Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@22:39:43 GMT

پارچه‌ای که آب دریا را شیرین می‌کند!

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۸۰۳۳

پارچه‌ای که آب دریا را شیرین می‌کند!

خبرگزاری میزان- دانشمندان، روشی برای نمک‌زدایی آب ابداع کرده‌اند که در آن از یک پارچه مبتنی بر سیستم نورگرمایی استفاده می‌شود. تاریخ انتشار: 16:35 - 24 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۸۵۷

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،به نقل از مجله ادونسد ساینس نیوز، اگرچه آب در زمین فراوان است و حدود ۷۰ درصد زمین را آب پوشانده، اما آب شیرین، تنها سه درصد ذخایر آب زمین را تشکیل می‌دهد و بقیه این ذخایر، آب اقیانوس‌ها را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که انسان‌ها به منابع محدودی از آب شیرین دسترسی دارند و این میزان آب هم در معرض خطر تغییرات اقلیمی قرار گرفته، آب شیرین به منبعی ارزشمندتر از پیش تبدیل شده است.

نمک‌زدایی یا شیرین کردن آب، فرآیندی است که روش مهمی برای غلبه بر بحران کمبود آب شیرین به شمار می‌رود. در حال حاضر، بیش از ۱۸ هزار کارخانه برای شیرین کردن آب، در سراسر جهان وجود دارند، اما بیشتر این کارخانه‌ها با سوخت فسیلی کار می‌کنند و پیامد‌های اقتصادی و محیطی قابل توجهی به همراه دارند.

انسان‌ها همیشه برای شیرین کردن آب، به قدیمی‌ترین منبع انرژی یعنی خورشید تکیه داشته‌اند و انرژی خورشیدی را برای تصفیه آب و به دست آوردن آب شیرین به کار گرفته‌اند. این روش با به دست آوردن پیشرفت‌های فنی، به یک روش پاک و کارآمد برای تامین ذخایر آب شیرین تبدیل شده است. در این روش برای تصفیه آب، لایه‌ای از نانومواد "نورگرمایی" یا "فتوترمال" (photothermal) مانند پلیمرها، نانوذرات طلا و گرافین به کار می‌روند.

گروهی از دانشمندان، مدل جدیدی را برای شیرین کردن آب طراحی کرده‌اند که در آن از یک پارچه مبتنی بر سیستم فتوترمال استفاده می‌شود. این پارچه به صورت قوسی شکل، بالای محفظه‌ای قرار می‌گیرد و فقط دو لبه آن با آب شور تماس دارد. هنگامی که هوا دو سطح بالا و پایین پارچه را احاطه می‌کند، امکان تبخیر موثر آب فراهم می‌شود.

آب دریا، توسط پارچه جذب می‌شود. پس از آن، آب شور به همراه کریستال‌های نمک طی فرآیند شیرین شدن آب، در پایین‌ترین نقطه آویزان شدن پارچه جمع می‌شوند و در مخزن زیر پارچه می‌افتند. از این آب شور می‌توان برای کاربرد‌های صنعتی استفاده کرد. این روش جدید می‌تواند امکان اتلاف گرما را نیز کاهش دهد.

پژوهشگران باور دارند شاید این مدل بتواند علاوه بر تصفیه آب مبتنی بر نور خورشید، امکان خارج کردن آلاینده‌ها از آن را نیز فراهم کند.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آب آب شور دریا فناوری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۸۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) حال خوب فلسطینی‌های آواره در ساحل دریا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • معرفی ساده‌ترین راه‌های از بین بردن لکه چای قدیمی روی لباس
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • (ویدئو) حال خوب فلسطینی‌های آواره در ساحل دریا
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • قاچاقچی پارچه در شهرری بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال جریمه شد
  • این نقاشی چگونه تاریخ پارچۀ «جین آبی» را تغییر می‌دهد؟ (+عکس)
  • پارچه‌نوشتۀ عبری دانشگاه امیر کبیر
  • این نقاشی تاریخ پارچه «جین آبی» را تغییر داد؟