Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@10:43:38 GMT

معجزه ورود هوش مصنوعی به عرصه زبانشناسی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۹۶۹۸

معجزه ورود هوش مصنوعی به عرصه زبانشناسی

تحقیقات جدید دانشگاه «استنفورد» نشان می دهد که طی یک قرن گذشته، تغییرات زبانی در خصوص تعصبات جنسیتی و کلیشه های قومی با جنبش های عمده اجتماعی و تغییرات جمعیتی در داده های سرشماری مرتبط بوده اند.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محققان این دانشگاه از الگوریتم یادگیری ماشینی برای اندازه گیری تغییرات جنسیتی و تعصبات قومی در ایالات متحده استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم های هوش مصنوعی و الگوریتم های یادگیری ماشینی اخیراً به شدت مورد انتقاد قرار گرفته اند زیرا بسته به این که داده ها با چه برنامه ای ساخته شده باشند، می توانند تعصبات موجود را در جامعه ما انتخاب و تقویت کنند.

در همین راستا یک گروه میان رشته ای از محققان از «کلمات تعبیه شده»( یک روش الگوریتمی که می تواند روابط و ارتباط بین کلمات را ترسیم کند) برای اندازه گیری تغییرات جنسیت و کلیشه های قومی طی یک قرن گذشته در ایالات متحده استفاده کردند.

آنها با استفاده از پایگاه بزرگ داده ها، کتاب های آمریکایی، روزنامه ها و متون دیگر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و بررسی کردند که چگونه این تغییرات زبانی با داده های جمعیتی سرشماری های واقعی ایالات متحده و تغییرهای اساسی اجتماعی مانند جنبش زنان در دهه 1960 و افزایش مهاجرت از آسیا ارتباط دارد.

«جیمز ژو»، استادیار علوم داده های زیست پزشکی گفت: تعبیه کلمات می تواند به عنوان میکروسکوپ برای بررسی تغییرات تاریخی کلیشه ها در جامعه ما استفاده شود.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که کلیشه های تعبیه شده به طور موثر کلیشه های موجود را ضبط می کند و این تعصبات را می توان به صورت سیستماتیک از بین برد.

اما ما فکر می کنیم که به جای از بین بردن آن کلیشه ها، می توان از تعبیه ها به عنوان یک لنز تاریخی برای تحلیل های کمی ، زبانی و جامعه شناختی سوگیری ها استفاده کرد.

«لوندا شیبینگر» استاد تاریخ در این باره می گوید: انجام تحقیقاتی با این روش تمامی درها را برای ما باز می کند. این روش شواهد جدیدی را ارائه می دهد که به واسطه آن دانشمندان علوم انسانی می توانند سؤالاتی در مورد تکامل کلیشه ها و تعصبات را در مقیاس ای که قبلاً انجام نشده، دنبال کنند.

هندسه کلمات

«تعبیه کلمه» الگوریتمی است که در مجموعه متن از آن استفاده شده یا آموزش داده می شود. این الگوریتم سپس یک بردار هندسی را به هر کلمه اختصاص و هر کلمه را به عنوان یک نقطه از فضا نشان می دهد. این تکنیک از موقعیت مکانی در این فضا استفاده می کند تا ارتباطات بین کلمات در متن منبع را ضبط نماید.

« دن ژورافسکی »، استاد زبانشناسی و علوم کامپیوتر نیز در همین راستا افزود: جانمایی ها، ابزاری قدرتمند برای سنجش جنبه های ظریف معنای کلمه هایی مانند تعصب هستند.

برای مثال کلمه «محترم » را در نظر بگیرید؛ طبق تحقیقات قبلی با استفاده از ابزار تعبیه، این صفت برای کلمه «مرد» بیشتر از کلمه «زن»استفاده می شود.

تیم تحقیقاتی استنفورد در تحقیقات جدید خود از کلیشه های تعبیه شده برای شناسایی مشاغل و صفت های خاص که نسبت به زنان و اقوام خاص داده طی دهه های 1900 تاکنون اطلاق می شده، استفاده کرد.

محققان این تعبیه ها را در بانک های اطلاعاتی روزنامه ها وارد کردند و سپس از تعبیه هایی که قبلاً توسط « ویل همیلتون »، دانش آموخته کامپیوتر استنفورد وارد سیستم آموزشی شده بود، استفاده کردند. سپس به سراغ داده های بزرگ سایر مجموعه ها مانند Google Groups از کتاب های آمریکایی استفاده کردند که حاوی بیش از 130 میلیارد کلمه منتشر شده در طی قرن های 20 و 21 است، رفتند.

محققان تعصبات موجود در آن کلیشه های جانمایی شده را با تغییرات جمعیتی در داده های سرشماری ایالات متحده بین سال های 1900 و زمان حال مقایسه کردند.

تغییر در کلیشه ها

یافته های تحقیق نشان داد که در قرن بیستم، تغییرات محسوس و معینی در تصوارت ذهنی و تعصبات جنسیتی نسبت به آسیایی ها و سایر گروه های قومی در خلال قرن بیستم صورت پذیرفته است.

یکی از مهمترین یافته ها این بود که تعصبات نسبت به زنان در بعضی از زمینه ها به مرور زمان تغییر یافته و بهبود پیدا کرده است.

برای مثال صفت هایی مانند «هوشمند»، «منطقی» و «متفکر» در نیمه اول قرن بیستم بیشتر به مردان اطلاق می شد اما از دهه 1960 تاکنون همین کلمات، در دهه های بعد به طور فزاینده ای به زنان نیز نسبت داده شد.

این تحقیق همچنین تغییر چشمگیر کلیشه ها نسبت به آسیایی ها و آمریکایی - آسیایی ها را نیز نشان می داد.

به عنوان مثال در دهه 1910 ، کلماتی مانند «بربرهای وحشی»، «هیولاها» و «بی رحم» صفت هایی بودند که بیشتر با نام خانوادگی آسیا ارتباط داده می شد. با ورود به دهه 1990 این صفت ها با کلماتی مانند «مهار»، «منفعل» و «حساس» جایگزین شدند.

محققان می گویند که این تغییر زبانی با افزایش شدید مهاجرت آسیا به ایالات متحده در دهه 1960 و 1980 و تغییر کلیشه های فرهنگی کاملا مرتبط است.

در همین راستا «نخیل گارگ »، فارغ التحصیل رشته مهندسی برق که سرپرست اصلی این پروژه نیز هست، می گوید: قاطعیت تغییر در کلیشه ها برای من کاملا روشن بود. هنگامی که تاریخ را مطالعه می کنید، به راحتی در مورد کمپین های تبلیغاتی و نظرات منسوخ شده که پشت آنها در مورد گروه های خارجی وجود داشته، مطلع می شوید اما دانستن این که چقدر ادبیات تولید شده در آن زمان منعکس کننده آن کلیشه ها بوده ، امری است که درک آن چندان قابل قبول و پسندیده نیست.

شیبینگر گفت پس از خواندن کارها و تحقیقات قبلی در مورد الگوریتم های یادگیری ماشینی تعصب زدا، به ژو که در سال 2016 به استنفورد پیوست ، رسید که منجر به یک همکاری بسیار جالب و مثمر ثمر شد.

اهمیت همکاری اومانیست ها و دانشمندان رایانه در کنار هم روز به روز بیششتر بر همگان آشکار می شود. محققان می گویند تحقیقات جدید تازه ارزش انجام کار گروهی و بین رشته ای، بین علوم انسانی و علوم رایانه ای را روشن می کند.

به طور کلی پژوهشگران ثابت کردند که تغییر در کلمه های تعبیه شده، با تغییرات جمعیتی اندازه گیری کاملا ارتباط مستقیم دارند. روش های جدید یادگیری ماشینی، در صورتی که به درستی در تحقیقات علوم انسانی به کار روند، بسیاری از مسائل و مشکلاتی را که در رشته های انسان شناختی و علوم انسانی وجود دارند را قابل درک و حل خواهند کرد.

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۹۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معجزه انبه برای سلامت بدن


به گزارش تابناک مهر نوشت:«کارلی سدلاچک»، متخصص تغذیه در کلینیک «کلیولند» فواید برجسته این میوه شیرین برای سلامت بدن را با توجه به ویتامین‌ها و نحوه هضم و جذب آن در بدن توضیح می‌دهد. انبه سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر است.

این میوه مقدار زیادی مواد مغذی و در عین حال کالری کمی دارد. یک فنجان انبه خردشده ۹۹ کالری و ۲.۶ گرم فیبر دارد. همچنین با خوردن این مقدار انبه، این میزان از مصرف توصیه‌شده روزانه ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدن تامین می‌شود:

- ۶۷ درصد ویتامین سی (C)

- ۲۰ درصد مس

محتوای ۳۰۰x۲۵۰ - متحرک
tavoos.net
- ۱۰ درصد ویتامین آ (A)

- ۱۰ درصد ویتامین ای (E)

انبه همچنین منبع خوبی از فولات (ویتامین ب‌۹)، منیزیم، پتاسیم، ویتامین ب۶ و ویتامین ک (K) است.

فواید انبه برای سلامت بدن
انبه به‌ تنهایی هیچکدام از مشکلات سلامت را برطرف نمی‌کند اما قطعا ارزش غذایی فوق‌العاده‌ای دارد. وقتی این میوه را به‌ عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم می‌خورید، فواید زیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد:

۱. سلامت روده‌تان را بهبود می‌بخشید
انبه منبع خوبی از هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. فیبر، کربوهیدراتی در غذاهای گیاهی است که نمی‌توانید آن را هضم کنید. فیبر نامحلول در دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شود و به حجم مدفوع می‌افزاید و در نتیجه اجابت مزاج راحت‌تر می‌شود.

دکتر سدلاچک می‌گوید: رژیم غذایی با فیبر زیاد راهی موثر برای مبارزه با یبوست و نفخ است. فیبر همچنین باکتری‌های مفید در روده‌ را تغذیه و به حفظ تعادل میکروبیوم روده کمک می‌کند.

۲. وزن مناسب را حفظ می‌کنید
فیبر فقط برای روده مفید نیست بلکه برای حفظ اندازه دور کمر و جلوگیری از بزرگ شدن شکم نیز می‌تواند مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که انبه ممکن است به کنترل گرسنگی کمک کند که این خود می‌تواند به شما کمک کند به برنامه تغذیه سالم خود پایبند بمانید.

دکتر سدلاچک می‌گوید: در مقایسه با غذاهای کم‌فیبر، هضم انبه بیشتر طول می‌کشد. بنابراین، پس از خوردن غذاهای فراوری‌شده یا غذاهایی که ممکن است از نظر تغذیه‌ای متراکم نباشند مانند چیپس، با خوردن انبه کمتر متوجه ضعف و گرسنگی می‌شوید. با مصرف انبه، بدون نیاز به مصرف کالری زیاد برای مدتی طولانی‌تر احساس سیری بیشتری می‌کنید و در این فرایند مواد مغذی بیشتری نیز دریافت می‌کنید.

۳. تقویت سلامت مو و پوست
ویتامین‌های آ، ث، و ای (A، C، E) آنتی‌اکسیدان‌هایی‌ هستند که وجودشان برای سلامت مو و پوست ضروری است. این ویتامین‌ها به مقابله با آسیب‌هایی کمک می‌کنند که هر روز از محیط به پوست شما وارد می‌شود. مصرف مستقیم این ویتامین‌ها روی پوست می‌تواند مفید باشد به همین دلیل است که بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی این موادند اما شما به این مواد مغذی در رژیم غذایی‌تان نیز نیاز دارید. انبه می‌تواند بخشی از این ویتامین‌های لازم را تامین کند.

سدلاچک می‌گوید: همه ما برای سلامت پوست خود به ویتامین‌های آ و ث و ای نیاز داریم اما بهتر است آن‌ها را از غذاهای کامل دریافت کنیم نه مکمل‌های غذایی. مصرف زیاد این ویتامین‌ها به‌ صورت مکمل‌های غذایی می‌تواند مضر و با داروهایی که مصرف می‌کنیم تداخل داشته باشد. همچنین مدت بیشتری طول می‌کشد که این مکمل‌ها در بدن تجزیه شوند. ویتامین‌ها به‌ صورت مکمل به‌ راحتی جذب نمی‌شوند. خوردن انبه دز خوبی از این مواد مغذی را بدون خطرهای موجود در مکمل‌ها به بدن شما می‌رساند.

۴. کمک به کاهش کلسترول
فیبر محلول موجود در انبه می‌تواند به کاهش کلسترول کلی و کلسترول ال‌دی‌ال (LDL) کمک کند (این همان کلسترول بد است که باعث ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود که جریان خون و اکسیژن را مسدود می‌کند).

سدلاچک می‌گوید: میزان فیبر محلول در انبه به اندازه آنچه در غلات کامل یا میوه‌های پوست‌دار یافت می‌شود نیست، با وجود این، مفید است.

۵. کمک به تنظیم فشار خون
به بدن بسیاری از مردم پتاسیم کافی نمی‌رسد. پتاسیم ماده‌ای معدنی است که به مقابله با اثر سدیم (موجود در نمک خوراکی) در بدن کمک می‌کند. سدیم بیش از حد و پتاسیم ناکافی ممکن است به فشار خون بالا یا «هایپرتنشن» منجر شود.

سدلاچک می‌گوید: فشار خون بالا هیچ علامتی ندارد، بنابراین، بدون معاینه نمی‌توانید متوجه شوید که فشارتان بالا است. به همین دلیل است که همیشه باید معاینه سالانه شوید. پتاسیم به مبارزه با فشار خون بالا کمک می‌کند که عامل خطرناک اصلی در ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته است. خوردن انبه و سایر غذاهای سرشار از پتاسیم در روز به تقویت سلامت قلب و عروق شما کمک می‌کند.

افرادی که بیماری مزمن کلیوی (CKD) دارند یا داروهای خاصی مصرف می‌کنند، ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف پتاسیم داشته باشند. در مورد میزان پتاسیمی که در روز باید مصرف کنید با پزشک خود مشورت کنید.

۶. کمک به پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان
انبه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که موادی طبیعی‌اند که از سلول‌های شما در برابر آسیب محافظت می‌کنند. انبه حاوی نوع خاصی از آنتی‌اکسیدان به نام «مانگیفرین» است که در برابر آسیب‌هایی که منجر به سرطان می‌شود از سلول‌ها محافظت می‌کند. مشخص شده است که مانگیفرین احتمالا خطر ابتلا به سرطان‌های مغز، پستان، دهانه رحم، روده و پوست را کاهش می‌دهد.

دکتر سدلاچک می‌گوید: هیچ غذایی نمی‌تواند به‌ طور کامل از شما در برابر سرطان محافظت کند اما انبه قطعا حاوی مواد مغذی ضدسرطان است. خوردن انبه و دیگر محصولات به‌جای غذاهای فراوری‌شده، راهی موثر برای کاهش خطر کلی ابتلا به سرطان است.

حساسیت به انبه
همیشه قبل از خوردن انبه آن را کاملا بشویید و پوست بگیرید. اگرچه پوست انبه خوراکی است اما بهتر است از خوردن آن خودداری کنید، زیرا حاوی «اوروشیول» است، روغنی طبیعی که مسوول خارش‌های ناشی از پیچک سمی و بلوط است.

سدلاچک هشدار می‌دهد: بعضی از افراد بر اثر تماس با پوست انبه دچار واکنش آلرژیک می‌شوند اما برخی دیگر هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. اگر هنگام پوست کندن انبه دچار خارش دست می‌شوید، برای شستن و پوست کندن آن دستکش به دست کنید.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ورزشکار زن ایرانی روی جلد مجله معروف؛ ورود به عرصه مد پس از مهاجرت! + عکس
  • سکانس‌هایی از فیلم معجزه عشق
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • وقتی معجزه خداوند، مداخله نظامی آمریکا را شکست داد
  • عکس | تو را است معجزه در کف...
  • معنی جالب ریشه کلمه ورجه وورجه + فیلم
  • نجات معجزه آسای راننده نیسان از سانحه تصادف + فیلم
  • توضیحات اژه‌ای درباره ورود دوباره پلیس به حجاب؛ وظایف ذاتی و قانونی‌اش است | فیلم