Web Analytics Made Easy - Statcounter

شعیب بهمن درگفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد حضور آقای روحانی در پنجمین دوره مذاکرات آستانه و هدف از این سفر اظهار کرد: این دور از مذاکرات ادامه روند قبلی بوده و همچنان رایزنی‌های انجام شده میان ایران، ترکیه و روسیه پیگیری می شود. در گذشته هم نشست ها‌ و ملاقات های مختلفی میان سران سه کشور در سطح بالا انجام شده و در نهایت هدف از این نشست‌ها دستیابی به راه حلی برای برقراری صلح و ثبات در سوریه است و قاعدتا سفر فعلی هم درهمین چارچوب خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه مسائل منطقه‌ای از جمله بحث سوریه در صدر فهرست مذاکرات طرفین قرارا دارد.

او در خصوص همراهی هیئتی اقتصادی با رئیس جمهور در سفر به ترکیه توضیح داد : همکاری‌های دو جانبه  تهران _آنکارا  در حوزه ها‌ی اقتصادی به ویژه مبادلاتی که در این زمینه انجام می شود از اهمیت بسیار بالای برخوردار است؛ چراکه ترکیه در دور پیشین تحریم‌ها نقش مهمی در کم اثر کردن محدودیت ها علیه ایران داشته و در حال حاضر هم با عدم پذیرش تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه تهران  اعلام کرد که به مبادلات بازرگانی و تجار‌ی خود با کشورمان ادامه خواهد داد و  با توجه به هیئت اقتصادی که در این سفر رییس جمهور را همراهی می کند همکاری ها و تعاملات دو و چند جانبه محور مهمی در این رایزنی ها خواهد بود.

کارشناس سیاست خارجی در خصوص محور‌های گفت وگو ها در ترکیه افزود: پیش تر مذاکراتی در شهرهای آستانه، تهران، سوچی و آنکارا  برگزار شده بود و پنجمین دور این اجلاس به ویژه درمورد شرایط مبارزه با گروههای ترویستی باقیمانده و نقش بازیگران خارجی از جمله حضور  ایالات متحده در سوریه جزء شیوه های رسیدن به ساز و کار جدی برای تدوین و تهیه قانون اساسی  جدید در این کشور است.

بیشتر بخوانید:آنکارا باید حسن نیت خود را در مسئله سوریه ثابت کند

بهمن افزود: مباحث مختلفی که در طول ماه های گذشته بین کارشناسان و مقامات وزارت خارجه سه کشور درگیر در روند آستانه بررسی شده است که باید امروز در آنکارا به جمع بندی  برسند و  راهکارهای اجرایی و عملیاتی کردن حل مناقشات سوریه را با استفاده از این راهکارها محقق سازند، بنابراین بخش مهم این دیدارها افزایش همکاری های منطقه ای  بین  تهران_آنکارا_مسکو است.  این موضوع  که برای اولین بار در تاریخ خاورمیانه مذاکراتی  بین کشورها ی آسیای مرکزی  و بدون دخالت و اعمال نفوذ بازیگران غربی  انجام می شود امری قابل توجه  است. 

او با بیان اینکه در تمام بحران ها و مناقشات مهم این قدرت های غربی  بودند که روند مناقشات را تعیین کرده اند خاطرنشان کرد:  آنها  در جلسات مختلف دستیابی به راه حل ها حضور داشتند و در واقع به نوعی میدان‌دار این نوع جلسات بودن ،اما  در حال حاضر در رابطه با  بحران سوریه  این روند تغییر کرده است و دو کشور مهم منطقه یعنی ایران و ترکیه پای میز مذاکره نشسته و درضلع سوم آن روسیه قرار دارد و عملا  نشست عاری از حضور کشورهای غربی است .

این کارشناس مسائل آسیا در خصوص  نقش آنکارا در سوریه  و حمایت آنها از سیاست های ایالات متحده در منطقه نیز افزود:  رفتار  ترکیه در سال های اخیر بارها تغییر کرده است ما شاهد رفتار یکسانی از آنها نبوده ایم . در آغاز اگرچه در صف معارضین قرار داشتند  ولی به تدریج با توجه اینکه حمایت ها ی مورد نظرشان را از سوی  آمریکا دریافت نکردند، سیاست خود را تغییر داده اند. 

او در پایان خاطرنشان کرد : ترکیه در حال حاضر نه تنها حمایت هایش از سیاست های آمریکا را کاهش داده ، بلکه پای میز مذاکره آمده و دنبال الگوی های صلح آمیز و مذاکراتی برای آینده سوریه است. بنابراین تغییر نگرش و چرخش در سیاست آنکارا کاملا مشهود است و این موضوع کمک قابل توجهی کرد  تا بخش مهمی از  مسئله سوریه  از طریق راه حل های غیر نظامی و درمذاکرات سه جانبه  حل و فصل  شود.

انتهای پیام/

 تغییر سیاست  آنکارا به الگوی های صلح آمیز در قبال سوریه 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنکارا مذاکرات سه جانبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۱۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالس مثبت برای حل مشکل یحیی گل‌محمدی

به گزارش “ورزش سه”، روز گذشته یحیی گل‌محمدی همراه یکی از مسئولان باشگاه تراکتور برای پیگیری حل برخی از  امور اداری خود اقداماتی را انجام داد.

در عین حال مدیرعامل و معاون اجرایی باشگاه تراکتور نیز وظایف خود را در این زمینه انجام دادند و اقدامات مثبتی هم برای حل مشکل سرمربی سابق پرسپولیس برداشته شد.

اگرچه هنوز یحیی اجازه امضای قرارداد را به دست نیاورده اما پالس‌های مثبتی در این زمینه وجود دارد و باشگاه تراکتور نسبت به حل سریعتر این مسائل امیدوار شده است.

تراکتور همچنین به نوعی اطمینان یافته که مشکل گل‌محمدی حل خواهد شد و به همین دلیل مسئولیت فنی را به دستیاران مورد اعتماد او سپرده است.

البته زمان طی مراحل اداری هنوز مشخص نیست و باتوجه به انجام امور از سوی یحیی گل‌محمدی و باشگاه تراکتور، حالا همه چیز به تصمیم نهایی در این خصوص واگذار شده که منوط به تشکیل یک جلسه است.

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
  • (تصاویر) اعتراض مردم ترکیه به سفر رئیس جمهور آلمان به آنکارا
  • پالس مثبت برای حل مشکل یحیی گل‌محمدی
  • سرمربی علیرضا جهانبخش در آستانه هدایت لیورپول؛ جانشین یورگن کلوپ کیست؟
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • ردپای آرامش در بازار‌ها
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه