Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-20@03:07:40 GMT

مراقبت‌ های عمل بینی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۰۳۸۳

مراقبت‌ های عمل بینی

خبرگزاری آریا -
مراقبت‌ های عمل زیبایی بینی
در عمل زیبایی بینی علاوه بر مهارت جراح، مراقبت‌های قبل و بعد از عمل نیز می‌تواند در نتیجه جراحی تاثیر گذار باشد. در نتیجه کسانی که متقاضی این جراحی هستند لازم است که این مراقبت‌ها را جدی بگیرند. توصیه‌های قبل و بعد از عمل بینی توسط جراحی که انتخاب می‌کنید در اختیار شما قرار داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مقاله در خصوص مراقبت ‌های عمل بینی توضیحاتی ارائه شده تا کسانی که می‌خواهند بینی خود را جراحی کنند با رعایت این نکات بتوانند دوره بهبود راحت‌تری را پشت سر بگذارند و به نتیجه دلخواه خود برسند.
مراقبت‌ های قبل از عمل بینی
قبل از جراحی بینی بهتر است که از غذاهای حاوی کربوهیدرات و پروتئین مانند تخم مرغ، ماهی، بادام و ... استفاده کنید. در زمان عمل استرس شما ممکن است زیاد شود که در نتیجه آن پروتئین بدنتان از طریق ادرار دفع می‌شود. علاوه بر آن از مصرف غذاهای چرب و فست فود اجتناب کنید، این غذاها چربی زیر پوست بینی را افزایش می‌دهد.
ترجیحا غذاهای پخته و سبزیجات تازه مصرف کنید. بعد از عمل بینی و باز کردن اسپلینت و پانسمان لازم است که بینی خود را چسب بزنید که این موضوع به همراه چربی بیشینه می‌تواند سبب ایجاد جوش بر بینی شما شود. انجام پاکسازی قبل از جراحی در این خصوص می‌تواند کمک کننده باشد.
اگر بافت پوست شما به دلیل بافت چربی در زیر آن ضخیم شده باشد، پزشک ممکن است قبل از جراحی برای شما داروهایی تجویز کند که میزان چربی پوست شما را کاهش دهد.
از دو هفته قبل از جراحی بینی مصرف الکل و دخانیات را متوقف کنید، این ترکیبات ممکن است سبب رقیق شدن خون شما شده و بعد از عمل خونریزی شما را افزایش دهد. همچنین در خصوص داروهایی که مصرف می‌کنید، با جراح خود صحبت کنید شاید لازم باشد که مصرف بعضی از آن‌ها را متوقف کنید.
عوارض شایع عمل بینی
عمل زیبایی بینی مانند هر جراحی دیگری عوارض خاص خود را دارد، اما با توجه به سابقه جراحان ایرانی در این زمینه میزان عوارض آن به حداقل رسیده است. یکی از عوارض شایع عمل بینی کبودی است که بعه دلیل نشت خون به زیر بافت ایجاد می‌شود. علاوه بر کبودی تورم نیز از عوارض دیگر راینوپلاستی است. زمانی که در حین جراحی، پوست بینی بالا برده می‌شود ممکن است بعد از پایین آمدن مقداری مایع بافتی زیر آن جمع شود که برای از بین رفتن آن مدت زمان زیادی باید بگذرد. همچنین گرفتگی بینی و ترشح اندکی خونابه از عوارض کوتاه مدت عمل بینی محسوب می‌شود.
این عوارض بعد از جراحی بینی کاملا طبیعی است و جزئی از روند درمان محسوب می‌شود که برای کنترل آن‌ها و تسریع بهبودی می‌توان یکسری راه‌کارها را انجام داد.
مراقبت‌ های عمل بینی
مراقبت های بعد از عمل بینی
بعد از عمل بینی بهتر است که غذاهای نرم و پخته شده مصرف کنید که نیاز به جویدن زیاد نداشته باشد. انواع سوپ می‌تواند به این منظور مفید باشد. از مصرف نمک زیاد در این دوره اجتناب کنید زیرا سبب افزایش تورم شما می‌شود. مصرف آبمیوه‌های طبیعی و میوه‌هایی نظیر آناناس و پاپایا در کاهش کبودی شما نقش به سزایی دارد. علاوه بر آن برای کاهش کبودی می‌توانید از کیسه یخ اطراف بینی خود استفاده کنید. کیسه یخ را نباید به طور مستقیم بر بینی قرار دهید. اگر سرمای زیاد یخ برای شما اذیت کننده است، می‌توانید از نخود فرنگی یخ زده استفاده کنید.
از انجام فعالیت‌های سنگین بعد از عمل بینی اجتناب کنید. در هفته اول می‌توانید به آرامی پیاده روی را شروع کنید. انجام پیاده روی به برقراری گردش خون مناسب در بدنتان کمک می‌کند. در این دوره از خم کردن سرتان و بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید. بعد از یک ماه می‌توانید خم شوید و حتی به آرامی شنا کنید، اما همچنان دویدن توصیه نمی‌شود. بعد از یک ماه و نیم می‌توانید دویدن را هم شروع کنید. انجام ورزش‌هایی که با توپ همراه می‌باشد بهتر از که بعد از سه ماه انجام شود.
بعد از گذشت یک هفته بعد از عمل بینی، اسپلینت بینی برداشته می‌شود و لازم است که شما به بینی خود چسب بزنید. این کار در سه هفته اول به چسبیدن پوست بینی به بافت زیرین و کاهش تورم کمک می‌کند. لازم به ذکر است که نحوه چسب زدن در فرم نهایی بینی تاثیری ندارد و تنها به صورت موقت می‌تواند فرم بینی را تغییر دهد. بعد از سه هفته استفاده از چسب برای هشدار به اطرافیان استفاده می‌شود که در برخورد با شما احتیاط بیشتری داشته باشند. تورم بینی معمولا بعد از گذشت یک سال به طور کامل از بین می‌رود. کسانی که بینی گوشتی دارند تورمشان بیشتر خواهد بود و لازم است مدت زمان بیشتری از چسب بینی استفاده نمایند.
نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی نیز اصول خاصی دارد. لازم است که سر شما اندکی بالاتر از بدنتان قرار گیرد به طور مثال می‌توانید از دو بالشت زیر سرتان استفاده کنید. همچنین بهتر است که به صورت طاق باز بخوابید. بعضی از پزشکان بعد از جراحی در بینی متقاضی تامپون می‌گذارند تا از خونریزی جلوگیری شود. این موضوع سبب می‌شود که شما نتوانید در یک الی دو روز بعد از عمل از بینی تنفس کنید. در نتیجه برای خواب ممکن است اندکی به مشکل بخورید و به دلیل تنفس دهانی گلو شما خشک و آزرده شود.
مراقبت های بعد از عمل بینی
داروهای خود را طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید. در صورتی که درد زیادی داشتید یا تب کردید ممکن است دچار عفونت شده باشید و لازم است که به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر خونریزی شما زیاد شد حتما به پزشکتان اطلاع دهید.
بعد از درآوردن تامپون لازم است که بینی خود را با سرم و با استفاده از سرنگ شست و شو دهید. این کار به باز شدن راه بینی شما کمک می‌کند. برای این کار لازم است که سرنگ را از سرم پر کنید و با فشار آب را وارد بینی‌تان کنید. با این کار مقداری از سرم از سوراخ‌های بینی و مقداری از حلقتان خارج می‌شود.
در روزهای اول بعد از عمل بینی فین نکنید و اگر عطسه داشتید با دهان باز این کار را انجام دهید تا فشار زیادی به بینی‌تان وارد نشود. همچنین مسواک زدن را نیز به آرامی انجام دهید.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۰۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی باید لوزه‌های خودشان را جراحی کنند؟ | بهترین زمان جراحی لوزه چه سنی است؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا دکتر علیرضا موحدی درباره جراحی‌های لوزه، دلایل، عوارض و راه‌های پیشگیری از آن اظهار داشت: نباید به بهانه کوچک‌شدن یا از بین رفتن خود به خودی لوزه، نسبت به جراحی و برداشتن آن بی‌تفاوت باشیم زیرا لوزه‌های بزرگ با بالارفتن سن کوچک می‌شوند ولی عارضه‌های آن تا همیشه با فرد همراه است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش لوزه در بدن اظهار کرد: لوزه‌ها بخش لنفاوی دفاعی بدن است که دفاع موضعی بخشی از بدن را برعهده دارند.

وی با بیان اینکه تمام بخش سیستم دفاعی بدن را لوزه‌ها انجام نمی‌دهند و تنها دفاع منطقه‌ای و موضعی کار لوزه است، توضیح داد: در مواردی پیش می‌آید که لوزه‌ها متورم می‌شوند، شایع‌ترین علت این مسئله عفونت‌های مکرر و محیط مناسب لوزه‌ها برای رشد میکروب باکتری است.

موحدی با یادآوری این نکته که عوامل آلرژیک، استفاده از برخی غذاها، داروها و شرایط ایمنی بدن، می‌تواند منجر به بزرگ شدن لوزه‌ها شود اضافه کرد: البته در تمامی افراد بزرگ شدن لوزه‌ها مشکل‌آفرین نمی‌شود، ممکن است لوزه‌های فردی از حد معمول بزرگتر شده باشد ولی هیچ مشکلی هم ایجاد نکند.

چه کسانی کاندید جراحی برداشتن لوزه هستند

دکتر موحدی ادامه داد: چنانچه تورم لوزه‌ها اختلالاتی در خواب ایجاد کند به این معنی که فرد نتواند به راحتی نفس بکشد، خرخر شبانه داشته باشد یا اینکه گلودرد مکرر داشته باشد یا در سال بیشتر از سه بار دچار عفونت چرکی و میکروبی ناحیه گلو شود که هر سه بار هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد یا دچار گوش دردهای مکرر شود، نیاز به بررسی توسط متخصص دارد.

متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه معمولا لوزه‌های متورم با لوزه‌ سوم همراه است ادامه داد: محل لوزه‌های بزرگ در حفره‌ دهانی و حلق است ولی لوزه سوم کف جمجمه و پشت بینی قرار دارد، بنابراین این موضوع می‌تواند مشکلات تنفسی در ناحیه گوش برای بیمار ایجاد کند.

وی یادآور شد: ایجاد مشکلات جدی در ناحیه گوش، حلق و گلو، عفونت‌های مکرر گوش و اختلال خواب از جمله مواردی است که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

ردپای لوزه‌های بزرگ در روند رشد

موحدی اختلال در روند رشد را یکی دیگر از عوارض بزرگ شدن لوزه‌ها دانست و توضیح داد: فردی که نتواند از بینی نفس بکشد معمولا دچار کم اشتهایی هم می‌شود، یعنی تنفس از راه دهان، تنفس خشکی است که منجر به کاهش اشتها می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بزرگ شدن لوزه، همیشه نیاز به مداخلات جراحی ندارد خاطرنشان کرد: در برخی موارد با دارو درمانی، عفونت، نحوه نفس کشیدن، روند خواب کنترل و یا درمان می‌شود و نیاز به جراحی نیست، به شرط اینکه تنفس فرد، از راه بینی باشد و بیمار در طول شب راحت بخوابد، در این شرایط نیازی به جراحی نیست.

وی تاکید کرد: عفونت‌های مکرر، بدخوابی، خرخر شبانه و نهایتا اختلال رشد از مهمترین دلایلی است که فرد را کاندید جراحی برداشتن لوزه می‌کند.

سن مناسب برداشتن لوزه‌ها تا پنج سالگی است

دکتر موحدی درباره سن مناسب جراحی لوزه نیز توضیح داد: اگر فردی با دهان باز می‌خوابد، خرخر شبانه دارد و یا بیشتر از معمول دچار عفونت گلو می‌شود، چنانچه جراحی برداشتن لوزه‌ها دراو قبل از شکل‌گیری فک بالا و در سنین پایین یعنی حدود پنج سال باشد به مراتب بهتر است، چرا که با اختلالات دندانی و فکی مواجه نخواهد شد، ولی بعد از ۱۰ سالگی، ضایعات و عوارض دهانی و فکی و همچنین اختلال رشد متوجه فرد است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با برداشتن لوزه‌ها با عارضه‌هایی همراه است یا خیر؟ توضیح داد: تا زمانی که فرد با مشکلاتی که به آن اشاره شد مواجه نشده باشد، جراحی برداشتن لوزه برای او انجام نمی‌شود، بنابراین برداشتن لوزه صرفا با هدف درمان و همچنین پیشگیری از ایجاد مشکلات بعدی انجام می‌شود.

متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه تاکید کرد: لوزه سوم تا سن ۱۰ سالگی آرام آرام تحلیل می‌رود و به عبارتی کوچکتر می‌شود اما در صورت نادیده گرفتن آن تا سنین بالاتر از ۱۰ سال خصوصا در مواردی که تفس را دچار مشکل کرده، قطعا اختلالات رشدی و فک به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه اختلال در رشد فک نیز نیاز به درمان‌های اختصاصی دارد ادامه داد: لوزه سوم در سن ۱۰ سالگی ممکن است به صورت کامل از بین برود ولی عارضه‌هایی از جمله اختلال رشد، فک، بدشکلی صورت برای فرد باقی می‌ماند بنابراین نیازی نیست تا ده سالگی صبر کنیم که لوزه از بین برود چرا که این اقدام عارضه‌های بیشتر و همیشگی را به دنبال خواهد داشت.

موحدی با بیان اینکه جراحی برداشتن لوزه‌ها با تشخیص پزشک و برای افرادی که دچارعارضه هستند ضرورت دارد، یادآوری کرد: اگر این جراحی به موقع انجام شود عارضه‌ای برای بیمار ندارد، اما چنانچه دیرتر از موعد(بالاتر از ۱۰ سال) انجام شود عملا فایده‌ای برای فرد نخواهد داشت ضمن اینکه سایر مشکلات رشدی، دهانی و فکی برای همیشه برای فرد باقی می‌ماند.

کد خبر 845438 برچسب‌ها جراحی خبر مهم بیماری - لوزه سوم

دیگر خبرها

  • (ویدئو) استفاده از سگ‌ها برای روحیه دادن به بیماران بخش مراقبت‌های ویژه
  • دستگاه پرورش هوشمند گیاهان طراحی شد
  • چه کسانی باید لوزه‌های خودشان را جراحی کنند؟ | بهترین زمان جراحی لوزه چه سنی است؟
  • تولید محصولی کاربردی در جراحی لاپاراسکوپی
  • پنج روش کاربردی برای مراقبت از آجر نسوز نما
  • لوزه‌های بزرگ را به حال خود رها نکنید
  • سیستم بهداشتی و پزشکی آماده ورود هوش مصنوعی مولد نیست!
  • درمان لوزه بزرگ را جدی بگیرید
  • جراحی برداشتن لوزه؛ چرا و چه کسانی؟
  • کسانی که پوست حساس دارند فقط با این روش از ویتامین C استفاده کنند