Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@16:57:43 GMT

صنایع خوزستان به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۶۰۲۴

صنایع خوزستان به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند

به گزارش ایرنا علی حسین حسین زاده روز یکشنبه در کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی در سرسرای اداری استانداری خوزستان بیان کرد: اگر قرار است بخشی از عقب ماندگی ها جبران شود و گامی جهش دار در امر توسعه مناطق برداشته شود باید صنایع خوزستان از جمله نفت، پتروشیمی و فولاد، مسئولیت اجتماعی خود را که در برنامه ششم توسعه نیز تعریف شده در برابر مردم محقق کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص دفاتر تسهیل گری افزود: عزم مجموعه وزارت کشور بر راه اندازی دفاتر تسهیل گری جدی است و باید دقت کنید که این دفاتر به یک اداره تبدیل نشود.

حسین زاده ادامه داد: تجارب کشورهای در حال توسعه نشان می دهد که این دفاتر علاوه بر ارتباط به ظرفیت های موجود در همان مناطق تکیه کرده اند بنابراین باید ظرفیت ها را در راستای توسعه فعال کنیم چون منابع دولتی محدود است.

معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان ادامه داد: پیشنهادات در خصوص توسعه مناطق کم تر برخوردار باید به شکل معقول و بر اساس اولویت ها شناسایی و در شورای اجتماعی ، فرهنگی خوزستان مطرح و به شورای برنامه ریزی ارجاع شود و نظرسنجی ها در هر منطقه باید به صورت علمی تر باشد.

وی بیان کرد: نخستین نشست دفاتر تسهیل گیری در اواخر هفته جاری با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان برگزار شود و و ماهانه یا هر ۲ هفته یک بار در خصوص مناطقی که سند ملکی ندارند با مدیران اداره ثبت و دفاتر تسهیل گیری نشست برگزار و نتیجه در شورای اجتماعی و برنامه ریزی مصوب شود.

تدوین سند توسعه برای مناطق کم برخوردار 

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان نیز گفت: منطقه عین دو اهواز در بسیاری از حوزه ها و شاخص ها پایین تر از دیگر نقاط استان و اهواز است و نیاز به برنامه مداخله ای جدی دارند.

محمد صادق کریمی کیا افزود:  دفتر تسهیل گری در حال ارزیابی برای  تدوین یک سند توسعه برای این منطقه است که با کمک دستگاه های اجرایی شاخص های توسعه را برای محله متحول کند.

وی بیان کرد: رها کردن و بی توجهی به این مناطق می تواند آسیب زا باشد و دفاتر تسهیل گری می توانند نور افکنی باشند تا به این مناطق به صورت ویژه توجه شود و تدوین سند توسعه با همکاری دستگاه ها در دستور کارقرار گیرد.

کریمی کیا با بیان اینکه انتظار می رود مصوبه ای تدوین شود تا دستگاه ها  نوع اقدامات خود را در زمان بندی مشخص با هماهنگی دفتر ارایه کنند، ادامه داد: راه اندازی فرهنگسرا و برنامه فاضلاب در این مناطق نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: از اولویت های مهم برخی از مناطق محروم سند دار کردن خانه های آنها است که در رضایت مندی آنها تاثیر زیادی دارد.

سند دار کردن برخی از مناطق کمتر برخوردار اولویت است

فرماندار اهواز نیز بیان کرد: بررسی صورت گرفته در منطقه عین دو نشان می دهد در مسایل سواد، فرهنگی و اجتماعی و عدالت اجتماعی کم کاری صورت گرفته است که به دنبال آن مشکلات امنیتی و اجتماعی را به دنبال داشته و بستری برای بروز مشکل در اهواز ایجاد می‌کند.

جمال عالمی نیسی اضافه کرد: باید علاوه بر آسیب شناسی نسخه درمانی نیز تهیه شود و پیشنهادها تبدیل به طرح شده و دستگاه ها مسئول اجرای پروژه ها شوند.

لزوم مشارکت نهادهای حمایتی

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان نیز گفت: با توجه به اینکه زنان سرپرست خانوار در منطقه عین دو زیر پوشش نهاد حمایتی نیستند و آمار بیسوادی زیاد است در نتیجه از دستگاه های متولی و حمایتی از جمله آموزش و پرورش، فنی و حرفه ای، کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی درخواست مشارکت می شود.

سیده فرانک موسوی ادامه داد: طرح توامندسازی زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه ای اجرا شده اما هنوز عین دو در این طرح وجود ندارد.

مدیر دفتر تسهیل گری منطقه عین ۲ اهواز نیز گفت: یک هزار و ۷۲۶ نفر در این منطقه در گروه سنی ۶ تا ۱۲ سال هستند که اکنون یک هزار و ۱۳۷ نفر از این میزان جمعیت در حال تحصیل هستند یعنی ۶۵ درصد کودکان در این رده سنی تحصیل می کنند و ۵۳۴ نفر بازمانده از تحصیل هستند.

غزاله حیاوی افزود: در تمام دفاتر تسهیل گری نظرسنجی تصادفی از ساکنان محله ها در خصوص برخی شاخص ها از جمله آسیب های اجتماعی انجام می شود که در منطقه عین دو  میانگین ۵۷.۶۶ درصد اعلام شد که نشان می دهد از نظر ساکنان محله میزان آسیب اجتماعی متوسط است.

وی از جمله آسیب های اجتماعی را در این منطقه آسیب جنسی، اقتصادی، کودکان آسیب دیده و فعالیت های مرتبط با مواد مخدر و مشروبات الکلی بیان کرد.

حیاوی بیان کرد: در منطقه عین دو اهواز میزان اعتماد اجتماعی ۴۷.۸۰، سرمایه فرهنگی ۱۹.۱۶ و رضایت از زندگی ۶۸.۵۷ درصد اعلام شده است.

حمایت نکردن زنان بدسرپرست از مهمترین مسایل اجتماعی عین دو

مدیر دفتر تسهیل گری منطقه عین ۲ اهواز ادامه داد: مهمترین مسایل اجتماعی منطقه عین دو شامل حمایت نکردن از زنان بد سرپرست، بالا بودن آمار ترک تحصیل به دلیل مسایل اقتصادی، پایین بودن نرخ اعتماد اجتماعی، پایین بودن نرخ سرمایه فرهنگی و رضایت نداشتن از محیط زندگی است.

وی درخصوص حمایت نشدن زنان بد سرپرست گفت: به طور کلی در محلات محروم و کم برخوردار به دلیل شایع بودن آسیب های اجتماعی و برخی جرایم، همسران زندانی و یا درگیر الکل و مواد مخدر هستند و هیچ نهاد حمایتی به طور تخصصی و جامع با هدف توانمندسازی زنان و اعضای آن خانواده وجود ندارد.

حیاوی ادامه داد: با توجه به افزایش بهای کتاب های درسی و نوشت افزار، بسیاری از افراد توان تهیه این وسایل را ندارند و آموزش و پرورش می تواند سهمیه‌ای را برای آنها در نظر بگیرد.

وجود بیماری های گوارشی در عین دو

مدیر دفتر تسهیل گری منطقه عین ۲ اهواز فاضلاب را از دیگر مشکلات این منطقه بیان کرد و گفت: با وجود پیگیری صورت گرفته هنوز نتیجه ای حاصل نشده در صورتی که این موضوع به دلیل ارتباط با بهداشت و سلامت، اهمیت زیادی دارد؛ همچنین وجود بیماری های گوارشی در عین دو گزارش شده چون آب شرب با آب و فاضلاب ترکیب می‌شود.

وی ادامه داد: مردم عین دو ۹ سال است که شاهد ساخت یک فرهنگسرا هستند که با حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی نیمه کاره مانده است.

زهرا جمشیدی مدیر دفتر تسهیل گری و توسعه محلی حصیر آباد اهواز نیز در خصوص نتایج نظر پاسخگویان در رابطه با مشکلات اولویت دار این منطقه گفت: مشکلات اصلی محله شامل فاضلاب، اعتیاد، بیکاری و فقر، و نبود آسفالت، روشنایی معابر، بهداشت و نظافت ، پارک و فضای سبز ، امکانات فرهنگی و ورزشی و امنیت است.

براساس این گزارش دفاتر تسهیل گری از ۲ سال پیش در محله هایی که نیاز به احیا و بازآفرینی شهری دارد تاسیس شده و اصلی ترین وظیفه آنها برقراری ارتباط با اهالی، معرفی مشوق‌ها، تسهیلات و معافیت‌های موجود و حل مشکلات احتمالی آنها در زمینه‌های نوسازی بناها و تجمیع ساختمان‌ها است.

اینگونه دفاتر به عنوان یک نهاد اجتماعی برای محلات کم برخوردار برنامه ریزی می کنند که شامل حوزه های ورزشی، اجتماعی، اوقات فراغت نیز می شود.

۱۲۲ دفتر تسهیل گری در کشور راه اندازی شده که ۱۱ دفتر آن در خوزستان است.

۳۰۰۴ / ۶۰۳۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسئولیت اجتماعی استانداری خوزستان خوزستان محرومیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۶۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیرین در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، امیر عبدوس در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران محیط زیست کشور و استان‌ها در شیراز درباره اهم اقدامات دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1402 گفت: خوشبختانه سال گذشته سالی بسیار پرتلاش و پردستاورد در حیطه تکالیف دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی بود و جهت‌گیری اقدامات این دفتر منطبق با رویکرد دولت انقلابی و مردمی و متناسب با سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اوامر و فرامین رهبر معظم انقلاب بر مردمی‌سازی امور و ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست متمرکز بود.

وی افزود: در این مسیر طرح‌ها و برنامه‌هایی برای اولین بار تعریف شدند که هر یک در چارچوب آموزش و افزایش مشارکت گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار جامعه در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست موثر بودند.

عبدوس ادامه داد: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها ماموریت محور کردن استان‌ها در حیطه آموزش مخاطبان خاص در قالب طرح پرچمداری بود. به این شکل که هر استان، پرچمدار آموزش مبانی و موضوعات محیط زیستی به یکی از گروه‌های مخاطبان اجتماعی و موظف شد؛ دستورالعمل و محتوا‌های مورد نیاز برای آموزش این قشر از مخاطبان را تهیه و به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها ارائه کنند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این زمینه 31 کتاب دستورالعمل آموزشی برای 31 گروه از مخاطبان خاص اجتماعی تدوین و برای استفاده استان‌ها چاپ خواهد شد.

عبدوس اضافه کرد: ایجاد بستر‌هایی برای فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی در دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی در سطح کشور از طریق ایجاد خانه‌های محیط زیست در این دستگاه‌ها اعم از دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد، کتابخانه‌ها و ... به عنوان حلقه‌های میانی مشارکت مردم دیگر طرحی بود که در سال 1402 اجرا شد.

وی ادامه داد: تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیرین در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه، مستندسازی دانش بومی و سنتی محیط زیستی و جمع‌آوری آنها برای چاپ کتاب دانش سنتی هر استان، تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل سازنده میان سازمان و ادارات کل تابعه با تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی و برگزاری جلسات مستمر با آنها، ثبت روز آموزش همگانی محیط زیست در تقویم رسمی کشور مصادف با 15 اسفندماه و روز درختکاری و اجرای برنامه‌های متنوع طی یک هفته برای بزرگداشت این مناسبت در ستاد مرکزی سازمان و ادارات کل استان‌ها نیز اقدمات مهم دیگری بود که به همت دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شدند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست به همت و تلاش معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی در سال 1402 بازنگری و با هدف نهادینه‌سازی بنیان‌های توحیدی، انقلابی و محیط زیستی آن مورد تحول اساسی قرار گرفته و در بهمن ماه 1402 به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسید.

وی افزود: تسهیلگری مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق ایجاد حلقه‌های میانی یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس آموزه‌های بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در دولت مردمی انقلابی، بند‌های 10 و 11 و 12 سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست و مفاد سند یادشده در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید
  • توسعه 16 هکتاری پایانه ترانزیت و صادرات ارس / کریدور سبز برای تسهیل تجارت ایجاد می شود
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند
  • اجرای روشنایی جاده کمربندی بندر امام خمینی به آبادان
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • همواره از حضور هنرمندان ترکیه در کشورمان استقبال می‌کنیم
  • اختصاص ۳ همت از محل مسئولیت‌ اجتماعی وزارت نفت به کهگیلویه و بویراحمد