Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، وبگاه خبری «فلوریدا بولداگ» اوایل هفته گذشته بخش‌هایی از مصاحبه و بازجویی کمیسیون ویژه حوادث 11 سپتامبر را با بندر بن سلطان شاهزاده سعودی و سفیر سابق عربستان در آمریکا منتشر کرده است.

البته این مصاحبه ضبط نشده و هیچ نسخه رونوشتی از آن در دسترس این وبگاه آمریکایی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاصه این مصاحبه نشان می دهد که بندر بن سلطان، ایالات متحده را متهم کرده است که به مردم افغانستان برای رهایی از آثار منفی جنگ دهه 1980 میلادی، کمک نکرده است.

وی افزود: این مساله زمینه لازم را برای جنگجویان و مجاهدین جوان فراهم کرد تا به دنبال آغاز جنگ و درگیری های جدیدی باشند. نه آمریکا و نه عربستان سعودی تلاش نکردند تا جنگجویان و مجاهدین افغان را به زندگی عادی غیرنظامی بازگردانند. اگر این کار را کرده بودیم، شاید دستاوردها و نتایج کاملا متفاوتی را امروز شاهد بودیم.

بندر بن سلطان طی سال های 1983 تا 2005 میلادی سفیر عربستان سعودی در آمریکا بوده است.

روابط نزدیک وی با جورج دبلیو بوش و خانواده اش موجب شد تا وی نام مستعار «بندر بوش» را به دست آورد.

انتشار خلاصه این مصاحبه سالها پس از انتشار گزارش محرمانه دیگری موسوم به «28 صفحه» است که نشان می داد تعدادی از عاملان اصلی هواپیماربایی و حملات به مراکز تجاری نیویورک در 11 سپتامبر 2001 احتمالا با مقام های دولت سعودی در ارتباط بوده اند. البته دولت سعودی مدعی شده است که هیچ دخالتی در این حملات نداشته است.

سند منتشر شده در سال 2016 میلادی بخشی از تحقیقات کنگره آمریکا درباره حوادث 11 سپتامبر بوده است.

بر اساس این سند، دفتر تلفنی که از ابوزبیده -یکی از ماموران القاعده که متولد سعودی است و شش ماه بعد از حملات 11 سپتامبر در پاکستان بازداشت شده است،- ضبط و کشف شده حاوی شماره تلفن یک شرکت آمریکایی است که امور مربوط به سکونت بندر بن سلطان در کلرادو را مدیریت می کرده است.

شماره تلفن یک محافظ شخصی نیز که در سفارت عربستان سعودی در واشنگتن فعالیت می کرده، در این دفتر تلفن موجود بوده است. بررسی این شماره ها نشان می دهد که ظاهرا کسی این شماره ها را برای ابوزبیده تهیه کرده است.

گزارش «28 صفحه» همچنین شامل جزئیات مربوط به روابط بندر بن سلطان با اسامه بسنان تبعه سعودی که در زمان حملات 11 سپتامبر در آمریکا زندگی می کرده و در خصوص ارتباط احتمالی با این حملات مورد بازجویی قرار گرفته، بوده است.

بر اساس این گزارش، بندر بن سلطان و همسرش، هزاران دلار را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از طریق خیریه ای که توسط همسر بندر بن سلطان اداره می شده، برای بسنان و خانواده اش هزینه کرده اند.

البته گزارش کمیسیون 11 سپتامبر هیچ سند و مدرکی را پیدا نکرده است که نشان دهد این پول به هواپیماربایان 11 سپتامبر منتقل شده است البته گزارش های رسانه ای در آن زمان نشان می داد که بخشی از این پول از سوی خانواده بسنان به عمر البیومی یکی دیگر از اتباع سعودی که با هواپیماربایان در ارتباط بوده است، منتقل شده است.

در حالی که در سال 2004 میلادی، اف بی آی اعلام کرد که تحقیقات نشان می دهد البیومی هیچ گونه اطلاعی از حملات 11 سپتامبر نداشته ولی نام این تبعه سعودی بار دیگر در سال 2012 میلادی در گزارش تحقیقات اف بی آی درباره حملات 11 سپتامبر آورده شده است.

بر اساس گزارش، وبگاه فلوریدا بولداگ با استناد به مصاحبه 2003 میلادی، از بندر بن سلطان هیچ سئوالی درباره ارتباطات مستقیم یا غیرمستقیمش با بسنان یا البیومی نشده است، بر خلاف این واقعیت که کمیسیون 11 سپتامبر نسبت به این انتقال پول آگاهی و اطلاع داشته است.

بر اساس خلاصه مصاحبه 2003 میلادی، بندر بن سلطان به کمیسیون گفته است که سعودی ها به این دلیل پیش از حملات 11 سپتامبر نتوانسته اند کمک چندانی به آمریکا داشته باشند که سرویس های اطلاعاتی آمریکا نتوانستند به درستی توضیح دهند که این حملات قرار است چه تاریخی و در چه مکانی رخ دهد.

گزارش این وبگاه خبری در حالی منتشر شده است که وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد نام یک مقام سعودی را که متهم به ارتباط داشتن با هواپیماربایان 11 سپتامبر است، فاش کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: 11 سپتامبر بندر بن سلطان عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی شکستگی و ترمیم لوله انتقال آب در بندر امام خمینی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود چاشیانی گفت: در پی گزارش سامانه ارتباطات مردمی ۱۲۲ در اواخر سال ۱۴۰۱ و حضور یکی از شهروندان از وقوع تجمع آب در  منزل مسکونی واقع در فاز سه سعدی ۳، اداره آبفا با اجرای مراحل مختلف نسبت به اعزام گروه عملیاتی شامل؛ امداد و حوادث، کنترل کیفیت آب، نشت یابی شبکه و نشت یابی انشعابات به منطقه اعزام و اکیپ‌ها جهت تشخیص علت نشت آب، عملیات تخصصی مرتبط را به طور جداگانه شروع به کار نمودند.

وی افزود: بر اساس گزارش اکیپ اعزامی در محل، تجمع آب ناشی ازشکستگی خط لوله عبوری در زیر ساختمان یادشده اعلام شد و به دنبال آن اکیپ امداد و حوادث به همراه واحد نشت یابی اقدام به حفاری به عمق حدود ۳ متر کردند و این عملیات به دلیل تجمع و نفوذ آب در لایه‌های خاکی زیر ملک مسکونی باعث عدم امکان تشخیص صحیح عملیات نشت یابی شد که پس از قطع آب شبکه اصلی شهر و استفاده از نقشه خطوط شبکه آب، مجدداً عملیات حفاری در تاریخ‌های دیگری از سر گرفته شد.

چاشیانی ادامه داد: در این عملیات، اکیپ اعزامی اقدام به حفاری و انسداد ورودی شبکه انحراف مسیر خط لوله کرد که حین انجام این عملیات پرسنل متوجه وجود یک شبکه قدیمی در محل شدند که احتمال عامل نفوذ آب به ملک مذکور تشخیص داده شد و عملیات حفاری برای بار چندم نتیجه بخش نبود.

سرپرست اداره آب و فاضلاب بندر امام خمینی اضافه کرد: اما پرسنل اداره آبفا به منظور خدمات رسانی و پیشگیری از هرگونه تهدید ناشی از نشت آب در زیر ساختمان‌های مجاور با تلاش خستگی ناپذیر خود اقدام به حفاری‌های متعددی در نقاط مختلف کردند که به لحاظ عدم وجود نقشه جامع خطوط قدیمی و توسعه شهر بر بسیاری از نقاط بر روی خطوط قدیمی کار در ساعات مختلف شبانه روز به سختی انجام شد.

وی می‌گوید: سرانجام تلاش‌های بی وقفه پرسنل آبفا در روز یکشنبه دوم اردیبهشت امسال با مشاهده سه راهی در هنگام حفاری در مجاور یکی از ساختمان‌های محل نشت آب مثمرثمر و با ترمیم و مسدود سازی خط مذکور مشکل منطقه مرتفع شد.

چاشیانی تاکید کرد: به علت قدمت این خط انتقال و ساخت و ساز بر روی خط، اگر به موقع و در کوتاه‌ترین زمان ممکن این حادثه برطرف نمی‌شد، می‌توانست علاوه بر نشست ساختمانی که بر روی خط احداث شده بود، خسارت‌های سنگینی در منطقه به همراه داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی
  • وقوع حادثه امنیتی در آب‌های یمن
  • به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • آمار جدید شهدا و مجروحان ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه
  • شناسایی شکستگی و ترمیم لوله انتقال آب در بندر امام خمینی
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • (تصاویر) ضیافت شام رئیس امارات به افتخار سلطان عمان
  • دستگیری چند متهم به جاسوسی برای چین در آلمان و انگلیس