Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از لوبلاگ، خروج بولتون از کاخ سفید، نه تنها احتمال جنگ بین ایران و ایالات متحده را کاهش داد بلکه احتمال گفت‌و‌گو را افزایش داده است. رویه ترامپ در این مدت کاملا مشخص شده است او یک بحران را ایجاد می‌کند و سپس خودش برای حل آن تلاش می‌کند و سعی می‌کند از این طریق خود را یک معامله‌گر موفق نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بولتون به عنوان یک جنگ‌طلب بود که تلاش زیادی برای ترغیب ترامپ برای ورود به جنگ با ایران کرد. ترامپ خواهان دیدار با روحانی شده است پیشنهادی که جان بولتون با آن مخالف بود و همین عامل به اخراج او از کاخ سفید منجر شد.

عده‌ای از تصمیم ترامپ برای اخراج بولتون انتقاد می‌کنند و عده‌ای هم از این تصمیم استقبال کردند و آن را عامل کاهش احتمال جنگ که یک فاجعه برای آمریکا بود، می‌دانند.

این عده معتقدند برای اخراج بولتون نباید ترامپ را سرزنش کرد بلکه باید ترامپ را برای خروج از برجام و تضعیف تعهد ایران به توافق هسته‌ای سرزنش کرد تصمیماتی که ایالات متحده را تا نزدیکی یک جنگ برد.

اگر ترامپ برای توافق با ایران جدی است باید خودش را از این بحرانی که خود آن را ساخته است خارج کند. رهبران ایران از تحریم‌ها عصبانی هستند ترامپ نیاز دارد با کاهش تحریم‌ها آنها را به میز مذاکره بیاورد و نشان دهد که تغییری در سیاستش رخ داده است و خواهان توافق با ایران است.

ترامپ باید با شرکای خود همکاری کند. پیشنهاد خط اعتباری مکرون می‌تواند راه را برای قانع کردن ایران به اجرای تعهدات برجامی قانع کند و راه را گفت‌وگوهای تازه هموار کند. به جز فرانسه کشورهای دیگری مانند هند و ژاپن نیز علاقمند برگزاری این گفت‌وگوها هستند تا بتوانند تجارت با ایران را از سر بگیرند.

تنها جایی که احتمال دارد ترامپ با مقاومت شدید روبرو شود دولت و حزب جمهوری‌خواه است. اعضای تندرو و جنگ‌طلب دولت ترامپ علیه ایران- از جمله مایک پمپئو- هنوز در جایگاهی هستند که به خوبی می‌توانند تلاش برای گفت‌وگو را نافرجام کنند، مگر آنکه ترامپ به وضوح بر تمایل خود برای توافق با ایران پافشاری کرده و تمامی افرادی را که مخالف این توافق هستند، از سر راه بردارد.

از سوی دیگر نتانیاهو که از احتمال دیدار ترامپ با روحانی بسیار بیم دارد اگر در سمت فعلی خود ماندگار شود، می‌تواند نقش مخربی در راه گفت‌وگو میان ایران و آمریکا ایفا کند.

با این حال اگرچه بر سر راه گفت‌وگوی آمریکا با ایران موانع فراوانی وجود دارد، افرادی که تمایل دارند بسیاری از چالش‌های امنیت ملی آمریکا با ایران از طریق دیپلماسی حل شود باید از فرصت کنونی استقاده کنند و ترامپ را برای توافق با ایران ترغیب کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران آمریکا جان بولتون برجام ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت رویکرد دولت بایدن پس از حمله تلافی‌جویانه ایران به سرزمین‌های اشغالی، جلوگیری از درگیری گسترده‌تر در منطقه غرب آسیاست.

به گزارش ایسنا، «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این که آیا دولت بایدن می‌توانست رویکرد سختگیرانه‌تری در قبال ایران داشته باشد، گفت: مشکل می‌توان به کار‌هایی که رییس جمهور بایدن انجام داده نگاهی انداخت و گفت که ما به نوعی به ایران آسان گرفته‌ایم.

کربی در گفت‌وگویی با خبرنگاران به سوالی پاسخ داد که با توجه به برخی انتقادات داخلی نسبت به عملکرد دولت بایدن در قبال ایران و تاثیر آن بر وقوع حمله مستقیم ایران به اراضی اشغالی مطرح شد.

ایران شامگاه شنبه، در پاسخ به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، با بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به نقاطی در اراضی اشغالی حمله کرده و آن را حق مشروع خود برای دفاع در برابر اقدامات متجاوزانه و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانست.

این مقام کاخ سفید همچنین با اشاره به حمله تلافی‌جویانه بی‌سابقه ایران به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی، به شبکه سی‌ان‌ان گفت دولت بایدن به دنبال کاهش تنش در منطقه است و نمی‌خواهد شاهد درگیری گسترده‌تر در منطقه باشد.

کربی بیان کرد: این دولت پیشین بود که تصمیم گرفت از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شود. حالا، ایران به طرز قابل‌توجهی و بیش از زمان انتخاب شدن آقای ترامپ به توانمندی هسته‌ای احتمالی نزدیک شده است.

این مقام شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران نیز گفت: پول‌های بیشتری که در پی معافیت از تحریم‌ها در دسترس ایران قرار گرفت که دولت ترامپ اعمال کرده بود، تنها برای مصارف بشردوستانه قابل استفاده است.

در سال گذشته، طی توافقی تهران و واشنگتن برای تبادل زندانیان، پول‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های کره جنوبی به عنوان بخشی از این توافق با اعمال معافیت‌های تحریمی از سوی آمریکا آزاد شده و به حساب‌هایی محدودشده در قطر منتقل شد تا با نظارت قطر و آمریکا برای مصارف بشردوستانه مورد استفاده قرار بگیرد.

دولت آمریکا پیشتر در پاسخ به انتقادات داخلی از آزادسازی این پول‌ها که برخی آن را «سرازیر کردن پول نقد» به سوی ایران تلقی کرده بودند، توضیح داده بود که این پول‌ها بخشی از دارایی‌های ایران بوده است که به دلیل تحریم‌ها در بانک‌های خارجی مسدود شده بود و اکنون برای مصارف بشردوستانه آزاد شده است.

کربی همچنین گفت که این پول‌ها در اختیار ایران و حمایت ادعایی او از گروه‌های مقاومت منطقه قرار نمی‌گیرد.

دیگر خبرها

  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • چالش‌های رژیم صهیونیستی در تجاوز به ایران
  • چالش‌های رژیم صهیونیستی در پاسخ به ایران
  • عملیات وعده صادق جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی ایران را تقویت کرد
  • ترامپ : بایدن مقصر حمله ایران به اسرائیل است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • ترامپ: بایدن مقصر حمله ایران به اسرائیل است
  • ترامپ هم رئیس‌جمهور بود ایران به رژیم صهیونیستی حمله می‌کرد