Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:54:35 GMT

ایده‌های برتر برای نجات دریاچه ارومیه معرفی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۲۶۶۱

ایده‌های برتر برای نجات دریاچه ارومیه معرفی می‌شوند

علی ارواحی مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در راستای احیای دریاچه ارومیه چندین هدف تعیین شده است که کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی، شناسایی محصولات برتر، شیوه کشت، اصلاح نوع کشت و محصول، توسعه طبیعت‌گردی و گردشگری جامعه محور، فناوری‌های مدرن ارتباطی در ارتقای مشارکت مردم در حفاظت و احیای محیط زیست و تالاب‌های کشور به ویژه ارومیه و شناسایی و معرفی زنجیره‌های ارزش موثر بر بهبود اقتصاد خانوار روستایی و حفاظت از منابع حیاتی دریاچه ارومیه، برخی از آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت رسیدن به این اهداف و ایجاد انگیزه در طرح ایده‌های نو و خلاقانه؛ اولین جشنواره «ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مردم» در روزهای ۲۸ تا ۳۰ آبان‌ امسال با مشارکت سازمان حفاظت محیط‌زیست، برنامه عمران ملل متحد، وزارت جهاد کشاورزی، طرح حفاظت از تالاب‌های ایران و شرکت ویرا پژوهان پویا در دو بخش رویداد استارتاپی و دریافت ایده‌ها و محصولات نوآورانه در ارومیه برگزار می‌شود.

ارواحی ادامه داد: در این جشنواره ایده‌های برتر در قالب دو بخش استارتاپی و محصولات نوآورانه در راستای اهداف تعیین شده به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌شود که بعد از داوری، بهترین ایده‌ها و محصولات انتخاب و به بخش نهایی جشنواره راه می یایند که بعد از داوری از سوی کمیته علمی، برترین ها انتخاب و در جشنواره معرفی می‌شوند.

وی گفت: البته برخی ایده‌ها به ویژه در کار استارتاپی ممکن است هنوز به مرحله اجرا در نیامده باشند و همچنان در حد ایده باشند که کمیته علمی آن‌ها را بررسی می‌کند که آیا می‌توانند به مرحله پایانی جشنواره راه یابند یا خیر و بعد آن ایده‌ها یا محصولاتی که متناسب با این اهداف باشند در بخش اصلی جشنواره وارد می‌شوند که دوباره داوری شده و در نهایت بعد از تایید به عنوان برترین ایده معرفی می‌شوند.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران افزود: این جشنواره با هدف شناسایی و تعامل بیشتر با نوآوران و مخترعان و حمایت از آنان، شناسایی و ترویج روش‌های اصلاح الگوی مصرف آب و منابع طبیعی، شناسایی راهکارهای احیای دریاچه ارومیه و معرفی اثرات محیط‌زیستی، اقتصادی و اجتماعی خشک شدن دریاچه و کمک به راه‌اندازی و تقویت شرکت‌های فعال در حوزه  فناوری‌های نوآورانه برگزار می‌شود.

ارواحی گفت: زمان ثبت و ارسال ایده‌ها ۲۶ مهر ماه و ثبت نام برای شرکت در جشنواره ۳ آبان ماه است، سامانه ثبت نام در جشنواره به نشانی الکترونیکی www.luif.ir  قابل دسترسی برای تمام نخبگان و علاقه‌مندان این حوزه است. امیدواریم برگزاری این جشنواره با مشارکت تمام ذینفعان در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، منجر به تولید ایده‌ها و محصولات نوآورانه در راستای احیای دریاچه ارومیه و پایداری محیط‌زیست شود.

وی اظهارداشت: طرح حفاظت از تالاب‌های ایران به عنوان متولی اصلی برگزاری این جشنواره از سال ۱۳۸۴ به عنوان پروژه مشترک سازمان حفاظت محیط‌زیست و برنامه عمران ملل متحد آغاز به کار کرده است. این طرح نمونه‌ای از تلاش‌های صورت گرفته در راستای ارتقای مدیریت تالاب‌ها در کشور ایران به شمار می‌رود که بر استقرار مدیریت زیست‌بومی در سطوح ملی و محلی، فضای مناسب برای مشارکت ذینفعان و تدوین و اجرای برنامه‌های مدیریت جامع برای تالاب‌های مهم کشور تمرکز کرده است.

ارواحی گفت: اجرای موفقیت آمیز طرح‌های نمونه کشاورزی پایدار توسط طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در سال‌های اخیر، مقدمات شروع پروژه جدیدی با نام  «الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه» را از سال ۱۳۹۳ در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و در روستاهای پایلوت از استان‌های آذربایجان شرقی و غربی فراهم آورد. این پروژه تاکنون با تحت پوشش قرار دادن اراضی کشاورزی و باغات ۱۳۰ روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، فضای مناسبی را برای مشارکت جوامع محلی، دستگاه‌های دولتی محلی و سازمان‌های مردم نهاد در فرایند احیای دریاچه ارومیه فراهم کرده و همانند کمربند سبزی در اطراف دریاچه ارومیه در حال اجرا است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طرح حفاظت از تالاب های ایران تالاب جشنواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۲۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت: دومین گوساله گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۳  در سایت تکثیر و پرورش مجتمع رشکان پارک ملی دریاچه ارومیه متولد شد.

 دکتر سعید شهند   افزود: در راستای اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض، ۶ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۱  از پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری به پارک ملی دریاچه ارومیه و مرکز تکثیر و احیاء این گونه در رشکان با ترکیب جنسی ۴ ماده و ۲ نر منتقل شده است که با تولد ۳ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۲ و با  تولد دو گوساله گوزن در سال جاری تعداد این گونه ارزشمند حیات وحش در این سایت تا به امروز به ۱۳ راس افزایش پیدا کرده است.
 وی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی برای زیست و زادآوری این گونه در پارک ملی دریاچه ارومیه وجود دارد، گفت:دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش اداره کل و پارک ملی دریاچه ارومیه بصورت شبانه روزی وضعیت این گونه در معرض خطرانقراض، به خصوص گوساله‌های تازه متولد شده را مورد پایش و کنترل قرار می‌دهند و امید‌ها برای نجات این گونه ارزشمند در پارک ملی دریاچه ارومیه روز به روز بیشتر می‌شود.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره دانش آموزی از ایده تا بازار
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • اجرای طرح جامع مدیریت دریاچه نمک قم در دوره پنج ساله
  • اجرای برنامه مشترک پاکسازی حاشیه مسیر بندر گلمانخانه پارک ملی دریاچه ارومیه
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه