Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-18@02:07:23 GMT

از قربانی شدن «رستاخیر» تا سرقت هنری این اثر

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۴۵۳۷

از قربانی شدن «رستاخیر» تا سرقت هنری این اثر

به گزارش ایکنا، به دنبال انتشار غیرقانونی و غیراخلاقی فیلم سینمایی «رستاخیز» بیانیه احمدرضا درویش، کارگردان و نویسنده فیلم به شرح زیر منتشر شد.   به نام خدا
نازنین‌تر زِ قدت در چمن ناز نَرست
خوش‌تَر از نقش تو در عالم تصویر نبود
(حافظ)

پس از بیست سال حسرت و آرزوی تولید اثری با الهام از حماسه‌ عاشورا، بالاخره در شب شامِ غریبانِ سال ۱۳۸۴، انتظار به سرآمد و با استعانت از الطاف الهی و توسل به ائمۀ اطهار (ع) تَشرُّف به آسمانِ ملکوتیِ امام حسین (ع) آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گامِ اول برای تولید فیلم سینمایی «رستاخیز»، با عزمِ راسخِ عواملِ سازنده و بهره‌گیری از سرمایه‌های معنوی و مادی در بخش خصوصی (در ایران و خارج از کشور) و حمایتِ نهاد‌های مرتبط، ده سال زمان صرف شد.

گامِ دوم فیلم «رستاخیز» در سال ۱۳۹۲ و در سی‌و‌دومین جشنواره‌ی فیلم فجر، با کسب ۸ سیمرغ بلورین در بخش داخلی، یک سیمرغ بلورین در بخش بین‌الملل و جایزه‌ ویژه (نشان مصطفی عقاد)، به عنوان بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی صحنه، بهترین موسیقی و ... معرفی شد.

گامِ سوم فیلم «رستاخیز» با تکیه بر مبانی فقهی و مجوز‌های قانونی در تاریخ 94/4/24، (همزمان با امضاء قرارداد هسته‌ای «برجام») اکران و پس از چند ساعت به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت از پرده‌ اکران پایین کشیده شد. سازمان امور سینمایی پس از توقیف فیلم رستاخیز، در اقدامی سؤال برانگیز، پروانه نمایش داخلی فیلم را باطل و پروانه نمایش بین‌المللی آن را صادر کرد!

گامِ چهارم تلاش‌ها برای رفع مشکل «رستاخیز» کلید خورد. از مکاتبه‌ها و ملاقات‌های حضوری با مقام‌های کشوری و لشکری گرفته تا مکاتبه با رییس جمهور محترم و پاسخ حیرت‌انگیز ایشان! و ملاقات با بالاترین مقام عالی کشور، رهبر معظم انقلاب که تأکید کردند: «... شما به خدا توکل و بر باور خود ایستادگی کنید ... » و حُجّت را بر سازنده‌ رستاخیز تمام کردند.   گامِ پنجم اکنون پس از سپری شدن بیش از چهار سال از توقیف فیلم «رستاخیز» و همزمان با شام غریبان شهدای کربلا (۱۳۹۸) نسخه‌ معیوب این فیلم با نام «القربان» در اقدامی غیراخلاقی و غیرقانونی به فضای مجازی و سایت‌های اینترنتی راه یافته است. راهزنانِ عرصه‌ هنر و فرهنگ با بستن قاب تصویر (کادر)، نشانِ حک شده (واترمارک) بر روی تصاویر و عنوان‌بندیِ (تیتراژ) انتهای فیلم که حاوی اسامی عوامل و سرمایه‌گذاران فیلم بوده است را حذف کرده‌اند. متأسفانه چهار روز از این سرقتِ فرهنگی سپری شده، صد‌ها هزار نفر فیلم «القربان» را دیده‌اند و بنا بر قرائن موجود، میلیون‌ها نفر با پرداخت هزینه به شبکه‌های اینترنتیِ خارجی به تماشای آن نشسته‌اند! بیش از پانزده سال از شب آغازینِ عاشورای ۱۳۸۴ و تولید فیلم «رستاخیز» سپری شده است. توصیف و توضیح درباره هر یک از گام‌های این فیلم، کتابی قطور است که گرچه دانستن آن، عبرت‌های گران‌بهایی را برای افکار عمومی و دست‌اندرکارانِ عرصه‌‌ فرهنگ و هنر به همراه دارد، لکن اشاره به جزئیات آن در این مقال نمی‌گنجد. جسمِ به گروگان گرفته شده‌ فرزند من «رستاخیز»، توسط دولت تدبیر و اُمید، در حالی توسط دست‌های آلوده به جهل و تباهی به تاراج رفته است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از شروع تولید این فیلم تاکنون، هفت وزیر را به خود دیده است!   اینجانب، ضمن توصیه به خود و مسئولان محترم، به رعایت موازین منطبق بر اخلاق، انصاف و عدالت، توجه همگان را به موارد ذیل جلب می‌کنم.

۱. فیلم رستاخیز با هدف ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) در بخش خصوصی ساخته شده و حق‌الناس است. گرچه پس از محکوم شدنِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دادگاه بدویِ دیوان عدالت اداری، بنیاد سینمایی فارابی و مؤسسه‌ رسانه‌های تصویری برای جبران بخشی از دیونِ سازندگان، به سهامدارانِ آن پیوسته‌اند.

۲. با توجه به ظرفیت‌های نامحدود در عصر ارتباطات و نقش بی‌بدیل آثار هنری در ترویج ارزش‌های فرهنگی؛ از محضر علما و مراجع عالیقدر، دانشمندان و روشنفکرانِ علوم دینی و علوم اجتماعی، ذاکرانِ اهلِ بیتِ عصمت و طهارت (ع) و اصحاب گرانقدر رسانه درخواست می‌کنم، با تأکید و تکیه بر پویایی فقه شیعه و سیره نبوی (ص) بستر مناسب را برای تشویق اصحاب هنر و ترغیب آنان به تولید آثارِ متأثر از معارف دینی و تاریخی فراهم کنند و امکان سوء استفاده معاندان و کج اندیشان را از ذخایر نابِ فرهنگی سلب کنند.

۳. از دو قوه محترمِ قضائیه و مقنّنه درخواست می‌کنم که در دفاع از حقوق معنوی و سرمایه‌های هنری و فرهنگی، همچون دفاع از بیت‌المال و حق‌الناس حساسیت نشان دهند. گرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقابل حکم بدوی دادگاه دیوان عدالت اداری و اعتراض‌ها و مطالباتِ مُکرّر نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع توقیف «رستاخیز» وقعی ننهاده است، لکن بی‌توجهی مسئولانِ ذی‌ربط، از مسئولیت این دو قوه مهم نمی‌کاهد.

۴. صیانت از سرمایه‌های معنوی، هنری و فرهنگی وظیفه‌ی ذاتیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی است. متأسفانه این دو نهاد دولتی در مسئله‌ی رستاخیز، با فرافکنی و انفعال، به مکاتبات و مطالباتِ اینجانب و سازندگان «رستاخیز» بی‌اعتنا بوده و هستند. اکنون وقت آن است که آنان از خواب غفلت بیدار شوند و در برابر هویتِ به یغما رفته‌ فیلم عاشورایی رستاخیز، از خود عکس‌العملی معنی‌دار نشان دهند.

۵. از همه‌ نهاد‌های انتظامی و اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، وزارت کشور، معاونت حقوقی رئیس جمهور و دیگر دوائرِ مرتبط، درخواست می‌کنم که ضمن واکاوی و پیگیری موضوع از مجاری داخلی و خارجی، نسبت به کشفِ منشأ این سرقتِ فرهنگی اقدام کنند و هرچه سریع‌تر از انتشارِ این عملِ حرام و گستاخانه جلوگیری کنند.

۶. از سهام‌دارانِ داخلی و خارجی فیلم «رستاخیز» درخواست می‌کنم همچون گذشته بر صیانت از حقوق معنوی و مادی این فیلم پافشاری و با پیگیری و مطالبه‌ی مجدانه، از به تاراج رفتن حیثیت مولود خود جلوگیری کنند. در این خصوص گرچه بنیاد سینمایی فارابی و مؤسسه‌ رسانه‌های تصویری که پس از حکم بدوی دادگاه دیوان عدالت اداری به سهام‌داران فیلم پیوسته‌اند، دو نهاد وابسته به دولت هستند و متأسفانه برای دفاع از مطالبه‌ مؤلف و سازندگان فیلم رستاخیز و رفع توقیف فیلم اقدامی نکرده‌اند؛ لکن این نهادها، هم به دلیل وظایف ذاتی خود در صیانت از همه‌ آثار سینمایی و هم به عنوان سهام‌دار، نسبت به پیگیری حقوقیِ موضوع فوق، مسئولیت مضاعفی بر عهده دارند.
۷. بسیار متأسفم که بر اثر آنچه به رستاخیز تحمیل شده است، هموطنان من از تماشای آن محروم و مخاطبان خارجی بر آنان رجحان پیدا کرده‌اند! به دلیل برخورداری فیلم «رستاخیز» از مضمون بلند حماسه‌ عاشورا و همچنین حاشیه‌های پس از توقیف آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عطشِ فراوانی در مخاطبان محترمِ داخلی و خارجی، به‌ویژه جوانان برومند، برای دیدن این فیلم بوجود آمده است. اینجانب به‌عنوان عضوی کوچک از خانواده بزرگِ سینمای ایران از عموم مردم ارجمند، به‌خصوص ارادتمندان به ساحت مقدّس حضرت اباعبدالله الحسین‌ (ع) که به رعایت امور شرعی و قانونی شهره هستند، تقاضا می‌کنم که از دیدن، کپی‌برداری و انتشار فیلم رستاخیز اجتناب کنند و دیگران را نیز از این فعل حرام و غیرقانونی پرهیز دهند.

به اُمید آنکه با درایت و تدابیر منطبق بر اخلاق و عقلانیت، هیچ مخاطبی از دیدن، شنیدن و درک آثار هنری محروم نشود و «رستاخیز» با عبور از موانع و رضایت سازندگانِ آن، در معرضِ دیدگانِ عمومی قرار گیرد.

نخستین بار، در روز رستاخیز درباره خون‌ها دادرسی خواهد شد.
پیامبر اکرم (ص)

احمدرضا درویش
نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی رستاخیز   ۱۴ محرم ۱۴۴۱، ۲۳ شهریور ۱۳۹۸   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: رستاخیز درویش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دختر جوان قربانی آدم‌ربایی ساختگی | نقشه خواستگار فریبکار برای دختر پولدار

همشهری آنلاین - حوادث: چند ماه قبل دختری به نام نازنین در اینستاگرام با پسری به نام محمد آشنا شد. ارتباط آنها ادامه داشت تا اینکه محمد از او خواستگاری کرد اما نازنین وقتی موضوع را با خانواده اش در میان گذاشت با مخالفت شدید آنها روبه‌رو شد. پدر و مادر نازنین معتقد بودند که دخترشان کم سن و سال است و نباید به خواستگار اینترنتی خود اعتماد کند.

نازنین که به شدت دلباخته خواستگارش شده بود برای رسیدن به او نقشه عجیبی کشید. نقشه‌ای که پای او را به دادسرای جنایی تهران باز کرد.

گزارش آدم ربایی

چند روز قبل والدین نازنین قدم در اداره پلیس گذاشتند و خبر از ربوده شدن دخترشان دادند. پدر نازنین گفت: دخترم آخرین بار برای رفتن به کلاس زبان از خانه بیرون رفت اما دیگر برنگشت. هرچه با موبایلش تماس گرفتیم خاموش بود تا اینکه فرد ناشناسی به من زنگ زد و گفت دخترم را گروگان گرفته است. وی می گفت که او در یک اتاقک متروکه واقع در حاشیه تهران زندانی کرده اند و در ازای آزادی وی دو میلیاردتومان می‌خواهند و در غیراینصورت جان دخترم را می گیرند. فرد آدم ربا حتی ما را تهدید کرد که اگر پلیس را در جریان قرار دهیم، دخترم را نخواهیم دید.

یک هفته بعد

تحقیقات ماموران پلیس آگاهی تهران زیر نظر قاضی عظیم سهرابی بازپرس دادسرای جنایی تهران برای شناسایی آدم‌ربایان و آزادی دختر ربوده شده ادامه داشت تا اینکه ۷ روز بعد دختر جوان به خانه برگشت. او که فریب خواستگار اینترنتی خود را خورده بود گفت: وقتی خانواده ام با ازدواج من و محمد مخالفت کردند، کینه عجیبی از آنها به دل گرفتم. محمد گفت تمام طلا و جواهرات مادرت، سکه و دلارهای پدرت را سرقت کن تا زندگیمان را با هم شروع کنیم. او آنقدر در گوشم خواند که اغفال شدم و تصمیم به سرقت اموال گرفتم.

وی ادامه داد: پس از فرار از خانه، نزد محمد رفتم. او خانه ای در اطراف تهران برای یک هفته اجاره کرده بود. می گفت طلا و دلارها را می فروشیم تا با هم به ترکیه برویم و در آنجا زندگی کنیم. اما مدعی شد برای شروع زندگی پول کم داریم و باید از خانواده ام پول بگیریم. قرار شد به دروغ نزد خانواده ام ادعا کنیم که مرا ربوده اند اما فکرش را نمی کردیم خانواده ام، ‌پلیس را در جریان قرار بدهند. این پایان ماجرا نبود چون پس از یک هفته متوجه شدم محمد مرا فریب داده است. او به بهانه خرید بلیت ترکیه از خانه بیرون رفت و دیگر برنگشت. آنجا بود که متوجه شدم همه اینها نقشه بوده تا اموال خانواده‌ام را به جیب بزند.

ماموران در گام بعدی، تحقیقات برای دستگیری محمد را ادامه داده و موفق شدند او را دستگیر کنند. وی در بازجویی‌ها گفت: وقتی متوجه شدم وضع مالی خانواده نازنین خوب است، وسوسه شدم تا از آنها سرقت و اخاذی کنم. نقشه سرقتم گرفت اما اخاذی ام نه. بعد از ترسم، ‌تصمیم به فرار گرفتم و نازنین را قال گذاشتم اما در نهایت دستگیر شدم.

تحقیقات از این متهم دستگیر شده ادامه دارد، این درحالیست که بخشی از طلاهای مسروقه در خانه پسرفریبکار کشف شده است.

کد خبر 844389 برچسب‌ها سارق - سرقت کلاهبرداری - قمار - شرط‌بندی قتل - قاتل

دیگر خبرها

  • تجلیل از هنرمندان طراز هنر انقلاب/ مسعود نجابتی چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شد
  • دیدار با ۲ تن از پیشکسوتان هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • فراخوان نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در سیستان و بلوچستان منتشر شد
  • حضور بانوان در عرصه‌های هنر، نقطه قوتی برای تقویت فرهنگ اسلامی است
  • تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی
  • حضور موثر بانوان در عرصه‌های هنری نقطه قوت تقویت فرهنگ اسلامی است
  • تاثیر استفاده از هنر در غنی سازی فرهنگ اسلامی
  • کانون‌های فرهنگی‌ مساجد در غنی‌سازی فرهنگ‌ اسلامی اثرگذار هستند
  • برگزاری نمایشگاه و کارگاه خیابانی نقاشی «وعده صادق» در کرمانشاه
  • دختر جوان قربانی آدم‌ربایی ساختگی | نقشه خواستگار فریبکار برای دختر پولدار