Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@13:55:03 GMT

شورا جوان فریبی کرد تا جوان گرایی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۶۲۲۰

شورا جوان فریبی کرد تا جوان گرایی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت نظری پس از اتمام جلسه شورای شهر تهران در نشستی خبری با اشاره به تصویب کلیات لایحه ارتقاء سهم جوانان از مدیریت های شهری گفت: حدود دو سال است که پیگیر موضوع افزایش سهم جوانان از مدیریت در شهرداری هستیم و قصد داشتیم فضا را به گونه ای فراهم کنیم که جوانان فارغ از هر نگاهی در شهرداری تهران، رشد کنند و در مناصب مناسب مدیریتی، جایگاه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدیریت های کشور الان در اختیار نسلی است که از ابتدای انقلاب بودند. همان نسل جنگ را اداره کردند و همان نسل نیز امروز کشور را اداره می کنند. ما فکر می کردیم امروز باید اتفاق متفاوتی در دوره پنجم مدیریت شهری رخ دهد و جوان تر ها که علمشان بالاتر است و تجربیات مدیریتی متفاوتی دارند و همچنین از مدیریت های گذشته درس گرفته اند  و تلاش می کنند متفاوت تر عمل کنند، وارد حوزه مدیریتی شوند و جدی تر، سریع تر این اتفاق در شهرداری بیفتد.

نظری با بیان اینکه از حدود یک سال و نیم پیش طرحی را به نگارش درآورده ایم که تعدادی از همکارانمان آن را امضاء کرده اند، تصریح کرد: این طرح با تأخیر غیرعادی اعلام وصول شد و در حالی که در اردیبهشت سال ۹۷ و در روز جوان این طرح آماده شده بود شهریور ماه اعلام وصول شد و با وجود آنکه یک فوریت آن به تصویب رسیده بود و طرح های یک فوریتی باید طی یک ماه مراحل تصویب را طی کنند، این اتفاق نیفتاد و در روزهای پایانی آذرماه، کلیات آن به تصویب رسید که براساس آن شهرداری ملزم بود طی یک ماه لایحه افزایش مدیریت جوانان در شهرداری را به شورا ارائه کند که این موضوع با تأخیر مواجه شد و اواخر تیرماه این لایحه به شورا رسید.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به ارجاع این لایحه به کمیسیون برنامه و بودجه گفت: از من برای حضور در جلسات دعوت می شد اما حق رأی نداشتم. در جریان این جلسات به نظر می آمد که شهرداری چه در زمان معاونت دکتر شیخ در سمت معاونت توسعه منابع انسانی و چه در در دوره مظاهری تصمیمی برای اجرای این مصوبه ندارد.

وی با انتقاد از سقف سنی تعریف شده برای مدیران که ۴۵ سال عنوان شده، اظهار داشت: پیشنهاد ما سقف سنی ۴۰ سال بود اما دکتر شیخ سقف ۵۰ سال سن را اعلام کرد و در نهایت کمیسیون به سن ۴۵ سال، رأی داد. در حالی که شاخص جوانی مشخص است و براساس شاخص های ملی و بین المللی سقف جوانی ۳۰ یا ۳۵ سال است. تنها در یکی از مراجع سازمان ملل سقف ۴۰ سال عنوان شده است. بنابراین عدد ۴۵ سال برای سن جوانی هیچ گونه مبنایی ندارد  به نظر می رسد مصوبه امروز شورای شهر بیشتر جوان فریبی بوده و علیه جوانان مصوبه ای داشته اند.

نظری با اشاره به پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر اینکه این مصوبه شامل مدیریت های آینده شود، گفت: پس از طرح این پیشنهاد که از سمت شهرداری به یکی از اعضا اعلام شد و از سوی او در صحن مطرح شد، عملا این مصوبه باعث افزایش سهم جوانان در مدیریت ها نمی شود. طی این مدت انتصابات در شهرداری انجام شده و انتظاری که از انتصابات آینده داریم در نهایت ۱۵ تا ۲۰ نفر است که نسبت به دو هزار مدیری که در شهرداری در رده های مختلف کار می کنند، این عدد جایگاهی ندارد. همچنین ضمانت اجرایی برای اجرای این مصوبه پیش بینی نشده و انتظار داشتیم این موضوع در لایحه پیش بینی شود که مسئولانی که به درستی مصوبه شورا را اجرا نمی کنند، مشمول مجازات و مقررات تخلفات اداری شوند که این موضوع نیز در نظر گرفته نشد.

عضو شورای شهر تهران با طرح این پرسش که اگر مدیران این مصوبه را در حالی که هیچ گونه ضمانت اجرایی ندارد، اجرایی نکند شورا چه ابزار نظارتی دارد؟ گفت: تنها ابزار نظارتی شورا تذکر به شهردار، سوال و استیضاح است که اراده ای در این خصوص در شورا نمی بینم و عملاً این مصوبه از حیث انتفاع ساقط شد و ما با مصوبه ای بی اثر مواجه هستیم. می گویند بهترین تخریب، دفاع بد است و امروز شورا بدترین دفاع را از جوان گرایی کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا باید وجود لایحه ای که هیچ گونه جزئیات و ساز و کار اجرایی در آن وجود ندارد، ضمانت اجرایی در آن پیش بینی نشده، جامعه آماری مشخص نشده و حتی در لایحه اولیه جوانان از مدیریت عالی حذف شده بودند، درخواست بازگشت لایحه به شهرداری داده نشد؟ اظهار داشت: همانطور که یک سال و نیم طول کشید که این لایحه به صحن شورا بیاید، اگر ما پیشنهاد بازگشت را مطرح می کردیم باز هم یک سال و نیم طول می کشید و این لایحه با جزئیات به صحن نمی آمد. ما تصمیم گرفتیم کلیات را به تصویب برسانیم و در پیشنهادات جزئیات را تکمیل  و اصلاح کنیم. متأسفانه در جزئیات نواقص غالب شد و آنچه نباید به این لایحه اضافه و عملاً هیچ اتفاقی خوبی برای جوانان رخ نداد.

نظری تصریح کرد: شهرداری تمام تلاش خود را چه در معاونت قبلی و چه معاونت فعلی به کار گرفت تا با جوان گرایی مخالفت کند. درآمدی که اخیراً از یکی از مدیران شهرداری گرفتم مشخص شد در ۵ ماه اخیر تعداد زنان در پست های مدیریتی کاهش یافته است و این اتفاق برای جوانان نیز خواهد افتاد.

وی در خصوص اینکه از میان مدیرانی که به دلیل مصوبه اصلاح منع به کارگیری بازنشستگان از شهرداری خداحافظی کردند، چه تعداد جوان جایگزین آنها شدند؟ گفت: متأسفانه با توجه به شرایط دشوار جامعه و تنگناهایی که وجود دارد، جوان گرایی دغدغه ای دست چندم مدیران تلقی می شود و ترجیح می دهند اگر مدیر سالخورده ای از شهرداری رفت به جای اینکه جوانی را جایگزین آن کنند، مدیری که سه چهار سال با مدیر قبلی اختلاف سنی داشته را جایگزین کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص انگیزه های سیاسی وی برای پیگیری این لایحه، خاطرنشان کرد: بهتر است نیت خوانی نکنید. چه در زمان آقای نجفی، افشانی و حناچی، شهرداران مخالف نیروهای جدید به شهرداری بودند و واقعیت این است که اگر این مصوبه اجرایی می شد، افرادی که در زمان قالیباف به شهرداری وارد شده بودند در صف اول پست های مدیریتی قرار داشتند و تقلیل یک کنش نسلی به نگاه سیاسی درست نیست. همچنین من به تنهایی نمی توانستم این لایحه را از دستور خارج کنم و باید اراده ای جمعی در شورا وجود داشت که چنین اراده ای را در بین اعضاء ندیدیم و برای همیشه میخی بر این تابوت کوبیدند و این لایحه را به گونه ای جمع کردند که به جلسات بعدی نرسد. چینش آرا و تغییرات ورود و خروج اعضا در صحن نیز این احساس را تداعی می کرد.

کد خبر 4718898 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: حجت نظری شهرداری تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران قوه قضاییه دستگیری سارق اربعین حسینی وزارت آموزش و پرورش شهر تهران محسن حاجی میرزایی پیروز حناچی سازمان هواشناسی مواد مخدر سازمان حج و زیارت بانک سرمایه پلیس آگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۶۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه کرد شهرداری این شهر بدون ابلاغ بودجه، غیرقانونی است

موسی الرضا حاجی بگلو روز دوشنبه در صد و سیزدهمین نشست علنی شورای اسلامی شهر مشهد در تذکری افزگفتود: یک نفر در کمیته تطبیق فرمانداری برای ۱۵ نفر عضو شورا تصمیم گیری می‌کند و از فرماندار تقاضا می‌کنیم از افراد متخصص برای بررسی مصوبات شورا استفاده کند.

وی اضافه کرد: از آنجا که هزینه کرد شهرداری بدون داشتن بودجه خلاف قانون است لذا باید یک دوازدهم بودجه را به شهرداری ابلاغ کنیم تا با مشکل مواجه نشویم.

مجید دبیریان دیگر عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: رفع ابهام بودجه شهرداری در کمیته تطبیق باید به سرعت انجام شود تا این بودجه ابلاغ شود.

بودجه امسال شهرداری مشهد مبلغ ۵۶۰ هزار میلیارد ریال است.

بلاتکلیفی طرح سوال از شهردار مشهد

عضو دیگر شورای اسلامی شهر مشهد نیز در تذکری گفت: طرح سوال از شهردار مشهد از قبل از نوروز ۱۴۰۳ مطرح است، اما همچنان بلاتکلیف است و در دستور کار‌های نشست علنی شورا نیامده است.

هاشم دائمی افزود:طرح سوال از شهردار در اسفندماه پارسال به ثبت رسید، اما به دلیل فرایند استقبال از بهار مهلتی به شهردار داده شد تا پاسخ را بعد از فرایند استقبال از بهار بدهد.

وی ادامه داد: مهلت قانونی طرح سوال ۲ هفته است لذا انتقاد جدی به هیات رییسه وارد است که چرا طرح در دستور کار قرار نگرفته است و هیچ پاسخی نیز از شهردار به شورای شهر انعکاس نیافته است.

موسی الرضا حاجی بگلو عضو دیگر شورا نیز در این خصوص اظهار کرد: طرح سوال از شهردار مربوط به قبل سال جدید بوده و زمان پاسخگویی آن منقضی شده است از این رو دوباره باید درخواست طرح سوال داده شود.

توجه مساله محور به حاشیه شهر مشهد

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت:در بودجه امسال شهرداری به موضوع حاشیه شهر به صورت ویژه و مساله محور توجه شده و محرومیت زدایی از این مناطق در اولویت است.

فاطمه سلیمی افزود: شورای شهر طی ۲ و نیم سال گذشته اقدامات مهمی در حوزه منابع انسانی داشته که تبدیل وضعیت چهار هزار نیروی ایثارگر و تبدیل وضعیت نیرو‌های پیمانی شهرداری از آن جمله است.

وی اضافه کرد: اصلاح احکام کارمندی سال گذشته در خصوص نحوه ترسیم حقوق کارمندان شهرداری و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگری نیرو‌های شرکتی از دیگر اقدامات است.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تشکیل اداره امور کارگری و ایجاد اداره کل خلاقیت و نوآوری در این دوره و نیز استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان نیز از اقدامات مهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تعیین تکلیف شود
  • ایده آل گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • تشکیل شورای راهبردی سلامت با مصوبه شورا
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه
  • امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!
  • هزینه کرد شهرداری این شهر بدون ابلاغ بودجه، غیرقانونی است
  • در یکصد و پنجاهمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • حسابرسی از شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری تهران در شورا