادامه می یافت و درصدی نیز به عنوان حق انبارداری به کشاورزان پرداخت می شد اما الان می خواهند در شهریورماه خرید را تمام کنند که به سراغ واردات بروند.

کارخانجات آمار واقعی خرید خود را اعلام نمی کنند

وی با تاکید بر اینکه ما با واردات گندم به کشور به شدت مخالفیم، اضافه کرد: ذخایر قبلی در کنار ۸ میلیون تن خرید و گندمی که در داخل کشور وجود دارد و تحویل دولت نشده برای نیاز امسال کافی است.

هاشمی با اشاره به اینکه دولت باید روند خرید را اصلاح کند، ادامه داد: جز بحث خرید تضمینی، کارخانجات نیز به اندازه کافی گندم خریداری کرده اند اما به دلیل فرار از مالیات و ارزش افزوده، میزان واقعی آن را اعلام نمی کنند.

وی تصریح کرد: ۳ میلیون تن مابه التفاوتی که امسال در میزان خرید تضمینی حاصل شده توسط بخش خصوصی و کارخانجات خریداری شده و از کشور خارج نشده است.

تولید بیش از ۱۲ میلیون تن گندم در سالجاری

هاشمی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته پیش بینی افزایش تولید گندم را داشتیم، گفت: اما  به دلیل سیلی که رخ داد این امر محقق نشد و برآورد ما این است که امسال بیش از ۱۲ میلیون تن گندم در کشور تولید می شود این درحالی است که نیاز داخل حداکثر بین ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن است بنابراین به اندازه مصرف داخل گندم داریم.

وی ادامه داد: اگر دولت اقدام به واردات گندم کند باید مسئولیت آن را نیز خودش بپذیرد چرا که ما به اندازه کافی در داخل گندم داریم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واردات گندم واردات جهاد کشاورزی دولت قانون وزارت بازرگانی مالیات بخش خصوصی واردات گندم کشاورزان گندم گندمکاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۱۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی

به گزارش پارس نیوز، عباس علی آبادی امروز در حاشیه جلسه با کمیسیون اصل نود مجلس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بحث ایمنی خودروها شرایطی برای خودروسازان تعیین کردیم که مهم‌ترین آن‌ها، افزایش مدت گارانتی و انجام تست‌های مربوطه است که مقرر شده بخش خصوصی در زیرساخت‌های این تست‌ها سرمایه‌گذاری کند و همچنین نظارت در این حوزه باید دائمی باشد.

وی با بیان اینکه آیین نامه واردات خودروهای دست دوم تصویب شده و این موضوع در لایحه بودجه هم دیده شده است، تصریح کرد: این موضوع باید پیگیری شود تا دولت آن را ابلاغ کند.

همچنین به گفته او در حال حاضر واردات خودرهای جانبازان، برای جانبازان بالای ۷۰ درصد در حال انجام است. احتمالا امسال بعد از اتمام نیاز جانبازان بالای ۷۰ درصد، واردات برای جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد انجام می‌شود.

علی آبادی در ادامه تصریح کرد: آمادگی داریم نیاز بازار در حوزه حمل و نقل عمومی را مطابق سفارش‌ها تامین کنیم. در حال حاضر برای تولید ۲۰۰۰ اتوبوس دیزلی و ۲۰۰ اتوبوس برقی ظرفیت ایجاد شده، اما اگر بیشتر هم سفارش داده شود، آمادگی تولید داریم.

وی با اشاره به اینکه امسال در ازای هر خودروی وارداتی، چهار خودروی فرسوده اسقاط خواهد شد، گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید شد و امسال برنامه وزارتخانه تولید بیش از یک میلیون ۷۰۰ هزار خودرو است. 

وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه کمیسیون اصل نود به این وزارتخانه تکلیف کرد افرادی که خودرو اسقاط می‌کنند بتوانند از انواع خودروهایی که می‌توانیم عرضه کنیم، استفاده کنند، تاکید کرد: خودروهای برقی در اولویت ارائه به متقاضیان تاکسی‌های فرسوده است.

او در پایان وعده داد که فروش خودرو در سامانه شتاب گیرد و تاکید کرد: در مورد پژوپارس شورای رقابت مسئول قیمت گذاری است و ما فقط مجری هستیم.

دیگر خبرها

  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی
  • تخصیص جایزه گندم به کجا رسید؟
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • طرح الگو کشت به طور جدی دنبال شود/ نگاه دولت به کشاورز ویژه باشد
  • بیش از ۴۱ هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر کشت غلات است
  • قائنات، سربیشه و طبس، دارای بیشترین سطح زیر کشت گندم
  • چه مساحتی از اراضی کشاورزی به گندم اختصاص دارد؟
  • امسال در تولید گندم مورد نیاز نان خودکفا می‌شویم
  • امسال در تولید گندم نان خودکفا می شویم