Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@06:25:34 GMT

پیش‌بینی افزایش ۱۰ درصدی تولید مرکبات در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۲۹۷۳

پیش‌بینی افزایش ۱۰ درصدی تولید مرکبات در مازندران

 هادی ایزدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، پیش بینی کارشناسان را برداشت ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول از باغ های مرکبات استان اعلام کرد.

وی گفت: مجموع باغ های مرکبات استان ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار آن ارقام بارده هستند و برآوردها هم بر همین اساس صورت گرفته است.

ایزدی با بیان اینکه ۸۰ هزار هکتار از باغ‌های مرکبات مازندران مربوط به ارقام مختلف پرتقال است، توضیح داد: ۳۰ هزار هکتار به ارقام مختلف نارنگی و بقیه به محصولاتی از جمله نارنج و لیمو اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برداشت ارقام زودرس نارنگی در مازندران از ۱۵ شهریور ماه آغاز شد و همچنان ادامه دارد. 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه مازندران، کل نارنگی مورد نیاز کشور را تامین می‌کند، گفت: محصول پنج هزار هکتار از باغ های نارنگی پیش رس استان از دو هفته پیش وارد بازار شده و تا دو هفته آینده برداشت نارنگی به صورت گسترده آغاز می شود.

ایزدی با اعلام این که حدود ۱۸ هزار هکتار از باغ های استان در سیل اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری خسارت دید، توضیح داد : کمتر از یک درصد از باغات مرکبات سیل زده دچار خسارت صددرصدی شده است و بقیه با خارج کردن گل و لای دوباره احیاء شدند.

وی افزود: بیشتر باغات خسارت دیده از سیل در مازندران مربوط به ارقام سیاه ریشه مانند هلو و شلیل در مناطق جلگه ای مناطق شرقی استان بوده  است در حالی که با همت باغداران ،باغات سیاه ریشه شامل گیلاس ، گردو ، آلبالو و سیب امسال از باردهی مناسبی برخوردارند.

سیلابی که در روزهای آخر سال ۹۷ مناطق مرکزی و شرقی مازندران را خانه تکانی کرد و با تکرار شدن طی روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین مناطقی از غرب استان را هم شست و شو داد، بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف خسارت زد ولی بیشترین آن بر اساس اعلام مسئولان مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
عمده خسارت سیلاب به بخش کشاورزی، زیر آب رفتن مزارع و باغ ها، تخریب مزارع پرورش ماهی، از بین رفتن خزانه های شالیزاری و تخریب دامداری و مرغداری و تلف شدن ماکیان و دام های سبک و سنگین بوده است که میزان آن بیش از شش هزار میلیارد ریال برآورد شد.

مرکبات مازندران در چنبره مشکلات صادرات و تازه خوری  

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان این نکته که بیش از  ۹۰ درصد پرتقال های استان از رقم تامسون خاصیت تازه خوری دارد، گفت که به همین دلیل بازار صادرات این میوه در کشورهای هدف از جمله روسیه ، عراق ، افغانستان و دیگر کشورهای آسیای میانه به صورت تازه خوری است.

ایزدی مهمترین مشکل صادرات پرتقال و نارنگی های مازندران را نبود زیر ساخت های صادراتی به ویژه بسته بندی ، حمل و نقل و انبارداری مناسب دانست و در عین حال ابراز امیدواری کرد که با افتتاح پایانه میوه جویبار این معضلات برطرف شود.

وی با بیان اینکه در یک دهه اخیر اصلاح و احیاء باغات مرکبات ارقام نارنگی  "یافا ' و پرتقال های "تامسون " و ' بیروتی "  مورد توجه قرار گرفت که به دلیل گوشت دار بودن فقط خاصیت تازه خوری دارند، توضیح داد: از آنجائی که بیش از ۷۰ درصد تولید مرکبات مازندران مازاد بر مصرف داخل استان است و باید به استان های دیگر ارسال و یا به خارج از کشور صادر شود ، راه اندازی این پایانه علاوه بر اینکه صد درصد به نفع باغداران استان است و در واقع دست واسطه ها در تعیین قیمت قطع می شود، در راستای رسیدن به هدف برنامه ششم توسعه صادرات استان نیز است.

طبق آمار بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران پارسال حدود ۱۳۰ هزار تن از مرکبات استان به خارج از کشور صادر شد.

 بر اساس مصوبه جلسه توسعه صادرات مازندران ، میزان صادرات این استان باید تا پایان برنامه توسعه ششم به سه میلیارد دلار برسد که عمده آن بر محور محصولات کشاورزی است و همسو با این رویکرد میز تخصصی صادرات محصولات لبنیات، کیوی و ماهیان خاویاری کشور به استان مازندران سپرده شده است.

در سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون دلار کالای غیر نفتی از مازندران به خارج از کشور صادر شد که بیش از ۶۰ درصد از این حجم صادرات مربوط به یکی از واحدهای بزرگ لبنی و مابقی مربوط به سایر بخش های اقتصادی و تولیدی بوده است.

بررسی ها نشان می دهد که افتتاح پایانه های صادراتی محصولات کشاورزی در مازندران از اولویت مهم استانداری شده است چراکه زیر ساخت های دیگر نظیر سه بندر نوشهر، فریدونکنار و نوشهر ، ۳۸۰ کیلومتر راه آهن و ۳۳۰ کیلومتر ساحل دریا به عنوان ظرفیت های استان برای صادرات انواع گل و گیاه ،مرکبات ، کیوی ، گوشت مرغ  و انواع آبزیان وجود دارد.

هم اکنون  چهار پایانه صادراتی گل و گیاه ، ماهیان خاویاری ، برنج و مرکبات که از دیر باز در حال ساخت است ، هنوز به بهره برداری نرسیده است.

ساخت پایانه صادرات محصولات کشاورزی مازندران در منطقه چپکرود جویبار در زمینی به وسعت ۳۱ هکتار با ظرفیت سورتینگ و نگهداری ۳۳۰ هزار تن محصول در حال انجام است .
ویژگی فاز اول برای تاسیسات نگهداری و ذخیره سازی ۳۰ هزار تن انواع میوه ، سبزی ، گوشت ، مرغ ، ماهی و سایر محصولات کشاورزی در انبارها و سردخانه های بالای صفر و زیر صفر دومداره ، بارانداز داخلی مدرن به مساحت هشت هزار متر مربع سرپوشیده با قابلیت کنترل حرارت و ۲۷ دهنه بارگیری مدرن ، برند سازی برای محصولات کشاورزی و غیره است که در آینده ای نزدیک به بهره برداری می رسد.

۶۹۹۰/۱۶۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول کشاورزی مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۲۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات به افغانستان با رشد ۱۳ درصدی به ۱.۸ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین روستایی رایزن بازرگانی ایران در افغانستان اظهار کرد: میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در سال ۱۴۰۲ به یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار رسید که این میزان، افزایش ۱۳.۶ درصدی را در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در دوازده ماهه سال گذشته ۲۲۴ میلیون دلار و در وزن نیز ۹۶۳ هزار تن افزایش یافت که در مجموع ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در سال ۱۴۰۲ به یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار و به لحاظ وزنی به ۳۴۱۴ تن رسید که این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۸ درصد در وزن افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، افزایش رفت و آمد هیئت‌های تجاری، تسهیل در مرزها و افزایش ساعات کاری در گمرک‌ها، برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران، برگزاری همایش‌های تجاری در کابل، هرات، تهران و مشهد، برگزاری نمایشگاه اختصاصی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در هرات، تبادل بیش از ۵۰ هیئت نمایشگاهی و کیفیت خوب کالاهای صادراتی ایران از مهمترین عوامل افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به افغانستان است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان افزود: پس از جنگ و ناامنی و بحران کرونا، پس از چهار سال متمادی کاهش رقم صادرات غیرنفتی کشورمان به افغانستان، در سال گذشته روند صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان، سیر صعودی به خود گرفت.

به گفته روستایی همچنین در سال گذشته افزایش تنوع اقلام صادراتی به افغانستان نیز دیده شد به گونه‌ای که بیش از ۲۵۰۰ ردیف تعرفه کالاهای صادراتی در اقلام صادراتی به افغانستان ثبت شده که در مقایسه با سال‌های گذشته ۱۰۰۰ قلم کالای جدید به اقلام صادراتی به افغانستان افزوده شده است.

وی افزود: در سال گذشته گازهای نفتی و هیدروکربن‌های گازی شکل با ۹۹ میلیون دلار افزایش، یعنی با رشد ۳۲۸ درصدی در ارزش، شمش آهن و فولاد با ۷۶ میلیون دلار افزایش، سیب زمینی با ۳۸ میلیون دلار افزایش، یعنی ۵۶۰۰ درصد رشد در ارزش، کامپاند پلی اتیلن با ۳۳ میلیون دلار افزایش، اوره با ۳۰ میلیون دلار افزایش، قند و شکر با ۲۷ میلیون دلار افزایش یا به عبارتی ۳۸ هزار درصد رشد ارزشی، تخم خوراکی پرندگان و ماکیان با ۲۵ میلیون دلار افزایش و ۳۲۱ درصد رشد ارزشی، محصولات از آهن یا فولاد با ۱۵ میلیون دلار افزایش و ۲۶۱ درصد رشد ارزشی، گاز طبیعی با ۱۵ میلیون دلار افزایش و ۲۹ درصد رشد ارزشی، زعفران با ۱۳ میلیون دلار افزایش و ۱۸۹ درصد رشد ارزشی از اقلام صادراتی ایران است که در سال ۱۴۰۲ بیشترین افزایش را نسبت به سال قبل از آن داشته است.

روستایی اضافه کرد: فرآورده‌های نفتی، گازهای نفتی، شمش آهن و فولاد، گاز طبیعی، هیدروکربون‌های سبک و سنگین، آهن، فولاد، مواد غذایی، اوره، انواع پلی اتیلن، سبزیجات و سیمان مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به افغانستان بوده است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: حجم صادرات افغانستان به ایران نیز در سال گذشته با ۱۳ میلیون دلار افزایش به ۴۳ میلیون دلار رسید که رشد ۴۵ درصدی در ارزش و افزایش ۱۰۴ درصدی در وزن را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: محصول جو با افزایش ۴.۵ میلیون دلار، شتر با افزایش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار، نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی با ۹۶۵ هزار دلار افزایش، گاو گوشتی با دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلار افزایش، سایر حیوانات زنده از نوع گاو به جز نژاد مولد یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار افزایش، سنگ منگنز با یک و نیم میلیون دلار افزایش، طلای خام با یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار افزایش، بادام زمینی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار افزایش، ذرت دامی با ۵۰۰ هزار دلار افزایش و سنگ صابون با ۳۰۰ هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام کالاهای وارداتی از افغانستان است که سال گذشته با رشد همراه بوده است.

بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت، افغانستان هفتمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است و بر اساس آمار رسمی گمرک ایران، در دوازده ماه سال ۱۴۰۲، در بین کشورهای هدف صادراتی جمهوری اسلامی ایران، بالاترین تراز تجاری مثبت با کشور افغانستان ثبت شده است.

هدف‌گذاری صورت گرفته بین مسؤولان ارشد تجاری دو کشور ایران و افغانستان، برای سطح مبادلات تجاری دو کشور در کوتاه مدت رقم پنج میلیارد دلار است که با تلاش‌های دو طرف و اجرای برنامه‌های ترویجی و توسعه‌ای پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال حجم مبادلات تجاری دو کشور به بالاتر از سه میلیارد دلار ارتقا یابد.

کد خبر 6078107 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۵ درصدی تولید توت‌فرنگی در مازندران
  • رشد ۳۲ درصدی جوجه‌ریزی در مرغداری‌های کرمانشاه
  • افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۱۳ درصدی صادرات به افغانستان
  • صادرات به افغانستان با رشد ۱۳ درصدی به ۱.۸ میلیارد دلار رسید
  • رشد ۵۲ درصدی صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی به روسیه و بلاروس
  • کمترین داده‌‌های آماری مازندران در بخش کشاورزی است
  • لزوم مبارزه با شته در باغات جوان مرکبات در مازندران
  • افزایش ۲۵ درصدی صادرات کالا از استان اردبیل
  • تلاش همگانی برای تولید محصولات صادرات محور در مازندران