Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور با اشاره به در پیش بودن برگزاری پنجمین نشست روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه و آینده آن، تاکید کرد: خوشبختانه در دو سال و نیم اخیر با ادامه روند آستانه، سه کشور ایران، روسیه و ترکیه ضامن آتش‌بس در سوریه بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور عصر یکشنبه پیش از سفر آنکارا به منظور شرکت در اجلاس روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه، در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران به ارائه جزئیاتی از دستور کار این اجلاس پرداخت و خاطرنشان کرد: اجلاس فردا پنجمین اجلاس سران سه کشور درباره سوریه است و برای هر سه کشور مساله امنیت منطقه موضوعی حائز اهمیت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ایران، روسیه و ترکیه در یک منطقه و در همسایگی سوریه زندگی می‌کنند و آنچه که مهم است این است که تا الان قریب به ۹ سال است که مردم سوریه در مشکلات فراوانی قرار دارند و با تروریست‌ها و حامیان آن‌ها مواجه هستند.

رئیس‌جمهور گفت: خوشبختانه در دو سال و نیم اخیر در ادامه روند آستانه که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه ضامن آتش‌بس در سوریه هستند، روند مناسبی بوده است. امروز اکثریت قاطع در زمینه سوریه تحت پرچم این کشور و حاکمیت دولت قانونی آن هستند.

روحانی با تاکید بر اینکه هنوز بخش‌هایی از سوریه وجود دارد که در اشغال دیگران قرار دارند یا حضور تروریست‌ها در آنجا هنوز ادامه دارد، اظهار کرد: در منطقه ادلب تروریست‌ها هنوز حضور دارند و ادامه جنگ با تروریست‌ها در این منطقه همچنان ضرورت دارد. همچنین منطقه شرق فرات با مشکلاتی مواجه است. حضور آمریکایی‌ها، حضوری تجاوزگرانه، غیرقانونی و مداخله‌جویانه است و همواره این بخش از منطقه سوریه را ناآرام نگه داشته‌اند.

وی ادامه داد: مداخلات و تجاوزات رژیم صهیونیستی در رابطه با سوریه و حمایت این رژیم از تروریست‌ها و حملات رژیم به مردم و زیرساخت‌های سوریه جزء نگرانی‌های منطقه و سه کشور ایران، روسیه و ترکیه است.

رئیس جمهور تاکید کرد: بخش بزرگی از مسائل سوریه تاکنون حل و فصل شده است، اما بخش مهمی باقی مانده که مهمترین آن‌ها موضوع سوریه و شرق فرات و همچنین تجاوزات رژیم صهیونیستی و حضور مداخله‌جویانه آمریکا است.

روحانی با اشاره به اقدامات سه کشور ایران، روسیه و ترکیه درخصوص سوریه اضافه کرد: این روند علاوه بر مبارزه با تروریسم و مقابله با عدم دخالت خارجی، به موضوع آینده سوریه، بازگشت آوارگان سوری، بازسازی این کشور و اصلاح قانون اساسی و همچنین انتخابات ۲۰۲۱ می‌پردازند؛ این موضوعات از جمله مسائل مهم پیش رو است که در اجلاس سه جانبه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر لزوم حل و فصل مسائل منطقه‌ای توسط کشور‌های منطقه و با استفاده از راه‌حل گفتگو، خاطرنشان کرد: همانطور که بار‌ها اعلام کرده‌ایم، مسائل منطقه باید از طریق کشور‌های منطقه و گفتگو حل و فصل شود؛ نظر ما در زمینه موضوع سوریه و یمن همین است.

وی ادامه داد: آنچه که امروز در منطقه رخ می‌دهد و بسیاری از کشور‌های دنیا را نگران کرده است، برنامه‌ریزی‌های غلط و توطئه‌های آمریکا در منطقه است؛ آن‌ها در حال پشتیبانی از عربستان و امارات هستند و به آن‌ها اسلحه می‌دهند و همچنین بخشی از عملیات جنگی در منطقه توسط آمریکایی‌ها اداره می‌شود و مشاهده می‌کنیم که هر روز تعدادی بی‌گناه در یمن کشته می‌شوند و ناامنی‌ها در منطقه همچنان وجود دارد.

روحانی گفت: آمریکایی‌ها به جای اینکه خود را محکوم و اعتراف کنند که حضور و مداخلات آن‌ها در منطقه از جمله در سوریه و یمن مشکل‌آفرین است، هرازگاهی ملت‌های منطقه یا مردم مبارز یمن را محکوم می‌کنند.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در منطقه امنیت کامل برقرار شود، راهش قطع شدن تجاوزات آمریکایی‌ها در منطقه و مداخلات تحریک‌آمیز رژیم صهیونیستی است، گفت: در غیر این صورت ما شاهد ادامه این ناامنی‌ها خواهم بود.

وی خاطرنشان کرد: غیر از موضوع ثبات و امنیت منطقه، امیدوارم در اجلاس سه جانبه آنکارا گام‌های موثری برداشته شود و سه کشور بتوانند برای کمک به مردم و آینده سوریه توافق کنند؛ ما همواره تاکید کرده‌ایم که آینده سوریه متعلق به مردم این کشور است و کشور‌های دیگر باید در این زمینه به دولت مشروع و مردم سوریه کمک کنند. همچنین معتقدیم مشکلات منطقه به ویژه موضوع یمن از طریق مذاکرات یمنی – یمنی حل‌وفصل می‌شود.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اهمیت برقراری رابطه با همسایگان برای جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: برای ما همواره روابط با همسایگان بسیار مهم بوده است؛ امروز نیز این موضوع اهمیت دارد؛ روسیه و ترکیه هر دو همسایگان ایران هستند و جمهوری اسلامی ایران با این دو کشور و سایر کشور‌های همسایه بجز یکی دو کشور روابط بسیار دوستانه و صمیمانه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه آمادگی داریم که با همه همسایگان رابطه دوستانه داشته باشیم، افزود: روابط ما با همسایگان بسیار مهم است و امروز برای رفع مشکلات اقتصادی کشورمان بهترین راه بعد از مقاومت و ایستادگی مردم، روابط اقتصادی نزدیک با همسایگان است. ان‌شاءالله در این سفر با آقایان پوتین و اردوغان درباره موضوع سوریه و روابط دوجانبه خود گفتگو خواهیم کرد.

رئیس‌جمهوری در پایان گفت: امیدوارم روابط سه کشور ایران، روسیه و ترکیه و همچنین روابط ایران با همه همسایگان خود روز به روز به سمت ارتقا و روابط نزدیک‌تر حرکت کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: روحانی آتش بس سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۱۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) رئیس‌جمهور عراق: حاکمیت عراق باید محترم شمرده شود

منابع رسانه‌ای امروز (دوشنبه) از دیدار و رایزنی روسای جمهور ترکیه و عراق در بغداد درباره تحولات منطقه و پرونده‌های مشترک میان ۲ کشور خبر دادند.

به گزارش ایسنا، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه که امروز وارد بغداد شده بود با «عبد اللطیف جمال رشید» همتای عراقی خود در کاخ ریاست جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد.

طبق گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع) دو طرف در این دیدار درباره تحولات منطقه و در راس آن جنگ غزه رایزنی کرده و بر ضرورت جلوگیری از تشدید تنش در منطقه تاکید کردند.

رئیس جمهور عراق و اردوغان بر اهمیت تشدید تلاش‌ها برای مقابله با چالش‌های تغییرات آب و هوایی و بحران آب تاکید کردند.

دو طرف همچنین درباره پرونده‌های مختلف میان دو کشور و به ویژه پرونده آب رایزنی کردند.

ریاست جمهوری عراق در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: روسای جمهور ترکیه و عراق بر ضرورت توقف تجاوز به غزه و حمایت از ملت فلسطین تاکید کردند.

در این بیانیه آمده است: روسای جمهور ترکیه و عراق همچنین بر لزوم کاهش تنش در منطقه و توقف تشدید تنش تاکید کردند.

رشید در سخنانی در این دیدار بر ضرورت همکاری میان ۲ کشور در زمینه مقابله با تروریسم تاکید کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: بغداد اجازه نمی‌دهد خاک عراق سکوی تهدید کشور‌های همسایه باشد. ما همچنین هرگونه حمله یا تجاوز به شهر‌های عراق را رد و بر لزوم احترام به حاکمیت و امنیت عراق تاکید می‌کنیم.

رئیس جمهور ترکیه نیز در دیدار با همتای عراقی خود اظهار کرد: ما نیاز عراق به آب را درک می‌کنیم. پروژه جاده توسعه مهم است و ما به حمایت خود از عراق برای تکمیل آن ادامه خواهیم داد.

اردوغان همچنین بر ضرورت اقدام مشترک کشور‌های اسلامی برای توقف جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه تاکید کرد.

وی همچنین تاکید کرد که تلاش‌ها برای توقف بی‌عدالتی و ظلم علیه ملت فلسطین ادامه دارد.

اردوغان صبح امروز مورد استقبال «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق قرار گرفته بود.

این نخستین سفر اردوغان به عراق از سال ۲۰۱۱ تا کنون است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • هواپیما‌های ائتلاف آمریکایی ۱۴ بار در روز حریم هوایی سوریه را نقض کردند
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات
  • (ویدئو) رئیس‌جمهور عراق: حاکمیت عراق باید محترم شمرده شود
  • گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • سپاه ضامن امنیت و آرامش کشور است
  • عباس عبدی بررسی کرد؛ تفاوت سه سال اول دولت رئیسی با روحانی
  • تایم‌لاین تقابل ایران و اسرائیل
  • روزشمار / نگاهی به تنش میان ایران و رژیم اسرائیل از 7 اکتبر تا به امروز