Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-16@15:10:12 GMT

۲۰ اثر منتخب سومین دوره کتاب سال عاشورا تجلیل می شوند

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۳۳۴۵

۲۰ اثر منتخب سومین دوره کتاب سال عاشورا تجلیل می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اختتامیه سومین دوره کتاب سال عاشورا صبح امروز در بنیاد دعبل برگزار شد. در ابتدای این مراسم، محمدرضا سنگری دبیر علمی سومین دوره کتاب سال عاشورا گفت: عاشورا عظیم ترین تکیه گاه برای امروز، فردا و دوره های حیات ما است. عاشورا بر خلاف همه رویدادهای تاریخی که پس از زمان وقوع، رنگ می بازد و گم می شود جاودانه است و پژوهشگران با گذشت این همه سال به تحلیل آن می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی، مسئله  عاشورا، محرم و نهضت اباعبدالله دامن گسترده است و هر چه بیشتر پیش می رویم، با جان انسان ارتباط عمیق تری پیدا می کند. کربلا و محرم، پویا است. اولین دوره کتاب سال عاشورا سال ۱۳۹۴ آغاز شد. در دوره اول آثاری که در سال های ۹۰ تا ۹۳ منتشر شده بودند، شناسایی و بررسی و در نهایت ۲۰ اثر انتخاب شدند. حوزه فرهنگ و تاریخ پربارترین بخش در دوره اول بودند. دومین دوره کتاب سال عاشورا سال ۱۳۹۶ برپا شد که در نهایت در این دوره ۱۸ اثر انتخاب شدند و حوزه پژوهش فرهنگی بیشترین اثر را به خود اختصاص داد. سومین دوره آن هم که امسال برگزار شد.

سنگری تصریح کرد: مهرماه سال ۱۳۹۶ دبیرخانه کتاب سالا عاشورا آغاز به کار کرد و فراخوان این دوره بهمن ماه ۱۳۹۷ منتشر شد و ما از اسفند ۹۶ تا پایان اردیبهشت ماه به سراغ شناسایی و تهیه آثار رفتیم.آثار به دو شکل جمع آوری شد؛ ۱- ارسال نامه و تقاضا از مولفان و ناشران، ۲- چون در برخی مواقع پاسخی از مولف و ناشر دریافت نکردیم، شروع به خرید آثار کردیم و با استفاده از این فرصت، آثار را شناسایی و بررسی کردیم. مجموعا در سومین دوره کتاب سال عاشورا نزدیک به ۲۷۰ عنوان کتاب جمع آوری کردیم که محور آنها عاشورا، محرم و امام حسین (ع) بود. بالاترین آمار در این دوره مربوط به حوزه پژوهش های فرهنگی بود. در دو دوره قبلی هم این گونه بود.

دبیر علمی سومین دوره کتاب سال عاشورا ادامه داد: پس از دریافت این آثار، ارزیابی و داوری آنها شروع شد. در این مرحله ۳۵ داور معرفی شدند و آنها از کسانی بودند که در دوره های پیشین تجربه داشتند. این داوری ها خردادماه آغاز شد و در بررسی اولیه ۱۴۰ عنوان کتاب از گردونه خارج شدند و ۱۳۰ اثر به مرحله دوم راه یافتند. در این مرحله هم ۸۶ اثر را حذف کردیم و ۴۴ اثر به عنوان نامزد نهایی به مرحله پایانی راه یافتند. سرانجام داوری ها ما را به ۲۰ اثر منتخب رساند که از این ۲۰ اثر روز چهارشنبه ۲۷ شهریور تجلیل و تقدیر می شود.

وی در ادامه به تشریح آثار ارسال و منتخب شده این دوره از کتاب سال عاشورا پرداخت و گفت: آثار ارسالی سومین دوره کتاب سال عاشورا در ۵ شاخه دسته بندی می شود. فرهنگ و تاریخ که شامل زیرمجموعه های مقتل تألیفی، تصحیح، پژوهش فرهنگی، پژوهش تاریخی و پژوهش اجتماعی می شود. در این شاخه مجموعاً ۴ اثر منتخب داشتیم. شاخه ادبیات که شامل زیرمجموعه های شعر، شعر هیئت، ادبیات داستانی، ادبیات غیرداستانی، ادبیات نمایشی و پژوهش ادبی می شود. در این شاخه ۸ اثر منتخب داشتیم و نکته مهم این که امسال برای اولین بار شعر هیئت را از شعر جدا کردیم. شاخه هنر که شامل زیرمجموعه های خوش نویسی، عکس، تجسمی و پژوهش هنری می شود. در این شاخه هم سه اثر منتخب داشتیم. شاخه کودک و نوجوان که شامل زیرمجموعه های شعر کودک، داستان کودک و تصویرگری کتاب کودک می شود. در این حوزه ۳ اثر منتخب داشتیم و شاخه ترجمه که شامل دو زیرمجموعه از فارسی به زبان های دیگر و از زبان های دیگر به فارسی می شود. در این شاخه دو اثر منتخب داشتیم که هر دو مربوط به زیرمجموعه ترجمه از زبان های دیگر به فارسی بود و ما متأسفانه هیچ اثری در زیر مجموعه ترجمه فارسی به زبان های دیگر نداشتیم.

وی افزود: در جایزه کتاب سال عاشورا ما به چند مسئله توجه داریم. اول اینکه آثار برتر را شناسایی و به جامعه معرفی کنیم. ذاکران، مداحان و منبری ها از ما می پرسند که کتاب خوب و برتر به ما معرفی کنید. شناخت نویسندگان برتر و هنرمند در این حوزه است. ما برای پرداختن به نیازهای احتمالی آینده باید از این آثار استفاده کنیم. سال گذشته با بسیاری از نویسندگان ارتباط برقرار کردیم که حاصل آن را امسال دیدیم. علاوه بر این برگزاری این برنامه فرصتی را برای ما فراهم می کند که آثار مهم و گرانقدری نقد شوند. خوشبختانه در این حوزه ما هیچ مسئله ای نداریم و ملاحظه ای در این خصوص که کتاب فرد خاصی نقد نشود، صورت نمی گیرد. مثلا سال گذشته کتاب آیت الله بهجت، آیت الله جاویدان و ... نقد شدند. کشف حوزه های کمتر مطالعه شده از دیگراهداف ما است. در کتاب سال عاشورا این پرسش را از نویسندگان و پژوهشگران میکنیم که چرا برای نسل های آینده تولیدی صورت نمی گیرد و چرا ناشران و موسساتی مثل انتشارات برهان مدرسه و کانون پرورش فکری به این امر مهم نمی پردازند.

وی یادآور شد: تشویق نویسندگان هدف دیگر ما از برگزاری کتاب سال عاشورا است. امیدواریم بتوانیم به زودی کتابچه پژوهشی شامل موضوعات عاشورا تهیه کنیم تا بدانیم که در این قلمرو چه کارهایی لازم است بکنیم. همه ما باید تلاش کنیم که در این حوزه شبهه زدایی کنیم و اطلاعاتمان به روز باشد. چون نسل امروز یک نسل پرسشگر است که ما باید بتوانیم به پرسش های آنان پاسخ دهیم.

پس از سنگری، علی عظیمی رئیس هیئت مدیره بنیاد دعبل گفت: راهبردی در شیعه مطرح است به نام راهبرد محبت و این راهبرد به نظر من استراتژی شیعه است. اگر ما به منابع اصلی خودمان یعنی کتاب و سنت مراجعه کنیم، ریشه این دو راهبرد را می بینیم. ما تلاش کردیم تا در بنیاد دعبل هم در این محور قرار بگیریم. همانطور که می بینید با پیوند محبت و این استراتژی ما شاهد حرکتی مثل پیاده روی اربعین و همسو شدن با کشور عراق هستیم. جامعه مداحی ما هم به محتوایی احتیاج دارد که زایش آن توسط محبت صورت گرفته باشد. این نشست با پرسش و پاسخ خبرنگاران و سخنرانان به پایان رسید.

تصاویری که در ادامه می بینید عنوان آثار منتخب شده سومین دوره کتاب سال عاشوراست.

اختتامیه سومین دوره کتاب سال عاشورا روز چهارشنبه ۲۷ شهریورماه ساعت ۱۶ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان استاد نجات اللهی، نبش پارک ورشو برگزار می شود.

کد خبر 4718658 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: عاشورا عاشورا کربلا امام حسین ع کنفرانس بین المللی ماه محرم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مراسم عزاداری رادیو گفتگو نشست علمی معرفی کتاب فعالیت های قرآنی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران امام موسی صدر خانه اندیشمندان علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام فراخوان سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی، فراخوان سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با هدف ایجاد نشاط علمی در فضای دانشگاهی کشور، شناسایی و حمایت از دانشجویان نوقلم و صاحب اندیشه، معرفی و تجلیل از ناشران فعال در زمینه آثار دانشجویی و تقویت روحیه تتبع و پژوهش در میان دانشگاهیان منتشر شد.

شرایط شرکت در جشنواره

دانشجویان تمام رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

 براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت نام اینترنتی، ارسال دوجلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متنِ زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دوسال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.

نحوه مشارکت ناشران

 براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

 بخش ویژه جشنواره

 این بخش، به موضوعات "اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی"، "ادبیات پیشرفت" و " مطالعات جمعیت" اختصاص دارد.

 گفتنی است، علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس حاصل کنند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلسه داوری سومین دوره جشنواره عکس «همه جا در دسترس» برگزار شد
  • برگزاری سومین جشنواره پانتومیم در انتظار نظر مدیرکل ارشاد زنجان
  • آغاز سومین دوره رقابت‌های بین المللی کشتی جام موحد در مازندران
  • آغاز سومین دوره مسابقات کشتی جام موحد در بابلسر
  • آغاز سومین دوره مسابقات کشتی جام موحد در بابلسر از فردا
  • شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی اعلام شد
  • اعلام فراخوان سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی
  • برگزاری سومین رویداد بین المللی نوروتاک
  • اعلام آخرین مهلت ثبت‌نام در جشنواره کتاب سال دانشجویی
  • آغاز سومین دوره مسابقات جام جهان پهلوان عبدالله موحد در بابلسر