Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-18@10:05:17 GMT

چرا سالمندان دچار افزایش وزن می‌شوند؟!

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۹۲۸۲

چرا سالمندان دچار افزایش وزن می‌شوند؟!

خبرگزاری میزان- طبق تحقیقات کارشناسان با کند شدن متابولیسم چربی‌ها در بدن، حتی اگر مقدار مواد غذایی مصرف شده و ورزش در همان سطح باقی بماند، افراد دچای افزایش وزن و چاقی می‌شوند. تاریخ انتشار: 06:01 - 24 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۵۸۴

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، دانشمند انستیتوی کارولینسکای استکهلم موفق به کشف رابطه بالا رفتن سن و افزایش وزن شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس یافته‌های پژوهش انستیتوی کارولینسکا استکهلم که بر روی سایت این مؤسسه منتشر شده است، یک گروه علمی از سوئد و فرانسه دریافتند که افزایش سن و به‌دنبال آن کاهش سرعت متابولیسم چربی، منجر به افزایش وزن بدن می‌شود.

به مدت ۱۳ سال، دانشمندان متابولیسم لیپید را در یک گروه ۵۴ نفری مورد بررسی قرار داد. در طی مدت این بررسی، تمام داوطلبان کاهش سرعت سوخت و ساز چربی را داشتند. به همین دلیل وزن بیمارانی که مقدار کالری مصرفی را کاهش ندادند به طور متوسط ۲۰ درصد افزایش یافت. به گفته کارشناسان به دلیل کند شدن متابولیسم چربی‌ها در بدن، حتی اگر مقدار مواد غذایی مصرف شده و ورزش در همان سطح باقی بماند، افراد چاق می‌شوند.

علاوه بر این زیست‌شناسان مولکولی، متابولیسم چربی بیش از ۴۰ زن که تحت عمل جراحی به منظور کاهش وزن بدن قرار گرفته بودند را مورد بررسی قرار دادند. خاطرنشان می‌شود که آن دسته از بیمارانی که میزان متابولیسم چربی در آن‌ها افزایش یافته بود به مدت چهار تا هفت سال پس از عمل، اضافه وزنی معادل با پیش از عمل پیدا کردند.

پیتر آرنر یکی از نویسندگان این تحقیق از دانشگاه کارولیناست، اظهار داشت که «نتایج برای اولین بار نشان می‌دهد که فرآیند‌های موجود در بافت چربی، تغییر وزن بدن در دوران پیری را به‌گونه‌ای مستقل از سایر عوامل تنظیم می‌کنند. این ممکن است نشانگر درمان‌های جدید برای چاقی باشد.»

این مطالعه فرضیه تسریع متابولیسم لیپید‌ها با افزایش فعالیت بدنی را که پیشتر مطرح شده بود، تأیید کرد.

منبع: فرادید

 

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دوران سالمندی افزایش وزن چاقی افزایش سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۹۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک خبر جدید درباره داروی معروف کاهنده قند خون

به گزارش همشهری آنلاین، دیابت با افزایش خطر چندین سرطان گوارشی همراهی دارد، ازجمله سرطان‌های کبد، روده بزرگ و راست‌روده و لوزالمعده. یک بازبینی نظام‌مند اخیر نشان داد که متفورمین با کاهش خطر سه نوع از این سرطان‌ها در بیماران مبتلا به دیابت همراهی دارد.

اما آیا واقعا یک داروی ضد دیابت محبوب می‌تواند از سرطان هم پیشگیری کند؟

چطور متفورمین ممکن است در برابر سرطان محافظت ایجاد کند

متفورمین یک داروی خط اول برای درمان دیابت نوع ۲ در بزرگ‌سالان و کودکان ۱۰ ساله و بالاتر است. این دارو معمولاً به همراه سایر راهبردهای کنترل قند خون، ازجمله رژیم غذایی و ورزش به کار می‌رود. متفورمین تولید گلوکز (قند خون) را در کبد مهار می‌کند، میزان جذب گلوکز بوسیله سلول‌ها و نیز حساسیت آنها به هورمون انسولین را افزایش می‌دهد.

دیابت با افزایش خطر ابتلا به چندین سرطان ازجمله سرطان‌های کبد، روده بزرگ و راست‌روده و لوزالمعده همراهی دارد.

با اینکه سازوکار دقیق اثر متفورمین مشخص نیست، اما اعتقاد بر این است که متفورمین از ساخته شدن گلوکز از منابع غیر کربوهیدراتی در بدن (فرآیند گلوکونئوژنز) جلوگیری می‌کند. کارشناسان می‌گوید شاید متفورمین به دلیل توانایی آن در کاهش میزان گلوکز و خواص ضد التهابی احتمالی، شرایط نامطلوبی را برای سلول‌های سرطانی ایجاد می‌کند.

دلیل دیگر احتمالی ارتباط متفورمین با خطر کمتر سرطان‌های دستگاه گوارش، نقش آن در فعال کردن آنزیمی به نام «پروتئین کیناز فعال‌شونده بوسیله AMP» یا AMKAP است. گلوکز در کبد و افزایش جذب گلوکز در بافت‌های بدن می‌شود.

AMPK ممکن است بر خطر سرطان تأثیر بگذارد، زیرا به استرس متابولیک درون سلول‌ها پاسخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید

با متفورمین چقدر لاغر می‌شوید؟ یک داروی رایج فشار خون ممکن است طول عمر سالم شما را بیشتر کند با این روش بدن تان را از قند خالی کنید

این ایده که متفورمین می‌تواند به عنوان یک داروی پیشگیری‌کننده سرطان عمل کند، پس از مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۵ که نشان‌دهنده کاهش خطر ابتلا به سرطان در میان بیماران دیابتی نوع ۲ تحت درمان با این دارو بود، محبوبیت پیدا کرد.

بررسی‌های مشاهده‌ای فراوانی وجود دارند که ارتباط متفورمین با سرطان‌های گوناگون را نشان داده‌اند، برای مثال یک تجزیه‌وتحلیل در سال ۲۰۱۴ متفورمین را با کاهش ۳۱ درصدی بروز کلی سرطان مرتبط کرد.

اگرچه این بررسی‌ها ارتباط احتمالی بین متفورمین و خطر سرطان را نشان می‌دهند، اما هنوز کارآزمایی‌های تصادفی‌شده تا به امروز کاهش قطعی سرطان را با مصرف این دارو را نشان نداده‌اند.

بنابراین پژوهش‌های بیشتری برای درک بهتر اینکه آیا متفورمین واقعاً پتانسیل پیشگیری از سرطان را دارد یا خیر، مورد نیاز است.

گام بعدی بررسی اثر ضد سرطان متفورمین چیست؟

تا به حال قوی‌ترین شواهد درباره اثر بالقوه ضد سرطان متفورمین از بررسی‌ها درباره افراد دچار دیابت به دست آمده است. اگر ثابت شود این دارو، خطر سرطان‌های گوارشی را کاهش می‌دهد، دست‌کم در ابتدا با بیشترین احتمال برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده خواهد شد.

گام بعدی این است که این دارو در بیماران دچار دیابت، در معرض خطر بالای دچار شدن به سرطان مانند افراد دارای سابقه خانوادگی سرطان و افراد دارای ژن‌های افزاینده خطر سرطان آزمایش شود.

اما اگر قرار باشد متفورمین را در افراد غیر مبتلا به دیابت استفاده شود، پژوهش‌های بسیار بیشتری به خصوص کارآزمایی‌های بالینی با کیفیت بالا لازم است.

ارزان و در دسترس بودن متفورمین هم نقطه قوتی برای آن شمرده می‌شود.

کد خبر 845008 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان خبر مهم بیماری - دیابت دارو

دیگر خبرها

  • ۷ حرکت ورزشی مفید برای آب کردن شکم زنان
  • این ۵ عادت سلامت پوست را به خطر می‌اندازند
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • یک خبر جدید درباره داروی معروف کاهنده قند خون
  • خدمت بی منت به سالمندان آسايشگاه نشاط مهريز
  • اهدای خون احتمال سکته قلبی را کاهش می‌دهد
  • چرا خانم‌ها بیشتر از آقایان به آرتریت دچار می‌شوند؟
  • ارائه خدمات بانکی به افراد بالای 65 سال بدون صف در شعب بانک ملت
  • اتفاقی که بعد از عدم مصرف نمک یددار در بدنتان می‌افتد