Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش «نماینده» محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه، تخلفات دولت در  تخصیص بودجه وزارت بهداشت و درمان گفت: با توجه به جایگاه نظارتی مجلس شورای اسلامی، یکی از مواردی که در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار گرفت، بررسی عملکرد دولت در تخصیص بودجه وزارت بهداشت و درمان بود.

وی با بیان اینکه مجلس در مصوبه ای در بودجه سال ۹۸ یک درصد از درآمد های مالیات بر ارزش افزوده را صرفا به بخش بهداشت و درمان کشوراختصاص داد، افزود: در آن حکم مقرر شد این منابع برای بهبود و استاندارد سازی بیمارستان ها، تجهیز بیمارستان ها، ارتقای مراکز بهداشت و درمان در کشور به مصرف برسد و هر گونه پرداخت هزینه های پرسنلی وزارت بهداشت و درمان از این منبع ممنوع گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تفرش در مجلس اظهار داشت:هدف قانون گذار این بود که یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بدون دخل و تصرف دولت صرفا در چارچوب قوانین و مقررات و اصل ۵۴ قانون اساسی  به وزارت بهداشت اختصاص یابد، اما روندی که طی سال های ۹۶، ۹۷ و پنج ماهه سال ۹۸ مشاهده می کنیم، نشان می دهد به نوعی اعداد و ارقام وصول می شود اما دولت یا سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور این اعتبارات را صددرصد به حوزه وزارت بهداشت و درمان اختصاص نداده اند که این کار به نوعی خیانت در امانت است.

حسینی تصریح کرد:  درست است که در حکم بودجه، وصول کننده یک درصد مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی است، ولی پرداخت این منبع برای هزینه های وزارت بهداشت و درمان یک حکم خاص است و هر گونه دخل و تصرف در این وجوه به نوعی خیانت در امانت محسوب می شود.

وی با یادآوری اینکه در سال ۹۶ در بخش هزینه ای ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای وزارت بهداشت مصوب کردیم که تنها ۴۴۸ میلیارد تومان به وزارت بهداشت تخصیص یافت، افزود: یعنی ۳۲ درصد مبلغ اصلی، در صورتی که وصولی این عدد بالغ بر ۹۵ درصد بوده است.  

حسینی می گوید: در حوزه اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای سال ۹۶ ،  هزار و ۴۲۶ میلیارد تومان بودجه مصوب شد که هزار و ۵۷۷ میلیارد تومان وصول شده است که ۱۱۱ درصد تحقق یافته و به وزارت بهداشت تخصیص یافته  است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه در سال ۹۷ این شرایط مساعد نبود، گفت: یعنی از سه هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان پیش بینی در حوزه اعتبارات هزینه ای و هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان تملک دارایی های سرمایه ای که جمعا حدود ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود، ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است که ناشی از کاهش عدم تخصیص است، زیرا منابع بودجه برای وزارت بهداشت  طبق پیش بینی های بودجه محقق شده است.

حسینی افزود: متأسفانه در سال ۹۸ موضوع عدم تخصیص منابع از این محل بسیار اختلاف فاحشی دارد. باید تذکر جدی کمیسیون برنامه و بودجه طی نامه ای به سازمان برنامه و بودجه بدهد و تحقق این حکم را خواستار شود.

تخلف هزار میلیاردی دولت در تخصیص بودجه وزارت بهداشت

وی اظهارداشت: در پنج ماهه سال ۹۸ پیش بینی شده بود ۳ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای و هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان تملک دارایی های سرمایه ای محقق شود که تا به امروز دولت ۲۰۰ میلیارد تومان در اعتبارات هزینه ای و ۱۰۰ میلیارد تومان در اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای پرداخت کرده است که فاصله زیادی با عدد وصولی دارد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در پنج ماهه اول سال حدود هزار و ۷۰۰ تا هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان وصولی داشته ایم که دولت تنها ۳۰۰ میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان تخصیص داده است و برای ما مشخص نشده است که بقیه این وصولی ها در چه محلی هزینه شده است.

حسینی گفت: اگر می بینید روند خرید تجهیزات بیمارستان ها، تکمیل بیمارستان های نیمه کاره با مشکلات عدیده ای مواجه شده است ناشی از عدم اجرای صحیح حکم قانونگذار توسط دولت است.

وی تاکید کرد: در سال ۹۸ حدود هزار و ۹۲۴  میلیارد تومان به هیئت امنای ارزی منابع اختصاص داده شده که باید مورد بررسی قرار گیرد و شیوه توزیع تجهیزات از سوی هیئت امنای ارزی برای تجهیز بیمارستان ها مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده مردم تفرش در مجلس گفت: بیمه سلامت نیز از این بخش پرداخت شده است که باید بررسی های لازم در این زمینه صورت گیرد.

حسینی با اشاره به اینکه از محل هدفمندی یارانه ها اعداد و ارقامی باید طبق قانون به بخش بهداشت و  درمان اختصاص یابد که در این محل نیز اختلاف فاحشی بین مصوبه مجلس و تخصیص دولت وجود دارد، اظهار داشت: در صورتی که همه درآمدها بر اساس پیش بینی ها وصول شده و باید کمیسیون برنامه و بودجه به این بخش نیز ورود کند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان نیز باید گزارش دقیقی را ارائه دهد که از این اعداد و ارقام پرداختی به چه میزان هزینه های پرسنلی را پرداخت کرده است، گفت:  بخصوص دیوان محاسبات  باید عملکرد بودجه ای وزارت بهداشت و درمان را در سال ۹۶، ۹۷ و ۹۸ بررسی کرده و طی گزارشی به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه دهد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نماینده وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۰۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۲۰۰همت به یارانه آردو نان طی امسال در بودجه ۱۴۰۳

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری امروز خود  با بیان اینکه  یکی از نقش‌های مهمی که دولت ایفا می‌کند، توجه به اقشار آسیب پذیر و سفره و معیشت مردم در قالب بازتوزیع درآمد یا یارانه‌هایی است که پرداخت می‌شود گفت:  طبیعی است که در قالب‌های مختلفی در بودجه به این موضوع پرداخته می‌شود و بخش مهمی از منابع کشور، صرف بازتوزیع و یارانه‌ها می‌شود.

وی افزود: کل تبصره ۸ امسال که موضوع هدفمندی یارانه‌ها را دنبال می‌کند، منابعی که دولت از فروش بنزین، گازوئیل، صادرات فرآورده‌های نفتی به دست می‌آورد، صرف بازتوزیع به خود مردم می‌شود؛ به این معنا که عملا منابع حاصل از بخش نفت و گاز ما که در فروش انواع حامل‌های انرژی حاصل می‌شود، عینا در قالب تبصره ۸ یا قانون هدفمندی یارانه‌ها به مردم بازپرداخت می‌شود.

او  یادآور شد: یکی از انواع پرداخت ها، یارانه‌های نقدی است که بخش بزرگی از جامعه این یارانه‌های نقدی را دریافت می‌کنند که برخی ۳۰۰ هزار یا ۴۰۰ هزار تومان در ماه حسب آزمون وسع دریافت می‌کنند که کل منابع آن، ۳۳۰ هزار میلیارد تومان در سال است.

او گفت: برای کمک هزینه‌های معیشتی ویژه افراد کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز هر ماه بالغ بر ۵ همت پرداخت می‌شود در حالیکه سال گذشته مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی ۴۰ درصد رشد کرد که امسال نیز مجدد، ۳۰ درصد رشد کرده است تا این گروه خاص مورد توجه قرار گیرند.

منظور بیان کرد: اقدام دیگر کالابرگ است که هدف آن عدم احساس افزایش قیمت ۱۱ قلم کالای اساسی در سفره مردم است که به ۷ دهک به ازای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان پرداخت می‌شود؛ ضمن اینکه مجموعه یارانه‌هایی که در سایر قالب‌ها داده شده و به سفره مردم ختم می‌شود که یارانه خرید تضمینی گندم و آرد و نان است که ۲۰۰ همت در سال ۱۴۰۳  بابت این امر هزینه خواهد شد.

وی  با بیان اینکه  یارانه دارو نیز از جمله دیگر اقلام است که در بودجه امسال ۸۵ همت یارانه دارو اختصاص یافته است که در عین حال به نهاده‌هایی یارانه داده می‌شود تا کالا ارزانتر به دست مردم برسد که شامل یارانه نهاده‌های دامی و کشاورزی است که این یارانه عملا امسال ۶ همت از منابع دولت را در امسال  به خود اختصاص می‌دهد گفت: در عین حال یارانه نهاده‌های دامی مثل کنجاله ذرت با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی تامین می‌شود در حالیکه نرخ مبادله ۴۰ هزار تومان است و امسال بنا است که ۱۱ میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالا‌های اساسی و نهاده‌های کشاورزی وارداتی اختصاص یابد که اختلاف این عدد با نرخ بازار مبادله‌ای شامل ۱۵۰ همت می‌شود که دولت می‌پردازد.

او گفت: کاهش نرخ مالیات ارزش افزوده واردات کالا‌های اساسی از ۹ درصد به ۱ درصد هم یک یارانه است؛ ضمن اینکه کمک به طرح‌های آبخیزداری و کشاورزی نیز از جمله کار‌هایی است که برای تولید محصولات کشاورزی ارزانتر اختصاص می‌یابد که ۴ همت یارانه در این بخش امسال اختصاص می‌یابد که مجموع کل این موارد، بخش بزرگی از بودجه دولت یعنی ۷۵۰ همت در تبصره ۸ خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در پاسخی نسبت به پیش‌بینی‌هایی از کسری بودجه برای امسال گفت: برخی‌ها در سال گذشته نیز پیش‌بینی میکردند که دولت در اجرای بودجه نتواند بصورت کامل اقداماتی را انجام دهد.

وی افزود: در سال گذشته ۹۵ درصد بودجه محقق شد و بطور مشخص‌تر در بخش هزینه‌های جاری ۹۹.۲ درصد تحقق داشتیم.

او گفت: در برخی از دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی بالغ بر ۱۱۰ درصد تحقق داشتیم.

وی اظهار کرد: در حوزه بودجه عمرانی نیز ۳۰۴ هزار میلیارد تومان محقق شد که معادل ۸۵ درصد بودجه مصوب است.

منظور  یادآور شد: این تحقق بودجه با وجود افزایش هزینه‌های جاری و تملک دارایی‌ها در بودجه سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بود.

وی با بیان اینکه  امسال وضعیت بودجه‌ای از سال گذشته بهتر است. رشد بودجه نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳ درصد است گفت:  یعنی وقتی رشد بودجه را محدود می‌کنیم امکان تحقق کامل آن بیشتر می‌شود.

وی اظهار کرد: دولت در سال ۱۴۰۳ تلاش کرد ارقام درآمدی خود را واقع بینانه‌تر عمل کند. به عنوان مثال درآمد‌های نفتی در بودجه امسال نسبت به سال قبل کمتر پیش‌بینی شده. در بخش مولد سازی و واگذاری شرکت‌ها نیز پیش‌بینی درآمد‌ها نصف شده است.

وی  تاکید کرد: امسال اولویت بودجه‌ای دولت پرداخت‌های عمرانی است تا رشد‌های پیش‌بینی شده بتواند بخشی از زیر ساخت‌های کشور را ارتقا دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • پرداخت ۲۰۰همت به یارانه آردو نان طی امسال در بودجه ۱۴۰۳
  • نهایی شدن بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ امروز در کمیسیون تلفیق
  • منظور:‌ قانون برنامه هفتم توسعه به زودی به دولت ابلاغ می‌شود
  • اعلام قیمت ویزیت پزشکان؛ تعرفه‌های پزشکی چقدر افزایش یافت؟
  • جزئیات تعرفه پزشکان اعلام شد
  • اعلام تعرفه‌های جدید ویزیت پزشکان ۱۴۰۳
  • جزئیات تعرفه‌های پزشکی اعلام شد
  • دولت تعرفه‌های پزشکی را ابلاغ کرد
  • تعرفه های جدید پزشکی ابلاغ شد
  • ابلاغ نرخ حق بیمه درمان کارمندان، کارگران و بازنشستگان