Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-20@01:56:36 GMT

نوشیدن چای بر سلامت مغز تاثیر مثبت دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۶۰۳۱

نوشیدن چای بر سلامت مغز تاثیر مثبت دارد

پژوهشگران در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند نوشیدن یک فنجان چای در روز نه تنها برای مغز خوب است بلکه از کاهش شناختی ناشی از بالا رفتن سن نیز جلوگیری می‌کند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران اخیرا دریافته‌اند چای علاوه بر خواص ضد پیری برای مغز نیز مفید است. پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور طی این مطالعه حدود ۴۰ فرد بالغ بالای ۶۰ سال را مورد بررسی قرار دادند و از آن‌ها خواستند تا یک سری از آزمایش‌های شناختی را انجام دهند، پس از آن در گام بعدی پژوهشگران مغز داوطلبان را توسط اسکن ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آر. آی مورد بررسی قرار دادند.

پس از آن پژوهشگران از تمامی آن داوطلبان که همگی از کشور سنگاپور بودند، خواستند تا بگویند در روز چه میزان قهوه و چای سبز، سیاه و اولونگ می‌نوشند. اولونگ یا چای اولونگ (OOLONG TEA) به نوعی از چای گفته می‌شود که در اثر اکسیداسیون ناقص برگه‌های چای تولید می‌شود.

نتایج نشان داد افرادی که به مدت ۲۵ سال حداقل چهار مرتبه در هفته چای چای نوشیده بودند، مغزشان سالم‌تر بود و عملکرد بهتری داشت.

"فنگ لی" (Feng Lei) پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: نتایج ما اولین شواهد از نقش مثبت نوشیدن چای در ساختار مغز را ارائه می‌دهد. نوشیدن چای به طور مرتب علاوه بر محافظت از ساختار مغز، از کاهش عملکرد شناختی در پیری نیز جلوگیری می‌کند. عملکرد چای به این صورت است که با سالم نگه داشتن مغز کاری می‌کند که اتصالات بین مناطق مغز ساختار یافته‌تر شده و در نتیجه پردازش اطلاعات بهتر انجام می‌گردد.

البته گفتنی است تعدادی از پژوهشگران "دانشگاه کمبریج" و "دانشگاه اسکس" نیز طی این مطالعه با پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور همکاری کردند.

پژوهشگران بر این باورند که این نخستین مطالعه‌ای است که طی آن تاثیر چای بر روی شبکه‌های مغزی را مورد بررسی قرار داده‌اند. پیشتر پژوهشگران مطالعاتی انجام داده بودند و طی آن به تاثیر مثبت مصرف چای بر جلوگیری از دیابت نوع ۲ و افزایش طول عمر پی برده بودند.

پژوهشگران آلمانی نیز سال گذشته طی مطالعه‌ای دریافته بودند افراد می‌توانند "استرس درونی" (internal stress) را با خوردن چای و مصرف مکمل‌های زینک درمان کنند، زیرا درون چای پلی‌فنل‌های وجود دارد که می‌تواند سبب بهبود این شرایط شود.

طی این مطالعه که به رهبری دکتر لی و همکارانش انجام شد آن‌ها دریافتند چای سبز و سیاه حاوی ترکیبات زیست فعالی هستند که باعث بهبود حافظه می‌شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دستاورد جدید محققان سلامت مغز خواص چای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۶۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!

پژوهشگران «دانشگاه ایالتی واشنگتن» از کشف ویژگی جدیدی در باکتری‌ها خبر داده‌اند که آنها را به خون‌آشام تبدیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌های مرگ‌بار جهان به دنبال خون انسان هستند و از آن لذت می‌برند.

به نقل از دیلی میل، پژوهشگران «دانشگاه ایالتی واشنگتن»(WSU) ویژگی جدیدی را به نام «خون‌آشامی باکتریایی» در میان باکتری‌هایی مانند «سالمونلا»(Salmonella) و «اشریشیا کلی»(E. coli) کشف کرده‌اند که به بروز بیماری‌های ناشی از غذا منجر می‌شود.

این که چگونه و چرا این ریزارگانیسم‌ها می‌توانند به طور ماهرانه‌ای از روده به سمت خون حرکت کنند تا کشنده باشند، مدت‌ها یک راز باقی مانده بود. پژوهشگران دریافتند که این باکتری‌ها به قسمت مایع خون یا سرم خون جذب می‌شوند. سرم خون حاوی مواد مغذی است که باکتری‌ها می‌توانند از آنها به عنوان غذا استفاده کنند.

عوامل بیماری‌زا به راحتی می‌توانند محل سرم را پیدا کنند و از راه بریدگی‌های کوچک دستگاه گوارش به جریان خون وارد شوند. این امر گاهی می‌تواند به مرگ در اثر «گَندخونی» یا «سپسیس»(Sepsis) در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده منجر شود.

حتی کوچک‌ترین مقدار خون نیز برای جذب باکتری‌های خون‌آشام کافی است. این ویژگی درست مانند توانایی معروف کوسه‌ها برای تشخیص دادن یک قطره خون در ۱۰ میلیارد قطره آب است.

«آردن بایلینک»(Arden Baylink) استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه ایالتی واشنگتن و از پژوهشگران این پروژه گفت: باکتری‌هایی که جریان خون را آلوده می‌کنند، می‌توانند کشنده باشند. ما یاد گرفته‌ایم که برخی از باکتری‌های عامل عفونت‌های جریان خون، در واقع یک ماده شیمیایی را در خون انسان حس می‌کنند و به سمت آن می‌روند.

این پژوهش جدید نشان می‌دهد که انتروباکتری‌هایی مانند اشریشیا کلی و سالمونلا می‌توانند به اندازه یک فمتولیتر سرم خون را -مقدار بسیار کمی معادل ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ میلی‌لیتر- شناسایی کنند. هنگامی که باکتری‌ها بریدگی عامل نشت خون به روده را پیدا می‌کنند، اطراف آن جمع می‌شوند و به آن راه می‌یابند.

پژوهشگران از یک میکروسکوپ قوی برای بررسی کار باکتری‌ها استفاده کردند. آنها با تزریق مقادیر میکروسکوپی از سرم خون انسان، به شبیه‌سازی خون‌ریزی روده پرداختند و حرکت باکتری‌ها را به سمت منبع تماشا کردند. آنها باکتری‌ها را در حال رفتن به دنبال سرم خون مشاهده کردند که کمتر از یک دقیقه طول کشید.

این یک راهبرد به نام «کموتاکسی»(chemotaxis) است که باکتری‌ها با استفاده از آن به سمت غلظت‌های بالاتری از مواد ویژه حرکت می‌کنند.

پژوهشگران دریافتند سالمونلا یک گیرنده پروتئینی ویژه به نام «Tsr» دارد که آن را قادر می‌سازد تا سرم خون را حس کند و به سمت آن برود. آنها برای کشف Tsr از یک میکروسکوپ با وضوح بالا استفاده کردند تا به مشاهده اتم‌های پروتئین در تعامل با آمینواسید «سرین»(Serine) موجود در ساختار آن بپردازند. دانشمندان معتقدند سرین یکی از مواد شیمیایی خون است که باکتری‌ها آن را حس می‌کنند و به مصرف می‌رسانند.

به گفته پژوهشگران این پروژه، این درک جدید از چگونگی قرار گرفتن باکتری‌ها در جریان خون، راه را برای کشف داروهای جدیدی هموار می‌سازد که از سپسیس پیش از وقوع آن جلوگیری می‌کنند.

«سیینا گلن»(Siena Glenn) دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه ایالتی واشنگتن و از پژوهشگران این پروژه گفت: با یادگیری این که چگونه این باکتری‌ها می‌توانند منابع خون را شناسایی کنند، در آینده می‌توانیم داروهای جدیدی تولید کنیم که این توانایی را از بین می‌برند. این داروها می‌توانند زندگی و سلامتی افراد مبتلا به بیماری التهابی روده را که در معرض خطر عفونت‌های جریان خون هستند، بهبود ببخشند.

عفونت‌های روده‌ای معمولا توسط سیستم ایمنی بدون مشکلات جدی و از راه‌هایی مانند اسهال برطرف می‌شوند اما افرادی که به بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مبتلا هستند، در معرض خطر خون‌ریزی روده قرار دارند. خون‌ریزی روده می‌تواند به ورود باکتری به جریان خون منجر شود و عفونت باکتریایی جدی‌تری را به همراه داشته باشد.

درک دقیق این که چرا باکتری‌های روده در ورود به جریان خون از راه بریدگی‌های کوچک روده ماهر هستند، می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا از بروز بیماری‌های جدی در افراد مبتلا به این بیماری‌های مزمن جلوگیری به عمل آورند.

این پژوهش در مجله «eLife» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز/ ارتباط آرتروز زانو با زوال عقل
  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه
  • رئیس جمهور: تاثیر آمارها بر رضایت اجتماعی بررسی شود
  • رییس جمهور: تاثیر آمارها بر رضایت اجتماعی بررسی شود
  • تاثیر آمارها بر رضایت اجتماعی بررسی شود
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • افزایش بیش از شش هزار واحدی شاخص بورس تهران
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • پنج فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
  • نتیجه پژوهش محققان؛ رژیم فستینگ می تواند به سلامت روده کمک کند