Web Analytics Made Easy - Statcounter

آثار باستانی و تاریخی از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در هر کشور است و در این میان پل‌های قدیمی که با مواد ابتدایی و با معماری‌های زیبا درست‌ شده‌اند اهمیت خاصی دارند. ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، از دیرباز راه‌های بسیاری برای تردد مسافران و کاروان‌های تجاری وجود داشت که به‌واسطه موقعیت جغرافیایی و عوارض طبیعی در طول تاریخ صدها پل برای سهولت رفت‌ و آمد مسافران روی رودها و دره‌ها ساخته شد که از برخی از آنها هنوز استفاده می‌شود و بسیاری از آنها نیز ویران‌ شده است یکی از این پل‌ها پل میرزا رسول میاندوآب است که در این گزارش به شرح و نقد آن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پل میرزا رسول در سه کیلومتری جاده میاندوآب به مهاباد بر روی رودخانه سیمینه‌رود واقع‌شده است این پل ظاهراً توسط میرزا رسول در اوایل دوره قاجاریه به‌عنوان تنها پل ارتباطی میاندوآب به ارومیه ساخته‌ شده است این پل با طول 80 متر و عرض 4 متر و 60 سانت دارای 5 دهانه با قوس‌های جناغی از جنس آجر و ملات ساروج است پل با جهت غربی شرقی بر روی پایه‌هایی از سنگ تراشیده شده استوار است.

پل تاریخی آق‌قلا با 300 میلیون تومان اعتبار مرمت می‌شودرئیس سازمان میراث فرهنگی‌ ثبت ملی ‌پل تاریخی گاومیشان را ‌ابلاغ کرد‌پل تاریخی کن در کوتاه‌ترین زمان ترمیم و بازسازی می‌شود

پل تاریخی میرزا رسول در سال 1377 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد که در توسعه گردشگری تاریخی این شهرستان تأثیر فراوانی دارد اگر مسئولان میاندوآب در سامان دادن به ترمیم این بافت تاریخی سرعت و دقت عمل داشته باشند هم یک آثار تاریخی که بندبند وقایع گذشته را حکایت می‌کند از دست نخواهد رفت و هم با برجسته‌سازی آن گردشگران زیادی را از جای‌جای دنیا به دیدن پل میرزا رسول خواهد کشاند.  

طبق گفته مردم این پل سال‌ها بود که در پس بی‌توجهی مسئولان شهرستان میاندوآب تخریب‌ شده بود که امسال با یک مرمت ظاهری قائله را ختم کرده‌اند در صورتی‌ که الآن نزدیک به چند سال است که یک طرف این پل فروریخته و آجرهای تشکیل‌دهنده آن از هم‌گسسته‌اند در حالی که ترمیم آن در عرض یک ماه می‌تواند تکمیل شود.

آذربایجان غربی با دیرینه‌ای به قدمت تاریخ، سرشار از جاذبه‌هایی است که آن را همچون نگینی در پهنه گیتی، متمایز ساخته همچنین استانی سرشار از دیدنی‌های طبیعی، باستانی، تاریخی و تفریحی که به لطف یزدان پاک و همت مردمان این منطقه همیشه سرفراز در کشور است.

گزارش از زهرا بخشی

انتهای پیام/ح

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۱۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل میراث ‌فرهنگی،گردشگری و صنایع ‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجراست.

مرتضی صفری افزود: اعتبار این اداره ‌کل در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص پنج برابر رشد داشته است و با حمایتهای استاندار آذربایجان‌غربی درحال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ طرح در حال اجراست.

صفری، با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته گفت: یکی از اولویتهای این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

وی اظهارکرد: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاههای اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاههای متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، در ادامه از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • معرفی سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان‌غربی تا پایان اردیبهشت
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان غربی تا آخر اردیبهشت
  • روایت سینمایی پرونده‌های قضـــایی
  • پروژه فیبر‌نوری منازل و کسب‌وکارها؛ بزرگترین پروژه تاریخ ارتباطات آذربایجان غربی
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی