Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@13:18:11 GMT

تولید دارو با برگ‌های مصنوعی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۵۲۲۸

تولید دارو با برگ‌های مصنوعی

به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال دیلی، بسیاری از مناطق سراسر جهان به ویژه جوامع دور افتاده با کمبود دارو روبرو هستند. فقدان دسترسی به دارو یا درمان می تواند بسیاری از افراد را در معرض خطر جدی ابتلا به مشکلات سلامتی مانند عفونت‌های شدید قرار دهد.

اما اگر می شد یک دستگاه قابل حمل تولید کرد تا داروی مورد نیاز انسان را در هر جایی که قرار داشته باشد بسازد، این مشکل حل می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان هلندی با استفاده از این ایده فناوری جدیدی ابداع کردند که از انرژی خورشید برای تولید دارو استفاده می‌کند.

آن‌ها دستگاهی ساختند که ظاهری همانند برگ و عملکردی مشابه برگ دارد.

محققان دانشگاه صنعتی «آیندهوون» در هلند یک برگ مصنوعی ابداع کردند که از نور خورشید برای تامین انرژی مینی راکتورهایی استفاده می‌کند که برای انسان ها دارو می سازند. البته این محققان فعالیت بر روی این دستگاه را در سال ۲۰۱۶ آغاز کردند. اما اکنون این سیستم برگ مصنوعی برای استفاده بهتر از انرژی خورشیدی به روز شده است. محققان می گویند این دستگاه بهبود یافته اکنون می تواند هر نوع دارویی تولید کند.

این برگ تنها با استفاده از نور خورشید برای تامین انرژی، نیاز به مصرف انرژی الکتریکی و مواد شیمیایی را برطرف می سازد. راکتورهای کوچک روی این برگ دارای کانال هایی شبیه رگ هستند که از جریان انرژی حمایت می‌کنند. زمانی که نور خورشید به مایعات روی برگ  برخورد می‌کند، راکتورها یک واکنش شیمیایی را آغاز می‌کنند. محققان امیدوارند که از این دستگاه در مناطقی استفاده شود که افراد دسترسی ضعیفی به دارو دارند. تولید دارو در محل به اندازه قابل توجهی به جوامع دور افتاده کمک می‌کند.

این برگ مصنوعی می تواند پزشکان را قادر سازد تا در زمان نیاز بدون تکیه به یک شبکه برق دارو تولید کنند.

«تیموتی نوئل» محقق برجسته در بیانیه‌ای اعلام کرد: برای عملی کردن این فناوری موانع زیادی وجود ندارد به جز این واقعیت که این فناوری تنها در طول روز کار می‌کند. برگ های مصنوعی کاملا مقیاس پذیر هستند و در جایی کار می‌کنند که نور خورشید وجود داشته باشد.

وی افزود: این برگ مصنوعی نه تنها برای جوامع هزینه زیادی ندارد بلکه به راحتی نیز می‌توان از آن استفاده کرد. این راکتورها را به راحتی می‌توان درجه بندی کرد و ماهیت ارزان قیمت و خود تامین کننده انرژی آن‌ها، این راکتورها را برای تولید مقرون به صرفه مواد شیمیایی با نور خورشید ایده آل می‌سازد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تولید دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۵۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی سرآمد علم های روز است / گستردگی این علم از مباحث دفاعی تا زمینه های کشاورزی

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان روح‌الله نباتی در رابطه با فناوری و تکنولوژی هوش مصنوعی در صنایع کشاورزی و دفاعی بیان کرد: هوش مصنوعی یک تکنولوژی برتر ساز، تحول آفرین، قدرت آفرین و اقتدار آفرین است که برتر از صنایع موشکی و هر نوع علم و قدرتی است.

روح الله نباتی با اشاره به فواید هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف، بیان کرد: هوش مصنوعی یک الگوریتمی‌ست که پردازش سریع و تصمیم گیری سریع را انجام می‌دهد و در کمتر از یک دهم یا یک صدم ثانیه بهترین تصمیم و خروجی را تحویل ‌می‌دهد.

متخصص هوش مصنوعی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی به این سطح از فناوری و قدرت دست پیدا کرده که بتواند جلوی ابرقدرت‌های دنیا بایستد و آن‌ها را شکست دهد، افزود: هوش مصنوعی در زمینه نظامی و دفاعی می‌تواند در کسری از ثانیه یک پهنه گسترده‌ای در آسمان را عکس‌برداری کند، تمامی تانک‌ها پهپادها و انسان‌ها داده‌های هوا رطوبت و سرعت و موقعیت ها را شناسایی و در یک میلی ثانیه یعنی یک هزارم ثانیه پردازش و بهترین تصمیم را بگیرد.

استاد دانشگاه آزاد همدان با اشاره به لزوم استفاده از هوش مصنوعی در صنایع کشاورزی، تشریح کرد: هوش مصنوعی در کشاورزی بهره‌وری را افزایش و ضایعات را کاهش می‌دهد. با توجه به اینکه با کمبود آب مواجه هستیم قطعاً استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی کشاورزی به صرفه‌جویی آب کمک می‌کند.

برنامه نویس کامپیوتر افزود: با استفاده از قرار گرفتن این فناوری روی پهپاد و کوادکوپتر آفات از فاصله ده پانزده متری شناسایی می‌شود، همچنین در بهینه سازی مصرف انرژی، منابع انرژی و منابع آبی و اندازه گیری رطوبت زمین با اثر بخشی و بهره‌وری بالا مؤثر است.

متخصص آی‌تی و هوش مصنوعی با تاکید بر اهمیت مجهز شدن به فناوری هوش مصنوعی در دنیای امروز، گفت: اگر به این فناوری و تکنولوژی مجهز شویم با این آب، انرژی و کودی که مصرف می‌کنیم می‌توانیم تولید را پنج برابر افزایش دهیم اما در حال حاضر به دلیل بومی نشدن این فناوری هزینه آن بالا است.

وی با اشاره به سخنان رهبری در رابطه با هوش مصنوعی، ذکر کرد: رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند که باید در هوش مصنوعی به ۱۰ قدرت برتر دنیا تبدیل شویم که خوشبختانه اقتدارآفرینی و علم آفرینی هم در کشور ما شروع شده است.

این متخصص هوش مصنوعی در رابطه با کاربردهای هوش مصنوعی در اقتصاد و مسائل شهری خدمات رسانی گفت: به گفته یکی از بزرگان، علم، انسان را سلطان می‌کند و به انسان قدرت می‌بخشد و لازم است در این زمینه توجه بیشتری داشته باشیم تا مطابق با سخنان رهبری پیشرو در این زمینه باشیم.

استاد دانشگاه آزاد همدان با بیان اینکه شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ به عنوان قطب بسیاری از محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی و گندم است، گفت: سیب درختی، بادام، صیفی‌جات، شوریجات، ترشیجات و بخش عمده‌ای از گندم و جو استان در کبودراهنگ و بخش عمده‌ای از صیفی‌جات، گوشت و دامپروری در شهر بهار تولید می‌شود و می‌طلبد که توجه بسیار جدی و زیادی در کاربردهای هوش مصنوعی در کشاورزی گلخانه‌ای و سنتی دو شهرستان اعمال شود.

نباتی در پایان خاطرنشان کرد: کشور ایران رشد نمی‌کند مگر اینکه به علم مجهز شود که قدرت امروز ما به برکت علمی‌ست که تهرانی‌مقدم‌ها، حاج قاسم، و شهید زاهدی برای ما بدست آورند.

خبرنگار: فاطمه امینی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228107 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان انتخابات مجلس شورای اسلامی هوش مصنوعی همدان

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی سرآمد علم های روز است / گستردگی این علم از مباحث دفاعی تا زمینه های کشاورزی
  • استفاده از هوش مصنوعی در حوزه انرژی اتمی افزایش می‌یابد
  • پیشگویی رفتار افراد با هوش مصنوعی
  • رصدخانه شبکه برق و انرژی تهران به هوش مصنوعی مجهز می‌شود
  • هوش مصنوعی رفتار انسان را پیشگویی می‌کند
  • باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
  • باتری که در چند ثانیه ای شارژ می‌شود
  • مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت عجیبی پیش‌بینی می‌کند
  • محققان دریافتند که دوز پایین استامینوفن هم می‌تواند به قلب آسیب بزند
  • انرژی خورشیدی چیست؟