Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود ظرفیت‌های خاصی که جنگل خسرج در بُعد کشاورزی، دامپروری و گردشگری دارد، هنوز نمی‌توان از آن به عنوان یک ظرفیت برای جذب گردشگر نام برد و روستاهای کوچک و بزرگ واقع در مسیر جنگل مکان مناسبی برای اسکان گردشگران هستند. ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، در غرب استان خوزستان و در میان رودخانه‌های خروشان کرخه و کارون سرزمینی به نام حمیدیه قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرزمینی که از گذشته‌های دور حاصلخیزی خاکش و آب فراوان رویش انواع گیاهان را در آن مقدر کرده است.

در سال 1391 حمیدیه با مرکزیت شهر حمیدیه و با دو بخش مرکزی و گمبوعه با نام شهرستان حمیدیه در نقشه ثبت شد، حمیدیه سرزمین سبزی و صیفی است که آوازه آن در کشور پیچیده است و از ظرفیت‌های مهم و ارزشمند دیگر این شهرستان وجود 26 هزار هکتار جنگل دست کاشت است که با نام جنگل خسرج معروف است و گردشگران طبیعت‌گرد نیز آن را جنگل رملی می‌نامند.

معرفی جنگل و مسیر خسرج

برای رفتن به جنگل خسرج کافی است در ابتدای شهر حمیدیه در جاده‌ای به نام جاده پادگان قدم بگذارید و از طبیعت سرسبز و پرآب این مسیر لذت ببرید و خیلی آرام وارد مسیر جنگل شوید. مساحت جنگل 50 هزار هکتار است که 26 هزار هکتار آن در محدوده حمیدیه قرار دارد و باقی این جنگل متعلق به شهرستان شوش است.

مسیر خسرج جاده‌ای به طول 45 کیلومتر است و 23 روستا در این مسیر وجود دارد، شغل اهالی این روستاها کشاورزی و دامداری است و از ویژگی جنگل خسرج وجود گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری است که اهمیت این جنگل دست کاشت را چند برابر می کند.

حکیم از جوانان ساکن در روستاهای این مسیر است، او درباره گونه‌های گیاهی موجود می‌گوید: کهور، کنار، گز شاهی، شور گز، کنوکاتوس، اوکالیپتوس و ویکتوریا از انواع گیاهانی هستند که در این جنگل جود دارد.

این جوان ساکن روستای خسرج از جانورانی مثل خرگوش، خوک، کفتار، شغال و روباه نام می‌برد که با زندگی در جنگل جازبه این جنگل را چند برابر کرده است.

محمد جنادله ساکن روستای شیخ طعمه نیز می‌گوید: درختان جنگل در واقع نگه دارنده تپه‌های رملی هستند تا مانع حرکت رمل‌ها به سمت محل زندگی اهالی و مزارع آنها شود. او تنوع پوشش گیاهی جنگل را شامل کهور پاکستانی عنوان می‌کند و از درختانی چون اکسیا، سدر و نخل نیز در این جنگل نام می‌برد.

جنگل خسرخ مرتعی برای دامداران به شمار می‌آید و در قسمت‌های صحرایی آن که فاقد پوشش گیاهی است محل زندگی گوزنی است که به نام غزال ریم معروف است. پناه گرفتن برخی جانداران کمیاب از ویژگی‌های دیگر این جنگل به شمار می‌آید. مار شاخدار عربی و عقرب زرد رملی نمونه ای از این خزندگان هستند. انواع کبوتر و قمری درختان جنگل خسرج را محل مناسبی برای زندگی انتخاب کرده‌اند.

فرماندار شهرستان حمیدیه مساحت 26 هزار هکتاری جنگل خسرج در حمیدیه را 17 درصد مساحت جنگل‌های استان خوزستان معرفی می‌کند که نقش مهمی در حفظ خاک و جلوگیری از حرکت شن‌های روان دارد.

شاهین هاشمی در ادامه به نقش جنگل در جلوگیری از سیلاب در شهرستان اشاره می‌کند و می‌گوید: در سیلاب اخیر عده زیادی از سیل‌زدگان به صورت موقت در این جنگل اسکان داده شدند.

احداث خانه‌های بوم‌گردی اولویت نخست سرمایه‌گذاری گردشگری در خوزستانگردشگری روستایی در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده استایلام برای توسعه گردشگری نیازمند هتل 5 ستاره است

توسعه گردشگری در جنگل خسرج

با وجود ظرفیت‌های خاصی که جنگل خسرج در بُعد کشاورزی، دامپروری و گردشگری دارد، هنوز نمی‌توان از آن به عنوان یک ظرفیت برای جذب گردشگر نام برد. روستاهای کوچک و بزرگ واقع در مسیر جنگل مکان مناسبی برای اسکان گردشگران هستند که لازم است مسئولان مربوطه با آگاه‌سازی اهالی روستا و به ویژه جوانان زمینه فعالیت در حوزه گردشگری را برای روستاییان مهیا کنند.

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اعلام همکاری با روستاییان این مسیر برای تسریع روند صدور مجوز فعالیت گردشگر، گفت: جوانان علاقمند به حوزه گردشگری برای راه‌اندازی اقامتگاه بومگردی و بازارچه صنایع دستی در روستا، می‌توانند به اداره شهرستان مراجعه کنند.

پیمان نبهانی اعطای تسهیلات با بهره مناسب برای روستاییان را از اقدامات اداره کل میراث عنوان می‌کند که به منظور رونق گردشگری و اشتغالزایی به جوانان مسیر خسرج پرداخت می‌شود.

آتش سوزی جنگل

روستاییان مسیر خسرج برای حفظ جنگل که در واقع هم مسکن آنها است و هم منبع اشتغال است در تکاپو هستند اما از آنجا که اداره منابع طبیعی مستقلی در شهرستان ندارند برای محقق کردن خواسته‌های خود و تامین امنیت و حفاظت جنگل با مشکل مواجه می‌شوند.

در آتش سوزی اخیر که در اواسط شهریور در جنگل اتفاق افتاد، سودجویان به منظور تهیه زغال تنه درختان را سوزاندند که باعث شد آتش به درختان بسیاری سرایت کند و بنا برگفته بخشدار مرکزی حمیدیه بیش از 400 درخت نابود شد.

برخی مردم محلی بیکاری و فقر را دلیل گرایش جوانان به سوزاندن درختان جنگل می‌دانند و برخی دیگر نبود نیروی حفاظتی یا قرقبان را از عواملی عنوان می‌کنند که حفاظت جنگل را دچار اختلال می‌کند. در این میان فرماندار شهرستان حمیدیه پیگیری برای مستقل شدن اداره منابع طبیعی حمیدیه از اهواز را در دستور کار خود عنوان می‌کند.

روستاییان پیش قدم می شوند

جوانان مسیر خسرج به منظور سر و سامان دادن فعالیت‌های خود برای حفظ جنگل خسرج انجمنی تشکیل داده‌اند تا در چهارچوب قانون خواسته‌های خود را مطرح و مطالبه کنند. انجمن دوستداران محیط زیست اولین انجمنی است که جوانان مسیر خسرج اقدام به راه اندازی آن کردند.

انتهای پیام/ ت

R41468/P/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۴۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی

محمدجواد خجسته مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه گفت : خوشبختانه پرچم نظام جمهوری اسلامی در خصوص خدمات رسانی و توانمند نمودن جامعه هدف روستایی بالاست و این نتیجه تلاش‌های جهادی متولیان روستایی و از جمله معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و دفتر امور روستایی و شورا‌های کشور است.

وی به دیدار روز گذشته خود با معاون برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و اشتغال معاونت توسعه روستایی مناطق محروم کشور در تهران اشاره کرد و گفت: در این دیدار ظرفیت ها، توانمندی‌ها و خواسته‌ها و انتظارات حوزه روستایی استان مطرح شد و مسوولان حوزه مناطق محروم نیز قول مساعدت و همکاری بیشتر را دادند.

وی اظهار کرد: در این دیدار دکتر رضایی معاون برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و اشتغال معاونت توسعه روستایی مناطق محروم کشور، توسعه و خدمت رسانی به روستا‌های استان کرمانشاه را یک اولویت دانست و از هدفگذاری دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه قدردانی کرد.

خجسته به نشست ویژه خود با مدیران کشوری سه بانک صادرات، اقتصاد نوین و کشاورزی در خصوص تسهیلات روستایی نیز اشاره کرد و افزود: در این دیدار‌ها خواستار صدور دستورات بانکی در خصوص پرداخت تکمیلی تسهیلات تکلیفی تبصره ۱۸ شدم.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه با اشاره به درخواست توجه خاص به محرومیت‌های ناشی از دوران جنگ و بلایای طبیعی استان کرمانشاه، تسهیلگری در پرداخت‌ها را از اولویت‌های مهم برای کاهش نرخ بیکاری روستاییان عنوان کرد و افزود: همه مدیران بانکی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه موضوع تبصره ۱۸ روستایی را تسریع تا روستاییان از مواهب اشتغال آن هر چه زودتر بهره‌مند شوند و شاهد کاهش نرخ بیکاری استان باشیم.

خجسته اضافه کرد: در این دیدار‌ها مدیران بانک‌های یاد شده قول مساعد برای پرداخت سهم تسهیلات روستایی استان کرمانشاه را اعلام کردند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه گفت: بر اساس اطلاعات آماری سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور؛ برای چندمین ماه پیاپی استان کرمانشاه در خصوص توزیع و پرداخت تسهیلات موضوع جزء ۳ بند ب تبصره ۱۸ قانون بودجه عمومی کشور از سهم منابع معاونت توسعه روستایی مناطق محروم کشور همچنان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

خجسته افزود: در تازه‌ترین اطلاعات آماری؛ استان کرمانشاه با بیش از ۸۲ درصد بالاترین رقم معرفی به بانک‌ها را داشته و با پرداخت بیش از ۳۵ میلیارد تومان بیشترین پرداختی را تا پایان فروردین به خود اختصاص داده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اجرای طرح توجیهی مسیر گردشگری فرهنگ و هنر
  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • اسماعیلی‌فر در بهترین فرم، محروم از سپاهان
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود
  • فلسفه ظرفیتی در اختیار قرار می‌دهد که از نگاه انحصارگرا خارج شویم
  • توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مسیر رشد ۲۵ درصدی جذب گردشگران
  • مرز خسروی فعال‌تر می‌شود