Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-29@01:26:08 GMT

تقویت لیر با کاهش نرخ بهره در ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۵۰۵۵

به گزارش اکوفارس به نقل از دیلی صباح، بانک مرکزی ترکیه برای دومین ماه متوالی نرخ بهره را کاهش داد و با این اقدام خود، زمینه تقویت لیر در برابر ارزهای دیگر را نیز فراهم کرد. کمیته پولی بانک مرکزی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نرخ بهره در این کشور با ۳.۲۵ درصد کاهش به ۱۶.۵ درصد رسیده است.

کمیته پولی بانک مرکزی ترکیه در بیانیه خود افزوده است: با نگاهی رو به جلو، انظتار می رود که پیشی گرفتن صادرات از واردات به تقویت رشد اقتصادی کمک کند و به تدریج از محدوده رشد منفی خارج شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمیته اطمینان دارد که تراز حساب جاری ترکیه به روند رو به بهبود خود ادامه خواهد داد.  

پیش تر رجب طیب اردوغان که از مخالفان سرسخت نرخ بهره بالا محسوب می‌شود و بارها و بارها خود را دشمن نرخ بهره خوانده است، گفته بود که هدف ترکیه آن است که نرخ بهره را تا پایان سال حدود ۱۵ درصد کاهش دهد و سپس به نرخ تک رقمی برساند. رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود وعده داده است که مردم ترکیه ثمره کاهش نرخ بهره را خواهند دید: وقتی که این اتفاق افتاد خواهید دید که نرخ تورم نیز به طرز محسوسی کمتر خواهد شد.

رجب طیب اردوغان که همانند همتای آمریکایی‌اش به اتخاذ رویکر انتقادی از نرخ بهره بالا مشهور است گفت بود: من نسبت به نرخ بهره آلرژی دارم. من کاملا مخالف نرخ بهره بالا هستم. اردوغان پیش‌تر نیز نرخ بهره بالا را مادر شیاطین خوانده بود.

به دنبال برکناری رئیس قبلی بانک مرکزی ترکیه و روی کارآمدن تیم جدید، چرخه کاهش نرخ بهره در ترکیه آغاز شده است تا جایی که بانک مرکزی نخستین بار در ماه ژوئیه نرخ بهره را به ۱۹.۷۵ درصد کاهش داد و انتظار می‌رود که این روند کماکان ادامه داشته باشد.

به دنبال کاهش نرخ بهره، ارزش لیر در برابر ارزهای مهم تقویت شد تا جایی که نرخ برابری هر دلار معادل ۵.۶۸۶۱ لیر، هر یورو معادل ۶.۲۹۸ لیر و هر پوند معادل ۷.۱۰۸۷ لیر اعلام شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۵۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲

امتداد - هفته‌نامه تازه‌های اقتصاد و خبرگزاری ایبنا، از ۱۱۵چهره اقتصادی درباره عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ پیرامون ۱۴محور نظرسنجی کردند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، هفته‌نامه تازه‌های اقتصاد و خبرگزاری ایبنا، درباره عملکرد بانک مرکزی طی سال گذشته از ۱۱۵ چهره اقتصادی پیرامون ۱۴ محور نظرسنجی کرد که در ادامه میزان نمره این کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی از سه سطح ضعیف، قابل قبول و خوب را می‌توانید در جداول ملاحظه کنید.

براین اساس ۷۸.۲درصد این افراد تاثیرگذاری سیاست بانک مرکزی در ثبات نسبی بازار ارز را موفق دانستند.

۷۵درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی، سیاست‌ها و اقدامات بانک مرکزی در کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی را موفق ارزیابی کردند.

همچنین دو سوم کارشناسان اجرای سیاست تثبیت اقتصادی را تایید کرده و نتایج آن را در طول سال ۱۴۰۲ مثبت دانستند.

بانک مرکزی در یکسال گذشته تاثیرگذاری قابل توجهی را در برقراری آرامش نسبی در اقتصاد ایران داشته و با فعال‌تر شدن اقدامات این بانک، سیاست‌های تازه‌ای نیز به اجرا گذاشته شد. طرح تثبیت اقتصادی از نخستین روز‌های حضور محمدرضا فرزین در راس بانک مرکزی اجرایی شد و اکنون بیش از یک سال از عملیاتی شدن این سیاست می‌گذرد.

 طی این مدت، سیاست‌گذار پولی توانست در مسیر تحقق اهداف سیاست تثبیت اقتصادی گام بردارد که نتایج اجرای این سیاست در آمار‌ها قابل لمس است. به طوری که طبق آمار بانک مرکزی، در بهمن ماه سال‌جاری تورم نقطه به نقطه تولیدکننده به ۲۸ رسیده که در مقایسه با تورم اسفند ۱۴۰۱ که ۴۲.۴ درصد بوده، ۱۴.۴ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

 اغلب کارشناسان کاهش تورم را نتیجه اتخاذ سیاست تثبیت اقتصادی عنوان کرده‌اند و معتقدند در صورت ادامه این مسیر، دستیابی به نرخ‌های پایین‌تر نیز دور از دسترس نخواهد بود. به منظور کنترل تورم، کاهش رشد نقدینگی از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم سرعت گرفت و با اتخاذ سیاست تثبیت و به ویژه اعمال برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها، این روند نزولی با شدت بیشتری دنبال شده است. بانک مرکزی برای سال‌جاری هدف‌گذاری ۲۵ درصدی را برای رشد نقدینگی اعلام کرد که براساس آخرین آمار توانست در سال ۱۴۰۲، نرخ رشد نقدینگی را به ۲۵.۶ درصد برساند و در آستانه دستیابی به هدف رشد نقدینگی قرار گرفت. این در حالی است که نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۱ معادل ۳۱.۱ درصد بوده است.

یکی از رویکرد‌های بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز در طی یکسال گذشته، تعمیق بازار رسمی ارز بوده است. طی دهه ۹۰ مداخلات صرفا قیمتی بانک مرکزی منجر به هدررفت بخش قابل توجهی از منابع ارزی کشور شد و در نهایت نیز ثبات نرخ ارز به عنوان هدف نهایی ارزپاشی‌ها محقق نشد، اما سیاست‌گذار پولی و ارزی کشور در دوره اخیر بدون ارزپاشی و با رویکردی مبتنی بر مدیریت تقاضا و کاهش نوسانات نرخ ارز، از مداخلات صرفاً قیمتی در بازار ارز فاصله گرفت و با اجرای مجموعه سیاست‌های تثبیت اقتصادی، نرخ ارز در کریدوری مشخص ثبات نسبی را تجربه کرد. کاهش نوسانات روزانه نرخ ارز در بازار غیر رسمی به زیر دو درصد و پاسخگویی به تمامی سرفصل‌های ارزی در مرکز مبادله ارز و طلا، از جمله نتایج سیاست‌های ارزی بانک مرکزی در دوره اخیر بوده است. بین سال‌های ۸۹ تا ۱۴۰۱ بانک مرکزی معادل ۵۷ میلیارد دلار مداخله ارزی در بازار داشته است. در حالی که در دوره یکسال گذشته، بانک مرکزی بدون ارزپاشی و با فاصله گرفتن از این سیاست اشتباه، موفق به تحقق ثبات نسبی نرخ ارز شد. 

تعیین تکلیف بانک‌های ناتراز در راستای برنامه اصلاح و سالم‌سازی نظام بانکی یکی از برنامه‌های جدی بانک مرکزی در دوره جدید بوده است. بر همین اساس در سال‌جاری سه موسسه اعتباری توسعه، نور وکاسپین منحل شد و رییس کل بانک مرکزی از تعیین تکلیف ۸ بانک دیگر در سال آینده خبر داده است. این در حالی است که برخلاف ادغام بانک‌ها و موسسات اعتباری در دوره‌های قبلی که حواشی و دردسر‌های زیادی را به دنبال داشت و منجر به بالا رفتن پایه پولی نیز شد، در انحلال سه موسسه اخیر شاهد واکنش‌های منفی در سطح جامعه نبودیم و با برنامه‌ریزی بانک مرکزی این ادغام و انحلال‌ها بدون هیچ‌گونه مشکلی انجام شد. 

هفته‌نامه “تازه‌های اقتصاد” و خبرگزاری ایبنا، به منظور کسب نظرات کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی کشور پیرامون اقدامات یکسال گذشته بانک مرکزی، در قالب یک نظرسنجی سوالاتی را مطرح و نظرکارشناسان را نیز دریافت کرده است، که در قالب جداول زیر ارائه می‌شود:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سوئیفت و راه‌اندازی پلتفرم جدید برای ارز دیجیتال بانک‌های مرکزی
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۲ درصد رسید + جدول
  • تورم انگلیس ماندگار است؟
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲
  • روسیه برای دریافت پول فروش نفت به مشکل خورد
  • اولین رویای ملی‌پوش ایرانی در تکیه بر باد رفت
  • عامل تورم در سال ۱۴۰۲ چگونه مهار شد؟
  • رویاپردازی یک ایرانی به قیمت نابودی نیمیر و انگاپت
  • دوره‌ تیره و تار بانک مرکزی آمریکا