Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله رشاد با اشاره به عناصر نجات‌دهنده انسان از خسران دنیوی و ابدی، گفت: ایمان، عمل صالح و حق‌طلبی سه عنصری است که انسان را از خسران نجات داده و موجبات رشد و تعالی او را فراهم می‌آورد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: آیت الله «علی اکبر رشاد» در جلسه درس خارج اصول که امروز (یکشنبه، ۲۴ شهریورماه) در مدرسه علمیه امام رضا(ع) تهران برگزار شد، با تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع)، به بیان روایتی از آن حضرت(ع) پرداخت و اظهار کرد: امام حسین(ع) می فرمایند: «یابن آدم إنَّما أنتَ ایّام کلَّما مضی یوم ذهب بعضک»، ای انسان! تو خودت روزگار هستی، تو ایّام و روزها هستی، هر روزی که می‎گذرد مقداری از تو کاسته می‎شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس شورای حوزه علمیه تهران ادامه داد: انسان به روزگار گذراندن و سپری ایام دلخوش نباشد و آرزومند آینده مباشد که چون بیاید، از خود انسان جزئی می رود و کاسته می شود.

 

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران افزود: ممکن است انسان روز عیدی یا روز خاصی که خوش آینده او است و منتظر است تا آن روز فرا برسد، صورت قضیه این است که انسان چیزی را گویی به دست می آورد اما در باطن معنایش این است که بخشی از وجود او کاسته شود.

 

وی ابراز کرد: در آیات قرآن کریم که می فرماید: «یعنی بشر پیوسته در خسران است. آدمی همین که هست، نیست می شود. آدمی به قوه ای می ماند که اگر رو به فعلیت نرود از میان می رود و برای محسوس کردن این مطلب واقعی همیشه این مثال را می زنم که ما مثلا دانه های گندم را اگر در داخل ظرفی بگذاریم و همانجا بماند، ظاهرا تصور می کنیم این دانه های گندم است و موجود می باشد.»

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانه های گندم به تدریج استعداد و قوه ای را که در او نهاده شده، از دست می دهد و به مرور نیست می شود و از بین می رود و بعد از گذشت زمان متوجه می شویم از درون پوسیده و اگر هم کاشته شود دیگر سبز نمی شود.

 

وی اضافه کرد: این روند کاسته شدن و نیست شدن، چون برای ما محسوس نیست درک نمی کنیم و فاصله که زیاد می شود، تراکم این نیست شدن های تدریجی خودش را نشان می دهد و یکدفعه می بینیم این گندم پوسیده است. بشر هم این گونه است!

 

آِت الله رشاد تصریح کرد: اگر این گندم را در شرایط و ظرف رشد، داخل خاک قرار بدهند و حرارت آفتاب و کود به او برسد، می بینیم سبز می شود، رشد پیدا می کند. انسان هم اینگونه است یعنی اگر در ظرف رشد قرار نگیرد این جور نیست که بگوییم متوقف است.

 

رئیس شورای حوزه علمیه تهران اضافه کرد: اصلاً توقف در وجود انسان معنا ندارد. انسان یا در حال رشد و صعود است یا در حال سقوط و این طور نیست که یک حالت سومی باشد.

 

وی در پایان با اشاره به عناصر نجان دهنده انسان از خسران دنیوی و ابدی، گفت: ایمان، عمل صالح و حق طلبی سه عنصری است که انسان را از خسران نجات داده و موجبات رشد و تعالی او را فراهم می آورد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که برنامه ریزی فقط برای سازمان ها یا نهادها نیست، ابراز کرد: یک فرد هم باید برنامه داشته باشد و در مقاطع مختلف این برنامه را وارسی کند تا ببیند حسب مرحله بندی و زمان بندی که پیش بینی کرده بود، چقدر پیش رفته است و آیا در حال پیشرفت است یا متوقف است یا از برنامه عقب افتاده است، و با ارزیابی برنامه خود برای پایان کار خود کارنامه ای تهیه کند.

 

آیت الله رشاد در پایان خطاب به طلاب حوزه علمیه تهران، گفت: این که بر برنامه ریزی تاکید داریم به جهت این است که طلاب عزیز که از امروز سال تحصیلی جدید را شروع می کنند موضوع برنامه ریزی را جدی بگیرند، زیرا گاه با برنامه پیش رفتن، بهره وری را چند برابر می کند، اما بی برنامه پیش رفتن گاه سبب می شود انسان از مسیر خارج و از مقصد دور شود.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم عزاداری محرم عاشورا خبرگزاری شبستان استان بوشهر عاشورای حسینی شیراز تاسوعای حسینی اربعین حسینی آیت الله رشاد طلاب حوزه علمیه سبک زندگی اسلامی حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۲۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلستان میزبان دومین کنگره چهار هزار شهید استان

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد زنگانه شامگاه سه شنبه در نخستین جلسه برنامه ریزی دومین کنگره چهار هزار شهید گلستان، شهدا را سرمایه‌های بزرگ جامعه اسلامی دانست و اظهار کرد: اقتدار امروز کشور مرهون خون پاک و مطهر شهیدان است.

وی از برگزاری دومین اجلاسیه چهار هزار شهید گلستان خبر داد و افزود: طی برنامه ریزی های انجام شده این مراسم در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود که در حال حاضر ستاد این اجلاسیه فعالیت خود را آغاز کرده است.

استاندار گلستان شهدا استان را نماد وحدت در کشور دانست و گفت: اینها جز سرمایه‌های معنوی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می آیند و توانستند افتخارات بزرگی را برای این آب و خاک رقم بزنند.

وی با اشاره به اینکه برای برگزاری این مراسم تا کنون حدود ۲۵۰ برنامه پیش بینی شده است، افزود: با توجه به اهمیت برگزاری این مراسم نیاز است استان گلستان نیز با استفاده از ظرفیت‌های گوناگون نسبت به تأسیس ساختمان دبیرخانه دائمی کنگره چهار هزار شهید اقدام کند.

کد خبر 6087106

دیگر خبرها

  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • گلستان میزبان دومین کنگره چهار هزار شهید استان
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند
  • فرجام گروه فرقان؛ پشیمانی و خسران!
  • تورم سالانه قم پس از ۱۹ ماه به زیر ۴۰ درصد رسید
  • عملیات نجات دره مرگ تهران
  • کرمانشاهیان میزبان دو کاروان از خدام حرم رضوی
  • برنامه ریزی برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در ملایر
  • جلوگیری از خروج گندم تولیدی استان و انتقال آن به سایر استان‌ها