Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفرجگاه «بیدمیری» شهرستان پاوه با غفلت مسئولان در قبضه متجاوزان به حریم اراضی طبیعی و ملی قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، اینجا قطعه‌ای از بهشت است که در زبان محلی به آن «ویمیر» می‌گویند؛ تفرجگاهی بسیار زیبا در دل کوه‌های سر به فلک کشیده شاهو که با داشتن آب و هوایی بسیار دلپذیر همواره وعده‌گاه گردشگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این طبیعت زیبا و دلنشین همواره مورد دستبرد متجاوزان به حریم طبیعت و طمع زمین‌خوران قرار گرفته و بارها تجاوزات و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم اراضی ملی و مراتع آن قلع و قمع شده است.

شاید آخرین باری که با متجاوزان اراضی ملی در این منطقه تفرجگاه بیدمیری برخورد و اراضی غصب شده از چنگال آنها خلع ید شد چهار سال پیش بود که در سال ۹۴ با هماهنگی مراجع قضایی ساخت و سازهای غیرمجاز کاملا قلع و قمع و تخریب شد.

حدود ۵ هزار مترمربع از مراتع و زمینهای منابع طبیعی منطقه زیبای ویمیر (بیدمیری) مدتها توسط افرادی مورد تعرض و غصب شده بود که با درایت مسئولین قوه قضاییه و نیروی انتظامی حکم قلع و قمع و بازپس‌گیری این زمینها با حضور شورای حفاظت از منابع طبیعی شهرستان اجرایی شد.

اما متجاوزان حریم طبیعی چشم طمع از زمین‌های بکر این منطقه برنداشته و از غفلت دستگاه‌های مسئول سوءاستفاده می‌کنند؛ آنها در دامنه کوه‌های این منطقه همچنان مشغول ساخت و ساز هستند و کسی هم با آنها کاری ندارد.

واهمه اهالی از متجاوزان به حریم اراضی طبیعی و ملی!

خبرنگارمرصاد برای بررسی این موضوع به این منطقه رفت تا از اهالی آنها در مورد این ساخت‌وسازها پرس‌وجو کند، اما هیچ یک از اهالی حاضر به صحبت در این مورد نشد!

آنها با اعلام نارضایتی خود از این موضوع و عدم برخورد مسئولان مربوطه می‌گفتند که افرادی که در این منطقه و در حریم اراضی ملی ساخت و ساز می‌کنند، افراد پُرنفوذی هستند که ممکن است برایشان مشکل‌ساز شوند و به همین دلیل از صحبت بیشتر خودداری می‌کردند.

پاسخ مسئولان منابع طبیعی: اراضی تصرف شده جزو منابع طبیعی نیست!

اما برای پیگیری این موضوع به سراغ یادگار غالبی، رییس اداره منابع طبیعی پاوه رفتیم و از وی علت عدم برخورد با این سودجویان را جویا شدیم.

رییس اداره منابع طبیعی پاوه در گفتگو با خبرنگار مرصاد ضمن رد این موضوع اعلام کرد که این ساخت‌وسازها در اراضی ملی انجام نشده است و ممکن است متعلق به زمین‌های کشاورزی و تغییر کاربری آنها باشد.

این اظهارات در حالی است که است که در عکس‌های موجود به وضوح مشخص است که این اراضی که در حال تسطیح هستند در کوهپایه قرار گرفته و هیچ زمین کشاورزی در این ارتفاع وجود ندارد؛ البته در گذشته هم ساخت و سازهای این مناطق که حکم قلع بنا برای آن صادر شده جزو اراضی ملی محسوب شدند.

فرماندار پاوه: اطلاعی از ساخت و سازها ندارم

البته ما به این موضوع بسنده نکردیم و پس از بارها تماس با پرویز ایده‌پور، فرماندار پاوه موفق به صحبت با وی شدیم که وی صراحتا بر اینکه زمین‌ها متعلق به منابع طبیعی بود اذعان داشت.

ایده‌پور اظهار داشت: سال‌های قبل هم در این منطقه شخصا با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی این ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی طبیعی را قلع بنا کردیم.

وی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از ساخت و سازهای جدید در این منطقه گفت: فعلا در مرخصی هستم و هفته بعد حتما از این منطقه بازدید خواهم کرد و به شما گزارش این موضوع را می‌دهم.

این بی‌اطلاعی مسئولان حفاظت از منابع طبیعی و مدیر ارشد شهرستان از وضعیت بغ‌رنج این منطقه بیدمیری که در قبضه متجاوزان به حریم اراضی طبیعی و ملی امری ناخوشایند و غیرمعمول است و باید در برابر این قصور به مردم پاسخگو باشند.

کوه‌خواری در این منطقه به وضوح مشهود است و لازم است دستگاه قضایی در این زمینه برخورد جدی با متجاوزان داشته باشد تا یکبار برای همیشه دست آنها را از این منطقه کوتاه کند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر دستبرد به طبیعت با برداشت بی رویه گیاهان دارویی!

حمیدرضا عبدوس اظهار کرد: با توجه به اینکه بعضی از گونه‌های گیاهی در حال انقراض هستند، هر گونه بهره برداری بی رویه و بدون مجوز از این گونه ها جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

وی ادامه داد: برابر تبصره ۷ قانون اصلاح ماده ۳ اصلاحی، قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور و بخشنامه سراسری معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور، با موضوع ابلاغ سیاست ها و ضوابط حفظ، احیاء، توسعه، بهره‌برداری و صادرات محصولات فرعی جنگل و مرتع، هر گونه بهره‌برداری از محصولات مرتعی و جنگلی بدون مجوز ممنوع و غیر قانونی است و ضمنا به استناد ماده ۲۵ مکرر الحاقی به «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» مصوب سال ۱۴۰۰، حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج یا خارج کردن  محصولات و فرآورده های مرتعی و جنگلی ممنوع بوده و با متخلفین به شدت برخورد می گردد.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: هرگونه بهره‌برداری و برداشت صرفاً با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.

 عبدوس تاکید کرد: برداشت بی رویه گیاهان دارویی از عرصه‌های منابع طبیعی به خصوص در سال های اخیر که منابع طبیعی به خاطر خشکسالی‌های مداوم دچار تنش شدید اکولوژیکی شده است، سبب آسیب رساندن به گیاهان دارویی‌، کاهش سطح و تراکم و در نهایت موجب خطر انقراض برخی گونه‌های ارزشمند گیاهی نظیر باریجه‌، ریواس، آنغوزه، کنگر، متکا felora persica، زرشک وحشی‌، زیره کوهی،چلم‌، آویشن، ‌کرفس کوهی، موسیر کوهی، قارچ ترافل و میوه های درختان جنگلی و ... می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه همه ساله با شروع فصل بهار و رویش گیاهان مرتعی در سطح مراتع و مناطق کوهستانی استان، افراد سودجو با دستبرد به طبیعت و برداشت بی رویه از گیاهان مرتعی خوراکی و دارویی اقدام به تخریب طبیعت می کنند.

در سال های گذشته به وفور مشاهده شده که افراد سودجو از استان های همجوار به این استان وارد می شوند و با برداشت بی رویه برخی گیاهان دارویی، این گونه ها را قربانی زیاده خواهی خود می کنند.

عبدوس با اشاره به کشت گیاهان دارویی در برخی اراضی مرتعی تصریح کرد: این گیاهان مرتعی در عرصه های منابع طبیعی‌، هیچ گاه برای مباحث صنعتی کشت نشده اند که به آن میزان زیاد برداشت انجام شود.

وی با اشاره به بحث ترسیب کربن که توسط این گیاهان انجام می شود، بیان کرد: در حال حاضر گرم شدن کره زمین بزرگترین معضل در جهان محسوب می شود و ما با از بین بردن این گیاهان مرتعی که اصلی ترین تاثیر را در ترسیب کربن و از بین بردن گازهای گلخانه ای دارند، عمر کره زمین را کاهش می دهیم.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: گستردگی جغرافیایی استان سمنان، تنوع آب‌وهوایی کم‌نظیری را رقم زده است.

مناطقی کاملا کوهستانی و جنگل‌های سرسبز، تپه‌های شنی و مناطق کاملا خشک کویری نمونه‌هایی از اقلیم‌های متفاوت آب‌وهوایی در استان سمنان هستند که تحت‌تاثیر همین اقلیم‌های متفاوت، گیاهان دارویی استان سمنان نیز تنوع جالبی دارند. طبق آمار منتشر شده، از سه هزار گونه گیاهی که در استان سمنان شناسایی شده بیش از ۱۳۰ گونه این گیاهان از خواص دارویی برخوردار است.

وی با تاکید بر لزوم مشارکت و همکاری مردم در این زمینه، از مردم استان خواست به منظور حفظ و توسعه رویشگاه های این چنین گیاهان ارزشمندی از هرگونه برداشت غیرمجاز خودداری کنند.

عبدوس تاکید کرد: بهره برداری از گیاهان دارویی برای افراد محلی در حد عرف مصارف خانوار روستایی ساکن در محل تا مقدار ۲ کیلوگرم مجاز است و بهره برداری بیش از ۲ دو کیلوگرم‌، بدون مجوز قانونی ممنوع بوده و با افراد خاطی برخورد قانونی صورت می گیرد و متخلفین به مراجع قضایی معرفی خواهند کرد.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: در صورت مشاهده هرگونه برداشت، حمل، خرید و فروش و معامله بدون اخذ مجوزهای لازم برابر قوانین و مقررات، محموله به عنوان کالای قاچاق به نفع دولت توقیف و متخلفان توسط مأموران یگان حفاظت به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

عبدوس افزود: به سبب وسعت عرصه های منابع طبیعی و کمبود نیرو برای برخورد با این قبیل اقدامات، باید مردم محلی و به ویژه شوراها و روستاییان گرامی از فعالیت این افراد جلوگیری کنند و به محض مشاهده به یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان اطلاع دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی در شهرستان ساری
  • خطر دستبرد به طبیعت با برداشت بی رویه گیاهان دارویی!
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور